Benim araç 2006 model 3 yıldır ben kullanıyorum daha öncesi servis bakımlı ama klima bakımı yapıldığını pek düşünmüyorum . Çok fazla klima kullanmıyorum malum Ankara da toplasan 2 ay yaz ya olur ya olmaz hala mont giyiyoruz o derece . Ben aldığımdan beri şöyle şoklayıcı bir soğuk üflediğine şahit olmadım açıkçası . Bir önce aracım 2005 sol hb di onun gaz bakımları felan tamdı oda öyle hani böyle volswagen arbaalrın veya Bmw gurubu gibi falan değil şöyle deyim sizi rahatlatıyor aracın içinde bunluk kalmıyor ama üşütmüyor da sadece geçen sene Tatile giderken 300 km falan sürekli açık kaldı o zaman gerçekten aracın içinde kendini hissettirdi .Arkadaşlarımın Alman gurubu araçlarını biniyorum resmen arabanın içinde üşüyorum o derece soğuk üflüyor . Ama şunu söyleyim ae101 kasaların klimalı modellerinin bile hala klimaları faal çalışırken o yaşlardaki Almanların bırakın klimalarını kaloriferleri bile düzgün çalışmıyor . Polen filtreniz kirli ise değiştirin gaz ölçümü yaptırın eksik gaz varsa tamamlatın . Klima çalıştırmadan aracın 4 camını açıp içerideki sıcak havanın dışarı çıkmasını sağlayın 1-2 dakikalık havalandırma kafif gelir . Akabinde camları kapatıp klimanızı ayak bölgesinde ve cam bölgesinde üfleyecek konuma göre ayarlayın fan hızını ilk başta yüksek tutup içerinin sıcaklığı kırılınca düşük veya orta seviyeye alın .Fan motoru hızlı dönerken klima sistemi havayı dışardan alsın akabinde içerde hava sirkülasyonu olan konuma getirin . Sistem dışardan hava aldığı sürece istenilen soğukluğu vermez çünkü dışardan alınan hava sıcaktır .