Gönderen Konu: Harici hard disk tavsiye  (Okunma sayısı 5516 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Harici hard disk tavsiye
« : Mayıs 27, 2016, 22:32:27 »
Her zamanki sinirli halimle pc'ye 2 kez yumruk attım kapandı açınca siyah ekran geliyordu ve dıt ederek kapanıyordu baktım ram'ler yerinden çıkmış. Şu an çalışıyorda tuşların bi kısmı zor basıyor vede hdd ses yapıyor. Yeni almayı düşünmüyorum telefon her işimi yapıyor. İşim özü pc'deki fotoğrafları yedekleme yapacağım hdd tavsiyesi şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Harici hard disk tavsiye
« : Mayıs 27, 2016, 22:32:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Harici hard disk tavsiye
« Yanıtla #1 : Mayıs 27, 2016, 22:42:03 »
Taşınabilir harici harddisk mi?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 27, 2016, 22:51:13 »
samsung alin pc yavas aciliyor ssd yi buyutun 120 veya 250 ssd takarsaniz hizli acilir buna sinirlendiyseniz eğer :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 27, 2016, 23:16:28 »
Taşınabilir harici harddisk mi?
Evet abi taşınabilir  :saygi:
samsung alin pc yavas aciliyor ssd yi buyutun 120 veya 250 ssd takarsaniz hizli acilir buna sinirlendiyseniz eğer :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yok hızı iyiydi abim çok güzel ayarlamıştı. Yazı yazdım gönder dedim giriş yap deyince hepsi kayboldu bende o sinirle yumrukladım  :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 28, 2016, 00:07:27 »
Binali Yıldırım başbakan olmuşken bulut teknolojisini değerlendirin derim   :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 28, 2016, 05:48:12 »
Taşınabilir harici harddisk olarak western digital var bende, 10 yıl falan oldu tık demedi maşallah. Arkadaş samsung usb 3.0 olandan aldı bir kere yere düştü alet bozuldu. Samsungu bu tecrübeden sonra sevmedim hiç.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 28, 2016, 07:52:46 »
Samsung kullanıyorum 3 yıldır sıkıntı çıkarmadı. Western Digital kullandım kısa bir süre, sonra abime verdiğim için akıbetini bilmiyorum. Ama harddiskte iddialı olduğunu biliyorum. Seagate kullanıyorum onda da sıkıntı yok.
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 28, 2016, 09:36:13 »
Bilgisayarima wd taktim. Sanirim 2 sene oldu. Sıkıntısız kullaniyorum. Tasinabilir olarakta wd aldim o da sanirim 3 seneyi geçti. Onuda sıkıntısız kullaniyorum

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 28, 2016, 09:58:23 »
Samsung - Seagate - Western Digital   bu 3 markanın usb 3,0 bağlantı hızına sahip bir ürününü alabilirsiniz . Her 3 markada sorunsuz kaliteli ürün . Elektronik şans işidir en iyisi 1 hafta çalışır en kötüsü 10 yıl çalışır ama kaliteli ürünlerde olasılık tabi daha düşüktür . Çalışma esnasında düşürülmedi veya herhangi bir darbeye maruz kalmadığı sürece HDD ler kolay arıza veren ürünler değillerdir .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 28, 2016, 11:51:56 »
WD nin bu is uzerine uzmanligi yuksek diye hep duyardim.
Toshiba ve Samsung kullaniyorum uzun zamandir, pc den kaldirma ile cikardigin surece sorun yok.
Ayrica artik mekanik olmayan, tamamen elektronik devreli hhd ler var, daha pahali olsalar da en iyileri onlar. Ben dokuman vs tasimak ya da tv ye monte etmek icin 64gb lik flash bellek kullanirim, daha saglikli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 28, 2016, 12:44:58 »
Toshiba tavsiye ederim
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 28, 2016, 13:56:41 »
Burada depolamak istediğiniz verinin önemi ve bütçe önemli olan.Bunları belirtmeden tam bir sonuç almak zor.o yüzden ihtimaller dahilide bir iki tavsiyem olacak.

1: Sadece Resim ve video gibi kişisel anılarınızı  depolamak ve yedeklemek istiyorsanız Western Digital-Seagate-Toshiba-Samsung gibi markaların 1 veya 2 Tb büyüklükte olanları size yeterde artar bile.Büyüklük ise Bütçe ve ne kadar depolama yapmak istediğinizle alakalı.Senede 500 Gb gibi bir veri üretiminiz varsa 2 Tb den aşağı büyüklük almayın ama sadece resim depolayacağım derseniz 1 tb sizi 5 yıl götürür.

Ek olarak yukarıda adı geçen markaların birbirinden çok farkı yok.Hangisini alırsanız alın darbe, düşme ve aniden bilgisayardan çekmek gibi hareketlerden  korumak zorundasınız.

2:Kritik denilebilecek bilgileri taşıyorsanız (şirket verileri,önemli yazılı dosyalar ,Ticari bilgiler v.s gibi) ve başkalarının eline geçmesinden kaçındığınız bilgileriniz varsa bütçenizi zorlayarak Samsun T serisi SSD tabanlı harici taşınabilir diskleri tavsiye ederim.  (link: http://www.samsung.com/tr/consumer/memory-storage/portable-ssd ) Bu  diskler kompakt dayanıklı ve bilgilerinizi şifreleme seçeneği sunuyor.Tabi fiyatlarda ona göre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 28, 2016, 15:37:53 »
Burada depolamak istediğiniz verinin önemi ve bütçe önemli olan.Bunları belirtmeden tam bir sonuç almak zor.o yüzden ihtimaller dahilide bir iki tavsiyem olacak.

1: Sadece Resim ve video gibi kişisel anılarınızı  depolamak ve yedeklemek istiyorsanız Western Digital-Seagate-Toshiba-Samsung gibi markaların 1 veya 2 Tb büyüklükte olanları size yeterde artar bile.Büyüklük ise Bütçe ve ne kadar depolama yapmak istediğinizle alakalı.Senede 500 Gb gibi bir veri üretiminiz varsa 2 Tb den aşağı büyüklük almayın ama sadece resim depolayacağım derseniz 1 tb sizi 5 yıl götürür.

Ek olarak yukarıda adı geçen markaların birbirinden çok farkı yok.Hangisini alırsanız alın darbe, düşme ve aniden bilgisayardan çekmek gibi hareketlerden  korumak zorundasınız.

2:Kritik denilebilecek bilgileri taşıyorsanız (şirket verileri,önemli yazılı dosyalar ,Ticari bilgiler v.s gibi) ve başkalarının eline geçmesinden kaçındığınız bilgileriniz varsa bütçenizi zorlayarak Samsun T serisi SSD tabanlı harici taşınabilir diskleri tavsiye ederim.  (link: http://www.samsung.com/tr/consumer/memory-storage/portable-ssd ) Bu  diskler kompakt dayanıklı ve bilgilerinizi şifreleme seçeneği sunuyor.Tabi fiyatlarda ona göre.
Hepinize teşekkürler arkadaşlar  :) Hamza bey 10 yılı aşkın süredir çektiğim fotoğraflar var. Ailem hayatta olmayan arkadaşlar benim için manevi değeri yüksek 1.öncelik onların. Çok önemli olmayanlar araçların teknik bakımları telefon teyp  vb. programlar müzik hiç önemli değil. Verileri belirli periyodlarla depolayıp kenara kaldıracam 1veya 2 tb işimi görür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 28, 2016, 15:54:31 »
SSD kullanın tavsiyem Samsung evo Pro serisi.  :tamam: segate harici tavsiye etmem yüksek model almadikca. Yine Samsung toshiba berbatım hdd para varsa SSD
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 28, 2016, 16:45:06 »
Hepinize teşekkürler arkadaşlar  :) Hamza bey 10 yılı aşkın süredir çektiğim fotoğraflar var. Ailem hayatta olmayan arkadaşlar benim için manevi değeri yüksek 1.öncelik onların. Çok önemli olmayanlar araçların teknik bakımları telefon teyp  vb. programlar müzik hiç önemli değil. Verileri belirli periyodlarla depolayıp kenara kaldıracam 1veya 2 tb işimi görür.

O zaman şiddetle çift yedekleme öneririm size.Bütün bu değerli anıları tek yere depolamayın.Anlık bir hatada (düşürme ve işlem yaparken kablosunu çekmek gibi) verileriniz ya tamamen gider yada kurtarmak için emek veya para sarf etmek zorunda kalırsınız.

Mekanik hard Disklerin ortalama olarak ömrü (özellikle sistem diski olarak kullanılanlar) 5 sene olarak değerlendirilir. Bu kadar kullanımdan sonra hata ve Badsektör denilen kısmi olarak kullanılmaz  hale gelme durumları ortaya çıkmaya başlar.Daha sonrada tamamen ölürler.Tabi bu süre sizin okuma ve özellikler yazma olarak hard diski ne kadar yıpratığınıza ve nasıl koruduğunuza bağlı olarak uzar ama her halükarda bir süre sonra elveda diyecektir size.Bunu göze alarak mutlaka 2. bir yedekleme kullanın.Bu ister 2. bir HDD ister bulut tabanlu yedekleme isterse Blueray olsun ama tüm yumurtayı tek sepette tutmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 28, 2016, 18:35:54 »
en ucuz 2 ayrı hdd ye kopyalayın
yükleme uzun sürmesin derseniz hızlı bağlantıları seçin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 29, 2016, 22:42:31 »
Veriler değerli ise eğer, HDD'yi kafadan silin atın derim. Yavaş, gürültü, titreşimli, ısı üreten hantal bir bileşen oldu artık SSD devriminden sonra. Ama çok büyük boyutlu verilerim var ve bunları saklamak için SSD'ye servet harcayamam diyorsanız HDD almanız daha mantıklı tabi.

SSD alacaksanız eğer, bütçe de elverişlisi ise Crucial alın, Samsunga falan para vermeyin Crucial dururken.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 29, 2016, 22:55:39 »
Veriler değerli ise eğer, HDD'yi kafadan silin atın derim. Yavaş, gürültü, titreşimli, ısı üreten hantal bir bileşen oldu artık SSD devriminden sonra. Ama çok büyük boyutlu verilerim var ve bunları saklamak için SSD'ye servet harcayamam diyorsanız HDD almanız daha mantıklı tabi.

SSD alacaksanız eğer, bütçe de elverişlisi ise Crucial alın, Samsunga falan para vermeyin Crucial dururken.

Bende SSD söz konusu olduğunda sizin önerinizin tam tersi Samsung'un PRO serisini tavsiye ederim. :) 150 TB yazma ve 10 yıl ömür garantisi var.Bu değerler benim bildiğim verilen en iyi değerler şu anda.

Ek olarak SSD alacaksanız ve buna windows gibi bir işletim sistemi kuracaksanız okuma yazma hızından önce 4K okuma/yazma hızına bakın.Rastgele okuma hızları sizi yanıltır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 30, 2016, 09:31:57 »
Crucial da baya iyi de, backup için ssd tavsiyesi bana hiç mantıklı gelmedi :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 30, 2016, 09:33:02 »
Bende SSD söz konusu olduğunda sizin önerinizin tam tersi Samsung'un PRO serisini tavsiye ederim. :) 150 TB yazma ve 10 yıl ömür garantisi var.Bu değerler benim bildiğim verilen en iyi değerler şu anda.

Ek olarak SSD alacaksanız ve buna windows gibi bir işletim sistemi kuracaksanız okuma yazma hızından önce 4K okuma/yazma hızına bakın.Rastgele okuma hızları sizi yanıltır.

Pro olanlar, özellikle 950 Pro baya iyi tabi. Ama o paraya öküz alınır. :)