0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selaminaleykum aracimi ilk sahibinden 25.01.2016 tarihinde aldım tek şoför kullanmış 1 parça boyalı 160 binde 1.4 d4d motor bu noktalari gorunce çok ozenerek isteyerek aldım ve alirken göz Bebeğim olan opel zafira 2.0 dti imi satipta aldim yalana gerek yok ilk görüşte corolla çok hoşuma gitmişti sonra benimseyememeye başladım sorunları yüzünden severek aldigim arabamdan soğumaya başladım1. Sorun şu küçük cukurlardan geçerken takir tukur ses geliyor lastik olabilir diye pirelli p1 le degistiriyorum bugun2. Sorun bir ses var motorun ordan gelen debriyaja basınca kesiliyor ve debriyaja bastığimda cit cit ses geliyor3. Sorun araç hızlanıs zamanında yigilarak hızlanıyor özellikle 2.5 3 bin devir araliginda 4. Sorun aracı deneyeyim dedim devirli kullanarak 140 kmh a ulaştım dahada gitmediSizce aracimin sorunu yada sorunları ne olabilir ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim değerli görüşleriniz ve cevaplariniz için şimdiden çok teşekkür ederim
Aracınız hayırlı olsun. Km.si itibariyle bakım isteyecektir, zaten çözmüşsünüz de bir kısmını. Piyasa hakkında bilgi edinmek adına soracağım, kaça aldınız aracı mahsuru yoksa ? Malum sitede ki rakamlarla gerçek satış fiyatlarını mukayese etmek maksatlı...
Recep alt taraftan gelen tıkırtının sebebi direksiyon kutusu olabilir Elektrik destekli direksiyonların birçoğunda direksiyon kutusu tıkırtısı oluyor .Ustanıza direksiyon kutusunda boşluk olup olmadığını sorun gerçi iyi bir ön takımcıda anlar . 2012 modelinde bile bu ses oluyor 300-400 tl lik bir masrafı var diye biliyorum .Çekiş ve yığılma durumuna karşı . 2-3 depo Würt enjektör temizleyici katın tam dolu depoya 300 ml kutu tam denk geliyor .Enjektörleriniz ve yanma odası temizlenecektir .Ayrıca Egr ve bağlantı hortumları genelde tıkanıyor veya çok daralıyor buda çekişi ve son hızı çok düşürüyor . Turbo ve eğr bakımlarını temizliklerini mutlaka yaptırın .Bunun dışında genel olarak sorunsuz araçlardır . En kronik sorun direksiyon kutusu ve iç aksamdan gelen tıkırtı sesleridir . Bir aklıma gelmişken aracın kızdırma bujilerini kontrol ettirin ..