Gönderen Konu: Avensis t25 satin alma  (Okunma sayısı 3258 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 157000
  • Model Yılı: '04
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Avensis t25 satin alma
« : Mayıs 18, 2016, 11:51:44 »
Babamın 1995 efsane kasa corollasını kullanıyorum. Toyotanın rahatlıgına ve arızasız olmasına hayranım.
Yeni bir araç almayı düşünüyorum. 2004-2005 Avensis 2.0 gönlümde olan ancak aklımda soru işaretleri var. 2000 cc olması bir de genelde otomatik vites olması ve d4 motor olduğu için eski kullanıcıların lpg uyumunda yaşamış oldukları problemler.
Bilgisi olan arkadaşlar kullananlar bildiklerini benimle paylaşırsa sevinirim sizce almalı mıyım arıza ve masraf acar mı

Toyota Club Türkiye

Avensis t25 satin alma
« : Mayıs 18, 2016, 11:51:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis t25 satin alma
« Yanıtla #1 : Mayıs 18, 2016, 12:44:42 »
yanlış bilgi olabilir ama sanırım 2,0lara lpg uygulamları çok başarılı değildi 1,6 lara öneriyorlardı ama oda belirli bi model aralığı vardı d4 motor olmayan onun dışında forumda okuduğum kadarıyla bobin arızasından başlayıp çok külfetli masraflara yol açıyormuş daha bilgili kullanıcılar cevaplandıracaktır :)
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '07
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 18, 2016, 12:53:09 »
Selamun Aleykum.2006 Model 2000 cc otomatik avensis elegant sahibiyim.Bu aracı alacaksanız LPG yi unutun.Araba Konfor ve Rahatlık açısından 10 üzerinden 10.Ben yılda 10.000 km yi zor yaptığım için bu aracı tercih ettim.Eğer çok gezen biri iseniz benzin açısından tavsiye etmiyorum.Şehir içinde sakin kullanımda 10 litre benzin yakmakta.Şehir dışı 6 litre ye kadar düşmekte.Başka yardımcı olabileceğim sormak istediğiniz birşeyler varsa yardımcı olabilirim.
Asrın Tarzına Uyan değil,Allah'ın farzına uyan kazanacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 18, 2016, 19:34:34 »
aleyküm selam  bilgileriniz icin tesekkür ederim. Benzinde binemem aracı hem sehir içi hemde şehir dışı geziyorum. begenmis oldugum araç 2004 avensis 2000 cc executive elegant paketi otm.vites 157bin km.de lpg.li idi. Otomatik oluşu extra bir sorun cıkartıyor mu sanzumanda falan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 18, 2016, 20:22:04 »
aleyküm selam  bilgileriniz icin tesekkür ederim. Benzinde binemem aracı hem sehir içi hemde şehir dışı geziyorum. begenmis oldugum araç 2004 avensis 2000 cc executive elegant paketi otm.vites 157bin km.de lpg.li idi. Otomatik oluşu extra bir sorun cıkartıyor mu sanzumanda falan
Problem yaşayacağınız son nokta şanzımanı ancak LPG dolayısı ile ateşleme bobinleri ve oksijen (afr) sensörleri sorunu yaşayabilirsiniz.Bütçeniz müsait ise LPG sistemini LPDI (Liquid Propan Direct Injection - Direk Sıvı Propan Enjeksiyon)  olarak değiştirerek uzun yıllar sorunsuzca kullanırsınız ancak takılı olan LPG sisteminin yarattığı tahribatı kimse ölçekleyemez.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 19, 2016, 10:49:46 »
Bütcem lpdi.ye müsait degil malesef yani vazgecmeliyim o zaman avensisten sizce altenatif ne olmalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '07
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 19, 2016, 13:18:58 »
Problem yaşayacağınız son nokta şanzımanı ancak LPG dolayısı ile ateşleme bobinleri ve oksijen (afr) sensörleri sorunu yaşayabilirsiniz.Bütçeniz müsait ise LPG sistemini LPDI (Liquid Propan Direct Injection - Direk Sıvı Propan Enjeksiyon)  olarak değiştirerek uzun yıllar sorunsuzca kullanırsınız ancak takılı olan LPG sisteminin yarattığı tahribatı kimse ölçekleyemez.

Ufuk Bey ,ben dediğiniz sistemi ankaralı bi bayiyi telefon ile arayarak sordum ,sizin arabanıza malesef olmuyo dediler.Bu sistemi eğer aracıma uygun olursa ben düşünebilirim.LPDI Sistem araca zarar verir mi?Yakıt LPG gibi düşük olur mu? Tavsiyelerinizi bekliyorum.Hayırlı işler
Asrın Tarzına Uyan değil,Allah'ın farzına uyan kazanacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 19, 2016, 14:44:21 »
Hocam lpdi sistem olurmu olmaz mi bilinimez  ama maliyeti 7 8 bin tl .

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 19, 2016, 20:14:40 »
Bütcem lpdi.ye müsait degil malesef yani vazgecmeliyim o zaman avensisten sizce altenatif ne olmalı
1.8'e bakın :)
Ufuk Bey ,ben dediğiniz sistemi ankaralı bi bayiyi telefon ile arayarak sordum ,sizin arabanıza malesef olmuyo dediler.Bu sistemi eğer aracıma uygun olursa ben düşünebilirim.LPDI Sistem araca zarar verir mi?Yakıt LPG gibi düşük olur mu? Tavsiyelerinizi bekliyorum.Hayırlı işler
Eskiden sadece Vialle firmasında vardı ancak bildiğim kadarıyka BRC ve Prinste de var bu sistem.Olmuyor dedikleri sadece yazılım kısmı çünkü çok fazla kullanılan parça yok aracın kendi parçalarını kullanıyor sistem.Aracınızın yazılımı için üreticinin yurtdışı müşteri hizmetlerine mail atabilirsiniz yada öncesinde distribütör firma ile görüşebilirsiniz.

Ülkemizde arz-talep nedeniyle genellikle VAG grubu FSI ve TFSI motorları için hali hazırda kullanılıyor, PG silindir içerisine LPG olarak püskürtüldüğünden klasik sistemlere nispeten çok daha verimli üstelik aracın kendi motor kontrol yazılımını kullandığı için çok daha güvenli, üstelik sıfır benzin kullanımı (ilk marştan itibaren LPG ile çalışabiliyor) ile çok daha ekonomik, bütçeniz müsait ise üzerine düşmenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 19, 2016, 22:22:59 »
Peki ufuk bey 1.8'de yasanabilecek bir sıkıntı ya da alırken dikkat edecegim hususlar nelerdir?

Bir de malum avensis 1.8 pek piyasada yok alternatif baska bir arac ne olabilir sizce

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 21, 2016, 22:38:18 »
Faruk ALTUN Bey size mesaj gönderemiyorum ayrintilari konusabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 23, 2016, 15:03:24 »
Ali bey 5068004959 ulaşabirsiniz veya forumda 2. El araç satış bölümüne ilan açabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 02, 2016, 09:06:22 »
S.a iyi günler arkadaslar. 2004 avensis executive elegant 2.0 cc aracımı aldım. Öncelikle baktırmam gereken dikkat etmem gereken nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 02, 2016, 11:48:11 »
hayırlı uğurlu olsun. kaça aldınız özel değilse paylaşırmısınız? birde foto isteriz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 03, 2016, 10:06:52 »
Sagolun hocam Allah razi olsun Allah herkesin gönlüne göre versin :) 35e aldim hocam ekleyebilirsem eklim :)