0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba bir kaç konuda yaşadığım sorunlardan bahsedip değerli fikirlerinizi almak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.2005 Ford Focus Collection 1.6 Benzin /LPG aracımı satıp Toyota Corolla 2011 Elegant 1.6 Benzin / LPG modelini satın aldım. Yaklaşık 1 ay oldu hep şehir içi kullandım. Lpg bittikten sonra şehrin dışındaki istasyondan yakıt almaya karar verdim.Aracın uzun yolda durumu,yüksek hızdaki ve virajlardaki durumunu öğrenmek için. Araçla 130km hız yaptığımda motorun çok bağırdığını ve oturduğum koltuğun titrediğini farkettim. Sanki araç komple titriyordu. Ayrıca Virajlardada sanki savruluyormuş gibi bir his oluştu bende. Herneyse Lpg aldım geri dönüşte tekrar denedim yine aynı durum fakat bu sefer araç 130km yi geçmedi bir türlü .Araçta BRC markalı tüp takılı. LPG için en kısa zamanda ayar yapacam .Fakat diğer yazdıklarım için bu durumlar normal mi değilmi.Araç çok ses yapıyormu ve virajlarda savruluyormu bunları sizlerden öğrenmek istiyorum.Bir diğer konuda aracımda michelin primacy 3 lastik takılı. Lastik bölümünde paylaşmayıp burada paylaşayım istedim moderatör arkadaşlar kusura bakmasınlar.Aracı aldığımda bu lastik takılıydı. Bu lastiğin yol tutuşu sanki bana iyi gelmedi gibi tabi lastik konusu hakkıında detaylı bir araştırmam olmadı. Bu lastik hakkında bilgi verebilirmisiniz yada önereceğiniz bir lastik varmıdır.
Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim aracımı içime sine sine aldım. bu tür sıkıntılar biraz üzüyor açıkçası. Ford focus ile ... yaptığımda bile rahatsız edecek bir titreşim ve ses yoktu motor sesi tatmin edici düzeydeydi. Şimdiki aracı ister istemez kıyaslama gereği duyuyorum. forumda lastik konusunu araştırıyorum eğer sorun lastikler ve rotlar ise halledicem en kısa zamanda.aracı aldığım kişi lpg yi 1 yıl sonra (2012)taktırmış ve hiç bakıma sokmadım dedi. benim bildiğim 15binde bir bakıma girmesi gerekmiyormu.ben focusu 15binde gösteriyordum. lpg ile hız sınırlaması gibi bişey yapılmış olabilirmi acaba gerçekten 130dan yukarı çıkamadım.
Ayardandır, fakir olduğundan çıkamamıştır. Bakıma girip filtrenin değişmesi gerekiyor tabiki de, onu da acilen değiştirin o zaman. 4500 devir üstünde benzinde çalışmasına, ya da 4000 devir üstü belirli miktarda %20 gibi benzin püskürtmesini ayarlatırsanız daha iyi olur subapların sağlığı açısından ve 4000 devrin üstüne lpg ile çıkmanızı tavsiye etmem.sorun lastikler ve balansları. Uzun süre kullanacaksınız nasılsa 4 lastiği de yenileriyle değiştirmenizi tavsiye ederim. Enerji saver daha ucuzdur fiyat açısından. Performans olarak da benim aracımda tatmin ediyorsa corollada hayli hayli tatmin edecektir.
Belirttiğiniz lastik ile ilgili araştırmalarımı yapmaya başliyim. Ben Adıyamanda öğretmenim İzmirliyim. Burada BRC montaj ve bakım yapan bi kaç yer. Buradaki arkadaşlar İzmire kıyasla biraz geriden geliyor. Amaç kötülemek değil lütfen yanlış anlaşılmasın. O yüzden burada bi işlem yaparken biraz daha dikkat ediyorum açıkçası.Siz yazınca bende sorma gereği duydum %20 benzin püskürtme olayınıı.Şöyle derlerdi bize aracı uzun süre lpg ile kullandıktan sonra 90-110 arası benzinle 40-50km sür tekrar eski haline döner araç derlerdi. Varmı böyle bi durum yoksa toyota için %80 lpg %20 benzin kullanılmasımı daha randımanlı olur.
Hocam aracın kmsinin orijinal olduğundan emin misiniz. Aynı araçtan bende de var Yokohama geldi üzerinde. Şimdi diyorsunuz ki lastiğin bitmesine 10bin var. Normal de ben Yokohama'ya tam 43bin bindim. Ardından primacy 3 aldım. Primacy 3 lastiğin kralıdır.
Trafik kurallarina uyalim, uymayanlari uyaralim!.Ozellikle virajda agresif kullanilan araclarin lasik omuzunda viraj bloklari daha cok asinir. Bunlar asindikca da viraj kabiliyetleri duser.Focus ise sinifindaki en iyi yol tutus ozellikleri sergileyen araclardan birisidir, oznel olarak fark hissetmeniz normal.Araci, limitlerini bilerek kullanmak saglikli olur.
Verdiğiniz değerli bilgilerden dolayı teşekkürler.Pazartesi rot balans ayarı için gideceğim sanayiye. Hakan Bey aracım 43bin kmde eski sahibi uzun yol yaptığını ve aracında problem olmadığını söyledi. kendisinden başka kimsenin aracı kullanmadığını söyledi. Bende masrafsız araç aldım diye sevinirken inş bana büyük sorunlar çıkarmaz aracım severek aldım çünkü.Yasin Bey pazartesi günü götüreceğim aracı rot balansa inş fazla masraf çıkmadan halledebilirim.bu arada lastikler konusunda görüşleriniz nelerdir. lastikçi aracımın lastikleirnin 10bin km daha götüreceğini söyledi
Öncelikle hayırlı ugurlu olsun.rabbim kaza bela vermesin.Rot-balans ücreti 30-50 tl arası değişiyor.Araci tek kişinin kullanması sorunsuz olduğu anlamına gelmez.motor sagirlasmasi denilen şeye bizzat kendim şahit oldum.1.0 life vardı geçen sene.ilk çalışmada titreme yapardı.uzun yolda uygun vites ve uygun devirle biraz yüksek hızlara çıkınca düzeldi.kendi fikirlerimle öncelikle performans sorunu için lpg ayarları ve motor bakımı.sonrada Rot balans ayarı sorunuzu çözer gibime geliyor.SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
fazla yakiyor gibi 100 km 12 13 litre civari yakiyor araba az degil.lpg 2 tl olsa 25 lt 50 tl eder. yani lpg de 40 kurus civari yakiyor oluyor.benzinde kac yyakar acaba...LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi