Gönderen Konu: Corolla 1.6 Advance-MDS İlk 600km uzun yol  (Okunma sayısı 5289 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '16
  • 15 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
Corolla 1.6 Advance-MDS İlk 600km uzun yol
« : Haziran 01, 2016, 12:55:18 »
Arkadaşlar bende aracımı 2 gün önce teslim aldım, alır almaz da 600km 'lik bir uzun yol yaptım, ilk sürüş yol izlenimlerimi yazayım..
( Corolla 1.6 advance multidrive s )

Aracımla 15-16lt de başlayan uzun yolculuğum 6.3lt ile sonlandırdım bence rodajdaki bir araç için iyi bir değer 29-30kuruş ediyor, zamanla daha da düşer sanıyorum.

eski aracım volvo c30 dizel manuel idi, kendime farkları yazayım..

corolla,

yol sesi, kötü mıcırlı tırtıklı yollar dışında gayet iyi seviyede, motor sesi zaten yok,  rüzgar sesi yalıtımınıda bir kütüphane olmasada başarılı buldum, daha sessiz isteyen D sınıfına bakmalı..
koltuklara Döşemcioğlu 'nda koyu orjinal renk ve desende kılıf taktırdım çok güzel oldu,herkese tavsiye ederim.. Volvoya göre görüntüsü yetersiz olsada Koltukları çok rahat çıktı beklediğimden iyi.

sürüş pozisyonu biraz garip geldi, sol kolumu koyacak yer bulamadım, zamanla alışırım sanırım.
ses sistemi bir akustik şölen olmasada güzel ve net, bluetooth ile görüşme iletim gayet hızlı, hız sabitleyici, geri görüş, güzel iyi çalışıyor.
cvt şanzıman tam bir keyif, sadece dizelin torkuna alışık olduğumdan ve aracı rodajta sakin kullandığımdan kırmızı ışıklarda ilk kalkışlarda sıkıldım biraz :)
Direksiyon hissi ve manevra kabiliyeti çok iyi..

arkadaşlar eksi olarak;
 volvomdaki akıcılık yok, yere basan rafine bir sürüş keyfi maalesef aralarında 7-8 yıl olmasına rağmen yok, yol tutuşu ve yola hakimiyet zayıf biraz ancak c sınıfı ve orta sınıf marka standartlarında.
bazı plastik aksamlarda, örneğin kapı içlerine biraz daha özen istermiş, Plastik kısımlar köşeli dümdüz kalıptan çıktığı gibi yapılmış görsel estetik yok ancak bunlar japon araçların normalidir zannediyorum
Onun dışında ideal bir aile arabası mümkünse 1.6 mds + advance güzel bir kombinasyon olur, duruma göre ileride lpg taktıracağım.
Şimdilik cam filmi-boya koruma-kaput koruma düşünüyorum
km yaptıkça birşeyler eklemeye çalışırım..

Teşekkürler
Toyota Corolla 1.6 Advance Multidrive S (2016)

Toyota Club Türkiye

Corolla 1.6 Advance-MDS İlk 600km uzun yol
« : Haziran 01, 2016, 12:55:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 1.6 Advance-MDS İlk 600km uzun yol
« Yanıtla #1 : Haziran 01, 2016, 13:21:48 »
9 bini tamamlamış biri olarak,corollanın şehirler arası konforu ve akıcılığı son derece çok iyi.Ayrıca yol tutuşu ve hakimiyetide yüksek hızlarda gayet iyi.Siizin olumsuz diye yazdığınız yönler , benim için olumlu yönleri.Birde yüksek hızda ani fren yaptınızmı bilmiyorum ama ben yaptım.1 santim bile araç sağa sola kaymadı.Başka araçta olsaydım,belki bu yazıları yazamayacaktım.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 01, 2016, 13:26:23
Hele hele sisiz rafine dediğiniz sürüş keyfi, corollanın en fazla haz duyulacak özelliğidir.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 01, 2016, 13:28:08
Corollanın sürüş keyfine erişecek kaç araç var,c segmentinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 01, 2016, 13:35:57 »
Bu segmentte Focus, Astra gibi akıcılık ve sürüş keyfi esas alınarak üretilen araçların yanında Corolla'nın esamesi okunmaz diye düşünüyorum. Ama slalom testi ve ani fren testi sonuçları iyi  Corolla'nın.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 01, 2016, 13:43:54 »
fazla abartmamak lazim güzel arac hayirli olsun bir araç diğer aractan tabiki iyi olcakki onlarda satabilsin :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 30342
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 01, 2016, 14:23:48 »
C segmenti bütün araçları kullanmış biri olarak evet corolla iç aksam ve görsellik olarak biraz zayıf ama güvenlik yakıt tasarrufu yol tutuşu içerideki ferah ve geniş ortamı çok çok iyi bagaj konusunda jettanın gerisinde her aracın üstün ve eksi yönleri var önemli olan size hitabı kriterlerinize uygunluğu premium mds kullanıcısı olarak aracınız hayırlı olsun Allah hata kaza göstermesin yakıt veriniz uzun yolda km arttıkça sakin kullanıda 6 litrenin altına inecektir

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2016, 14:53:42 »
hayırlı olsun güle güle kullanın
ek olarak tabiki c30 da yere basış daha iyi olur çünkü zaten daha alçak ve daha yere oturan takımları var.
koltuk olarak zaten Volvo dünyadaki en iyi 3 markadan biridir özellikle uzun yol konforunda.
tavsiye olarak kesinlikle yan,ön ve arka tampon koruyucuları taktırın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '16
  • 15 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 01, 2016, 15:16:19 »
hayırlı olsun güle güle kullanın
ek olarak tabiki c30 da yere basış daha iyi olur çünkü zaten daha alçak ve daha yere oturan takımları var.
koltuk olarak zaten Volvo dünyadaki en iyi 3 markadan biridir özellikle uzun yol konforunda.
tavsiye olarak kesinlikle yan,ön ve arka tampon koruyucuları taktırın :)

Yorum yazanlara teşekkür ederim, Rodaj sebebiyle sakin kullandığımdan 2000-3000 devir arası eco moddaydım hep belki yüksek devir çevirileri ve performanslı kullanımda aracın sürüş dinamikleri değişecektir, zamanla göreceğim..

Bayi tarafından yan kuşak hediye olarak takıldı, ön ve arka tampon koruyucular derken nasıl ürünler var, link verebilirmisiniz?

volvo koltukları gerçekten harika hem görüntü hem kalite hemde konfor o yüzden zor beğenirim derken koltuk rahatlığı güzel corollanın,
birde C sınıfı Corollanın iç hacmi ve bagaj hacmi S60 dan daha geniş..
Toyota Corolla 1.6 Advance Multidrive S (2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 01, 2016, 15:23:36 »
Her aracın eksi ve artı yönleri vardır. Önemli olan sizin beklentinizi karşılayıp karşılamadığıdır. Doğal olarak da araçları kıyaslarken bir önceki aracımızla kıyaslıyoruz. ben 2004 123.000 km deki astra yı satıp 2011 23.000 km deki corollayı aldığımda sanki camlar açık sanmıştım, ses yalıtımı astra ya göre okadar kötü gelmişti. ilk önceleri hep eksi yönlerine dikkat ediyoruz, zamanla da artı yönlerini görmeye başlıyoruz. kısaca corolla  C segmenti için orta sınıf bir araç. Ne abartacak kadar çok iyi nede yerden ere vuracak kadar kötü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 01, 2016, 18:17:44 »
Yorum yazanlara teşekkür ederim, Rodaj sebebiyle sakin kullandığımdan 2000-3000 devir arası eco moddaydım hep belki yüksek devir çevirileri ve performanslı kullanımda aracın sürüş dinamikleri değişecektir, zamanla göreceğim..

Bayi tarafından yan kuşak hediye olarak takıldı, ön ve arka tampon koruyucular derken nasıl ürünler var, link verebilirmisiniz?

volvo koltukları gerçekten harika hem görüntü hem kalite hemde konfor o yüzden zor beğenirim derken koltuk rahatlığı güzel corollanın,
birde C sınıfı Corollanın iç hacmi ve bagaj hacmi S60 dan daha geniş..

koltukları bana göre dünyanın en rahat koltuğu uzun yol için,zaten araç üretimine gitmeden önce isveçte ortopedi ile ilgili bir üniversite yada hastaneye gitmişler koltuk dizaynı yapmak için,hatta doktorlar şaşırmış bir otomobil firması bizden acaba ne isteyebilir diye ilk randevu alındığında,bu tarz bir yazı okumuştum.

S60 bana göre ilk tasarımını gördüğümde Volvo yu tekrar ayağa kaldıracak popülarite anlamında diye demiştim ve halen diyorum:) ama arka koltuk diz mesafesi tamamen rezil :=) onun dışında aklıma gelen bir kusuru yok
birde daha önceki makyajdan önceki burnu daha İskandinav tasarımına aitti,şimdi biraz daha alman oldu.Bunda da çinlilerin alman araç sevdasının etkili olduğunu düşünüyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 01, 2016, 23:13:52 »
Corolla'nın en iyi özelliği sürüş zevki ve yol tutuş mu? Corolla sürüş zevki ve yol tutuştan çok konfor odaklıdır.
Enes'in dediği doğrudur. Focus, Astra, Mazda 3 yanında Corolla'nın tabiki esamesi okunmaz. Tabi bu demek değildir ki Corolla'nın yol tutuşu kötü.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 01, 2016, 23:36:30 »
Ben hepsiyle deneme yaptım.Yol tutuş konusunda Ford iyidir.Sürüş zevki ve konforda Corolla farklıdır.Burada yan mesleğimi çok belirtmek istemiyorum ama,otomobillerle ilgili diyeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 01, 2016, 23:43:13 »
Erdem bey hayirli ugurlu olsun araciniz. Siz degerlendirmenizi yapmissiniz konu baska yone kaymaya baslamis. Herkesin ayni dusunmesi tabiki beklenemez ama herkesinde bir fikri oldugu ve kendine gore dogru olduguda unutulmamalidir. Bence guzel arac aldiniz ismi gecen diger markalarda artiymis gibi bahsedilen ama eksi yonde baska yonleri de gormek pek mumkun.

Sent from my SM-G900H using Tapatalk

SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 01, 2016, 23:46:37 »
Lütfen konu markalar tartışmasına kaymasın. @Erdem Yavuz Selim (37769) bey yeni aracı hakkında düşüncelerini paylaşmış sadece . tartışma uzaması yada yön değiştirmesi halinde konu kilitlenecektir
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 02, 2016, 01:03:34 »
focus astra  corolladan iyi yol tutabilir veya yalitimi akıcıllığı iyi olabilir fakat konforu iyi olamaz astrayada bindim uzun yol yaptim en son kasasi dahil koltuklari taş gibi yuruyen takimlarida sonra benim arabaya binince koltugunda bir sünger oldugunu anladim diğerlerinde sanki kalas var  konforunun iyi olmasi süspansiyon sisteminin yumuşak olmasindan kaynakliyor olabilir tabi

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 02, 2016, 08:47:42 »
Corolla en güzel araç, trim sesi de yok, yol yalıtımı da süper, sürüş zevki desen of, yol tutuş da Formula 1 aracı gibi, konfor, mercedesi katlar maşallah...

Alan arkadaşa hayırlı olsun. Güzel araç, tasarımını sevmişimdir bu kasanın. Corollaya kimse kötü demiyor, ama bazılarının bahsettiği gibi sınıfının lideri olmadığı da aşikar. Güle güle kullanın, yakıt ekonomisi sevindirecektir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 02, 2016, 10:23:42 »
Arkadaşlar kim haklı kim haksız konusuna girmeden, sosyal platformlarda yanlış ve gereksiz tartışmalara kaynak olduğunu düşündüğüm bir fikrimi söylemek istiyorum.

İlk olarak "ne söylendiği değil, nasıl söylendiği önemlidir" sözüne atfen, biz burada sadece bir yorum okuyoruz fakat yorumun altındaki niyet okuma tamamen kendi hayal ürünümüzden ibaret. Nasıl anlamak istersek öyle anlayabiliyoruz. Çünkü, söyleyen kişi karşımızda değil ve ne ses tonu hakkında, ne yüz ifadesiyle ilgili, ne mimikleri ile ilgili hiçbir bilgiye sahip değiliz. Yaşça büyük birisinin babacan bir yaklaşımı, bir başka arkadaşımızın kendince samimi ifadeleri, masumane takılmalar, bilgisayarın diğer ucundaki kişi tarafından doğru olduğu şekilde algılanmayabilir. Kısacası biz sadece ne söylendiğini görebiliyoruz, ancak nasıl söylendiğini bilmiyoruz, kendi algımız ne ise o senaryoya inanabiliyoruz.

O sebeple, bu konunun da bu türden bir yanlış anlamalar zinciriyle tırmandığını düşünüyorum. Kaldı ki giriş ve gelişme bölümünde herkes kendince fikrini söylemiş. Sonuç biraz sıkıntılı orası ayrı:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 02, 2016, 10:32:05 »