Gönderen Konu: Bagaj Ölçüleri  (Okunma sayısı 11625 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Bagaj Ölçüleri
« : Mayıs 27, 2016, 21:57:39 »
Merhaba,
Auris almayı planlıyorum. Ancak birkaç aylık bir bebeğim var. Gerektiğinde alacağım arabanın bagajının puseti ve ana kucağını birlikte alacağından emin olmak istiyorum. Bagaj kapasitesi için fabrika verileri hacim bazında veriyor ancak biliyorsunuzki bu alanın tümünü kullanmak mümkün olmadığından gerçekçi olmuyor.

Auris'i olan forumdaşlardan bagaj tabanda ve yukarıda derinlik (bagaj kapağından koltuk arkasına kadar), yükseklik ve yanlardan uçtan uca ölçülerini rica ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Bagaj Ölçüleri
« : Mayıs 27, 2016, 21:57:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Bagaj Ölçüleri
« Yanıtla #1 : Mayıs 27, 2016, 22:14:25 »
Hocam ölçüleri bir yana bırakıp en iyisi sedan bir araba almanız. Aynı durumu yaşayan biri olarak Hb arabaların bagajının size yeteceğini düşünmüyorum.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 27, 2016, 22:19:08 »
Bence ne hatchback ne sedan, sw bakmalisiniz. Bir sonraki aracimin ya sw ya da octavia, superb gibi sedan formunda ama bagaj kapagi hatchback gibi acilan yeterli bagaj hacmine sahip  bir araç olmasini istiyorum.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Mayıs 27, 2016, 22:54:20 »
Bende benzer düşüncelere girdim. Ancak aracı eşim benden daha sık kullanıyor. Bu nedenle hanımlara hitap eden araç olması da önem kazanıyor. :) Hatta dün Ford B-Max baktım galeride. Orta direk olmaması geniş bagaj kapağı falan iyi duruyor. Ama konu bagaj hacmine gelince işe yaramaz bir araba. 250 lt bagaj hacmiyle benim Punto Evo'dan (275 lt) bile küçük bir bagaj hacmine sahip.

Tabi birde Auris'e karşı benim ve eşimin beğenisi mevcut. Eğer Auris beklentilerimizi karşılamazsa Fiat Bravo'da bakıyorum. Zira 400 lt hacmi olduğu söyleniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 28, 2016, 00:02:53 »
Punto kullanıcısı olarak Fiatı boşverin de Focus Hb'nin de bagajı büyük sanırım. Onu da inceleyin  :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '16
  • 15 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 28, 2016, 09:08:33 »
Bende benzer düşüncelere girdim. Ancak aracı eşim benden daha sık kullanıyor. Bu nedenle hanımlara hitap eden araç olması da önem kazanıyor. :) Hatta dün Ford B-Max baktım galeride. Orta direk olmaması geniş bagaj kapağı falan iyi duruyor. Ama konu bagaj hacmine gelince işe yaramaz bir araba. 250 lt bagaj hacmiyle benim Punto Evo'dan (275 lt) bile küçük bir bagaj hacmine sahip.

Tabi birde Auris'e karşı benim ve eşimin beğenisi mevcut. Eğer Auris beklentilerimizi karşılamazsa Fiat Bravo'da bakıyorum. Zira 400 lt hacmi olduğu söyleniyor.

Bende tek kapılı volvo spor otomobil sahibiydim, geçen aya kadar.. yaşını yeni doldurucak oğlum var, aynı durumdayız, e bu afacanların birkaç seneye bisikleti olucak büyük oyuncakları olucak size de hb olmaz
Sw araçlar güzel öncelikle ancak şehiriçi ve günlük kullanım için biraz sıkıntıları olabilir, ( büyük şehirler için )
Dizel otomatik,
Bütçeye göre volvo v60 süper ilerde düşünüyorum veya passat variant,
Orta sınıfta
Auris sw biraz pahalı gibi, niye abartmışla
Eski seatçı olarak Leon st beğenmedim malz me kalitesi vs seat katmıyor kendine yeni bir his..
Megane st gtline veya pri donanımlı cam tavanda olursa 2.el fp ideal olur, tavsiye ederim hala gözüme çarpar...

Skoda octavia 580 lt bagajı var, arkası ferah ancak uzun süre sonra dsg Sıkıntıları, düşündürüyor..
Tsi lpg uyumsuzluğu, yıllık yaptığınız km ye bakar..
Eğer benzin manuel binerseniz çok ideal bir seçim olur, 1.2 tsi octavia optimal...
İlla hb derseniz 308 de 420 bagaj var, ama içi çok dar..

Ben tercihimi sıfır corolla 1.6 advance mds den yana kullandım, ferahlık arka ve ön için zaten bu ikisi octavia ile başabaş sınıfında önplandalar, bagaj 450 lt yeterli gelir, cvt sorunsuz otomatik, motor lpg uygun, yani uzun süre güzel aile aracı olur, tavsiye ederim.. Aurisi kullanan corollayıda rahat kullanır, geri görüş kamerasıda var, alışması 1 hafta sürer..

Herşeyin olduğu araç diyorum ben corollaya :) ancak size hb olmaz..
Toyota Corolla 1.6 Advance Multidrive S (2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 28, 2016, 09:16:52 »
Merhaba,
Auris almayı planlıyorum. Ancak birkaç aylık bir bebeğim var. Gerektiğinde alacağım arabanın bagajının puseti ve ana kucağını birlikte alacağından emin olmak istiyorum. Bagaj kapasitesi için fabrika verileri hacim bazında veriyor ancak biliyorsunuzki bu alanın tümünü kullanmak mümkün olmadığından gerçekçi olmuyor.

Auris'i olan forumdaşlardan bagaj tabanda ve yukarıda derinlik (bagaj kapağından koltuk arkasına kadar), yükseklik ve yanlardan uçtan uca ölçülerini rica ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.

valla abicim bende bayiye auris diye gittim ama corollanın bagajı görünce dedim tamam bir de geniş bagaj hacimli aracımız olsun.
Yani çocuklu bir aile için Auris değil hiç bir hacbak arabayı tavsiye etmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Mayıs 28, 2016, 09:55:37 »
ben bu forumda biraz daha takılırsam sedan alır çıkarım. :) yine de bir yardımsever forumdaş çıkıp ölçüleri verse en azından aklımda kalmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 28, 2016, 22:57:26 »
Dostum 350 litre bagajı var. Benimde çocuğum var bana yetiyor. puset sığıyor. büyütmek istersen bagajda ki stepne ve eşya raflarını söktüğünde 400 litreye yaklaşıyor. beni bugüne kadar üzmedi. sedan tabi ki daha büyük litre olarak.

400 lt nasıl hesapladın dersen takribi 10 cm daha derinleşiyor ve bagaj ölçülerini 3 boyutlu olarak hacim litre hesabına vurunca 400 lü bir rakam çıkıyor. tabi stepnenin silindir şeklindeki boşluk hacmini de eklersen. lastik tamir kiti taşırsın yada ince stepne alırsan o boşluğa koyarsın.

ama şunu eklemek istiyorum. dikdörtgenler prizması şeklindeki bebek beşiği korkuluklarını fluence e bir türlü sığdıramadık ve benim aurisin koltukları yatırınca kamyon gibi almıştı. fluence in o çaresizliğini görünce hb araçların bagaj yüksekliğinin avantajını gördüm. ama tabi ki fluence in bagajı çok daha fazla eşya alıyor.

bu arada şunu da ekleyeyim. 2012 auris den bahsediyorum. 2013 ve sonrası da tahmini aynıdır.

https://www.dropbox.com/sh/bcchznzcze3wq8y/AABkRpSnrqM0ZidqS5vlfU3ka ==> inceleyin

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 28, 2016, 23:20:47
şimdi baktım 2013 lerin ki 360 lt imiş.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 28, 2016, 23:22:43
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=28616.20

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Mayıs 28, 2016, 23:22:51 »
Eyvallah hocam. En azından fikir verdi.