Gönderen Konu: Corolla 2010 bir kaç modifiye (fotoğraflar da eklendi)  (Okunma sayısı 4773 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 27200
  • Model Yılı: '12
  • 13 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Aranıza yeni katılmış bir Toyota kullanıcısı olarak 2010 model Corolla için yapmak istediğim bir kaç değişiklik olacak. Forumu yaklaşık 3 haftadır takip ediyor ve bir çok konuyu okumaya gayret ettim. Bazıları da yıl olarak güncel değildi.

- İlk olarak spoiler takacağım/taktıracağım. Fiyat olarak çok kafaya takmadan servisten orijinal mi taktırayım yoksa Ankara'da kalıp olarak sorun yaratmayacak orijinale yakın boyalı ya da boyasız olarak görerek alabileceğim bir yer var mıdır? Montajını kendim yaparım.

- Aracın radyo - cd çalarını çok beğenmiyorum. Windows ya da android tabanlı iki cihazdan birini taktıracağım. Android tabanlı olan Navimex marka, Win tabanlı olan ise Avgo Smart. İşletim sistemi çok önemli değil de cihazları henüz yakından gidip göremediğim için öğrenmek istediğim, (bu iki markayı kullananlar yardımcı olabilir), yüzey rengi olarak hangisi ana konsola daha yakın ya da uygundur? Bilgisayar ekranından bakınca ikisinin de bir ya da yarım tık kadar ton farkı var gibi duruyor. En kötü ihtimalle montaj için gittiğimde yetkili yerde taktırırken bakacağım.

- Bir de aracım ön far camları biraz sararmış ve matlaşmış durumda. Parlatma uygulamasını yapacağım ama gerek forumdaki konuları okurken gerekse de internette dolaşırken hem önler hem de arkalar için eagles eyes, angel eyes junyan, ledli stop gibi marka / model olarak far grupları var. Bunları alıp taksam muayenede ya da trafik çevirmelerinde sorun yaşar mıyım? Aracın elektrik aksamı ile ilgili olarak sorun / uyumsuzluk çıkarırlar mı? 3 adet link paylaşayım ekte ama sadece örnek açısından veriyorum. Forumdan yardımcı olacak herkesin de desteğini alırım. Eagles eyes ve Angel eyes arasında vark var mıdır?

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/toyota-corolla-2010-eagle-eyes-angel-far-200929676
http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/toyota-corolla-2008-2010-angel-eyes-far-junyan-188322645

Bu da ledli stop için
http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/toyota-corolla-2009-kirmizi-fume-ledli-stop-188959884

- Plakalar Toyota bayi markalı plastik plakalıklara takılı duruma mevcutta. Bunları hem sağlamlaştırmak (çalınmasını zorlaştırmak) hem de görsellik açısından krom çerçeve içine alacağım. Ön plaka zemini sanırım benim modelimdeki arabalarda aslında kare plakaya göre dizayn edilmiş. Uzun plakanın yanları boşta durduğundan çok beğenmiyorum duruşunu. Aracı henüz üstüme almadım. Alırken plaka değişikliği de yapacağımdan ön tarafı kare plaka olarak değiştirdiğimde yapıştırırken yerine oturtma açısından sorun yaşar mıyım? Kare plakaya döneceğimden yetkili servisten kare plakaya uygundur diye kağıt alayım mı yoksa alım satım yapılıp plaka değişeceğinden plakayı çıkarırken sorunsuz verirler mi?

Biraz uzun oldu. Kelime hatam ya da anlam bozukluğum olmuş ise şimdiden affola. Herkese teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 2010 modifiye etmek için bilgi istiyorum
« Yanıtla #1 : Mayıs 30, 2016, 16:24:20 »
Yazdığım konuya bir cevap alamadım ama aracı bugün üzerime aldım. Perşembe günü randevusunu aldım ilk olarak multimedya sistemini değiştiriyorum. Android tabanlı Navimex marka navigasyon cihazını taktırıyorum. Geri görüş kamerası da plaka ışığının olduğu yere monte edilecek ve tampon delinmeyecek. Aynı gün aynı yerde boya koruma (kil ile temizlik, pasta ve cilası) ve far temizliği uygulaması da yapılacak.

Önümüzdeki hafta da spoiler (iki yere bakacağım Ankara'da beğenmezsen kalıpları servisten alacağım) taktıracağım. Omsa marka krom cam çıtaları ve bagaj çıtası ile basitçe modifiyemi tamamlamış olacağım. Başka bir değişiklikte sanırım yapmayacağım.

Aracım 2010 model Tam Otomatik (2009 Ekim trafiğe çıkışlı) ve 28.000 km.de. Şanzıman yağı için 60.000 km.yi bekleyeyim mi yoksa yıl sebebi ile değiştirmem gerekir mi? Değiştirmek mantıklı geliyor gibi. Özel serviste yaptıracağım için ne marka ve özellik önerirsiniz. Standart far ampülü yerini de daha yüksek verim ve aydınlatma alabileceğim hangi ampülü tercih etmeliyim.

Not: Ufak tefek modifiye işlemlerinden sonra fotoğraflarını paylaşacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 30, 2016, 16:36:29 »
Fiyat paylasirmisiniz.teyp ve spoiler ilw ilgili.Forumda pek yok.Spoiler iyi ise bende alabilirim kalibi güzel tam oturur ise

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 30, 2016, 16:51:06 »
Reşat bey aynı kasa bendede var.Ve şunu söyleyeyim far stop vs bence orjinal hali daha iyi bu araba çünkü modifiye kaldıracak bir kasa değil gibime geliyor yani daha ağır başlı bir araba bu.Tabi bu göreceli ve ben öyle düşünüyorum.Değişimleri yaptıktan sonra foto paylaşırsanız sevinirim.
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 30, 2016, 17:03:56 »
Reşat bey aynı kasa bendede var.Ve şunu söyleyeyim far stop vs bence orjinal hali daha iyi bu araba çünkü modifiye kaldıracak bir kasa değil gibime geliyor yani daha ağır başlı bir araba bu.Tabi bu göreceli ve ben öyle düşünüyorum.Değişimleri yaptıktan sonra foto paylaşırsanız sevinirim.

Far temizliği ve parlatmasını yaptırıp, ampülleri değiştireceğim sadece. Farları değiştirmemeye karar verdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 30, 2016, 20:57:54 »
Far temizliği ve parlatmasını yaptırıp, ampülleri değiştireceğim sadece. Farları değiştirmemeye karar verdim.
cok iyi bir karar bence gule gule kullan ve resimleri en kisa zamanda bekliyoruz.bu arada multimedya fiyat ve isletimi hk bilgi verirsen sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2016, 21:04:28 »
Resat bey yaptiklariniz bu baslik altinda fiyatlari ile paylasirsaniz seviniriz.

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2016, 21:59:03 »
Resat bey yaptiklariniz bu baslik altinda fiyatlari ile paylasirsaniz seviniriz.

Tabi ki. Krom aksesuarlar ve spoyler'ı haftaya yapacağımdan onlara ait detayları haftaya yazarım. Perşembe günü taktıracağım navigasyon markası Navimex olup, android tabanlıdır. Araca ait tüm özellikler kullanılmakta olup, direksiyon tuşlarını da kullanabileceğim. Geri görüş kamerası plaka lambasından takılacak olup, montaj dahil fiyat 1250 TL. Win tabanlısı da vardı ama ben onu tercih etmedim. Onun markası ise avgo smart olup, montaj dahil fiyatı 1050 TL'ydi. Boya koruma işlemi de aynı yerde yapılacak olup, yaklaşık 8 saatlik işlemin maliyeti de kampanyalı fiyat olarak 250 TL'imiş. Boya korumada kil ile temizleme, araba boya durumuna göre ince ya da kalın pasta ve cila işlemi bulunuyormuş. Ankara'dayım EMR garage diye bir yerde yapılacak iki işlem. Resimleri kısmetse Cuma günü paylaşacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 04, 2016, 00:21:23 »
EMR Garage'da;
Navimex Android Multimedya ve plaka lambasına geri görüş kamerası montajı yapıldı (1250 TL)
Boya koruma (kil ile temizleme, pasta ve cila) ve far temizleme (parlatma) yapıldı (300 TL)
(Farlarım sapsarı ve bulanıktı. Yeni gibi oldu. Boya koruma işlemini tavsiye ediyorum kampanyalı fiyat üzerinden kaliteli marka ürünlerle yapıyorlar. 8 saat kadar sürüyor. Far işlemi olmazsa 250 TL)

Omsa Line marka krom bagaj çıtası ve cam çıtaları (130 TL)
(Daha düşük fiyata da krom aksesuar var ama kalite, doğal parlaklık ve kalıp olarak ya Omsa Line ya da S- Dizayn öneririm. Bagaj çıtasını kendi çift taraflı bandı ile yapıştırdıktan sonra kenarlardan iyice bastırıp üstünden kağıt bant gerdirerek yapıştırıp 24 saat tutmanız gerekiyor. Aksi taktirde kenarlardan kastırıp kenarları kalkacaktır. )

İnce anatomik spoiler takıp, bir de plaka çerçevelerini nikelaj ile değiştirip başka bir dokunuş yapmayacağım. Corolla için yeterli gibi. Sadece ön plakayı kareye çevirebilirim.

