Gönderen Konu: Toyota Corolla 2011 de yaşadığım sorunlar  (Okunma sayısı 4412 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyota corolla 2011 elegant
    • FIRSAT NERDE- Alışveriş Orda
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '11
  • 16 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Toyota Corolla 2011 de yaşadığım sorunlar
« : Mayıs 28, 2016, 17:22:21 »
Arkadaşlar merhaba bir kaç konuda yaşadığım sorunlardan bahsedip değerli fikirlerinizi almak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

2005 Ford Focus Collection 1.6 Benzin /LPG aracımı satıp Toyota Corolla 2011 Elegant 1.6 Benzin / LPG modelini satın aldım. Yaklaşık 1 ay oldu hep şehir içi kullandım. Lpg bittikten sonra şehrin dışındaki istasyondan yakıt almaya karar verdim.Aracın uzun yolda durumu,yüksek hızdaki ve virajlardaki durumunu öğrenmek için. Araçla 130km hız yaptığımda motorun çok bağırdığını ve oturduğum koltuğun titrediğini farkettim. Sanki araç komple titriyordu. Ayrıca Virajlardada sanki savruluyormuş gibi bir his oluştu bende. Herneyse Lpg aldım geri dönüşte tekrar denedim yine aynı durum fakat bu sefer araç 130km yi geçmedi bir türlü .Araçta BRC markalı tüp takılı. LPG için en kısa zamanda ayar yapacam .Fakat diğer yazdıklarım için bu durumlar normal mi  değilmi.Araç çok ses yapıyormu ve virajlarda savruluyormu bunları sizlerden öğrenmek istiyorum.

Bir diğer konuda aracımda michelin primacy 3 lastik takılı. Lastik bölümünde paylaşmayıp burada paylaşayım istedim moderatör arkadaşlar kusura bakmasınlar.
Aracı aldığımda bu lastik takılıydı. Bu lastiğin yol tutuşu sanki bana iyi gelmedi gibi tabi lastik konusu hakkıında detaylı bir araştırmam olmadı. Bu lastik hakkında bilgi verebilirmisiniz yada önereceğiniz bir lastik varmıdır.

Toyota Club Türkiye

Toyota Corolla 2011 de yaşadığım sorunlar
« : Mayıs 28, 2016, 17:22:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Corolla 2011 de yaşadığım sorunlar
« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2016, 17:46:27 »
Arkadaşlar merhaba bir kaç konuda yaşadığım sorunlardan bahsedip değerli fikirlerinizi almak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

2005 Ford Focus Collection 1.6 Benzin /LPG aracımı satıp Toyota Corolla 2011 Elegant 1.6 Benzin / LPG modelini satın aldım. Yaklaşık 1 ay oldu hep şehir içi kullandım. Lpg bittikten sonra şehrin dışındaki istasyondan yakıt almaya karar verdim.Aracın uzun yolda durumu,yüksek hızdaki ve virajlardaki durumunu öğrenmek için. Araçla 130km hız yaptığımda motorun çok bağırdığını ve oturduğum koltuğun titrediğini farkettim. Sanki araç komple titriyordu. Ayrıca Virajlardada sanki savruluyormuş gibi bir his oluştu bende. Herneyse Lpg aldım geri dönüşte tekrar denedim yine aynı durum fakat bu sefer araç 130km yi geçmedi bir türlü .Araçta BRC markalı tüp takılı. LPG için en kısa zamanda ayar yapacam .Fakat diğer yazdıklarım için bu durumlar normal mi  değilmi.Araç çok ses yapıyormu ve virajlarda savruluyormu bunları sizlerden öğrenmek istiyorum.

Bir diğer konuda aracımda michelin primacy 3 lastik takılı. Lastik bölümünde paylaşmayıp burada paylaşayım istedim moderatör arkadaşlar kusura bakmasınlar.
Aracı aldığımda bu lastik takılıydı. Bu lastiğin yol tutuşu sanki bana iyi gelmedi gibi tabi lastik konusu hakkıında detaylı bir araştırmam olmadı. Bu lastik hakkında bilgi verebilirmisiniz yada önereceğiniz bir lastik varmıdır.

corollaların yol tutuşu gayet iyidir bence titreme ve savurma konusunda lastiklerinizden şüphelenin ve bir rotcuya giderek rot ayarlarınızı kontrol ettirin.
Aracın 130 km yi geçmeme sorunu eğer ki benzinde de varsa motor sağırlaşmıştır diye düşünüyorum sizden önceki sahibi sakin kullandıysa biraz açmak gerekebilir motoru.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2016, 18:08:03 »

İsa Bey aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah.
Aracınızda performans eksikliği hissediyorsanız motor bakımını yaptırın. Daha önceki sahibi bakımı tam dese bile inanmamanız gerekir.
Yolda titreşim sorunu ise aracın teker balanslarıyla alakalı olup akslarla da ilgisi olabilir. Düz yolda sola veya sağa çekme varsa rot ayarlarını kontrol ettirin. Virajlarda savrulma sorunu lastiklerden, lastiklerin hava basınçlarının eşit ve uygun değerde olmamasından veya amortisörlerden kaynaklanabilir.
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 28, 2016, 18:17:23 »
Verdiğiniz değerli bilgilerden dolayı teşekkürler.Pazartesi rot balans ayarı için gideceğim sanayiye.

Hakan Bey aracım 43bin kmde eski sahibi uzun yol yaptığını ve aracında problem olmadığını söyledi. kendisinden başka kimsenin aracı kullanmadığını söyledi. Bende masrafsız araç aldım diye sevinirken inş bana büyük sorunlar çıkarmaz aracım  severek aldım çünkü.

Yasin Bey pazartesi günü götüreceğim aracı rot balansa inş fazla masraf çıkmadan halledebilirim.

bu arada lastikler konusunda görüşleriniz nelerdir. lastikçi aracımın lastikleirnin 10bin km daha götüreceğini söyledi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 28, 2016, 18:19:04 »

130 km hızda nerdeyse 3500-4000 devri görüyorsunuz bağırması normal. Titreme için aracın lastiklerinin balansına baktırın. Lastikler yıkanıp temizlendikten sonra balans yapılsın. Virajlarda yatabilir araç, sonuçta yol tutuşu sınıfının ortalamasında. Ford Focus tan sonra yol tutuşunun kötü gelmesi çok doğaldır. Kayma yoksa sıkıntı yoktur, ya da hızınızı düşürürsünüz. Lastiklerinize bakın, kaç km dir kullanılıyor, kaç senelik. 4 sene ya da 30-40bin km.yi geçtiyse lastiklerinizi değiştirme vakti gelmiştir.
En kısa sürede yolda lpg ayarı yaptırın.

Aracınız masrafsız tabi, ne masraf açan araçlar var, ben bilmeden ağır bakımı gelen bir araç almıştım, iflahımı sömürdü. :D lastikçi 10bin götürür diyorsa değiştirin, yol tutuşun kötülüğü lastikten de kaynaklanabilir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 28, 2016, 19:51:33 »
Aracınızın lpg de 130 u gecmemesine anlam veremedim.
Ancak bende de 2011 d4d corolla var.Ondada michelin primacy 3 lastik var..Ancak dediginiz gibi viraja hafif sert girince arkasini rahat birakiyor.Bence lastigin ozelligini kaybetmesinden.Rot balans ayariyla ilgili bir sıkıntı oldugunu düşünmüyorum.Uzun yolda yüksek hizlarda titreme veya saga sola cekme varsa rot balans yaptirin.Lastiginiz omurunu doldurmuş gibi.Corolla nin da karekteristigi olabilir.onceki araciniz focus daha iyi bir yol tutusa sahip oldugu icin corolla kolay savruluyor hissediyorsunuz.Keza bundan once verso vardi bende o da kolay kolay savrulmazdi.Ayni hareketler ile corollanin arkasi cok rahat kayiyor.
Lpg ayarlarina bir baktirin.130u gecmeemsi icin hic bir neden yok.Bence guzel temiz bir arac almissiniz.Alistikca keyif alirsiniz.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 28, 2016, 21:33:21 »
titreşim rot, balans veya lastik havalarındandır. 1.6 araç o hıza rahat çıkmalı zorlanmamalı.. yol tutuş konusunda da Corolla arka amortisörleri çok yumuşak bir araç bundan dolayı virajlarda arkayı savurması da normaldir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 28, 2016, 21:51:18 »
Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim aracımı içime sine sine aldım. bu tür sıkıntılar biraz üzüyor açıkçası. Ford focus ile ... yaptığımda bile rahatsız edecek bir titreşim ve ses yoktu motor sesi tatmin edici düzeydeydi. Şimdiki aracı ister istemez kıyaslama gereği duyuyorum. forumda lastik konusunu araştırıyorum eğer sorun lastikler ve rotlar ise halledicem en kısa zamanda.

