Gönderen Konu: Ses sistemi kurulumundan anlayanlar...  (Okunma sayısı 4578 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ses sistemi kurulumundan anlayanlar...
« : Mayıs 16, 2016, 23:10:48 »
Merhabalar,

Aracımda Pioneer DEH4050UB teyp var. Önlerde belki 20 yılık 2 adet 50w pioneer tek yollu, arkalarda dandik wattı belli olmayan hoparlor ve yanlarda 2 adet boschmann tweeter ile kullanıyorum.

Teybimin başılca özellikleri şöyle:
Mosfet 50 Watts x 4
24 station pre-sets EEQ
3 Gold-Plated RCA Pre-Outs (Front + Rear + Subwoofer)
Direct Sub-Drive ----- Sanırsam direk subwoofer besleme özelliği

Ayrıntı için: http://www.pioneer-lati...ts/deh-p4050ub-136.html

Yani teybimde direk subwoofer besleme desteği mevcut.

Şİmdi evde bilgisayarda takılı toplam ses çıkışı 70w yazan Creative M5300 5+1 ses sistemi var. İçindeki subwooferini açtım 4 ohm 25w yazıyor. Sanırsam 25w subwoofer+ 15*5w uydular = 70 watt  oluyor.

Sormak istediğim ise şu aşağıda paintte şemasını verdiğim teybimin arka çıkışlarını nasıl köprüleyip creativenin sadece kabini mevcut devrelerinden ayırarak subwoofer olarak teybe takabilirim ?

Eminim herkes anfisiz subwoofer olmaz diyecek ama,

1- Benim teybim 25 wattlık subu besleyemez mi?

2- 25 wattlık subwoofer benim araç teybim ile evde verdiği kadar bass veremez mi ? Fazlasını istemiyorum o kadarı bana yeter.

Şema:

1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Toyota Club Türkiye

Ses sistemi kurulumundan anlayanlar...
« : Mayıs 16, 2016, 23:10:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 58000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
Ynt: Ses sistemi kurulumundan anlayanlar...
« Yanıtla #1 : Mayıs 16, 2016, 23:32:45 »
Hayallerini yıkmak istemem ama rezil ötesi bir ses alırsın
En ucuz yollusunu söyleyeyim önde 1 takım arkada 1 takım coaxiel ler götürürsün
Sub kullanacaksan eğer mutlaka amfikatör lazım 4 çıkışlı amfinin 2 çıkış öndeki mid ve tweeter a 2 çıkışı da sub a.
Teybin arka çıkışlarıda arkaya koyacağın 3 yollu hoparlörlere olabilir.

Biraz daha para harcarım dersen benim gibi yapıp 4 steryo 1 mono çıkışlı amfi alıp 2 takım mid 1 tanede 20cm lik sub alırsın , arabada konser dinlersin
@Ahmet Güve (8047)  nin katkılarıyla, azıcık kulağın çınlasın
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 16, 2016, 23:41:28 »
Yapma be...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 16, 2016, 23:58:50 »
dost acı söyler
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 17, 2016, 01:00:24 »
Osman Bey düşünce güzel fakat 4 adet hoparlör ve 4 kanal amfi ile bile bahsettiğiniz sistemden daha fazla bass alırsınız :)
Benim yüksek kaliteli amfi çıkışı olan Sony teybime direk 1000watt 30cm Jbl subwoofer bağlayıp denedim. Vuruyor mu vuruyor vurur da fakat kalite olmuyor şarkının bir kısmı geliyor insanın midesini bulandırıyor.
Ses sisteminin bir sonu yok 4 kanal amfiyle bir sistem yaparsınız sizi tarmin eder beni veya başkasını etmez. Bütçenize göre yapabileceğiniz sistemi siz belirlersiniz fakat dediğinizi yapmak yerine aracın stock sistemiyle idare edin daha iyi.
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 17, 2016, 01:10:27 »
Peki arkadaşlar bir şey daha sorayım o zaman;

Bu konunun arabayla alakası yok, tamamen evde bilgisayarda kullanılan ayrı bir 4+1 sistemde bulunan bas hoparloru (subwoofer) dandik bir şey herhalde, yani bası sona açtığımda ve sesi de açtığımda paldır küldür, sanki patlamış davul hissi veren bir ses veriyor. Sistemde aşağıda resimde görüldüğü şekilde 4 ohm 30 wattlık (arkasında aynen böyle yazıyor) 10 cm tek yollu bir hoparlor (subwoofer) var.

1-Bunun yerine (dediğim gibi sadece bass hoparloru yerine) daha yüksek wattlı ve 2 yollu bir hoparlor taksam (alttaki resimdeki gibi)  bu yüksek sesteki bozulmadan bir nebze olsun kurtulabilir miyim ?

2-Birde dikkat ettim 2. resimdeki hoparlor için koaksiyel yazıyor, basslar için subwoofer deniyor, hangisi takılmalı/fark eder mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 17, 2016, 01:23:30 »
1.seçenek coaxiyellerde yani 3 yollu hoparlörde amfi zorunluluğu yoktur 1 hoparlörden tüm sesleri alırsın yada aldığını zannedersin
2. seçenek tiz mid bass ve bass lar ise ayrı ayrıdır. Genelde piyasada mid bass takım alırsın ; içinden 1 takım tweeter 1 takımda mid bass çıkar . Sub ı ayrı alırsın Amfi mecburidir . Uğraştırma ne kadar para yatırabileceğini söyle en iyi seçeneği sunayım çünkü bu işin ucu bucağı yok

https://www.facebook.com/birol.ferik.98/videos/986361768071781/
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 17, 2016, 01:26:27 »
Subwooferlar alt frekansları verirler.Bass dediğimiz sesi üretirler.
Mid orta sesleri veren hoparlörler için kullanılır. Koaksiyel hoparlörler mid hoparlördür zaten.Aynı şekilde komponent hoparlörlerde.Tweeter ise koaksiyel hoparlörlerde iç içedir.Komponent takımlarda ise ayrıdır.
Tweeter ise üst frekansları veren hoparlörlere denir.Bir kaç çeşidi var.Zil seslerini basit anlatımla "Çış-Tak." sesleri duymamıza yararlar.
(Alıntı)
Kaliteli bir koaksiyel hoparlör takımı alıp direk teybinize bağlarsanız sizi tatmin eder diye düşünüyorum.
Eğer bass istiyorsanız amfi şart Osman Bey.
Yüksek derken aşırı yüksek seviyede tabiki bozulur fakat şuanki sisteminize göre baya bir fark olur tabi.
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 17, 2016, 03:41:04 »
Peki arkadaşlar bir şey daha sorayım o zaman;

Bu konunun arabayla alakası yok, tamamen evde bilgisayarda kullanılan ayrı bir 4+1 sistemde bulunan bas hoparloru (subwoofer) dandik bir şey herhalde, yani bası sona açtığımda ve sesi de açtığımda paldır küldür, sanki patlamış davul hissi veren bir ses veriyor. Sistemde aşağıda resimde görüldüğü şekilde 4 ohm 30 wattlık (arkasında aynen böyle yazıyor) 10 cm tek yollu bir hoparlor (subwoofer) var.

1-Bunun yerine (dediğim gibi sadece bass hoparloru yerine) daha yüksek wattlı ve 2 yollu bir hoparlor taksam (alttaki resimdeki gibi)  bu yüksek sesteki bozulmadan bir nebze olsun kurtulabilir miyim ?

2-Birde dikkat ettim 2. resimdeki hoparlor için koaksiyel yazıyor, basslar için subwoofer deniyor, hangisi takılmalı/fark eder mi ?

Merhabalar,

Aracımda Pioneer DEH4050UB teyp var. Önlerde belki 20 yılık 2 adet 50w pioneer tek yollu, arkalarda dandik wattı belli olmayan hoparlor ve yanlarda 2 adet boschmann tweeter ile kullanıyorum.

Teybimin başılca özellikleri şöyle:
Mosfet 50 Watts x 4
24 station pre-sets EEQ
3 Gold-Plated RCA Pre-Outs (Front + Rear + Subwoofer)
Direct Sub-Drive ----- Sanırsam direk subwoofer besleme özelliği

Ayrıntı için: http://www.pioneer-lati...ts/deh-p4050ub-136.html

Yani teybimde direk subwoofer besleme desteği mevcut.

Şİmdi evde bilgisayarda takılı toplam ses çıkışı 70w yazan Creative M5300 5+1 ses sistemi var. İçindeki subwooferini açtım 4 ohm 25w yazıyor. Sanırsam 25w subwoofer+ 15*5w uydular = 70 watt  oluyor.

Sormak istediğim ise şu aşağıda paintte şemasını verdiğim teybimin arka çıkışlarını nasıl köprüleyip creativenin sadece kabini mevcut devrelerinden ayırarak subwoofer olarak teybe takabilirim ?

Eminim herkes anfisiz subwoofer olmaz diyecek ama,

1- Benim teybim 25 wattlık subu besleyemez mi?

2- 25 wattlık subwoofer benim araç teybim ile evde verdiği kadar bass veremez mi ? Fazlasını istemiyorum o kadarı bana yeter.

Şema:

Aynı marka 6.1 sistem var bende mouse şeklinde kablolu kumandası var. Dediğiniz sistemi şöyle yapabilirsiniz teybin anfi çıkışlarından direk ana merkeze kabloyla bağlarsınız,aynı bass sesi kendi çıkışlarından  alırsınız, ana merkez hoparlör çıkışlarıda araçtaki hoparlörlere bağlarsınız  fakat tatmin etmeyebilir.(teybin çıkışı arızalı olsa dahi amfi girisinden ses alınıyor). 2. Sistem fotoğraftaki hoparlör bass için üretilmiştir dikkat ederseniz Creative ile farklıdır. Creative hoparlör dışarda bass sesi veren boru şeklinde yanda olduğu için ses bozulmaz. . Diğer sistemde hoparlör kapalı kutu içinde olduğu için sesten oluşan yankı yanında hava akımıda getiriyor ve hoparlörü etkiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 2615
  • Model Yılı: '15
  • 103 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 21, 2016, 03:19:23 »
Subwooferlar alt frekansları verirler.Bass dediğimiz sesi üretirler.
Mid orta sesleri veren hoparlörler için kullanılır. Koaksiyel hoparlörler mid hoparlördür zaten.Aynı şekilde komponent hoparlörlerde.Tweeter ise koaksiyel hoparlörlerde iç içedir.Komponent takımlarda ise ayrıdır.
Tweeter ise üst frekansları veren hoparlörlere denir.Bir kaç çeşidi var.Zil seslerini basit anlatımla "Çış-Tak." sesleri duymamıza yararlar.
(Alıntı)
Kaliteli bir koaksiyel hoparlör takımı alıp direk teybinize bağlarsanız sizi tatmin eder diye düşünüyorum.
Eğer bass istiyorsanız amfi şart Osman Bey.
Yüksek derken aşırı yüksek seviyede tabiki bozulur fakat şuanki sisteminize göre baya bir fark olur tabi.

Yasin Bey, bass için anfi şart demişsiniz. Anfi taktık diyelim, subwofer mı lazım, yoksa koaksiyel hoparlörlerden mi bass alıcaz.. Bir de bunlar için marka öneriniz var mı? Aklımdan sonny geçmekte ama anfinin gücü, hoparlörlerin seçimi nasıl olmalı... 1.33 life standart ses donanımı var ve beni tatmin etmiyor... Touch teyp almayı ve hoparlörleri güçlendirmeyi düşünüyorum. ama en önemli konu ses kalitesi, ses yükselsin, bass artsın (ama çok yüksek diil, wolswagenlerdeki gibi olsa yeter) ama kalitesi bozulmasın öneriniz ne olur. Teşekkür ederim.
coralla 1,33 life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 21, 2016, 11:43:11 »
Valla Bülent bey, şu an  creative değilde Kamasonic marka 4+1 gücü creativeden biraz daha yüksek (etikette yazan 4*10w uydular + 40w subwoofer =80 watt) bir yine pc hoparloru taktım. Ön hoparlorler direk teypten, arka hoparlorler ise 4+1 üzerinden besleniyor beni yeterince tatmin etti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 2615
  • Model Yılı: '15
  • 103 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 21, 2016, 18:35:42 »
Valla Bülent bey, şu an  creative değilde Kamasonic marka 4+1 gücü creativeden biraz daha yüksek (etikette yazan 4*10w uydular + 40w subwoofer =80 watt) bir yine pc hoparloru taktım. Ön hoparlorler direk teypten, arka hoparlorler ise 4+1 üzerinden besleniyor beni yeterince tatmin etti.

Aklımdan geçmedi değil de uyduları nasıl yerleştirdiniz, resim ekleyebilirseniz sevinirim.  :alkis:
coralla 1,33 life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 22, 2016, 09:40:19 »
Osman abi. Tam söylediğin gibi takabilirsin. Köprüleme teybine uygun mu onu bilmiyorum. İlla ki bass sesi alacaksın. Ha çok mu iyi olacak hayır. Ama bass sesi sana yeterli olacaktır. Sonrasında baktın hoşuna gidiyor az az yatırım yaparak tesisatını güçlendirirsin.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 22, 2016, 10:21:55 »
Aklımdan geçmedi değil de uyduları nasıl yerleştirdiniz, resim ekleyebilirseniz sevinirim.  :alkis:

Uyduları yerleştirmedim ki, arkalara uydu yerine aracın kendi hoparlorlarını kullandım, önler zaten standart kapılardaki hoparlorlar, ben sadece subwooferi kullandım çok da hoş oldu.

Bu işlemi belki inanmıyacaksınız  ama yıllar önce takmıştım arabaya, ama canım sıkıldı ve kaldırmıştım. Cihazın ses ayarı uzaktan kumandalıydı ve hafızadaki sesi oldukça kısıktı. Her teybi çalıştırdığımda kumandayla birde 4+1 sistemin sesini açmak gerekiyordu.  Bu sefer cihaza forumlardan aldığım yardımlarla modifiye ederek aynı anfi gibi açılınca direk sesin yüksek olmasını sağladım, şimdi mükemmel oldu. Hatta ekstradan sadece bass müzikleri olana bir cd yaptım usb belleğin haricinde. 40 yaşından sonra yollarda kafa sallayarak dolaşıyorum. Yanımda eşim olmazsa tıs tık tıs tık cd dinliyorum, eşim varsa usb bellekten ailecek karar verilen müzikler. :) 

Mesaj Birleştirildi: Haziran 22, 2016, 10:54:12
Osman abi. Tam söylediğin gibi takabilirsin. Köprüleme teybine uygun mu onu bilmiyorum. İlla ki bass sesi alacaksın. Ha çok mu iyi olacak hayır. Ama bass sesi sana yeterli olacaktır. Sonrasında baktın hoşuna gidiyor az az yatırım yaparak tesisatını güçlendirirsin.

Mehmet dediğim gibi şimdilik hallettim. Ama benim basım bana yetiyor. Mesela ben balkonda otururken yoldan bir araba geçiyor, bas vuruşları  2. kat balkona kadar geliyor onu hissediyorsun ya, benimki öyle değil, arabanın içinde müzikte bass ta güzel ve yeterli. Zaten dışarıya dinletmeye de gerek yok.