Gönderen Konu: 2011 auris 1.6 manuel debriyaj yukarda kavraması ve alttan gelen ses  (Okunma sayısı 1802 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
merhaba  arkadaşlar benim auris debriyaj ı tepede kavrıyor denedim 3 vitesde 3 viteste stop ediyor balata sağlam gibi ancak dizim ağzıma deyecek kavrama noktası son noktada geriye kaçırıyorum sürekli el freni kullanmak zorunda kalıyorum. 2. Si aracı hareket ettirdikten sonra 10 metre gitmeden dınkdınkdınkdınk diye bir ses geliyor kesiyor sanki boş bir boru titreyim bir yere çarpıyor gibi ama araç sıcakken yapmıyor. Bekledikten araç soğukken yapıyor . Bir bilen varsa cvp bekliyorum debriyaj ayarlanmıyor tamam anladık ayaryok ta bu kadar yukardan da kavramaması gerekiyor değil mi ? Bir de o ses başına gelen var mı? Şimdiden teşekkürler
İletiyi düzenle

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Aracın km si kaçta.Baski balatanizi iyice kontrol ettirdinizmi.Araci ilk çalıştırıp garekt ettiginizde vsc abs kendini kontrol ediyor.Acaba o sesten mi bahsediyorsunuz.
Sürekli hareket halinde yapmiyor ilk çalıştırmada ise bence vsc kontrol sesi olabilir.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
59500 km de ilk çalıştığında ilk hareket sonrası o sesi yapıyor sonra yapmıyor tık diye bir ses değil 4-5 kere vuruyor sanki . Debriyajı da kontrol ettim çekişte sıkıntı yok el freni ilede konntrol ettim aracın arkasını pıstırıyor , 3 vitese taktım kalkmaya çalıştım stop ediyor. Kuvveti yerinde süratlanması iyi kaçırma falan yok.anlamadım ki sağını da kontrol ettim tamam seviye de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Bence vsc  abs  nin kontrol sesini bahsediyorsunuz.baskiniz icin birsey diyemem.Km düşük 3 viteste stop ediyor demissiniz.
Bu sizin ilk toyotaniz mi.Forumda daha önce ilk defa toyota nkullanan  arkadaslar bu kontrol sesini yukarda kavrama işini sormuşlardı.Toyota araçlarda genellikle yukarda kavrar.baski bittikçe hem pedal sertlesir kavramasi  zayiflar.
Servise gösterebilirsiniz.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Sıfır aldık bu aracı 5 yıldır kullanıyorum. Başka toyotalar da kullandım servis balatasında sıkıntı yok dedi sesi de aracı soğutmak lazım gerektiği için beklemedim . Toyotalatın yukarda kavradığını biliyorum ancak bu çok yukarda. Aklım takıldı başka arkadaşlarda tecrübe sahibi olan varsa bilgi edinmek istedim. Vsc yi kontrol edecem teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Sıfır aldık bu aracı 5 yıldır kullanıyorum. Başka toyotalar da kullandım servis balatasında sıkıntı yok dedi sesi de aracı soğutmak lazım gerektiği için beklemedim . Toyotalatın yukarda kavradığını biliyorum ancak bu çok yukarda. Aklım takıldı başka arkadaşlarda tecrübe sahibi olan varsa bilgi edinmek istedim. Vsc yi kontrol edecem teşekkür ederim
Hocam sıfır alıp 5 yıldır kullanıyorsanız ve 5 yıl sonra bu şikayetler çıktıysa vardır bir sorun
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür edildi
Yillardir abs ve vsc olan arac kullaniyorum, daha rahatsiz edecek bir ses duymadim. O sesin rahatsiz edici duzeyde olacagini sanmam. Ayrica vsc sesi olsa sicakken de arac stop edip tekrar calisinca yapmasi gerekir diye dusunuyorum. Ses orta konsol kismindan geliyorsa aracin alti bir yere surttugunde veya egsoz lastigi hasar gordugunde aoguk ilen daha titresimli calistigindan egsoz aracin altina hafif degdiginden tikirti sesi yapabilir. Kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
aksoy da altına komple baktılar sıkıntı yok dediler, anam babam tamirhaneye gidecem levyeyle iyice baksınlar hayırlısı bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 24500
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Yüzde 90 baskı balata değişmesi gerekiyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2005 Corolla HB
2015 Avensis D-4D