Resimleri de paylaşıyorum. Spoiler ve plakalık ile ilgili de detayları buradan paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
Ynt: Corolla 2010 bir kaç modifiye (fotoğraflar da eklendi)
« Yanıtla #9 : Haziran 05, 2016, 00:12:11 »
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-goruntu-sistemleri-multimedya-oynatici-toyota-corolla-8-inc-multimedya-kamera-antendahil-62-tl-taksitle-304511658/detay
Bende bunu almayi dusunuyorum isletim sistemi vs nasildir qcaba

Mesaj Birleştirildi: Haziran 05, 2016, 00:14:47
Bu arada arabanizi kazasiz belasiz gunlerde kullanin gercekten tabiri caizi mermi gibi olmus

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 05, 2016, 00:20:32 »
sol.ön kapi boyalı mi.Bencede arac çok güzel duruyor

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 05, 2016, 22:48:48 »
sol.ön kapi boyalı mi.Bencede arac çok güzel duruyor

Araçta sadece arka tamponun sol bölümünde boya var. Işıktan öyle görünmüş sanırım.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 05, 2016, 22:55:26
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-goruntu-sistemleri-multimedya-oynatici-toyota-corolla-8-inc-multimedya-kamera-antendahil-62-tl-taksitle-304511658/detay
Bende bunu almayi dusunuyorum isletim sistemi vs nasildir qcaba

Mesaj Birleştirildi: Haziran 05, 2016, 00:14:47
Bu arada arabanizi kazasiz belasiz gunlerde kullanin gercekten tabiri caizi mermi gibi olmus

Teşekkür ederim :)

Servisin taktığı nevcox cihazlarına benziyor. Montaj hariç fiyat sanırım bu. Montajı kim kaça yapacak? Montaj dahil fiyatsa çok uygun. Benim aldığım yerde benim cihazın windows işletim sistemlisi montaj dahil fiyatı 1050 TL'ydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 05, 2016, 23:07:47 »
Teşekkür ederim :)

Servisin taktığı nevcox cihazlarına benziyor. Montaj hariç fiyat sanırım bu. Montajı kim kaça yapacak? Montaj dahil fiyatsa çok uygun. Benim aldığım yerde benim cihazın windows işletim sistemlisi montaj dahil fiyatı 1050 TL'ydi.
montaj icin 150 tl istiyorlar ama ben k3ndimde yaparim diye dusunuyorum ki kamera baglantisi vs yapilmicak zaten var orjinalinde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 06, 2016, 02:37:16 »
Galiba ışık dan dolayı boya da ton farkı var gibiydi.Aracinizi iyi günlerde kullanin

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Öğretmen ama MEMUR Değil :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 23, 2016, 16:51:42 »
yan kapı çıtaları ve tampon koruyucuları nereden kaça temin ettiniz acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 31, 2016, 22:30:53 »
merhaba bende aynı multimedia cihazı almak istiyorum üründen menmun musun? artı ve eksileri nelerdir bilgi verebilir misin?
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 05, 2016, 23:09:10 »
merhaba bende aynı multimedia cihazı almak istiyorum üründen menmun musun? artı ve eksileri nelerdir bilgi verebilir misin?

Merhaba. Üründen memnunum. Herhangi bir şikayetim yok. Geçişleri çok hızlı. Android olduğundan arayüz iyi. Haritası orjinalde tomtom ama igo yüklü aldım. sonradan takılan multimedya cihazlarının ortak eksikliği olarak radyo sinyalleri zayıflıyor ve parazit yapıyor. Bunun için montaj esnasında radyo sinyal yükseltici taktırın. Ben bilmediğim için sonradan taktırdım.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 05, 2016, 23:10:31
yan kapı çıtaları ve tampon koruyucuları nereden kaça temin ettiniz acaba?

tampon koruyucu orjinalinde vardı. kapı çıtalarını ise 65 TL civarı almıştım gitti gidiyordan. markası omsa çıtaların.