Gönderen Konu: değer kaybı geri alma  (Okunma sayısı 3122 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
değer kaybı geri alma
« : Mayıs 25, 2016, 12:02:11 »
Arkadaşlar 2-3 hafta önce sıfır almış olduğum toyota corolla 1,6 advance aracıma yandan hafiften sürttüler. aracın sol ön çamurluğu boyandı. bundan dolayı değer kaybını almak istiyorum. ne yapmam gerekiyor. tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba?

Toyota Club Türkiye

değer kaybı geri alma
« : Mayıs 25, 2016, 12:02:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
Ynt: değer kaybı geri alma
« Yanıtla #1 : Mayıs 25, 2016, 12:08:04 »
Şimdi bir şey diyeceğim ama kızma. Eğer sürten adam zorluk çıkarmayıp suçunu kabul ettiyse bence bırak değer kaybını. Alma derim. Aralık ayında arkadan bir Mercedes vurdu bana ve benden ondan dolayı önde ki kamyonete vurdum. Ve benim arabam da 1 yaşını yeni doldurmuştu. Ön kaput, ön farlar ve ızgara, arka tampon değişti. Mercedes %100 suçlu çıktı ve kamyonette bir şey olmadığından sorun yaşamadım. 7.300 lira hasar gözüküyor tramerde ve değer kaybı açmadım. Çünkü vuran adam hiç bir sorun çıkarmadı ve hatta mobil tutanağı bile o doldurdu üçümüz için. Hatta olan bana olduğu için adamcağız beni teselli bile etti özürler diledi. Şimdi ben böyle bir adama değer kaybı neden açayım? Zaten 2 yılda bir araba değiştiren biri de değilim. Bundan dolayı açmadım.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2016, 12:38:45 »
Adam epey sorun çıkarttı ve ben durmuş olmama rağmen benim ona çarptığımı iddia etti. Aslında biraz da o yüzden uğraşmak istiyorum ama heralde uğraşmama deyecek bir para da alamayacakmışım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 25, 2016, 12:41:06 »
Hocam değer kaybını karşı tarafın sigorta şirketinden alıyorsunuz. Şahıstan değil önce bunu belirteyim. Bende benzer durumda değer kaybı davası açtım. Karşı taraf %100 kusurlu benim durumumda. Öncelikle hasarınızdan dolayı aracinızdaki değer kaybını bir eksper yoluyla belirlemeniz gerekiyor. Bunun için 300 lira kadar bir masraf çıkıyor. Sonrasında karşı tarafın sigorta şirketinden aracınızın değer kaybını istiyorsunuz tabi onlar size red cevabı veriyor. Akabinde bu topladığınız belgelerle sigorta tahkim kurumuna başvuruyorsunuz ve tahkimin sonucunda para size geliyor. Tam detaylı anlatamıyorum çünkü ven yürütmedim kendi islerimi. Avukat arkadaşima vekalet verdim o 1 haftada hepsini halletti. Siz de öyle yapın başınız ağrımaz.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 25, 2016, 12:44:22
Konuyu okumanızı tavsiye ederim.

https://mobile.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=105452747
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kazasız mutlu günler
  • Kilometre: 5000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 25, 2016, 12:49:07 »
Eger kazada plastik tampon zarar gordu ise deger kaybina girmez.Ancak kaporta bolumunde boya gerektiren bir islem ise deger kaybi alabilirsiniz.Arac 5 yasindan kucuk oldugu icin deger kaybi carpim katsayisi daha yuksektir.Ayrica odemeyi sigortadan alacaksiniz kisiyi baglayan bir durum bulunmuyor.Sadece sigorta yenilemesinde fiyati daha yuksek cikacaktir.Ilk islem olarak serviste dosya actirin ve dosya no ile karsi tarafin sigortasina deger kaybini istediginize dair bir dioekce yazip gonderin.Sigorta islem yapmak isteme ise herhengi bir expere basvurup deger kaybi dosyasi olusturup dosyayi ve exper ucretini gosteren fatura ile karsi tarafin sigortasina gonderin.Islemlerde yardimci olmazlar ise aTurkiye sigorta birligine basvurup islemi bitirmelerini isteyebilirsiniz.Basvuru ucreti sanirim 35 tl idi.Burda 500 lira bile alsaniz onemli olan bu yasal hakkinizi kullanmaniz ve size saglanan bu hizmeti katma deger olarak kullanmanizdir.Ozellikle hatali taraf sorun cikariyor ise ve suc orani tamamen onda ise kesinlikle basvurun ve durust olmayi ogrensinler.Benim aracimada 1 yasinda iken arka kapiya carpildi ve 3000 tl deger kaybi aldim.
Hayat bir gündür, oda bu gündür. .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 25, 2016, 13:01:04 »
Hocam vidali parcada değer kaybi 1 haziran 2015 den itibaren yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 25, 2016, 15:48:28 »
Tavan ve arka çamurluklar hariç arabanın vidasız parçası yok ki yahu .Kapılar  -  ön çamurluklar - kaput  -  tamponlar bütün plasitk aksam ya geçem yada vidalı :D
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 25, 2016, 16:25:50 »
Tavan ve arka çamurluklar hariç arabanın vidasız parçası yok ki yahu .Kapılar  -  ön çamurluklar - kaput  -  tamponlar bütün plasitk aksam ya geçem yada vidalı :D

Remi gazetede vardi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 15500
  • 82 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 26, 2016, 09:08:01 »
Arkadaşlar 2-3 hafta önce sıfır almış olduğum toyota corolla 1,6 advance aracıma yandan hafiften sürttüler. aracın sol ön çamurluğu boyandı. bundan dolayı değer kaybını almak istiyorum. ne yapmam gerekiyor. tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba?

öncelikle çok geçmiş olsun rabbim beterlerinden saklasın.
benim aracımda2015 model  park halinde iken önden çarptılar sol far değişti.tampon işlem gördü boyandı bende de 2500 tl bir hasar kaydı çıktı. bende değer kaybı almak için başvuru yapmak istedim araştırdım tampon ve farlar plastik aksam sayıldığından arabanın değerini değiştirmiyormuş. tavan kaput bağaj kapağı vs gibi yerlerde olursa anca o şekilde oluyormuş ve hesaplama türü çok farklıymış . 2015 model Mercedes de 2,5 milyar değer kaybı iadesi yapılmış hatta . bu yüzden bence bunla kurtulduğunuza dua edin derim . tekrar geçmiş olsun .
:);)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 31, 2016, 10:01:32 »
Sadece çamurluk boyandığı için değer kaybım en fazla 200 tl olurmuş zaten expert raporu falan zaten o parayı buluyormuş. hiç uğraşma dediler.