0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selamlar 150 bin bakımda ekstra olarak neler değişmesi gerekiyor bilen varmı?Araç: 1998 1.6 GLİ Manuel vites
Murat Bey kullanma klavuzuna uyarak bakım yapıldıysa, 150bin km için klavuzda sadece yağ ve yağ filtresi değişimi gerekli.Bunun yanında her 40bin km'de bir fren hidroliği, antifriz, hava filtresi, benzin filtresi değişimi, her 20bin km'de bir bujiler ( aracınızda lpg varsa 15binde bir değiştirmenizi öneririm), her 80-100bin km arası triger seti, aracınız otomatikse her 60binde manuel ise her 80binde bir şanzıman yağı değişmelidir.Diğer fren hortumları baskı balata gibi parçalara da kontrol edilerek gerekirse bakımı yapılmalıdır. Yazdığım bakımlar kullanma klavuzunda yazmaktadır.Keyifli sürüşler.
Yetkili servise götürün aracınızı bu ara 2007 öncesi araçlar için güzel bir indrim var.Biz arkadaşımın aracını 140.000 bakımına götürdük 2001 model hava filitresi polen filitresi yağ yağ filitresi buji vs vs gibi küçük bakımları 242 tl gibi bir fiyata yaptırdık.İşin en iyi tarafı ise ücretsiz chekup yaptılar ve chekup sonucunda 4.000 TL masraf çıkardılar.Bizde chekup kağıdını alıp gerekli olan parçaları sanayide 1.000 TL ye değiştirttik.Zaten eski model araçlara peryodik bakımı ucuza yapmalarının nedeni daha fazla para kazanmak.5 yaşın üzerinde bir toyota servisten içeri girdimi 4 amortisör kayışlar devirdaim antifiriz lastikler duruma göre direk olarak yazılıyor.
Yasin arkadasimiz cevaplamis zaten.Triger km yaninda sureye de bagli.Bazi antifrizlerin omru 160 bin km dir. Rengine gore tipleri vardir.Triger degisirse, ozellikle devir daim pompasi kontrol edilmeli.
Teşekkürler yasin bey Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2016, 08:47:08Evet eski dostlar kampanyası yapmışlar ben değiştireceğim parçayı servisten alıp kendi ustama götürüyorum ön fren balatasını 93 tl ye aldım motor yağı filtresi ve fren balatasını değiştirdi 30 tl işçilik aldı.Şirket araçlarını servise götürüyoruz değişmemesi gereken parçaları bile değiştiriyorlar Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2016, 08:49:30Evet gayet açık ve net
Servisten aldığınız balatanın markası nedir ?.
Markasına bakmadım made in france yazıyordu zaten Toyota kutusunda veriyorlar trv değildi ama önceden trv takılıydı sertti frenlar şimdi çok yumuşak ve tutuşu süper oldu
Trw'dir o zaman diyecektim ama değil dedin . Markasını lütfen öğrenebilir misin bende yumuşak bir balata arıyorum
150.000 Km de olan bu yaştaki aracın Triger Kayışının Ne zaman değiştiği çok önemli. 7 sene önce değişmiş fakat daha 40.000 km oldu gibi ifadeleri çok duyduğum için uyarmak isterim. Tirger Kayışı ve diğer kayışlar ne durumda gözden geçirilmeli ve değişim gerekirse ilk fırsatta değiştirilmeli.
Mehmet kardeş hafta sonu kullandım aracı kesinlikle tavsiye ediyorum herhangi bi servisten al aynı marka sonuçta trv yazıyorsa alma istersen ben gebze dumankayada alıp sana kargolarım frenler süper ötesi oldu
Haklısınız km dolmadıysa yinede değiştirmek gerekebilir 6 sene önce triger 100 binde değişmiş kontrol etttirmek gerekir.
Abi servis bosch takıyor galiba. Sen öğrensen de rast gele almasam .