Gönderen Konu: 2007 corolla ile yaşadığım bir kaç sorun  (Okunma sayısı 1714 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ToyotaşK :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 167000
  • Model Yılı: '07
  • 15 kere teşekkür etti
2007 corolla ile yaşadığım bir kaç sorun
« : Haziran 02, 2016, 11:32:53 »
Selaminaleykum aracimi ilk sahibinden 25.01.2016 tarihinde aldım tek şoför kullanmış 1 parça boyalı 160 binde 1.4 d4d motor bu noktalari gorunce çok ozenerek isteyerek aldım ve alirken göz Bebeğim olan opel zafira 2.0 dti imi satipta aldim yalana gerek yok ilk görüşte corolla çok hoşuma gitmişti sonra benimseyememeye başladım sorunları yüzünden severek aldigim arabamdan soğumaya başladım
1. Sorun şu küçük cukurlardan geçerken takir tukur ses geliyor lastik olabilir diye pirelli p1 le degistiriyorum bugun
2. Sorun bir ses var motorun ordan gelen debriyaja basınca kesiliyor ve debriyaja bastığimda cit cit ses geliyor
3. Sorun araç hızlanıs zamanında yigilarak hızlanıyor özellikle 2.5 3 bin devir araliginda
4. Sorun aracı deneyeyim dedim devirli kullanarak 140 kmh a ulaştım dahada gitmedi

Sizce aracimin sorunu yada sorunları ne olabilir ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim değerli görüşleriniz ve cevaplariniz için şimdiden çok teşekkür ederim
Honda Civic Ef 1.5 Ex , Honda Civic Eg 1.6 Si ,Honda Civic 1.6 Vti ,Honda Civic Vtec2 Es
Toyota Corolla E140 D4-D Sonunda Doğru yolu buldum :) %100 katıksız japonun aşığıyım :)

Toyota Club Türkiye

2007 corolla ile yaşadığım bir kaç sorun
« : Haziran 02, 2016, 11:32:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: 2007 corolla ile yaşadığım bir kaç sorun
« Yanıtla #1 : Haziran 02, 2016, 11:46:11 »
1. Z rot ve rot başlarını kontrol ettirin. Büyük ihtimalle bunlardan kaynaklı 160 bin km.deki araçta normal.
2. Baskı balata değişmemiş sanırsam debriyaj bilyesine benziyor sorun.
3. Ve 4. İçin enjektör temizleyici kullanın uzun yolda devirli sürün bir de bir süre. Onlar işe yaramazsa arkadaşlar tavsiyede bulunacaklardır.

Bu kadar yüksek bir km.de araç alıp bu tarz sorunlar yaşamak normal. Soğuyacak birşey yok ama.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 02, 2016, 11:52:57 »
Geçmiş olsun. Mutlu hocam gerekeni söylemiş. Öncelikle rot balansçıyaiderek ön takımda değişmesi gereken parçaların tespitini yaptırın. Akabinde gerekiyorsa lastikleride değiştirirsiniz. 2011 model 160.000 km bir araçta hiç değilmemişse Debriyaj , Fren disk balata, Akü değişim istemesi normal. İlave Egr ve Maf sensörü temizliği yaptırırsanız aracınız ilk günkü sağlığına kavuşacaktır. Tahmini 2000 tl masrafla aracınız çiçek gibi olacağa benziyor.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 02, 2016, 12:45:22 »
Oncelikle teşekkür ederim cevaplariniz için geçen hafta z rotlarini değiştirdim bugün lastikleri degistiricem allahın izniyle on takım kontrol edildiğinde sadece z rotu yani aski rotunda sıkıntı gördüler maf sensörü yani hava akismetre temizlendi bi egr bi turbo kaldı geriye tek duam turbo da birsey olmasın egr nin soketini soktuk ama yine yigilma vardı enjektör temizleyicide hangi markayı önerirsiniz çoğunluk wurth diyor ama

SM-E700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Honda Civic Ef 1.5 Ex , Honda Civic Eg 1.6 Si ,Honda Civic 1.6 Vti ,Honda Civic Vtec2 Es
Toyota Corolla E140 D4-D Sonunda Doğru yolu buldum :) %100 katıksız japonun aşığıyım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 02, 2016, 13:59:55 »
Selaminaleykum aracimi ilk sahibinden 25.01.2016 tarihinde aldım tek şoför kullanmış 1 parça boyalı 160 binde 1.4 d4d motor bu noktalari gorunce çok ozenerek isteyerek aldım ve alirken göz Bebeğim olan opel zafira 2.0 dti imi satipta aldim yalana gerek yok ilk görüşte corolla çok hoşuma gitmişti sonra benimseyememeye başladım sorunları yüzünden severek aldigim arabamdan soğumaya başladım
1. Sorun şu küçük cukurlardan geçerken takir tukur ses geliyor lastik olabilir diye pirelli p1 le degistiriyorum bugun
2. Sorun bir ses var motorun ordan gelen debriyaja basınca kesiliyor ve debriyaja bastığimda cit cit ses geliyor
3. Sorun araç hızlanıs zamanında yigilarak hızlanıyor özellikle 2.5 3 bin devir araliginda
4. Sorun aracı deneyeyim dedim devirli kullanarak 140 kmh a ulaştım dahada gitmedi

Sizce aracimin sorunu yada sorunları ne olabilir ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim değerli görüşleriniz ve cevaplariniz için şimdiden çok teşekkür ederim

Aracınız hayırlı olsun. Km.si itibariyle bakım isteyecektir, zaten çözmüşsünüz de bir kısmını. Piyasa hakkında bilgi edinmek adına soracağım, kaça aldınız aracı mahsuru yoksa ? Malum sitede ki rakamlarla gerçek satış fiyatlarını mukayese etmek maksatlı...
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 02, 2016, 14:20:04 »
Recep alt taraftan gelen tıkırtının sebebi direksiyon kutusu olabilir Elektrik destekli direksiyonların birçoğunda direksiyon kutusu tıkırtısı oluyor .Ustanıza direksiyon kutusunda boşluk olup olmadığını sorun gerçi iyi bir ön takımcıda anlar . 2012 modelinde bile bu ses oluyor 300-400 tl lik bir masrafı var diye biliyorum .

Çekiş ve yığılma durumuna karşı . 2-3 depo Würt enjektör temizleyici katın tam dolu depoya 300 ml kutu tam denk geliyor .Enjektörleriniz ve yanma odası temizlenecektir .

Ayrıca Egr ve bağlantı hortumları genelde tıkanıyor veya çok daralıyor buda çekişi ve son hızı çok düşürüyor . Turbo ve eğr bakımlarını temizliklerini mutlaka yaptırın .

Bunun dışında genel olarak sorunsuz araçlardır . En kronik sorun direksiyon kutusu ve iç aksamdan gelen tıkırtı sesleridir . Bir aklıma gelmişken aracın kızdırma bujilerini kontrol ettirin ..
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 02, 2016, 19:02:37 »
Aracınız hayırlı olsun. Km.si itibariyle bakım isteyecektir, zaten çözmüşsünüz de bir kısmını. Piyasa hakkında bilgi edinmek adına soracağım, kaça aldınız aracı mahsuru yoksa ? Malum sitede ki rakamlarla gerçek satış fiyatlarını mukayese etmek maksatlı...
Allah razi olsun daha iyisi size nasip olsun inşallah benim aracim Comfort mu extra mi bilmiyorum Comfort extra diye aldım 35500 e aldım ocak ayında 😊 yalnız sizede öneririm gerçek japon gemiyle gelen seriymis 😊

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 02, 2016, 19:04:20 »
Recep alt taraftan gelen tıkırtının sebebi direksiyon kutusu olabilir Elektrik destekli direksiyonların birçoğunda direksiyon kutusu tıkırtısı oluyor .Ustanıza direksiyon kutusunda boşluk olup olmadığını sorun gerçi iyi bir ön takımcıda anlar . 2012 modelinde bile bu ses oluyor 300-400 tl lik bir masrafı var diye biliyorum .

Çekiş ve yığılma durumuna karşı . 2-3 depo Würt enjektör temizleyici katın tam dolu depoya 300 ml kutu tam denk geliyor .Enjektörleriniz ve yanma odası temizlenecektir .

Ayrıca Egr ve bağlantı hortumları genelde tıkanıyor veya çok daralıyor buda çekişi ve son hızı çok düşürüyor . Turbo ve eğr bakımlarını temizliklerini mutlaka yaptırın .

Bunun dışında genel olarak sorunsuz araçlardır . En kronik sorun direksiyon kutusu ve iç aksamdan gelen tıkırtı sesleridir . Bir aklıma gelmişken aracın kızdırma bujilerini kontrol ettirin ..
Tavsiyelerinize tek tek uyacagim bilgi için çok teşekkür ederim allah razı olsun 30 gün sürmez 3 depo mazot a katkı atıcam egr yide cuma günü temizlettiririm allahın izniyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 02, 2016, 19:08:22 »
Şuan lastikciden çıktım eve geldim gerçekten çok şey farketti pirelli p1 i herkese öneririm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 03, 2016, 01:29:16 »
2007 lerin cogu guney afrika montaji.Ruhsattan anlarsiniz.
Şase numaraniz Jtn ile basliyorsa japon montaji Aht ile başlıyorsa guney afrika montaji.
Birde önceki aracınız 2.0 motor muş.Suanki aracini 1.4 90 beygir.Cok olağanüstü şeyler beklemeyin.
Aracinizin yasindan km den dolayi belki zamaninda yapilmamis bakimlari siz yapacaksiniz.Baski balata degismemis ise siz degiseceksiniz mecburen.
Bunun haricinde eskiyen parçalar disinda kolay kolay arizalanmaz.
2007 de comfort extra donanimi yok comfort var.
Klima lar manuel elle cevirmeli ise comfort dur
C.extralarda dijital düğmeli oluyor.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 06, 2016, 22:48:39 »
recep kardeşim
2500 3000 rpm aralığında yığılmasının sebebi egr egr arıza vermez üzerindeki manyetik motor bozuk tek çözümü egr yi değişmek
araç 140km geçmiyor turbo ve enjektörler bakılacak.....turbo tıkalıdır muhtemelen enjektörler de sökülüp ayrlanacak.