Gönderen Konu: F1 ÇAKAR MODÜL BAGLANTISI HAKKINDA  (Okunma sayısı 7565 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
F1 ÇAKAR MODÜL BAGLANTISI HAKKINDA
« : Mayıs 18, 2016, 22:27:08 »
Beyler f1 çakar modülü aldım. Arka ÜST stopa baglamak ıcın ( bagaj kapagında olan ). Bölmeyı cıkardım. 2 kablo var hangısı faz hangısı nötr cozemedık. Siyah beyaz ve yesıl beyaz mı ne var. Her neyse daha sonra bagladık Yesıl kabloyu + sayaraktan baglantıyı yaptık
modül çalıştı fakat tek sorun;
Işıgın şiddeti azaldı. Buna caresi olan var mı ?

Aldıgım modül ve baglantı şeması ekte. Baglarken şaşe kablosunu boşta bıraktık modul devreye gırmedı. Şase kablosunu nötre baglıyınca modül calıstı fakat ısıgın sıddetı azaldı dedıgım gıbı. Sımdıden sagolun.
2007 COROLLA SOL HB D4D *

Toyota Club Türkiye

F1 ÇAKAR MODÜL BAGLANTISI HAKKINDA
« : Mayıs 18, 2016, 22:27:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: F1 ÇAKAR MODÜL BAGLANTISI HAKKINDA
« Yanıtla #1 : Mayıs 18, 2016, 22:30:58 »
Toyotada Siyah beyaz kablolar şasedir.  :tamam:

Işığın şiddetinin azalması bu modüldeki modlardan dolayı olabilir. 9 Modü varmış hepsini denediniz mi?

Bağlantışemasına göre sadece dediğiniz yeşil beyaz kablo kesilecek ve modüldeki kablolar bağlanacak. Ampüle giden siyah beyaz şase kablosu ile işiniz yok.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 18, 2016, 22:31:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Mayıs 18, 2016, 22:37:51 »
@Murat Köse (28015)  @Talat Serkes (28471) yardımcı olurlar  :)

Sen demeden yardımcı oldum bak :)

Talat taktı ben takmadım, çakarı görünce Talat'ta gelir birazdan  :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 18, 2016, 22:41:02 »
Toyotada Siyah beyaz kablolar şasedir.  :tamam:

Işığın şiddetinin azalması bu modüldeki modlardan dolayı olabilir. 9 Modü varmış hepsini denediniz mi?

Bağlantışemasına göre sadece dediğiniz yeşil beyaz kablo kesilecek ve modüldeki kablolar bağlanacak. Ampüle giden siyah beyaz şase kablosu ile işiniz yok.

Bırcok modu denedım fakat sıddette artma yok nedense bende cozemedım.

Zaten modlar şöyle. 25 kez hızlı yanar. 3 sn durur sonra hızlı yanar . 10 kez 4 adımlı yanar gıbı gıbı bunun sıddetle ne alakası olabılır kı :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mayıs 18, 2016, 22:48:08 »
Siz bağlantıyı nasıl yaptınız fotosu var mı?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 18, 2016, 22:51:35 »
Siz bağlantıyı nasıl yaptınız fotosu var mı?
Abı onu cekmedım. En ıyısı yarın cekıyım gosterım konuyu guncellerım yarın bı el atarsın sana zahmet cok tesekkurler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mayıs 18, 2016, 22:55:57 »
Abı onu cekmedım. En ıyısı yarın cekıyım gosterım konuyu guncellerım yarın bı el atarsın sana zahmet cok tesekkurler.

Tamam ama bu modülün içindeki sistemden dolayı muhtemelen direnç falan vardır buda seri bağlı ampuller gibi birbirine giden akımı azaltır ve ışık şiddeti azalabilir.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 18, 2016, 23:05:30 »
Tamam ama bu modülün içindeki sistemden dolayı muhtemelen direnç falan vardır buda seri bağlı ampuller gibi birbirine giden akımı azaltır ve ışık şiddeti azalabilir.
Öyle bıseyse söker atarım. Arkadasların arabasında hıc boyle bısey olmamıstı. Gece lambası gıbı yanıyo benımkı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mayıs 19, 2016, 00:35:53 »
Öyle bıseyse söker atarım. Arkadasların arabasında hıc boyle bısey olmamıstı. Gece lambası gıbı yanıyo benımkı

Yarın nasipse yani bugün foto atarsan bakalım bir daha. Bu arada modülde çakar iptal modu da varmış, iptal edince ışık şiddetinde fark oluyor mu?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 19, 2016, 13:02:16 »
Abı mobılden foto atamıyorum nedense kafayı yıcem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mayıs 19, 2016, 13:08:47 »
Abı mobılden foto atamıyorum nedense kafayı yıcem

Mesaj yazdığın yerin altında EKLER VE DİĞER SEÇENEKLER kısmı var. Ona  bas açılan yerde DOSYA SEÇ kısmına basıp telefondan fotoyu seç yolla ve bekle zaman alır biraz upload etmesi
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 19, 2016, 13:13:33 »
Uzantı uymuyor diyor abı
Baglantıyı soylıyım. Stoptakı fazı ortadan ıkıye kestım MOdulun cıkıs ucunu sokete gıden yesıl kabloya modulun gırıs ucunuda arabanın ıcıne doğru gıden yesıl kısmına bagladım

Moduldekı sıyahıda soketım sıyah beyazına t ek seklınde bagladım

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2016, 13:28:48
Abım arkadas cakar devreye gırdıgı ıcın akımı azaltıyo dedı ondakı ampul ledmiş. Benımkının ampul soketını söktum bunu ledle degıstırmeye gıdıyorum nasıl fıkır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mayıs 19, 2016, 13:31:24 »
Uzantı uymuyor diyor abı
Baglantıyı soylıyım. Stoptakı fazı ortadan ıkıye kestım MOdulun cıkıs ucunu sokete gıden yesıl kabloya modulun gırıs ucunuda arabanın ıcıne doğru gıden yesıl kısmına bagladım

Moduldekı sıyahıda soketım sıyah beyazına t ek seklınde bagladım

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2016, 13:28:48
Abım arkadas cakar devreye gırdıgı ıcın akımı azaltıyo dedı ondakı ampul ledmiş. Benımkının ampul soketını söktum bunu ledle degıstırmeye gıdıyorum nasıl fıkır
Şimdi yeşil kabloyu kestin yeşil kablonun
Arka stop lambasına giden kabloya ilk mesajda fotosunu koyduğun modül ise çıkıştan çıkan mavi kabloyu bağlayacaksın. Diğer kısmını yani stop ledine gitmeyen yeşil kabloyu da modülün giriş yazan kablosuna kahverengi  bağlayacaksın

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2016, 13:35:32
Senin orta stop lambası led değil mi?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 19, 2016, 14:48:32 »
Şimdi yeşil kabloyu kestin yeşil kablonun
Arka stop lambasına giden kabloya ilk mesajda fotosunu koyduğun modül ise çıkıştan çıkan mavi kabloyu bağlayacaksın. Diğer kısmını yani stop ledine gitmeyen yeşil kabloyu da modülün giriş yazan kablosuna kahverengi  bağlayacaksın

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2016, 13:35:32
Senin orta stop lambası led değil mi?
Abi buyur resimler

Şimdi olay şu baglantı tamda senın dedıgın gibi. ANCAK eger modulden cıkan sıyah sase kablosunu aracın sase kablosuna baglamazsan stop hıc yanmıyor. Sıyahı stopun sasesıne baglıyınca stop calısıyor. Modul klavuzunda yazıyordu zaten bazı araclar saseyı - kabul eder o sekılde calıstırabılırsınız dıye. Her neyse baglantıda sıkıntı yok abı. Demek kı sorun ampulde ampulunde resmını attım bu ampulu o yuvadan cıkaramadım. Acaba dırek soketıyle mı satılıyor bu ampuller ben bunu lede nasıl cevırcem. Fazla zamanım yoktu dısarda aradım bulamadım daha dogrusu once o ampul nasıl cıkıyor onu halletmek lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mayıs 19, 2016, 15:08:49 »
Hımm senin ampul baya baya ampulmüş  :D arkadaşının dediği gibi led olmadığından akım azalmış ve etkilenmiş. Bağlantıda sıkıntı yok. O ampül belki komple dibi ile satılıyordur bilgim yok bizim avensiste led orta stop.

İki seçeneğin var şerit led yada direk o ampül gibi led ampül alacaksın. Sağında solunda yazar belki ampülün modeli.

Şerit ledler her elektrikçide vardır.3 çipli kırmızı led alsan mesela bir kaç modifiye ile yerine sokabilirsin. Orta stop lambası fotoları varmı
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 19, 2016, 15:19:53 »
Hımm senin ampul baya baya ampulmüş  :D arkadaşının dediği gibi led olmadığından akım azalmış ve etkilenmiş. Bağlantıda sıkıntı yok. O ampül belki komple dibi ile satılıyordur bilgim yok bizim avensiste led orta stop.

İki seçeneğin var şerit led yada direk o ampül gibi led ampül alacaksın. Sağında solunda yazar belki ampülün modeli.

Şerit ledler her elektrikçide vardır.3 çipli kırmızı led alsan mesela bir kaç modifiye ile yerine sokabilirsin. Orta stop lambası fotoları varmı

Serıt led guzel fıkır ama ledı o kırmızı stopun ıcıne monte edemem abı cıkan bısey degıldı o. Anca o ampulun gırdıgı yuvadan ıcerı sokarım o da sallanır durur tek care led ampul bulmak sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Mayıs 19, 2016, 16:06:23 »
Serıt led guzel fıkır ama ledı o kırmızı stopun ıcıne monte edemem abı cıkan bısey degıldı o. Anca o ampulun gırdıgı yuvadan ıcerı sokarım o da sallanır durur tek care led ampul bulmak sanırım
Zaten çaka çaka yanacağı için sallansada fark edilmez abim   :P sabit ve devamlı yanan birşey olsa sallanma konusunda haklısın. :tamam:

Ben olsam atıyorum orta stop 20 cm uzunlukta, 20 cm şerit led alırım 3 çipli ve kırmızı renkte sonra onun tam ortasından kabloyu lehimlerim, gerçi bu senin orta stop dizaynına göre değişir. Ortası dedim çünkü bu orjinal ampul ortasındadır diye, sağlı sollu 10 cm içine iktiririm  ve bu elinde tuttuğun sokete kabloyu bağlayıp o ampül çıkarsa çıkarır  çıkmazsa kırar o şerit ledin ortasındaki iki kabloyu düzgünce ampülün kırdığım yada çıkarttığım yere artı eksisi düzgün olacak şekilde lehimler ve kapatırım stop lambasını. Herşey senin azmine ve el becerine bağlı. :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 19, 2016, 18:24:17 »
Zaten çaka çaka yanacağı için sallansada fark edilmez abim   :P sabit ve devamlı yanan birşey olsa sallanma konusunda haklısın. :tamam:

Ben olsam atıyorum orta stop 20 cm uzunlukta, 20 cm şerit led alırım 3 çipli ve kırmızı renkte sonra onun tam ortasından kabloyu lehimlerim, gerçi bu senin orta stop dizaynına göre değişir. Ortası dedim çünkü bu orjinal ampul ortasındadır diye, sağlı sollu 10 cm içine iktiririm  ve bu elinde tuttuğun sokete kabloyu bağlayıp o ampül çıkarsa çıkarır  çıkmazsa kırar o şerit ledin ortasındaki iki kabloyu düzgünce ampülün kırdığım yada çıkarttığım yere artı eksisi düzgün olacak şekilde lehimler ve kapatırım stop lambasını. Herşey senin azmine ve el becerine bağlı. :saygi:
Fıkır ıcın cok sagol abı ıslem bıtınce konuyu guncellıcegım. Serıt alırsam beyaz alırım daha fazla vurur sanki. Işlem bıtsın haberdar edıcem seni :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Mayıs 19, 2016, 23:49:23 »
Tamam inşallah gönlüne göre olur  :tamam: eğer stop lambası kı3mızı kapaklı ise ve rengi falan solmamış ise beyazda olur ama rengi solmuş ve kalın kırmızı değilse 3çipli beyaz led kuvvetli gelip kırmızı pembe gibi görünebilir  :tamam:
THE END