Gönderen Konu: Klima bakımı  (Okunma sayısı 845 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 73000
  • Model Yılı: '13
  • 69 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Klima bakımı
« : Mayıs 30, 2016, 23:20:49 »
Merhaba arkadaşlar.
Aracın kliması yeterince soğutmuyormuş gibi geliyor. Araç 2013 model. Herhangi bir klima bakımı yapıldığını düşünmüyorum. Gazın değişimi ya da klima bakımı gibi bir şey yapmalı mı?

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1.33 Auris Life 2013

Toyota Club Türkiye

Klima bakımı
« : Mayıs 30, 2016, 23:20:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Klima bakımı
« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2016, 00:58:45 »
Yok hocam toyotalarin klima si canavar gibi ve kolay kolayda arizalanmaz.
Sizin polwn filtreniz kirlenmiş olabilir.değiştirin farki gorursunuz zaten.Torpidonun arkasinda vahit bey

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2016, 06:36:53 »
Merhaba arkadaşlar.
Aracın kliması yeterince soğutmuyormuş gibi geliyor. Araç 2013 model. Herhangi bir klima bakımı yapıldığını düşünmüyorum. Gazın değişimi ya da klima bakımı gibi bir şey yapmalı mı?

Klimanin fan ufleme siddeti iyiyse polen filtresine baktirin tikanmis olabilir ve klima gazini olcturun 2013 model olan bi aracda gaz seviyesi dusmus olabilir.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2016, 09:40:07 »
Benim araç 2006 model 3 yıldır ben kullanıyorum daha öncesi servis bakımlı ama klima bakımı yapıldığını pek düşünmüyorum . Çok fazla klima kullanmıyorum malum Ankara da toplasan 2 ay yaz ya olur ya olmaz hala mont giyiyoruz o derece . Ben aldığımdan beri şöyle şoklayıcı bir soğuk üflediğine şahit olmadım açıkçası . Bir önce aracım 2005 sol hb di onun gaz bakımları felan tamdı oda öyle hani böyle volswagen arbaalrın veya Bmw gurubu gibi falan değil şöyle deyim sizi rahatlatıyor aracın içinde bunluk kalmıyor ama üşütmüyor da sadece geçen sene Tatile giderken  300 km falan sürekli açık kaldı o zaman gerçekten aracın içinde kendini hissettirdi .Arkadaşlarımın Alman gurubu araçlarını biniyorum resmen arabanın içinde üşüyorum o derece soğuk üflüyor . Ama şunu söyleyim ae101 kasaların klimalı modellerinin bile hala klimaları faal çalışırken o yaşlardaki Almanların bırakın klimalarını kaloriferleri bile düzgün çalışmıyor . Polen filtreniz kirli ise değiştirin gaz ölçümü yaptırın eksik gaz varsa tamamlatın . Klima çalıştırmadan aracın 4 camını açıp içerideki sıcak havanın dışarı çıkmasını sağlayın 1-2 dakikalık havalandırma kafif gelir . Akabinde camları kapatıp klimanızı ayak bölgesinde ve cam bölgesinde üfleyecek konuma göre ayarlayın fan hızını ilk başta yüksek tutup içerinin sıcaklığı kırılınca düşük veya orta seviyeye alın .Fan motoru hızlı dönerken klima sistemi havayı dışardan alsın akabinde içerde hava sirkülasyonu olan konuma getirin . Sistem dışardan hava aldığı sürece istenilen soğukluğu vermez çünkü dışardan alınan hava sıcaktır . 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 73000
  • 69 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 31, 2016, 14:29:53 »
Benim araç 2006 model 3 yıldır ben kullanıyorum daha öncesi servis bakımlı ama klima bakımı yapıldığını pek düşünmüyorum . Çok fazla klima kullanmıyorum malum Ankara da toplasan 2 ay yaz ya olur ya olmaz hala mont giyiyoruz o derece . Ben aldığımdan beri şöyle şoklayıcı bir soğuk üflediğine şahit olmadım açıkçası . Bir önce aracım 2005 sol hb di onun gaz bakımları felan tamdı oda öyle hani böyle volswagen arbaalrın veya Bmw gurubu gibi falan değil şöyle deyim sizi rahatlatıyor aracın içinde bunluk kalmıyor ama üşütmüyor da sadece geçen sene Tatile giderken  300 km falan sürekli açık kaldı o zaman gerçekten aracın içinde kendini hissettirdi .Arkadaşlarımın Alman gurubu araçlarını biniyorum resmen arabanın içinde üşüyorum o derece soğuk üflüyor . Ama şunu söyleyim ae101 kasaların klimalı modellerinin bile hala klimaları faal çalışırken o yaşlardaki Almanların bırakın klimalarını kaloriferleri bile düzgün çalışmıyor . Polen filtreniz kirli ise değiştirin gaz ölçümü yaptırın eksik gaz varsa tamamlatın . Klima çalıştırmadan aracın 4 camını açıp içerideki sıcak havanın dışarı çıkmasını sağlayın 1-2 dakikalık havalandırma kafif gelir . Akabinde camları kapatıp klimanızı ayak bölgesinde ve cam bölgesinde üfleyecek konuma göre ayarlayın fan hızını ilk başta yüksek tutup içerinin sıcaklığı kırılınca düşük veya orta seviyeye alın .Fan motoru hızlı dönerken klima sistemi havayı dışardan alsın akabinde içerde hava sirkülasyonu olan konuma getirin . Sistem dışardan hava aldığı sürece istenilen soğukluğu vermez çünkü dışardan alınan hava sıcaktır .
İlk önce camları açıp arabayı havalandırmak güzel fikirmiş. Aklıma gelmemişti hiç. Faydalı bilgiler verdiniz. Teşekkürler

1.33 Auris Life 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 31, 2016, 14:37:17 »
Rica ederim bilgiler paylaşıldıkça çoğalır . Bende bu tip bir durumdan dolayı araştırmış bu bilgileri öğrenmiştim .Klima kullanımı ile ilgili youtube de çeitli videolar oradan da bilgi alabilirsiniz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "