Bende benzer düşüncelere girdim. Ancak aracı eşim benden daha sık kullanıyor. Bu nedenle hanımlara hitap eden araç olması da önem kazanıyor.
Hatta dün Ford B-Max baktım galeride. Orta direk olmaması geniş bagaj kapağı falan iyi duruyor. Ama konu bagaj hacmine gelince işe yaramaz bir araba. 250 lt bagaj hacmiyle benim Punto Evo'dan (275 lt) bile küçük bir bagaj hacmine sahip.
Tabi birde Auris'e karşı benim ve eşimin beğenisi mevcut. Eğer Auris beklentilerimizi karşılamazsa Fiat Bravo'da bakıyorum. Zira 400 lt hacmi olduğu söyleniyor.
Bende tek kapılı volvo spor otomobil sahibiydim, geçen aya kadar.. yaşını yeni doldurucak oğlum var, aynı durumdayız, e bu afacanların birkaç seneye bisikleti olucak büyük oyuncakları olucak size de hb olmaz
Sw araçlar güzel öncelikle ancak şehiriçi ve günlük kullanım için biraz sıkıntıları olabilir, ( büyük şehirler için )
Dizel otomatik,
Bütçeye göre volvo v60 süper ilerde düşünüyorum veya passat variant,
Orta sınıfta
Auris sw biraz pahalı gibi, niye abartmışla
Eski seatçı olarak Leon st beğenmedim malz me kalitesi vs seat katmıyor kendine yeni bir his..
Megane st gtline veya pri donanımlı cam tavanda olursa 2.el fp ideal olur, tavsiye ederim hala gözüme çarpar...
Skoda octavia 580 lt bagajı var, arkası ferah ancak uzun süre sonra dsg Sıkıntıları, düşündürüyor..
Tsi lpg uyumsuzluğu, yıllık yaptığınız km ye bakar..
Eğer benzin manuel binerseniz çok ideal bir seçim olur, 1.2 tsi octavia optimal...
İlla hb derseniz 308 de 420 bagaj var, ama içi çok dar..
Ben tercihimi sıfır corolla 1.6 advance mds den yana kullandım, ferahlık arka ve ön için zaten bu ikisi octavia ile başabaş sınıfında önplandalar, bagaj 450 lt yeterli gelir, cvt sorunsuz otomatik, motor lpg uygun, yani uzun süre güzel aile aracı olur, tavsiye ederim.. Aurisi kullanan corollayıda rahat kullanır, geri görüş kamerasıda var, alışması 1 hafta sürer..
Herşeyin olduğu araç diyorum ben corollaya

ancak size hb olmaz..