Gönderen Konu: 2016 Model Avensis-advance- mi Makyajlı kasa Premium Corolla mı  (Okunma sayısı 5972 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 24500
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
2016 Model Avensis-advance- mi Makyajlı kasa Premium Corolla mı

Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var. Makyajlı kasa corolla Avensis den daha donanımlı fakat biri Avensis biri corolla siz olsanız tercihiniz ve sebepleriniz ne olurdu fiyat olarak hemen hemen aynılar. Yeni konu açtım ama farklı bir yerde olması gerekiyorsa taşınabilir.
2005 Corolla HB
2015 Avensis D-4D

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
Ynt: 2016 Model Avensis-advance- mi Makyajlı kasa Premium Corolla mı
« Yanıtla #1 : Haziran 06, 2016, 01:13:12 »
BENCE Avensis. Corollanın makyajını sevemedim, çok tipsiz geliyor bana. Bir de corolla herkeste var, sıradanlaştı.  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 06, 2016, 03:40:38 »
Avensis hangi motor ve hangi donanım olursa olsun 2018 de üretimi bitiyor yeni bir D segment araç getirecek toyota.
Aracı satmak isteseniz ciddi zarar edebilirsiniz.
Verdiği güven hissi ve yol tutuş kıyaslanabilecek çok az araba var.
İkinci el düşük km de hem T27 kasa yada makyajlı kasa var zaten sitelerde.

Corolla makyaj ile bence daha yakışıklı oldu.ikinci eli çok kuvvetli.
Benzinli motor avensis ile aynı zaten.

Ancak ben bu paralara çıkıyorsam tercihim Avensis olurdu.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 06, 2016, 05:24:50 »
2. Elde dezavantajı olsada kalite ve konfor bakimindan avensis tabiki. Zaten yeni kasa avensis ile makyajli kasa corolla tip olarak birbirlerine yakin cizgide oldular.
Hepsinden ote avensis alinca sınıf atliyorsun  :)
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 06, 2016, 08:14:51 »
Avensis hangi motor ve hangi donanım olursa olsun 2018 de üretimi bitiyor yeni bir D segment araç getirecek toyota.
Aracı satmak isteseniz ciddi zarar edebilirsiniz.
Verdiği güven hissi ve yol tutuş kıyaslanabilecek çok az araba var.
İkinci el düşük km de hem T27 kasa yada makyajlı kasa var zaten sitelerde.

Corolla makyaj ile bence daha yakışıklı oldu.ikinci eli çok kuvvetli.
Benzinli motor avensis ile aynı zaten.

Ancak ben bu paralara çıkıyorsam tercihim Avensis olurdu.

Hybrid motoru D sınıfına getirecek ama Avensis kesin olarak üretimden kalkacak mı?

Sent from my iPhone using Tapatalk
2005 Corolla HB
2015 Avensis D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 06, 2016, 09:20:15 »
En köü satarken Corolla fiyatına satarsınız. Avensisin içine binince kalite farkı kendşni belli ediyor. Arkadaşların dediği gibi de konfor güven bir başka. Piyasadan kalkacak diye alınmayacaksa T25 T27 kasa sahipleride arabalarını satsın kurtulsunlar.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 06, 2016, 10:27:16 »
2016 Model Avensis-advance- mi Makyajlı kasa Premium Corolla mı

Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var. Makyajlı kasa corolla Avensis den daha donanımlı fakat biri Avensis biri corolla siz olsanız tercihiniz ve sebepleriniz ne olurdu fiyat olarak hemen hemen aynılar. Yeni konu açtım ama farklı bir yerde olması gerekiyorsa taşınabilir.

Oğuzhan bey size tavsiyem Avensis alacak olsanız bile bizim kasanın ikinci elde çok temiz ve az kullanılmış ilanları var.
2012-2015 arası ilanlara bir hayli var zaten sahibinden.com üzerinde.

eğer yeni makyajlanan Avensis alırsanız zararınız fazla olur gibime geliyor.ancak kısa vadede satmayı düşünmüyorum gibi bir fikriniz varsa olabilir bence.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 06, 2016, 12:01:47 »
Oğuzhan bey size tavsiyem Avensis alacak olsanız bile bizim kasanın ikinci elde çok temiz ve az kullanılmış ilanları var.
2012-2015 arası ilanlara bir hayli var zaten sahibinden.com üzerinde.

eğer yeni makyajlanan Avensis alırsanız zararınız fazla olur gibime geliyor.ancak kısa vadede satmayı düşünmüyorum gibi bir fikriniz varsa düşünebilirsiniz.

Bekir bey önerileriniz için teşekkür ediyorum, nasip olursa sıfır araç almayı düşünüyorum, alınca da inşallah 8-10 sene satmayı düşünmüyorum. Fakat Avensis yakıt tüketimi olarak ve donanım olarak makyajlı kasa corolla dan daha vasat fakat D sınıfı araç olmanın bir konforu ve güveni var, ayrıca corolla için o paralara çıktıktan sonra baz modeli ile 30-35 bin lira fark olan bir araç olacak ama  dıştan çokta fark edilecek bir araç olmayacak. Kafam biraz karıştı açıkçası, max. 80.000 TL  civarı başka lpg li araç varsa onların da tavsiyesini alabilirim.

2005 Corolla HB
2015 Avensis D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 06, 2016, 13:42:42 »
Bekir bey önerileriniz için teşekkür ediyorum, nasip olursa sıfır araç almayı düşünüyorum, alınca da inşallah 8-10 sene satmayı düşünmüyorum. Fakat Avensis yakıt tüketimi olarak ve donanım olarak makyajlı kasa corolla dan daha vasat fakat D sınıfı araç olmanın bir konforu ve güveni var, ayrıca corolla için o paralara çıktıktan sonra baz modeli ile 30-35 bin lira fark olan bir araç olacak ama  dıştan çokta fark edilecek bir araç olmayacak. Kafam biraz karıştı açıkçası, max. 80.000 TL  civarı başka lpg li araç varsa onların da tavsiyesini alabilirim.

