Gönderen Konu: Direksiyondan gelen tıkırtı sesi  (Okunma sayısı 11462 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Direksiyondan gelen tıkırtı sesi
« : Haziran 05, 2016, 21:09:43 »
https://www.youtube.com/watch?v=WDgT3JvsKtY&feature=youtu.be

Mesaj Birleştirildi: Haziran 05, 2016, 21:15:53
Arkadaşlar videodaki direksiyondan gelen sesin sebebi ne olabilir acaba yardımcı olabilir misiniz. Servise götürdüm defalarca bir çözüm bulamadılar. Direksiyon kolonu, airbag sargısı ve direksiyon hurcu değişti ama nafile onlar söküp takınca bir hafta filan sanki ses gelmiyor sonra yine geliyor. Merkezi aradım teknisyen istedim geldi direksiyon içinde bir plastiğin ses yaptığını yalıtım yaptıklarını belirtti ve ses gerçekten bir aya yakın gelmedi ama tekrar şimdi yine yapıyor. Ne yapmam gerekir artık şaşırdım. bundan sonra nereye başvurmalıyım ne yapmalıyım lütfen yardım. Servis artık bana sorunlu müşteri muamelesi yapmaya başladı takıntılı biri gibi görüyorlar sizin araçlarda bu ses var mı arkadaşlar lütfen cevap. Çünkü bu sesin normal olduğunu söylüyorlar.

Toyota Club Türkiye

Direksiyondan gelen tıkırtı sesi
« : Haziran 05, 2016, 21:09:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyondan gelen tıkırtı sesi
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2016, 21:31:51 »
gecmıs olsun gercekten cok sınır bozucu bır durum barız takır tıkır ses var. sankım dıreksıyon kılıdınden gelıyormus gıbı geldı. yada pedalların orda dıreksıyon saftının baglantı yerının orda plastık bı parca var benım L200 pıkapta oyle tıkırtı yapıyordu oraya wd40 sıkıp temızledım sonra hafıften gresledım gectı.
servıs ne derse desın tekrar ıs emrı actırın daha oncekı sıkayet kayıtlarınızı da ısteyın yıne yardımcı olmazlarsa tuketıcı mahkemesıne gıdın ayıplı mal dıye sıkayette bulunun.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 05, 2016, 21:36:07 »
Yarisi olan Çağatay Aktürk abi var. Onda da aynı sorun vardı. Komple direksiyon kolonunu değiştiler.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kırmızıda geçti, ama artık çok geçti...
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 74 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 05, 2016, 21:36:14 »
Bende oyle bir ses yok. Servisin , normaldir deyip yollamasi da bastan savma olmus. Bende olsa sizin gibi duramazdim. Cozulmesi icin tekrar basvurun derim. Yilmayin.
Bu isten anlayan arkadaslar size daha iyi yardimci olabilir. Umarim cozersiniz .

Selamlar,

2015 1.6 Corolla Advance
Geç gitmek, hiç gitmemekten iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2016, 21:59:46 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67387.160

Mesaj Birleştirildi: Haziran 05, 2016, 22:00:08
Hocam burayı inceleyin lütfen bi
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '10
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 05, 2016, 22:28:19 »
Geçmiş olsun.
Kronik direksiyon sesi. Er geç her Toyota sahibi bu ve benzeri sesi tadacaktır. !!!
Daha sonra bu sesler artacaktır. Servis garanti bitene kadar bu sesi duymayacaktır. Sonra da sesi duymaya başlarlar.  >:( >:(
 Size önerim, her servise gittiğinizde "Direksiyondan ses geliyor, onarılsın." şeklinde tutanak tutturun. İş emrine yazdırın. Ama el yazısı ile değil, bilgisayardan sisteme kayıt ederek. Onlar "Bir şey yok!" desinler , siz yine de bunları yazdırın. Ve tüm belgeleri dikkatlice saklayın.  Garanti bittiğinde servis ücretli değişim yapmak istediğinde size kanıt olur. Kendinizi sağlama alın. Eğer servis yakın ise , önünden her geçtiğinizde iş emri alıp saklayın.
:tamam:
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 06, 2016, 08:45:29 »
Geçmiş olsun.
Kronik direksiyon sesi. Er geç her Toyota sahibi bu ve benzeri sesi tadacaktır. !!!
Daha sonra bu sesler artacaktır. Servis garanti bitene kadar bu sesi duymayacaktır. Sonra da sesi duymaya başlarlar.  >:( >:(
 Size önerim, her servise gittiğinizde "Direksiyondan ses geliyor, onarılsın." şeklinde tutanak tutturun. İş emrine yazdırın. Ama el yazısı ile değil, bilgisayardan sisteme kayıt ederek. Onlar "Bir şey yok!" desinler , siz yine de bunları yazdırın. Ve tüm belgeleri dikkatlice saklayın.  Garanti bittiğinde servis ücretli değişim yapmak istediğinde size kanıt olur. Kendinizi sağlama alın. Eğer servis yakın ise , önünden her geçtiğinizde iş emri alıp saklayın.
:tamam:
Kronik olan ses bu degil. Bunu duymazdan gelemezler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 06, 2016, 08:57:17 »
Kronik olan bu ses değil. kronik dediğimiz bozuk ve parke yollarda lıkırtı şeklinde geliyor.  Bu ses duyulmayacak veya bunda birşey yok denilecek kadar hafife alınacak bir ses değil. Garanti kapsamında mutlaka yaptırın, ilerde büyük masraflar çıkartabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 06, 2016, 09:02:58 »
O ses direksiyon kolonu sesi. Değiştirmişler ama gene aynı ses. Çünkü yenisi de ses yapıyor . Tek çözüm ses kesilene kadar yenisini takacaklar. 2 kere ise 2 , 3 ise 3 kere. Ses Kolon sesi. Net bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 06, 2016, 14:34:38 »
o sesin normal olduğunu söyleyen servis çalışanının kafasını n direksiyon yerine koyar onu çeviririm akşama kadar.Bunlar kendini usta karşısındakileride salak sanıyorlar sanırım.japonyaya kadar mail atın onlar geri dönüş yapacaktır size
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 06, 2016, 16:03:52 »
Eğer Toyota servisi bu sese normal diyorsa ya biz Toyota ya binmiyoruz yada bu araç Toyota değil. Alenen bir yerler de sorun olduğu aşikar .Garantili araç yukarıda arkadaşların belirttiği gibi servise sisteme kayıt etmesini isteyin hatta 3-4 defadan sonra ayıp ürün kapsamında aracın iadesini bile isteyebilirsiniz .Tüketici yasasında bir ürün aynı kusurdan/hatadan  dolayı 1 yıl içinde  3 defa servise girdiği taktirde Tüktici ürünün yenisini veya fatura bedelini isteme hakkına sahip diye biliyorum ben . Hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir. Oldu ya bu sorundan kaynaklı yüksek süratte direksiyon kitlendi aracın kim ne yapabilir . Bu sorun kesinlikle kronik değil kronik sorun stabilize yollarda veya Arnavut kaldırımlı yollarda gelen tıkırtı sesi
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 06, 2016, 16:09:27 »
Direksiyon derinlik ayarını yapan kilit var, onun da değişmesi lazım. O tırnak yerine tam oturmadığı zaman da ses yapıyor. Benim paylaşmış olduğum linkteki sesi dinleyip bilgileri okuyun lütfen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 06, 2016, 16:21:50 »
Arkadaşlar merhaba bendede 2006 corolla var kronik direksiyon propblemini bende yaşıyorum. Ben  yıl sonu makyajlı corolla düşünüyorum da hala devam ediyor mu direksiyondaki kronik tıkırtı sesi acaba. Bu arkadaşın daha farklı tabi ses olayı...
2006 corolla 1,6 terra oto.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 07, 2016, 03:39:50 »
bende de bu sorun vardı fakat bir süre sonra kendiliğinden kayboldu özellikle 1.000 bakımından geldiğinde oldu sonra düzeldi.