Gönderen Konu: Garip Bir Sorunum Var  (Okunma sayısı 1513 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Garip Bir Sorunum Var
« : Mayıs 20, 2016, 14:55:45 »
1 - Arkadaşlar aracımda son 1 aydır garip sorunlar hissetmeye başladım . Mesela 2800-2900 devir çizgisinde motordan garip bir ses ve ince bir titireşim hissi oluyor ama bu her viteste oluyor 1 vites giderken de - 5 vites giderken de enteresan yanı hep aynı devirde yapması .Benzin - LPG her iki yakıt tada yapıyor .  ( Manifolt contasından şüpheleniyorum  ) .

2 - Düz yolda giderken sanki bir şey tekere sürtüyormuş direksiyonda bir his oluyor . Ama ses olarak bir şey olmuyor ve bu her zaman olmuyor .( rot ve fren balatalarından şüphe ediyorum sol ön taraftan kaynaklı bir sıkıntı gibi hissettiriyor .

3 -  Dün köye giderken fark ettim düz giderken hiçbir sorun yokken yol kaynaklıda olabilir sanki saga sola hafif eğimli yolda ......km hızlar arası bir titreşim hissediyorum buda her zaman olmuyor . bunu da direksiyonda hissediyorum . ( acaba lastikte balon mu var veya rot başlarında sorun mu var diye düşünüyorum. Direksiyon kutusunda malum tıkırtı sesimiz var zaten ama çok fazla değil ustama gösterdiğimde abi daha bir şey yok demişti .

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2016, 17:38:38
Arkadaşlar 2800 devirdeki o vibrasyonlu ses için opel forumda da 1800 devirde gelen vibrasyon sesi diye yazmışlar . Umarım LPG kaynaklı değildir de pişman olmam

Düzenleme: Trafik kuralları.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Garip Bir Sorunum Var
« : Mayıs 20, 2016, 14:55:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
Ynt: Garip Bir Sorunum Var
« Yanıtla #1 : Mayıs 20, 2016, 18:10:47 »
Abi rot ayarlarından kaynaklanma durumu olabilirmi acaba. Gerçi o belli bir hızda boşa attığında da yapar ama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 20, 2016, 18:21:29 »
Hakan anlamadım belki hepsinin sebebi tek bir parça da olabilir .Ustamı aradım oda bakmadan bir şey diyemem herşeyden olabilir dedi .Bakalım aşırı rahatsız edecek bir durum yok ama bizim gibi arabasına düşgün insanlar için sorun .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 20, 2016, 19:04:13 »
Abi dediğin sorunlar hakkında bir fikrim yok . Bu gibi sorunların çözülmesi sıkıntılı olduğu gibi insanı aracından da soğutuyor . Umarım en kısa zamanda sorunları çözersiniz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 20, 2016, 19:07:00 »
1 - Arkadaşlar aracımda son 1 aydır garip sorunlar hissetmeye başladım . Mesela 2800-2900 devir çizgisinde motordan garip bir ses ve ince bir titireşim hissi oluyor ama bu her viteste oluyor 1 vites giderken de - 5 vites giderken de enteresan yanı hep aynı devirde yapması .Benzin - LPG her iki yakıt tada yapıyor .  ( Manifolt contasından şüpheleniyorum  ) .

2 - Düz yolda giderken sanki bir şey tekere sürtüyormuş direksiyonda bir his oluyor . Ama ses olarak bir şey olmuyor ve bu her zaman olmuyor .( rot ve fren balatalarından şüphe ediyorum sol ön taraftan kaynaklı bir sıkıntı gibi hissettiriyor .

3 -  Dün köye giderken fark ettim düz giderken hiçbir sorun yokken yol kaynaklıda olabilir sanki saga sola hafif eğimli yolda .......km hızlar arası bir titreşim hissediyorum buda her zaman olmuyor . bunu da direksiyonda hissediyorum . ( acaba lastikte balon mu var veya rot başlarında sorun mu var diye düşünüyorum. Direksiyon kutusunda malum tıkırtı sesimiz var zaten ama çok fazla değil ustama gösterdiğimde abi daha bir şey yok demişti .

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2016, 17:38:38
Arkadaşlar 2800 devirdeki o vibrasyonlu ses için opel forumda da 1800 devirde gelen vibrasyon sesi diye yazmışlar . Umarım LPG kaynaklı değildir de pişman olmam

100bin km.ye gelmiş araç, rulmanlar güle güle demeye başlar.