Yeni kasa avensis almak mantıklı olmayacaktır, o kasa çok tutmadı, piyasada da görünmüyor farkındaysanız. Avensis alacaksam şayet bir önceki makyajlı kasa ikinci el alırım.  İkinci ele kapıları kapatmayın. Çok düşük km  uygun fiyatlara araba alabiliyorsunuz. 2013 yılında aldığım 2011 model avensis 5700 (beşbinyediyüz) kilometredeydi.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 06, 2016, 19:53:16 »
2011 2012 Rav4 neden bakmiyorsunuz.Yada Honda accord.Sıfır 80 binlira civarina suan en uygun benzinli tüplü d sınıfı avensis advance.2.elde cok uygun guzel araclar var.
Ikinci elde dizel corolla da var o fiyatlara

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 06, 2016, 21:51:58 »
2011 2012 Rav4 neden bakmiyorsunuz.Yada Honda accord.Sıfır 80 binlira civarina suan en uygun benzinli tüplü d sınıfı avensis advance.2.elde cok uygun guzel araclar var.
Ikinci elde dizel corolla da var o fiyatlara

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

merhaba, lpg li isteme sebebim yıllık 10 bin km yapılıyor olması, 2. el içinde mercedes b serisi bile var aslında.  2. el biraz risk işi aldıktan sonra herhangi bir sorun vs çıkmasını istemiyorum,  kısacası uğraşmak da istemiyorum. 2. el de o kadar çok film fırıldak dönüyor ki computest vs hikaye oluyor, insan güvenemiyor maalesef karşısındakine, memlekette bayiden alınan araç bile boyalı çıkıyor aslında ama yine de karşında bir muhatap bulabiliyorsun.
2005 Corolla HB
2015 Avensis D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 7000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 06, 2016, 22:04:31 »
kesinlikle avensis alın o donanım oyuncaklarından 3 5 ay sonra sıkılıyosunuz ve bidaha kullanmıyorsunuz zaten avensisle corallanın çokda yakıt farkı yok zaten aynı motor sadece avensis birraz daha ağır ondan fazla yakıyo biraz daha

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 06, 2016, 22:51:54 »
Eğer sıfır düşünüyorsaniz Avensis almayın derim. Çünkü çok değer kaybettiriyor. Internette bir sürü bir yaşını geçmemiş Avensis var. Corolla alacaksınız premium donanım alın derim çünkü Advance kırpılmış gelecek.  Son olarak sırf lpg uyumlu olduğu  için o kadar para vermeyin. Bu sınıfın  (D) lideri kim ne derse desin Passat. Alın bir yaşında 1.4 tsi Comfortline keyfinize bakın. Senede 10 bin km için lpg çokta elzem değil. Kendimde 2013 Avensis kullanıyorum. Şu an 80-100 bin tl bandında araba alacak olsam ne Corolla ne de Avensis'in yüzüne bakmam. Kolay gelsin.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 07, 2016, 00:05:05 »
Eğer sıfır düşünüyorsaniz Avensis almayın derim. Çünkü çok değer kaybettiriyor. Internette bir sürü bir yaşını geçmemiş Avensis var. Corolla alacaksınız premium donanım alın derim çünkü Advance kırpılmış gelecek.  Son olarak sırf lpg uyumlu olduğu  için o kadar para vermeyin. Bu sınıfın  (D) lideri kim ne derse desin Passat. Alın bir yaşında 1.4 tsi Comfortline keyfinize bakın. Senede 10 bin km için lpg çokta elzem değil. Kendimde 2013 Avensis kullanıyorum. Şu an 80-100 bin tl bandında araba alacak olsam ne Corolla ne de Avensis'in yüzüne bakmam. Kolay gelsin.

Evet sanırım dediğiniz gibi yapacağım ya premium corolla ya da comfortline passat, tabii passat ın yakıt tüketimi ne durumdadır ona da bakmak lazım.
Bir de eylül de gelecek yeni civic leri merak ediyorum yeni kasası oldukça güzele benziyor.
2005 Corolla HB
2015 Avensis D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 07, 2016, 01:47:00 »
Avensis şehir içi normal kullanımda 9-11 litre arası benzin ortalama 12 litre de lpg tüketir. Yıllık bazda düşünürsek şehir içi şehir dışı ortalaması 8-10 litre arası lpg tüketir.Yeni 1.4 tsi 125 bg Passat şehir içi 8 litre benzin tüketiyor.  Ortalamasının 7 litre civarı olacağını düşünüyorum.  Arkadaşımda var. Uzun yolda 100 km ortalama hızda 5.5-6 litre sehir içinde 8.5 tüketiyor ondan biliyorum. Uzun lafın kisası sizin veya benim gibi yilda 10-15 bin yalan kişi için fark yıllık 1000-1500 tl arasında olur. Lpg kitini 2000 liraya mal etseniz zaten bir 1/5 senede amorti eder.
Yeni Civic 1.5 172 beygir turbo ile geliyor. Atmosferik motoruda lpg düşünenler için koyarlar. Üst donanimda 90 bin civarına satarlar diye tahmin ediyorum. Bekleyip görmek lazım.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 09, 2016, 00:41:46 »
Tavsiyem 2012-2015 arası 1.8 ya da 2.0 otomatik avensis almanızdır sıfır manuele o kadar para veresiye kadar.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.