0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben bu tüneli sevemedim gitti arkadaşlar. Tünel açılmadan önce, bu yoldan gerek araçla, gerek otobüsle defalarca gidip gelmişimdir. Gişelerden çıkar çıkmaz başlayan yöresel eşya satan dükkanlar, rengarenk ışıkların süslediği dinlenme tesisleri, trabzon ekmeği fırınları, irili ufaklı et-mangal lokantaları, kamyoncu yerleri, Abant gişelere kadar uzanan bol oksijenli yemyeşil bir doğa ile bir çok ritüeli ile benim gönlümde ayrı bir yeri vardır eski yolun. Kendi aracımla gidiyorsam, İsmail'in Yeri'nde mutlaka durur, yemeğimi yer ve karşıdaki yemyeşil vadiyi seyrederek dinlenirdim. Otobüs yolculuklarımda Bozbey, Gökdemir veya efsane Varan Dinlenme Tesisleri'nde durur, otobüs yıkayan amcaları seyrederdim. Yol kenarından rengarenk ışıklarla süslenmiş kamyonlar gelip geçerdi. Onların uzaklaşan sesleri bile hoşuma giderdi. Otobandan çıktıktan sonra bir vaha gibiydi benim için. Şimdi ise, terkedilmiş bir köy gibi uzaklardan bakıyor. Zamandan tasarrufunu (ki bu da çok kayda değer değil), güvenli oluşunu tartışmıyorum ama, otoban yolculukları bana çok renksiz, donuk ve zevksiz geliyor. Tuzu ve baharatı olmayan bir yemek gibi. Ben hala, Kaynaşlı'dan çıkıp eski yolu kullananlardanım. Eski günlerdeki gibi canlı değil elbet, ama bu gelenekten vazgeçemiyorum. Bu vesileye belki birçoğumuz bu eski günleri tekrar yadedebilir. Keyfini çıkarın bence.