0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba. Geçen gün Alpet'te arabamı temizlerken yanımda arabasını temizleyen kaportacıyla sohbet ettik.Anlattıklarını duyunca şok oldum.Bazı change (değiştirme işi) yapan şeref yoksunlarının oto yıkamaları da varmış. Yıkamaya gelen ve uzun süre kalacak arabalarda parça değişimi yapıyorlarmış. Mesela orjinal hatasız Passat çamurluğumu lazım. Alıyorlar siparişi uygun araç geldiğinde sahibi gelinceye kadar yan sanayi veya daha önce hasar görmüş çamurluğu takıp orjinal hatasız olanı söküp satıyorlarmış.Tanımadığınız bilmediğiniz oto yıkamaya gitmek suretiyle aracınızı bırakmayınız. Bu duyumun gerçek olma olasılığı çok yüksek. Binbir emekle aldığımız araçlarımızın bu şekilde hırsızlığa maruz kalmasına izin vermeyelimLütfen daha dikkatli daha duyarlı olalım/olunuz!!!!Saygılar
Özcan abi Parça değişiminden ziyade oto anahtarınızın kopyalanarak daha sonra aracınızın çalınma ihtimali yüksek.
Buda ayrı bir konu Mehmet. Bu uyarıyla aklıma bir haber geldi.Vatandaş arabasını yıkamaya bırakıyor. Torpidoda bulunan ev anahtarlarını kopyalıyorlar. Müşteriyi takip edip evinin yerini öğreniyorlar sonrada olanlar oluyor...
Ben üstüme düşeni yapıp gerekli uyarıda bulundum. Dikkate alıp almamanız, saçma veya mantıklı bulmakta sizlere kalmış birşey.Bu tıpkı rentacar'dan araba kiralayıp şanzımanını yada kaportasını bir yerini değiştirmeye benziyor
Özcan bey tepki göstermeniz anlamsız.Ben sadece konu üzerine yorum yaptım sizin bilgi haber vermeniz ile alakalı değil yani.