Gönderen Konu: corolla göstergeyi söktüm, benzin göstergesi dibi buldu  (Okunma sayısı 2522 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
selamlar arkadaşlar. sitede yeniyim merhabalar. ben göstergenin tamamen kararmış ışıklarını söküp yeniledim ama taktığımda gördüm ki yarım depo benzini dibinde gösteriyor. gerçek seviyesini nasıl ayarlayacağız. kafama takıldı. cevap veren olursa memnun olurum.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla göstergeyi söktüm, benzin göstergesi dibi buldu
« Yanıtla #1 : Ocak 27, 2009, 00:48:14 »
Sizi şiddetle tanışma bölümüne davet ediyorum Mehmet bey.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 27, 2009, 07:12:57 »
Sizi şiddetle tanışma bölümüne davet ediyorum Mehmet bey.

cık cık cık. bekir kardeşim şiddet yok şiddet yok.  :D

şaka bir yana. evet mehmet bey sizi tanışma bölümüne davet ediyoruz.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 27, 2009, 08:43:56 »
  Selam.
 Arkadaşlarında söylediği gibi, sizi Tanışma bölümünde tanımak isteriz öncelikle Mehmet bey. Sorunuza cevap bulmak ise merak etmeyin çok kolay.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 27, 2009, 12:39:41 »
Tanışma sonrası cevaplanması gereken güzel bir soru.Cevabını merakla bekliyorum
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #5 : Ocak 27, 2009, 14:11:55 »
Bende bekliyorum cidden cok merak ettim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 27, 2009, 15:06:29 »
ya millet tanışmaya neden bu kadar hevesli anlayamıyorum, mehmet toyotacı bir kardeşimiz işte, kalıcı olursa zamanla zaten tanışırız, zorlamayalım adamı, sorununa çare bulalım :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Ocak 27, 2009, 17:02:28 »
  Mehmet arkadaşımızın kendisini bizlere tanıtacağını düşünerek (çünkü sonuçta burası bir paylaşım portalı, yani gir, dermanını bul ve hadi eyvallah deme yeri değil. Tüm arkadaşlarımız büyük bir özveri ve iyi niyetle, saygı ile bildiklerini ihtiyacı olanalra aktarmaya çalışıyor. Eminim bir bilgi ya da tecrübeye ihtiyacı olan arkadaşımızında bildiği ancak başka bir insanın ihtiyacı olan bir bilgi vardır. İşte bu yüzden burada paylaşılan bilgi çok değerli bence. Bunu göz ardı etmemek lazım. Ayrıca bu sözlerim genel olarak Mehmet arkadaşımıza ya da kimsenin şahsına değil, paylaşım ortamının hakkını vermeyenlere, gerekli saygıyı göstermeyenlere)(kafanızı ağrıttı isem özür dilerim arkadaşlar)
 elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım.
 Öncelikle bu sorunu çözmen için gidip aracın deposunu tam doldurabilrisin. Ondan sonra aracını uygun bir yere (düz ve araçla uğraşabileceğin ancak benzin aldıktan sonra çok yol yapmamalısın fakat 2-3 dakikada araç çalışmış olmalı) çekmelisin.
 Şimdi aracını uygun yere parkettin ve stop ettin. Göstergeleri aç ve ucu yumuşak (bez sarılı olabilir) bir düz ağızlı tornavida yardımı ile ibreyi sök. Mümkün olduğunca ibrenin boyalı kısmına elle temas etme. Sonra aracı çalıştır. İbrenin iğnesinin hareket ettiğini göreceksin. Daha sonra ibrenin ucu göstergedeki üst çizgi üzerine gelince ittir ve sıkıştır ancak çok ittirme, gereğinden fazla sıkıştırma.
 Diğer bir yol ise aracının benzininin bitmesini bekle. Benzin uyarı ışığı yanınca aynı şekilde uygun bir yere aracını çek. Stop et. Göstergeyi ve ibreyi yukarıda söyledikleime dikkat ederek sök. Aracı çalıştır. Eğer aracının benzin uyarı ışığı sürekli yanıyorsa ibreyi bu sefer göstergedeki ''E'' çizgisi üzerine gelecek şekilde yerleştir. Aslında bu kasalarda aracın çalışması benzin ibresine etki etmez. Ancak ibrenin normalde göstermesi gereken yer müdahale ile bozuldu ise onun düzelmesini sağlar.
 Hararet göstergesi içinde önce ibreyi sök. Aracını bir süre çalıştır ve motorun ideal sıcaklığına geldiğinden emin ol. Aracı stop etmeden, ibre orta noktayı gösterecek şekilde nazikçe yerine yerleştir. İbreleri ne az, ne de çok ittir. Göstergeyi tam kapamadan aracın kontağını tam kapatıp tekrar aç ve bununla kalibrasyonun tam olup olmadığını kontrol et.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Ocak 27, 2009, 17:10:24 »
tamamdır arkadaşlar, tanışma kısmını görmemiştim. ekledim kendimi.

