0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
@Selman Yalçın (18649) Bravo. Ben de Usta görünümlü insanlara kzıp arabamda veya çoğu malzememde garanti kapsamında değilse direk kendim yapıyorum. Şu ana kadar çok şükür elimden kurtulan olmadı. Burada kendim bunları yaptım anlamında söylemiyorum; usta görünümlüler sanki ATOM PARÇALAYACAK havasında araçlarımıza bakıyorlar. Ayıp. Biz aptal değiliz. Aptal bile olsak müşteriyiz. Ekmek parası kazanıyorlar kendi tabirleriyle ama nasıl kazanıyorlar. Derine inmiyorum... Ellerin dert görmesin Hocam. Böyle giderse bizim gibiler toplanıp bir garaj kurar, SADECE KENDİ ARAÇLARIMIZA herşey yaparız. Kötü komşu ev sahibi yapar emsali... Torna neye gerekir? Ben de çok niyet bağladım kendim subap ayarı yapmaya. Şu an fren yaptırdınız beni. Cevabınızı bekliyor, şimdiden teşekkür ediyorum.
Subap ayarlarında torna gereken şimlerin tornalanma işlemini ne yaptınız acaba?
Sizin araçlar tam olmasada biraz vvt-i gibi tarzı pul şeklinde şim adı veriliyor. Sökülerek torna yapılır gerekirse değiştiriliyor. Selman hocanınki bizim 1.3'lere benziyor diğerlerine göre nispeten daha kolay.
Selman bey öncelikle tebrikler Yalnız foruma aralık değerlerini (Sentil kalınlığı) yazılırken sıcak değerler mi soğuk değerler mi yazmamışsınız.Bunu yazarsanız daha aydınlatıcı olur.Ek olarak Supap ayarı işi bildiğiniz zaman 20 dakika civarı vaktinizi alır.Siz 3 saat uğraşmışsınız ama bir daha yapmaya kalkın bunun 3'te birinde bitirirsiniz.Öylede çok korkulacak bir şey değildir.Temel olarak sente/supap bindirmesi durumlarının ne olduğunu bilip belirli bir sıraya riayet etmek yeter.Tekrar tebrikler.Tabi bu gidişle yakında siz silindir kapağını söker conta değişimine falan başlarsınız
Tebrik ederim tekrardan şimli ayar olmaması daha güzel olmuş ve tornayla uğraşmaya gerek kalmamış
Övgüyü hakettin de övdüm @Selman Yalçın (18649) hocam. Ben ihtiyaç hissetmediğimden hariç, o ayar anahtarım olmayışı cesaretlendirmedi. Sen cesaret edip abbasın ciğerini sökmüşsün Ellerine sağlık...
Selman hocam kamerayla baştan sona sokme takma işlemleri dahil video kayıt alırsan çok güzel bir arşiv olur herkes için.
Mahmut Abi bizim aracın motor kapağı 2 kez söküldü triger değişimi ve conta yenileme için. Torna falan olmadı. Anladığım kadarıyla subapın ayar yapıldığı parça tornaya giriyor.
Torna olayını AE101 4a-fe motor için araştırıyorum. Ama öyle ciddi bir motor tamir/toplama olmadığı sürece gereken bir hadise değil galiba. Yada bizim araçlarda yok.
Sizinkiler iyiymiş arkadaşlar. Yıl 2002 (en büyük vukuat) komşumuz elektrikli süpürgeyi getirmiş bi baksın çalışmıyor diye. Söktüm devir arttırma kartı arızalı o an için tamir şansı yok. Direk motora bağladım güzel emiş yapıyor. Topladım her sefer unutuyom diye kontrol edeyim diye yan tarafa döndüm motor yerde duruyor. Geçen yaz temizlik amaçlı arka koltuğu söktüm orda duran halatı kestim meğerse benzin kapağı halatıymış.
@Mahmut DAMAT (31982) ve @Yasin Aygün (36715) 2 kere subab ayarı yaptırmış biri olarak. Efsane kasada şimşer tornaya gidiyor yada şimler orjinal ebatlarla değiştiriliyor(bulması çok zor)Subab ayarı belirtileri aşırı yakıt tüketimi yüzde 50 yakıt tüketiminiz arta ve stop etmesi... Bu belirtiler olmadan elletmeyin.
Yaşar bey, utanın iyisi parça arttırandır demişler ama siz motor arttırmışsınız. Sizden büyüğü yok demektir. Tebrikler.
Selman hocam abbasın son durumu ne alemde?