Gönderen Konu: Lastik havasi  (Okunma sayısı 1664 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Lastik havasi
« : Mayıs 24, 2016, 21:52:17 »
Arabayı alalı 7 ay oldu. Bir kez bile hava basmadım. Servisteki arkadaş sadece lastik basinc göstergesi yandığında hava basmam gerektiğini söyledi. Bu işte bi yanlışlık var diye düşünüyorum. Düzenli hava basmak gerekmez mi..
İkinci sorum da şu.. lpg yi taktırdım. Aile kalabalık yaz tatiline girerken riskli ama stepneyi alamayacağını arabaya.. lastik onarım kiti olarak satılan spreyler nasıl. İş görür mü. Kullanan var mı..

Toyota Club Türkiye

Lastik havasi
« : Mayıs 24, 2016, 21:52:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: Lastik havasi
« Yanıtla #1 : Mayıs 25, 2016, 09:39:00 »
Aynı durum 1 aydır bende de mevcut. Lastik basınç göstergem yanmadı hala. Bazı arkadaşların sürekli yanıyor bundna şikayet eden bile var. Sanırım lastik basınçları düşük değerlere ayarlanmış. Ama bi ara acaba bozuk mu diye düşünmedim değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2016, 11:27:36 »
bizde basınç göstergesi olmadığı için bilmiyorum ama her uzun yola çıkacağım zaman mutlaka kontrol ederim lastik basınçlarını.

Stepneyi bende taşımıyorum. Lastik onarım kitini bir kez kullandım kayınpederin aracında. İş görüyor mu evet ama nasıl?
Benim kullandığımda araç kapının önündeydi lastiğin havası neredeyse tükenmek üzereydi. Bu spreyden kullandık işimizi hallettik sonra lastikçiye gittik tamir ettirdik. Ama hareket halindeyken yarılma vs. yada tamamen lastiğin havasının bitmesi durumunda pek faydalı olacağını zannetmiyorum.

Aslında taşıma imkanı olsa yanında bulundurmak en iyisi. Eğer yer imkanı yoksa da çoğu aracın kaskosu var ve kaskonun 1 defaya mahsus yol yardım imkanı var diye biliyorum. Oda olmadı yavaş yavaş hareket ederek bir lastikçi bulunabilir diye düşünüyorum.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 53000
  • Model Yılı: '16
  • 14 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 25, 2016, 13:48:13 »
Merhaba LPG yi alırken servise mi taktırdınız ? Stepne yerinden çıktığı ve orijinalliği bozulduğu için Lastik Hava Basınç göstergesi devre dışı mı bırakıldı acaba. onu servise sorup bizi de bilgilendirir misiniz?Ben de 10 gün önce servise LPG taktırarak aldım.
LİFE 1.33 COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 25, 2016, 14:10:08 »
Stepnelerinizi taşıyın arkadaşlar. Lastik yarıldığı zaman hiçbir şey fayda etmez!  Sene başında ana yolda gece vakti bir çukura düştüm, araba çoluk çocuk varız. Lastik jantla birleşim yerinden yarılmıştı. Ya stepne olmasaydı?  Yeri gelmişken stepneleriniz havasını da arada kontrol edin.

Bagajda yer kaplamasın diyorsanız ince stepneler satılıyor piyasada. Ben hiç kullanılmamış ikinci elini 150 Tl'ye aldım ve bagajın arka koltukla birleşim yerine dikerek sabitledim. Böylelikle yer de kaplamıyor.

Hava meselesine gelince ben inik olduğunu yolda giderken hissediyorum. Ya da öyle zannediyorum :)  Ama gerçekten de inik oluyor. Araç ıslak, soğuk zeminde kalırsa veya kış aylarında havası az da olsa iniyor. Tabi bazı patlaklar da yavaş yavaş indirdiğinden kontrol etmekte fayda var.

Bagajsız ve arkada sadece çocuklar varsa önler 32 arkalar 30 basıyorum. Yük durumuna göre ön arka 32 bastığım da oluyor.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 25, 2016, 17:51:08 »
6 aydır bende de yanmadı hiç gösterge hiç de hava basmadım kıllanmıyorum değil ama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 25, 2016, 19:53:33 »
LPG yi brc servisinde taktırdım. Ayrıca 2015 ikinci yarıdan itibaren stepnede basınç uyarı sensörü yok. Zaten stepnenin üzerindee de yaziyor