0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Peki arkadaşlar bir şey daha sorayım o zaman; Bu konunun arabayla alakası yok, tamamen evde bilgisayarda kullanılan ayrı bir 4+1 sistemde bulunan bas hoparloru (subwoofer) dandik bir şey herhalde, yani bası sona açtığımda ve sesi de açtığımda paldır küldür, sanki patlamış davul hissi veren bir ses veriyor. Sistemde aşağıda resimde görüldüğü şekilde 4 ohm 30 wattlık (arkasında aynen böyle yazıyor) 10 cm tek yollu bir hoparlor (subwoofer) var.1-Bunun yerine (dediğim gibi sadece bass hoparloru yerine) daha yüksek wattlı ve 2 yollu bir hoparlor taksam (alttaki resimdeki gibi) bu yüksek sesteki bozulmadan bir nebze olsun kurtulabilir miyim ?2-Birde dikkat ettim 2. resimdeki hoparlor için koaksiyel yazıyor, basslar için subwoofer deniyor, hangisi takılmalı/fark eder mi ?
Merhabalar, Aracımda Pioneer DEH4050UB teyp var. Önlerde belki 20 yılık 2 adet 50w pioneer tek yollu, arkalarda dandik wattı belli olmayan hoparlor ve yanlarda 2 adet boschmann tweeter ile kullanıyorum. Teybimin başılca özellikleri şöyle: Mosfet 50 Watts x 4 24 station pre-sets EEQ 3 Gold-Plated RCA Pre-Outs (Front + Rear + Subwoofer) Direct Sub-Drive ----- Sanırsam direk subwoofer besleme özelliği Ayrıntı için: http://www.pioneer-lati...ts/deh-p4050ub-136.html Yani teybimde direk subwoofer besleme desteği mevcut. Şİmdi evde bilgisayarda takılı toplam ses çıkışı 70w yazan Creative M5300 5+1 ses sistemi var. İçindeki subwooferini açtım 4 ohm 25w yazıyor. Sanırsam 25w subwoofer+ 15*5w uydular = 70 watt oluyor. Sormak istediğim ise şu aşağıda paintte şemasını verdiğim teybimin arka çıkışlarını nasıl köprüleyip creativenin sadece kabini mevcut devrelerinden ayırarak subwoofer olarak teybe takabilirim ?Eminim herkes anfisiz subwoofer olmaz diyecek ama, 1- Benim teybim 25 wattlık subu besleyemez mi?2- 25 wattlık subwoofer benim araç teybim ile evde verdiği kadar bass veremez mi ? Fazlasını istemiyorum o kadarı bana yeter. Şema:
Subwooferlar alt frekansları verirler.Bass dediğimiz sesi üretirler. Mid orta sesleri veren hoparlörler için kullanılır. Koaksiyel hoparlörler mid hoparlördür zaten.Aynı şekilde komponent hoparlörlerde.Tweeter ise koaksiyel hoparlörlerde iç içedir.Komponent takımlarda ise ayrıdır. Tweeter ise üst frekansları veren hoparlörlere denir.Bir kaç çeşidi var.Zil seslerini basit anlatımla "Çış-Tak." sesleri duymamıza yararlar.(Alıntı)Kaliteli bir koaksiyel hoparlör takımı alıp direk teybinize bağlarsanız sizi tatmin eder diye düşünüyorum.Eğer bass istiyorsanız amfi şart Osman Bey.Yüksek derken aşırı yüksek seviyede tabiki bozulur fakat şuanki sisteminize göre baya bir fark olur tabi.
Valla Bülent bey, şu an creative değilde Kamasonic marka 4+1 gücü creativeden biraz daha yüksek (etikette yazan 4*10w uydular + 40w subwoofer =80 watt) bir yine pc hoparloru taktım. Ön hoparlorler direk teypten, arka hoparlorler ise 4+1 üzerinden besleniyor beni yeterince tatmin etti.
Aklımdan geçmedi değil de uyduları nasıl yerleştirdiniz, resim ekleyebilirseniz sevinirim.
Osman abi. Tam söylediğin gibi takabilirsin. Köprüleme teybine uygun mu onu bilmiyorum. İlla ki bass sesi alacaksın. Ha çok mu iyi olacak hayır. Ama bass sesi sana yeterli olacaktır. Sonrasında baktın hoşuna gidiyor az az yatırım yaparak tesisatını güçlendirirsin.