hakan bey, ibreyi ve göstergeleri zaten dağıtmadım. sadece paneli bütün olarak öne alıp fişlerini çektim. arkadan ampulleri değiştim, yenilerini taktım, çok da güzel oldu. eskileri kapkara olmuş, pırıl pırıl yanıyorlar şimdi. ama göstergelerin ibrelerini kurcalamak istemiyorum. bunun başka bir yolu olsa gerek. demek istediğim fişi çektim ve ibre düştü. kalibrasyon problemi olmasa gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 27, 2009, 17:48:21 »
Mehmet bey  Bende çok sefer söktüm hatta dağıttım,  ;)fakat ibreleri yerinden sökmedim ama elim yanlışlıkla dokundu yani ileri geri oynadı. :o öylece taktım bir sorun olmadı bir eğimli yolda gittim ibrenin oynadığını gördüm problem :) yok yalnız nasıl dibinde gösterdiğini anlamadım  :hoş:sen soketi taktığın zaman  diptemi göstermeye başladı yoksa sen yanlışlıkla dokundunda ibre mi dibe geldi, soketi çıkarınca mı dibe vurdu ayrıca arac modelini merak ettim.  :blink:(Hatta kendi aracımda elimle göz kararı ibreyi hatırladığım kadarı ile yerine getirmeye çalşıtım  :-[fakat araçla bir müddet gittikten sonra araç depodaki benzin ve samadırası ile kalibrasyonunu kendi yaptı herhalde çünkü elimle getirdiğim yerden aşağı kısmı indi bariz fazla yukarı kaldırmışım demekki  :D
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Ocak 27, 2009, 18:13:42 »
  Yalnız benzin göstergesi elektrik ile çalışıyor ve sürekli sisteme bağlı. Tabi Adem beyinde sorduğu gibi aracın modelide önemli. Sanırım AE101.
 Yani siz kontağı kapasanızda o gösterge inmez, değer gösterir. Ancak yakıt aldığınızda kontağı açmadan yükselmez.
 Eğer ibrede bir oynama olmadı ise bir miktar yakıt alınca onun kendini kalibre etmesi lazım. Omazsa söylediğim gibi yakıt bitiş ışığına göre elle kalibre edebilirsiniz ve aslında oldukçada kolaydır bu işlem. Bu arada göstergeleri çıkardığınızda o ibrelerin bir şekilde çok fazla içeri ittirilmediğinden emin olmak lazım. Bu durumda sıkışabilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 28, 2009, 01:00:55 »
Arkadaki fişleri tekrar kontrol etsen..belki yerine tam oturmayan vardır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ocak 28, 2009, 13:36:28 »
tamamdır arkadaşlar, tanışma kısmını görmemiştim. ekledim kendimi.

hakan bey, ibreyi ve göstergeleri zaten dağıtmadım. sadece paneli bütün olarak öne alıp fişlerini çektim. arkadan ampulleri değiştim, yenilerini taktım, çok da güzel oldu. eskileri kapkara olmuş, pırıl pırıl yanıyorlar şimdi. ama göstergelerin ibrelerini kurcalamak istemiyorum. bunun başka bir yolu olsa gerek. demek istediğim fişi çektim ve ibre düştü. kalibrasyon problemi olmasa gerek.

Adaşım ampul olarak ne marka taktın?
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Ocak 29, 2009, 00:34:19 »
arkadaşlar, tamamdır. bugün araçla yol yapınca dediğiniz gibi ibre kendini kalibre etti. satıcının dediğine göre osram marka taktım. ilk günkü gibi pırıl pırıl oldu maşallah. bu arada araç ae92 1990 model.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Ocak 29, 2009, 08:25:58 »
  Geçmiş olsun.