1. Sabit devirde geliyorsa motorun üstündeki hareketli parçalardan şüphelenin. Ben büyük ihtimalle v kayış gergi rulmanlarından olduğunu düşünüyorum. Tabi aynı devirde titreşim aynı seviyede olduğundan birbirine değebilen bir şey de olabilir. Yarisimde 80bin km.de zırıltı şeklinde v kayış gergi rulmanından ses geliyordu. Opellerdeki 1800 devirdeki ses homurtu gibi zorlanma sesi gibi bir ses 2800 deki ile alakası olacağını zannetmiyorum. Rulmanlara baktırın.
2. Balataların durumu iyi mi? Araya birşeyler giriyor olabilir, diskleri balata temizleyici sprey ile temizleyin derim. Klima açıksa eğer kompresörün devreye girme sesi de olabilir.
3. Lastiklerin balansının tutmasından ya da yolların kalitesizliğinden kaynaklanabiliyor. Benim araçta da titreşim çok oluyordu direksiyon. Tekerlere balans yaptırdım düzeldi. Fakat belirli yollarda hiç titreşim yokken, bazı yollarda biraz titreşim oluyor, enteresan bir durum. Tıkırtı sesi rot rotillerden kaynaklanmasın sakın? Benim kolondan gelen sesi de direksiyon kutusundan geldiğini sanmışlardı.

Düzenleme: Alıntı düzenleme.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 21, 2016, 10:35:14 »
Dün akşam kardeşimin yanına gittim onunda aracı 2006 sol Corolla onun aracını da kullandım ondada bahsi geçen ses var Kardeşim aracıda 100 binde ve benzinli hatta ondan bir tık daha fazla ses geliyor . Benim aracı biradere kullandırdım abi arabanın normal sesi arabaya kusurbulmaya çalışma benim aracımdan daha sessiz maşallah dedi . Satma yer mi arıyorsun onu söyle sen dedi :D .

2 ve 3 durum için bugün sabah farklı ve düzgün yeni asvalt bir yoldan geldim hiçbir sorun yok ne sürtme ne titreşim 100 km le hızla hiçbir sorun yok asfalt yüzeyindeki bozukluktan sanırım sorun . Veya ince bir balans ayarı istiyor olabilir . Çün ki 10 km geride ...... ile titreşim hissederken 10 km sonra ... km ile hiçbir titreşim yoktu .

Sanırım fazla evhamlıyım bazen kendime kızıyorum arabadan anlamak ta kötü bir şey . Bazen başkalarının aracına biniyorum at arabası gibi adma çok memnunum hiç sorun yok diyor ben şok tabi . Neyse yorumlar için teşekkürler arkadaşlar ben gene sanayiye gidince detaylı gösteririm .

Düzenleme: Trafik kuralları uyarılarına lütfen dikkat edelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 21, 2016, 11:24:12 »
Bazı yollarda paletli yada çok ağır tonajlı araçların geçmesinden dolayı gözle görülmesede izler kalıyor ve araba o kısımlarda vibrasyon yapabiliyor.

Birde bazen bu motor kısmında kabloları saran kıkırdak borular yada bantlar yırtılmış yada çıkıntı yapmışsa motor kısmına giren hava ile de ilginç sesler yapabiliyor . Evde vantilatör varsa önüne ufak bir poşet yada kağıt parçası koyun ve son hıza getirin işte bunun gibi ses  ::)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 21, 2016, 12:23:34 »
 Arkadaşlar çok güzel bilgiler vermiş zaten Yücel.

Hızdan bağımsız olarak, belli devirde geliyorsa, balanstan şüphelenmemek lazım. Diğer yandan her ihtimale karşı lastik iç kısmını da rot bağlantılarının da kontrolü sağlıklı olur.
 Bahsedilen devirler yüksek devir egzantriğinin devreye girdiği devirlere benziyor, aracınız için bu deviri daha net öğrenmeye çalış bence. Egzantrik sistemi de kontrol edilmeli.
 Yollarda gerçekten gözle görülmeyen bozukluklar çok var ve insanları yanıltabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 21, 2016, 15:21:07 »
1800 ve 2800 de benim araçtada bi vınlama sesi oluyor senin dediğin gibi abi :) artık takmıyorum kafama rahatıma bakıyorum :D.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh