0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Peki akşam araçtan ayrılırken akü kutup başını çekmeyi denedinizmi? Eğer kaçak varsa akü bitmez ve bu şekilde aracı istediğiniz zaman çalıştırabilirsiniz Ama eğer kaçak yoksa ve sorun aküden kaynaklanıyorsa kutup başınıda çekseniz dediğiniz gibi birkaç gün sonra akü çalışmazAma siz bunları değerlendirmişsinizdir sanırım, aracın kontak kapalı ve herhangi bir donanım çalışmazken (elbette alarm çalışırken) 9 amper akım çekmesi normal değildir, birkaç gün içinde aküyü bitirmeside anormal oluşunun ispatıdır,İşin en kötü tarafı eğer ciddi bir kısa devre yada halk arası tabirle şase olsa sigorta atar ve sizde o hattı takip edersiniz, sorunu bulmanız kolay olurİşin ehli bir elektrikçi kaçak olan 9 amperin nerden olduğunu bulabilir, örneğin sigortaları teker teker sökerek hangisinin akım çektiğini yada birden fazlaysa hangisinin ne kadar akım çektiğini ve tecrübesi sayesindede durumun normal yada anormal oluşunu bulabilir,Acaba araç çalışmazken flan açık olarak unutulan kontak haricinden elektrik hattı çekilmiş bir donanımınızmı var? Ve bu donanımmı aküyü bitiriyor?Bende sonbaharda bir elektrik sorunu yaşamıştım yazmadan edemeyeceğim çünkü oda bana ot yoldurmuştu tabiri caizse:Aracın seyrederken bazen farları zayıflıyor farlar açıkken aracı çalıştırınca çalıştırıyor, frene basınca farlar kuvvetleniyor, gaza ve debriyaja basınca zayıflıyor... kendim ilgili olduğum için epey baktım ettim ama bulamadım, bi elektrikçiye gittim kontağa giden ana 12V elektrik kablosunun pabucu kararmış ondan kaçak yapıyormuş!!! dedi pabucu değiştirdi, hakikatende bir süre sorun yapmadı, ama tekrar yaptı bu sefer başka bir elektrikçiye gittim, 15 dk. içinde şarj dinamosunun şase almadığını tespit etti, şarj dinamosunun şase kablosuna pabuç taktı ve aracın şarjı mükemmel oldu, ayrıca doğru dürüst çalışmayan şarj göstergeside faal hale geldi, yani gaza basınca zayıflaması... flan çok komik bi örnek gibi geliyor insana hadi canım olmaz böylesi der bilmeyen ama yaşayınca...demekki şarj dinamosu gaz teli yada fren pedalı aracılığıyla biraz şase alarak devreyi tamamlıyormuş...Diyeceğim oki sizinde sorununuz çok basit olabilir, ama bulmak bazen gerçekten zor oluyor...İnşaallah en kısa sürede sorununuz hallolur.
9 amper olması mümkün değil, 9 amperlik bir kaçak ile 3-4 saat bile dayanamaz akü.Yapmanız gereken tüm sigortaları teker teker çıkartıp avometre ile hangisinden kaçak olduğunu bulmaya çalışmak.Avometre'yi akım ölçümüne getirip uçlarından birini sigorta soketinin birine, diğerini diğerine değdirin. Eğer akım gözükürse o sigorta üzerinden kaçak vardır demektir. Bu şekilde nerden kaçak olduğunu tespit edebilirsiniz.
Aküler üzerinde yazan 60Ah yazısının anlamı bildiğim kadarıyla 60 amper/saat yani saatte maximum 60 amper akım çekilebilir - anlamına geliyor, yani 9 amper ile akünün dediğiniz gibi 3-4 saat bile dayanamaması durumu imkansız diye düşünüyorum, yanlışım varsa lütfen düzeltin Selam ve dua ileSaygılar...