aracı aldığım kişi lpg yi 1 yıl sonra (2012)taktırmış ve hiç bakıma sokmadım dedi. benim bildiğim 15binde bir bakıma girmesi gerekmiyormu.ben focusu 15binde gösteriyordum. lpg ile hız sınırlaması gibi bişey yapılmış olabilirmi acaba gerçekten 130dan yukarı çıkamadım.

Duzenleme: Trafik kurallari.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #8 : Mayıs 28, 2016, 22:18:10 »
Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim aracımı içime sine sine aldım. bu tür sıkıntılar biraz üzüyor açıkçası. Ford focus ile ... yaptığımda bile rahatsız edecek bir titreşim ve ses yoktu motor sesi tatmin edici düzeydeydi. Şimdiki aracı ister istemez kıyaslama gereği duyuyorum. forumda lastik konusunu araştırıyorum eğer sorun lastikler ve rotlar ise halledicem en kısa zamanda.

aracı aldığım kişi lpg yi 1 yıl sonra (2012)taktırmış ve hiç bakıma sokmadım dedi. benim bildiğim 15binde bir bakıma girmesi gerekmiyormu.ben focusu 15binde gösteriyordum. lpg ile hız sınırlaması gibi bişey yapılmış olabilirmi acaba gerçekten 130dan yukarı çıkamadım.

Ayardandır, fakir olduğundan çıkamamıştır. Bakıma girip filtrenin değişmesi gerekiyor tabiki de, onu da acilen değiştirin o zaman. 4500 devir üstünde benzinde çalışmasına, ya da 4000 devir üstü belirli miktarda %20 gibi benzin püskürtmesini ayarlatırsanız daha iyi olur subapların sağlığı açısından ve 4000 devrin üstüne lpg ile çıkmanızı tavsiye etmem.

sorun lastikler ve balansları. Uzun süre kullanacaksınız nasılsa 4 lastiği de yenileriyle değiştirmenizi tavsiye ederim. Enerji saver daha ucuzdur fiyat açısından. Performans olarak da benim aracımda tatmin ediyorsa corollada hayli hayli tatmin edecektir.

Duzenleme:Alinti duzenleme.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 28, 2016, 22:47:46 »
Ayardandır, fakir olduğundan çıkamamıştır. Bakıma girip filtrenin değişmesi gerekiyor tabiki de, onu da acilen değiştirin o zaman. 4500 devir üstünde benzinde çalışmasına, ya da 4000 devir üstü belirli miktarda %20 gibi benzin püskürtmesini ayarlatırsanız daha iyi olur subapların sağlığı açısından ve 4000 devrin üstüne lpg ile çıkmanızı tavsiye etmem.

sorun lastikler ve balansları. Uzun süre kullanacaksınız nasılsa 4 lastiği de yenileriyle değiştirmenizi tavsiye ederim. Enerji saver daha ucuzdur fiyat açısından. Performans olarak da benim aracımda tatmin ediyorsa corollada hayli hayli tatmin edecektir.

Belirttiğiniz lastik ile ilgili araştırmalarımı yapmaya başliyim. Ben Adıyamanda öğretmenim İzmirliyim. Burada BRC montaj ve bakım yapan bi kaç yer. Buradaki arkadaşlar İzmire kıyasla biraz geriden geliyor. Amaç kötülemek değil lütfen yanlış anlaşılmasın. O yüzden burada bi işlem yaparken biraz daha dikkat ediyorum açıkçası.

Siz yazınca bende sorma gereği duydum %20 benzin püskürtme olayınıı.Şöyle derlerdi bize aracı uzun süre lpg ile kullandıktan sonra 90-110 arası benzinle 40-50km sür tekrar eski haline döner araç derlerdi. Varmı böyle bi durum yoksa toyota için %80 lpg %20 benzin kullanılmasımı daha randımanlı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #10 : Mayıs 29, 2016, 00:06:37 »
Belirttiğiniz lastik ile ilgili araştırmalarımı yapmaya başliyim. Ben Adıyamanda öğretmenim İzmirliyim. Burada BRC montaj ve bakım yapan bi kaç yer. Buradaki arkadaşlar İzmire kıyasla biraz geriden geliyor. Amaç kötülemek değil lütfen yanlış anlaşılmasın. O yüzden burada bi işlem yaparken biraz daha dikkat ediyorum açıkçası.

Siz yazınca bende sorma gereği duydum %20 benzin püskürtme olayınıı.Şöyle derlerdi bize aracı uzun süre lpg ile kullandıktan sonra 90-110 arası benzinle 40-50km sür tekrar eski haline döner araç derlerdi. Varmı böyle bi durum yoksa toyota için %80 lpg %20 benzin kullanılmasımı daha randımanlı olur.

Lpg hakkında soru cevap başlıklı konuda detaylı anlattım. Lpg nin ayarı hatalıysa eğer motorun kendi ayarını bozuyor, benzinde kullanınca da bu motorun kendi ayarını düzeltmeye fırsat sağlıyor, lpg ayarı düzgün olsun, 4bin devir üstüne çıkmadıkça uzun süre sıkıntı vermez.

Ayrıca geriden geliyor demenizde haklısın. Karabük'teyim ve ayar işleri için Ankara'ya gidiyorum ben de. Okullar bitmek üzere İzmir'e gidince güzel düzgün bir ayar attırırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 29, 2016, 01:42:27 »
Hocam aracın kmsinin orijinal olduğundan emin misiniz. Aynı araçtan bende de var Yokohama geldi üzerinde. Şimdi diyorsunuz ki lastiğin bitmesine 10bin var. Normal de ben Yokohama'ya tam 43bin bindim. Ardından primacy 3  aldım. Primacy 3 lastiğin kralıdır.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 29, 2016, 08:25:05 »
Hocam aracın kmsinin orijinal olduğundan emin misiniz. Aynı araçtan bende de var Yokohama geldi üzerinde. Şimdi diyorsunuz ki lastiğin bitmesine 10bin var. Normal de ben Yokohama'ya tam 43bin bindim. Ardından primacy 3  aldım. Primacy 3 lastiğin kralıdır.

Evet hocam orjinal km. Eski sahibi sanırım biraz hor kullanmış. Toyota masraf çıkarmaz sağlam arabadır diye öyle tahmin ediyorum. Lastikleri 2013 mü 2014 temi takmışlar tam hatırlamıyorum öyle bişeyler dedi bana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 29, 2016, 10:10:37 »
Trafik kurallarina uyalim, uymayanlari uyaralim!.

Ozellikle virajda agresif kullanilan araclarin lasik omuzunda viraj bloklari daha cok asinir. Bunlar asindikca da viraj kabiliyetleri duser.
Focus ise sinifindaki en iyi yol tutus ozellikleri sergileyen araclardan birisidir, oznel olarak fark hissetmeniz normal.
Araci, limitlerini bilerek kullanmak saglikli olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 29, 2016, 11:05:41 »
Trafik kurallarina uyalim, uymayanlari uyaralim!.

Ozellikle virajda agresif kullanilan araclarin lasik omuzunda viraj bloklari daha cok asinir. Bunlar asindikca da viraj kabiliyetleri duser.
Focus ise sinifindaki en iyi yol tutus ozellikleri sergileyen araclardan birisidir, oznel olarak fark hissetmeniz normal.
Araci, limitlerini bilerek kullanmak saglikli olur.

uyarılarınız için teşekkürler. Genel itibari ile sakin kullanırım arabayı zaten. Otobanda yaptığım bir hız denemesiydi. Trafik kuralları hayat kurtarır. İlginiz için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 29, 2016, 19:58:25 »
Verdiğiniz değerli bilgilerden dolayı teşekkürler.Pazartesi rot balans ayarı için gideceğim sanayiye.

Hakan Bey aracım 43bin kmde eski sahibi uzun yol yaptığını ve aracında problem olmadığını söyledi. kendisinden başka kimsenin aracı kullanmadığını söyledi. Bende masrafsız araç aldım diye sevinirken inş bana büyük sorunlar çıkarmaz aracım  severek aldım çünkü.

Yasin Bey pazartesi günü götüreceğim aracı rot balansa inş fazla masraf çıkmadan halledebilirim.

bu arada lastikler konusunda görüşleriniz nelerdir. lastikçi aracımın lastikleirnin 10bin km daha götüreceğini söyledi
Öncelikle hayırlı ugurlu olsun.rabbim kaza bela vermesin.Rot-balans ücreti 30-50 tl arası değişiyor.Araci tek kişinin kullanması sorunsuz olduğu anlamına gelmez.motor sagirlasmasi denilen şeye bizzat kendim şahit oldum.1.0 life vardı geçen sene.ilk çalışmada titreme yapardı.uzun yolda uygun vites ve uygun devirle biraz yüksek hızlara çıkınca düzeldi.kendi fikirlerimle öncelikle performans sorunu için lpg ayarları ve motor bakımı.sonrada Rot balans ayarı sorunuzu çözer gibime geliyor.

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 29, 2016, 22:04:06 »
Öncelikle hayırlı ugurlu olsun.rabbim kaza bela vermesin.Rot-balans ücreti 30-50 tl arası değişiyor.Araci tek kişinin kullanması sorunsuz olduğu anlamına gelmez.motor sagirlasmasi denilen şeye bizzat kendim şahit oldum.1.0 life vardı geçen sene.ilk çalışmada titreme yapardı.uzun yolda uygun vites ve uygun devirle biraz yüksek hızlara çıkınca düzeldi.kendi fikirlerimle öncelikle performans sorunu için lpg ayarları ve motor bakımı.sonrada Rot balans ayarı sorunuzu çözer gibime geliyor.

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yarın sanayi de yaptıracağım lpg ayarı ve rot balans ayarı.
Bu arada lpg tankı 32 lt ve 25 lt filan doluyor normalde bu araçla şehir içi ortalama kaç km giderim. Son doldurmamda 210km gittim tabi lpg alınan yerinde mutlaka etkisi vardır ama sizlerde bilgi verirseniz memnun olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 30, 2016, 01:07:05 »
fazla yakiyor gibi 100 km 12 13 litre civari yakiyor araba az degil.lpg 2 tl olsa 25 lt 50 tl eder. yani lpg de 40 kurus civari yakiyor oluyor.benzinde kac yyakar acaba...

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 30, 2016, 08:40:48 »
fazla yakiyor gibi 100 km 12 13 litre civari yakiyor araba az degil.lpg 2 tl olsa 25 lt 50 tl eder. yani lpg de 40 kurus civari yakiyor oluyor.benzinde kac yyakar acaba...

25lt/2.1 = 11.9 lt/100km 2₺ den 24 kuruş eder. Şehir içi için güzel bir değer bence. 40 kuruş nereden çıktı?
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 30, 2016, 12:15:54 »
Demirhan beyin dedigi gibi son hesaplamada ufak bir hata olmus.lpg 2 tl olsa demirhan beyin dedigi gibi yaklasik 24 kurus yapiyor.Normal değerler.
Ama araciniz manuel ve sehirde adiyaman yaziyor trafik yogunda değildir s.ici 12 litre biraz fazla gibi.Bunda sürücü trafik arac bakimlari etkiliyor.

2011 d4d Corolla