Gönderen Konu: Uydu olmayan bir odada tv çalıştırmak  (Okunma sayısı 51680 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Uydu olmayan bir odada tv çalıştırmak
« : Mayıs 29, 2016, 12:32:09 »
Arkadaşlar merhaba bir konu hakkında fikrinizi almak istiyorum mutfağa tv takmak istiyorum ama anten ve uydu yok ortalıkta kabloda gezmesini istemiyorum acaba kablosuz bu işi halledebilirmiyim? Teşekkürler şimdiden ...

Toyota Club Türkiye

Uydu olmayan bir odada tv çalıştırmak
« : Mayıs 29, 2016, 12:32:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kazasız mutlu günler
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 5000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Uydu olmayan bir odada tv çalıştırmak
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2016, 12:38:27 »
Hama marka kablosuz goruntu aktaricilar var fakat diger odadaki tvnin goruntusunu aktarir yani uydu olan cihazda hangi kanal aciksa onu izlersiniz.pek verimli bir sistem degildir ama kablo istemiyorsaniz dusunulebilir.Eğer canak yakin ise ciftli lnb alinip kablo cekerek normal sekilde kullanabilirsiniz..
Hayat bir gündür, oda bu gündür. .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2016, 13:20:33 »
Apartmanın merkezi sistem uydu kablosu var ondan iki tv için birşeyler yapabilirmiyimki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kazasız mutlu günler
  • Kilometre: 5000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2016, 13:47:04 »
Ciftleyici ile goruntuyu iki tv ye  bolersiniz ama ayni anda iki tv yi izleyemezsiniz sinyal tek geldigi icin.ama biri kapali iken diger tv yi normal kullanirsiniz.Apartmanda bulunan coklayicida bosluk varsa evinize ikinci kablo indirilmesini isteyebilirsiniz boylece iki tv de bagimsiz kullanilabilir.
Hayat bir gündür, oda bu gündür. .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2016, 13:53:35 »
Apartmanın merkezi sistem uydu kablosu var ondan iki tv için birşeyler yapabilirmiyimki
apartmanin catidaki uydu merkezi var merkezde bos yer var ise uyducu cagirip  kablo cektirceksiniz  mutfaga eve gelen kabloyu t ile bolerseniz ikisini aynda izleyemezsiniz

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2016, 14:01:41 »
Uydu voltajı 13/18 volt h/v yatay dikey yayına göre değişir. Aynı anda tek kabloya bağlarsanız merkezi sistemi yakarsınız. Diğer uyduda Lnb out varsa bi cihaz daha takıp istediğiniz kanalı seyredebilirsiniz fakat kablo çektiğiniz  uydunun sürekli açık kalması lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2016, 13:51:40 »
Bildiğim kadarıyla kablosuz  olayı şimdilik ütopya.  Ama ilerisi için bir şey diyemem.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2016, 14:13:56 »
Harun bey,
- Müjdat beyin bahsettiği kablosuz görüntü aktarıcı sistemler var. Ancak bu sistemler 2,4 Ghz frekansında yayın yaptıkları için yakın civardaki telsiz telefonlar, kablosuz modemler gibi aynı frekansı kullanan kablosuz cihazlar tarafından baskılanır ve görüntü kalitesi bozulur. Hele ki her evde bir kablosuz cihazın çalıştığı günümüzde bu epey sinir bozucu olabilir.
- En sağlıklı yol, apartmandaki uydu santralinden boş bir çıkış varsa mutfağınıza hat çekmek ve mutfağa bir uydu alıcısı ile tv koymaktır. Ancak apartmanda kullanılan uydu santralleri belirli miktarda daire için yedekleri ile birlikte veya her daireye 2-3 hat çekilecek şekilde alınmıştır. Bir kaç hat da bina için yedek bulundurulur. Yönetim ile halletmeniz gereken hususlar olabilir.
- Diğer yöntem de kendi daireniz içerisinde diğer odadaki kablodan sinyal çoklayıcı ile veya varsa diğer odanızdaki uydu alıcısının LNB OUT soketinden bir kablo ile sinyali aktarmaktır. Ancak bu durumda da her iki odada da aynı yayını izlemek zorunda kalırsınız.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 30, 2016, 14:15:24 »
mutfağa HDMI girişi olan bi TV alınır, TV ye HDMI bağlantılı bir android dongle alınır , tv android tv ye dönüşür, evdeki wirelessa bağlanıp tvgoplas  uygulaması google playden yüklenip izlenir :) ben 10 inç tablet kullanıyorum bu iş için, direk tvgo plus ile wifi üzerinden tv izliyorum.

http://www.ebay.com/itm/Android-4-4-MK809IV-Quad-Core-Mini-PC-TV-Dongle-Stick-8G-XBMC-KODI-DLAN-WiFi-/401012224491?hash=item5d5e30f1eb:g:SlEAAOSwhcJWIc9F

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 30, 2016, 14:23:27 »
mutfağa HDMI girişi olan bi TV alınır, TV ye HDMI bağlantılı bir android dongle alınır , tv android tv ye dönüşür, evdeki wirelessa bağlanıp tvgoplas  uygulaması google playden yüklenip izlenir :) ben 10 inç tablet kullanıyorum bu iş için, direk tvgo plus ile wifi üzerinden tv izliyorum.

http://www.ebay.com/itm/Android-4-4-MK809IV-Quad-Core-Mini-PC-TV-Dongle-Stick-8G-XBMC-KODI-DLAN-WiFi-/401012224491?hash=item5d5e30f1eb:g:SlEAAOSwhcJWIc9F

Mesut bey bu yöntem ile izlediğiniz TV'yi yada tableti çok sık kullanmıyorsanız sorun yok!

Ancak sık sık kullanıyorsanız uyarayım nerde kullanıyorsanız bu tip cihazları o ortamda yaşayan kişilerde-çocuklarda KANSER riskinizde artış olucak.(kronik non-iyonize radyasyon alımına bağlı olarak!)

Aynı durum kablosuz kombi oda termostatı cihazlarında da mevcut bilgini olsun.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 30, 2016, 14:24:51 »

Bu da çok iyi bir çözüm. Ancak bunun için de sağlıklı bir tv yayını izleyebilmek için hem iyi bir internet bağlantısı lazım hem de yüksek bir internet kapasitesi lazım. Ayrıca bu uygulamaya bir de IP TV uygulaması eklenirse yayın miktarları da artar.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 30, 2016, 14:27:56
Mesut bey bu yöntem ile izlediğiniz TV'yi yada tableti çok sık kullanmıyorsanız sorun yok!

Ancak sık sık kullanıyorsanız uyarayım nerde kullanıyorsanız bu tip cihazları o ortamda yaşayan kişilerde-çocuklarda KANSER riskinizde artış olucak.(kronik non-iyonize radyasyon alımına bağlı olarak!)

Bekir bey, hassasiyetiniz için tebrik ediyorum. Ancak malum çevremizde o kadar çok bildiğimiz veya bilmediğimiz radyasyon yayılımı var ki farkına bile varmadan bu tür etkiler altında kalıyoruz. Bizler sadece bildiğimiz radyasyon kaynaklarından rahatsız oluyoruz. Bilmediğimiz radyasyon kaynaklarından ise haberimiz bile yok.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 30, 2016, 15:24:11 »

50 gb AKN ile bu iş çok zor  Mesut.  :DUR:            Ayrıca mutfağa konulan tv smart özellikli ise  seyirtürk tarzı  IP tv uygulamaları ile de  kullanılabilir. Tabiiki bol kotalı, ve hızlı bir internet varsa.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 30, 2016, 15:58:53 »

bekir bey işyerinde tüm gün hepimiz kalıyoruz , hiç telefonun wifi ağına baktınızmı ? benim işyerimde 32 ila 41 arası wifi ağı buluyor cep telefonum, bunlar varken bu devede kulak kalır, ha keşke hiç olmasa tabiki ancak elden birşey gelmiyor bütün dünya wifi ağı altında yaşıyor, sadece tv internet değil telefon uzaktan kumandalar vs birsürü şey.

benim evdeki internetim 50gb ve bana çok rahat yetiyor tvgo plus uygulamasında 3 seçenek var düşük orta ve iyi kalite diye ben hep orta kaliteyi kullanıyorum görüntü tatminkar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 01, 2016, 01:09:41 »
Arkadaşlar herkese teşekkürler