Teşekkürler yorumunuz için benim araçtada şu sorun var tersine gaza basınca farlar ve gösterge ışıkları kuvvetleniyor çekince zayıflıyor Kontakta benim arızalı yani araç çalışırken anahtarı çekip çıkarıp yola devam edebilirsin Yani ondanda olabilirmi diye düşünmeye başladım şimdi
0,9 pardon
Gaza basınca şarj seviyesi arttığı ve bu model araçlarda bunu hatasız şekilde sabitleyecek bir donanım olmadığı için (konjektör var ama tam olarak sabitlemiyor sadece dengeliyor) gaza bastığınızda eğer akünüzde biraz zayıf yada dinamo kömürlerinde eskime azalma - endüvide kurumlanma v.b. varsa ışık şiddetinin artması zaten normaldirEğer 0,9 amper ise bu çok nominal bir değer, bence siz aküyü bi düşünün, yada 0,9 amper akım çeken kısmıda yukarıda yazdığım gibi lokalleştirin örn: bu alarm devreside olabilir, devreden çıkarın ve öyle deneyin,ayrıca diğer yazdıklarımıda değerlendirmenizi öneririm Selam ve dua ileSaygılar...
Alarmıda düşündük onu devre dışı bıraktığımız zaman sadece 0,1 amper kar sağlıyor farkı bu yani 0,9 nominalse aküyü şarza bağlattım..Yine aynı sorunu yaparsa artık aküden diycez heralde .tabii dinamo kömürlerine vs bakmamız gerekebilir saç baş yoldurtuyor valla yaa ...
Dediğinizi anlamadım, benim dediğim mi imkansız? Deşarj olurken voltaj da düştüğü için tam 60amper x 1 saat olayı olmuyor, daha hızlı bitiyor aslında. Ben tahmini söyledim.0.9 yine de çok fazla. En fazla 0.2 -0.3 gibi olması lazım.
Erkan bey kontak anahtar kısmının bozuk olduğundan bahsetmişsiniz. Kontağı kapatınca teyp çakmaklık ve ayrıca kalorifer fanı çalışmaya devam ediyormu? Teyp çok fazla önemli değil ama kalorifer fanı çalışıyor ise indiksiyon bobini de çalışıyor demektir ve akünüzü bitirme nedeni olabilir.
Kontağı kapatınca Kalorifer fanı çalışmıyor ancak teyip çalışıyor...Bide saatler bizim kasalarda kontağa bağlı değilmi arkadaşlar ancak ben kontağı her açıp kapadığımda sıfırlanıyor saat 01:00 dan başlıyor ...Bunuda yanlış bağladılar sanırım...
Saat kontağa bağlı olamaz ve olmamalı çünkü o zaman bi anlamı yok saatin her bindiğinde ayarla, saat direkt olarak aküden bir sigorta aracılığıyla elektriği almalıdır,Selam ve dua ileSaygılar...
ama kontak kapanınca saat de kapanıyor.. benim tebi de ben bağladım, neyi yanlış yaptım bilmiyorum ama kontağı kapatınca bütün ayarlar sıfırlanıyor..ama saat öyle değil saat sıfırlanmıyor ama kontağı kapatınca kapanıyor açınca kaldığı yerden devam..teypte de öyle olması lazım ama yapamadım onu
ama kontak kapanınca saat de kapanıyor.. benim teybi de ben bağladım, neyi yanlış yaptım bilmiyorum ama kontağı kapatınca bütün ayarlar sıfırlanıyor..ama saat öyle değil saat sıfırlanmıyor ama kontağı kapatınca kapanıyor açınca kaldığı yerden devam..teypte de öyle olması lazım ama yapamadım onu
Doğru saat her 101 kasada aynı kontak kapanınca kapanıyor ancak sıfırlanmıyor
merhaba, bu durumlarda çok rastlanılan bir durum: merkezi kilitli otolarda ikaz alan kapı kilit düzeneği kapıyı kilitleyene/açana kadar akım çeker ve kilitleyip/açtığında susar yani akım çekmez hale döner; eğer kapı içindeki elektrikli kilitleme mekanizmasında eskimeden ve paslanmadan dolayı sağır çalışma varsa bu durum devamlı akım çekmesine ve dolayısıyla akünün bitmesine sebep olmaktadır; bu arıza zaman zaman olabildiğinden bazen ölçümle de tesbit edilememektedir; kapılarınızdan herhangi birinde geç (veya hiç) açılıp kapanma sorunu varsa veya zaman zaman oluyorsa bu arızadan şüphelenmelisiniz. kolaygelsin,saygılar.