Gönderen Konu: Makyajlı Auriste Bile Sesli Komut Sistemi Neden Yok?  (Okunma sayısı 4807 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 26500
  • Model Yılı: '15
  • 7 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Makyajlı Auriste Bile Sesli Komut Sistemi Neden Yok?
« : Mayıs 19, 2016, 13:12:41 »
Merhabalar beni artık tanımışınızdır 6 ay önce makyajlı kasa 1.6 Premium Cvt Auris aldım ve araçtaki olmazsa olmaz denilecek eksiklikleri dile getiren ve bu konuda başlıklar açan ilk kişiyim. Yani aracı alırken daha çok arastırma yapmam gerekirdi fakat yinede kullandıkça araçta gördüğüm eksikliklere şaşırmadan edemiyorum. Golfün rakibi olarak piyasaya cıkan bir aracın en dolu modelinde bile sesli komut sistemi nasıl olmaz?! Hem de makyajlı versiyonunda bile yok.. Sesli komut sistemi için direksiyonda o tuş var ama belliki toyota türkiye kar maksimizasyonu peşinde.. Ben japonları teknolojiye ilgili diye bilirdim hani nerde 2016 teknolojisinin ürünü donanımlar?? Tamam headup display, adaptif cruise control, adaptif far sistemi, şerit değiştirme asistanı, akılı sehir içi fren sistemi vs. yok ama sesli komut sistemi gibi 5-6 yıl öncenin teknolojisi nasıl olmaz??
Her ne olacaksa aslında çoktan oldu bile...

Toyota Club Türkiye

Makyajlı Auriste Bile Sesli Komut Sistemi Neden Yok?
« : Mayıs 19, 2016, 13:12:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Makyajlı Auriste Bile Sesli Komut Sistemi Neden Yok?
« Yanıtla #1 : Mayıs 19, 2016, 14:50:11 »
Dediginiz sistemler olsa auris 100 bin liraya dayanir.Sesle kontrol dediginiz olay focus larda var.
Focuslarda donanim gercekten emalsrine göre cok iyi.Zevk meselesi tolere edilebilir.
Hocam daha  ayna  yön ayar ve kapi cam tuşlarına ışığı toyota bu sene  koydu herhalde.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 19, 2016, 15:20:25 »
Şöyle anlatayım. Bilindiği üzere Apple cihazlarda Siri adlı sesli komut sistemi var. Bu sistemin çalışması için internet bağlantısı gerekiyor. Auriste eksik olan ise Hotspot bağlantısı. Bunun sağlayıcısı aslında ülkemiz. Ülkede bu sistem henüz tam olarak kullanılabilir değil. Aynı durum avensislerde de var. Bu yüzden çalışmıyor sistem.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 19, 2016, 15:26:37 »
Aurislerin 1.33 lifelarında arka camlar tuşlu bile değil kol var hala hocam bu donanımlar toyotada anca rüya
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 19, 2016, 16:48:57 »
Aurislerin 1.33 lifelarında arka camlar tuşlu bile değil kol var hala hocam bu donanımlar toyotada anca rüya
Donanim = para

Sent from my SM-G900H using Tapatalk

SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 19, 2016, 20:57:07 »
Donanim = para

Sent from my SM-G900H using Tapatalk
Auris bu fiat egea değilki  :rofl: Ayrıca hiçte ucuz bir araba değil auris. Suan en dolusu pemiumun benzinli modeli bile 85 bin TL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 19, 2016, 21:04:19 »
85 bin tl ha  :nija: sizin şu an kullandığınız araba 85bin tl yani  :foto:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 19, 2016, 21:06:48 »
Şöyle anlatayım. Bilindiği üzere Apple cihazlarda Siri adlı sesli komut sistemi var. Bu sistemin çalışması için internet bağlantısı gerekiyor. Auriste eksik olan ise Hotspot bağlantısı. Bunun sağlayıcısı aslında ülkemiz. Ülkede bu sistem henüz tam olarak kullanılabilir değil. Aynı durum avensislerde de var. Bu yüzden çalışmıyor sistem.
Yani hocam touch 2 sistemine bir yazılım güncellemesi gelse yine de olmazmı sesli komut sistemi? Aslında mirrorlink icin güncelleme gelse ve sistem mirrolink 1.1'i desteklese o da yeter. Bu sayede android işletim sisteminin nimetlerinden yararlanıp sesli komut ile navigasyonu ve telefonu calıstırabiliriz. Cok iyi olur ama mirrorlinkten bile bizi mahrum bırakıyor Toyora  :kötü:

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2016, 21:08:30
85 bin tl ha  :nija: sizin şu an kullandığınız araba 85bin tl yani  :foto:
Hayır ben 6 ay önce aldım ve pazarlık yaptım tabiki. Ama yinede ucuz bir araba sayılmaz auris.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 19, 2016, 21:09:56 »
yaa arkadaşlar sesli komut derken abartmayın.. 2008 Fiat Bravoda bile var. media player diyorsun açıyor Tarkan diyorsun çalıyor, ahmet diyorsun bluetooth dan arıyor, benzin az kaldı, emniyet kemerini tak, kapını düzgün kapat diye bıdı bıdı alamancı gibi Türkçesiyle konuşuyor. 2016 nın Dünyasında Toyota kadar kütük araba görmedim.. teknoloji adına hiçbirşey yok la..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 19, 2016, 21:20:05 »
yaa arkadaşlar sesli komut derken abartmayın.. 2008 Fiat Bravoda bile var. media player diyorsun açıyor Tarkan diyorsun çalıyor, ahmet diyorsun bluetooth dan arıyor, benzin az kaldı, emniyet kemerini tak, kapını düzgün kapat diye bıdı bıdı alamancı gibi Türkçesiyle konuşuyor. 2016 nın Dünyasında Toyota kadar kütük araba görmedim.. teknoloji adına hiçbirşey yok la..
Aurisin donanımı o kadar az değil aslında bizim distiribitör şark kurnazlığı yapıyor.. Yabancı sitelerden baktım auriste sesli komut sistemi, trafik işareti okuma sistemi, ışıklarda motoru durduran start-stpo sistemi vs. var.Bu donanımlar ise bize çok görülüyor anlaşılan..

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2016, 21:26:03
Life donanımı zaten sıfır araç alayım da varsın bos olsun diyen 55 yas ustu amcalar icin yapılmıs. Ama onlarda sonra keske 3-5 daha verip bir üst donanımını alsaymışım diyor  :D Benim gibi teknoloji düşkünü birisi için premium bile "boş" geliyor. Hatta navigasyon ekletmeme rağmen  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 19, 2016, 22:08:26 »
Kusura bakmayın hocam ama bu kadar teknoloji tutkunu ve beklentisi yüksek birisi iken bile bu paraya TOYOTA alıyorsanız adamlar satıyoruz nasıl olsa deyip neden kendilerine çeki düzen versinler ki?

İphone bile kaç yıl önceki cihazını son model diğer telefonlardan daha pahalıya satıyor işte bu mantıkla, alan varsa adamlar açısından sorun yok. :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 20, 2016, 00:18:37 »
Yani hocam touch 2 sistemine bir yazılım güncellemesi gelse yine de olmazmı sesli komut sistemi? Aslında mirrorlink icin güncelleme gelse ve sistem mirrolink 1.1'i desteklese o da yeter. Bu sayede android işletim sisteminin nimetlerinden yararlanıp sesli komut ile navigasyonu ve telefonu calıstırabiliriz. Cok iyi olur ama mirrorlinkten bile bizi mahrum bırakıyor Toyora  :kötü:

Mirrorlink hakkında güncelleme ile değişir mi değişmez mi bilemem ama sesli komut yazılımsal değilde donanım eksikliği ve ülkedeki ağın cihaz desteği olmamasından kaynaklı. Ama 4.5g ile değişecek şeyler arasında bunlarda var diye okumuştum. Eğer olursa gerekli donanım eklemesiyle sesli komut aktif olabilir
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 20, 2016, 00:54:43 »
Ford connecte bu sistem var ve çok kibar bir hanımefendi ile çok güzel anlaşabiliyorum . Audi A3 te de aynı sistem var farkı bunda bir angutla muhatap oluyorsunuz ve dediğiniz hiç bir şeyi anlamıyor .

Kısaca istenildiğinde bu donanımlar katılabiliyor . Fakat ben sırf bu donanım var denilsin diye katılmasındansa hiç katılmamasını tercih ederim . Audi de ne zaman kullanmak istesem beni sinir ediyor inanın mümkün olsa düşünmeden söker size hediye ederdim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • 48 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 20, 2016, 01:05:01 »

Hakikaten yokmuş ya! :o Çok ilginç hiç dikkat etmemiştim. Corolla Life'da bile 4 cam full auto varken Auris'te arka camın manuel olması gerçekten çok ilginç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 20, 2016, 10:33:55 »
Ford connecte bu sistem var ve çok kibar bir hanımefendi ile çok güzel anlaşabiliyorum . Audi A3 te de aynı sistem var farkı bunda bir angutla muhatap oluyorsunuz ve dediğiniz hiç bir şeyi anlamıyor .
Audideki sistem son dakikaya kalmış gibi. Pazar akşamı herşey biterken bi bakmışlar aaaaa sesli komuta kaydı unuttuk. Ordan hemen çaycı Rüstem abiyi çağırmışlar. E tabi Alamanya dahi olsa Türkler her yerde :) Dayımız orada seslendirmiş son dakikada, öyle çok deneme yapmamışlar 2-3 denemişler de oldu tamam haydi diye üretip göndermişler :D :D
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 20, 2016, 11:33:29 »
Audideki sistem son dakikaya kalmış gibi. Pazar akşamı herşey biterken bi bakmışlar aaaaa sesli komuta kaydı unuttuk. Ordan hemen çaycı Rüstem abiyi çağırmışlar. E tabi Alamanya dahi olsa Türkler her yerde :) Dayımız orada seslendirmiş son dakikada, öyle çok deneme yapmamışlar 2-3 denemişler de oldu tamam haydi diye üretip göndermişler :D :D
Kaan benim dedem almanyadan emekli . :)

Kaan nasıl yapmışlar bilmiyorum keşke yapmasalarmış. Fordun yaptığı çok daha başarılı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 20, 2016, 11:42:53 »
rabbım baska dert sıkıntı vermesın seslı komut yerıne bası verırsın tusa olur bıter sonucta markanın klasmanı bellı. bence beklentılerın fazla ust sınırlarda olmaması lazım :)
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu