Gönderen Konu: Yol çalışması  (Okunma sayısı 1141 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 30 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Yol çalışması
« : Mayıs 29, 2016, 20:06:30 »
Kaynaşlı giseler ile Bolu Dağı tüneli arasında yol çalışması var yolu eski Bolu Dağından veriyorlar inşallah bayrama kadar biter şu an bile eski yoldaki kuyruk 30-50metreyi buluyor yola çıkacak arkadaşlar dikkat etsin

Toyota Club Türkiye

Yol çalışması
« : Mayıs 29, 2016, 20:06:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Ynt: Yol çalışması
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2016, 22:03:06 »
Özellikle gece saatlerinde durum daha da vahim.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2016, 22:34:40 »
Özellikle geceleri ışıklı tabelalar ile uyarıda bulunmaları gerekir. Yoksa kaş yapalım derken göz çıkar.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 30, 2016, 12:17:28 »
Ben bu tüneli sevemedim gitti arkadaşlar.
Tünel açılmadan önce, bu yoldan gerek araçla, gerek otobüsle defalarca gidip gelmişimdir.
Gişelerden çıkar çıkmaz başlayan yöresel eşya satan dükkanlar, rengarenk ışıkların süslediği dinlenme tesisleri, trabzon ekmeği fırınları, irili ufaklı et-mangal lokantaları, kamyoncu yerleri, Abant gişelere kadar uzanan bol oksijenli yemyeşil bir doğa ile bir çok ritüeli ile benim gönlümde ayrı bir yeri vardır eski yolun.
Kendi aracımla gidiyorsam, İsmail'in Yeri'nde mutlaka durur, yemeğimi yer ve karşıdaki yemyeşil vadiyi seyrederek dinlenirdim. Otobüs yolculuklarımda Bozbey, Gökdemir veya efsane Varan Dinlenme Tesisleri'nde durur, otobüs yıkayan amcaları seyrederdim. Yol kenarından rengarenk ışıklarla süslenmiş kamyonlar gelip geçerdi. Onların uzaklaşan sesleri bile hoşuma giderdi. Otobandan çıktıktan sonra bir vaha gibiydi benim için. Şimdi ise, terkedilmiş bir köy gibi uzaklardan bakıyor.

Zamandan tasarrufunu (ki bu da çok kayda değer değil), güvenli oluşunu tartışmıyorum ama, otoban yolculukları bana çok renksiz, donuk ve zevksiz geliyor. Tuzu ve baharatı olmayan bir yemek gibi. Ben hala, Kaynaşlı'dan çıkıp eski yolu kullananlardanım. Eski günlerdeki gibi canlı değil elbet, ama bu gelenekten vazgeçemiyorum.

Bu vesileye belki birçoğumuz bu eski günleri tekrar yadedebilir. Keyfini çıkarın bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 30, 2016, 12:30:17 »
Ben bu tüneli sevemedim gitti arkadaşlar.
Tünel açılmadan önce, bu yoldan gerek araçla, gerek otobüsle defalarca gidip gelmişimdir.
Gişelerden çıkar çıkmaz başlayan yöresel eşya satan dükkanlar, rengarenk ışıkların süslediği dinlenme tesisleri, trabzon ekmeği fırınları, irili ufaklı et-mangal lokantaları, kamyoncu yerleri, Abant gişelere kadar uzanan bol oksijenli yemyeşil bir doğa ile bir çok ritüeli ile benim gönlümde ayrı bir yeri vardır eski yolun.
Kendi aracımla gidiyorsam, İsmail'in Yeri'nde mutlaka durur, yemeğimi yer ve karşıdaki yemyeşil vadiyi seyrederek dinlenirdim. Otobüs yolculuklarımda Bozbey, Gökdemir veya efsane Varan Dinlenme Tesisleri'nde durur, otobüs yıkayan amcaları seyrederdim. Yol kenarından rengarenk ışıklarla süslenmiş kamyonlar gelip geçerdi. Onların uzaklaşan sesleri bile hoşuma giderdi. Otobandan çıktıktan sonra bir vaha gibiydi benim için. Şimdi ise, terkedilmiş bir köy gibi uzaklardan bakıyor.

Zamandan tasarrufunu (ki bu da çok kayda değer değil), güvenli oluşunu tartışmıyorum ama, otoban yolculukları bana çok renksiz, donuk ve zevksiz geliyor. Tuzu ve baharatı olmayan bir yemek gibi. Ben hala, Kaynaşlı'dan çıkıp eski yolu kullananlardanım. Eski günlerdeki gibi canlı değil elbet, ama bu gelenekten vazgeçemiyorum.

Bu vesileye belki birçoğumuz bu eski günleri tekrar yadedebilir. Keyfini çıkarın bence.

Ender bey, güzel bir nostalji olmuş. Gerçekten yazdıklarınızda yerden göğe kadar haklısınız. Ben cumartesi gecesi İstanbul-Ankara yolculuğu yaptım. Otobanda deli gibi gitmeyi maharet sayan ve bunu alışkanlık haline getirmiş insanlar eski yol gibi dar yolda bile aynı alışkanlıklarını sürdürmeye çalışıyorlar ve aşırı tehlikeli oluyorlar. Ama yine yazdığınız nostaljiye gelelim ki; gece bile eski yolun güzelliği bir başkaydı.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 30, 2016, 14:58:42 »
Özellikle fazla işlek olmayan ara yollar. Mıcır döküyorlar kazıyorlar en ufak uyarı tabelası yok sıkıntı çıkartabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '07
  • 23 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 31, 2016, 09:39:15 »
Arkadaşlar Merhaba,
Çalışmalar üç ay kadar süreceği belirtildi.

Sent from my iPhone using Tapatalk