0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hayırlı olsun ve geçmiş olsun. Hiç şaşırtmadı Toyota. O kadar güzel bir tasarıma böyle iç mekan...
trim sesi olmayan toyota yok sanırımMesaj Birleştirildi: Mayıs 16, 2016, 07:30:52Ali bey, bu arada lastiklerinizi continental ile değiştirirseniz ve serviste ön konsola izolasyon yaptırırsanız , o seslerden % 90 kurtulursunuz emin olun.( Ben öyle yaptım) Ama gene de yer yer çıtırtılar, gıcırtılar gelecektir. Zaman geçtikçe insan alışıyor sanırım. Hele araçla zaten 100, 110 km hız ile giderken lastik, asfalt ve rüzgar sesinden o vızırtıları duymuyorsunuz bile. Keşke olmasaydı bu sesler ama maalesef var.
Maalesef toyota işte. Sırf bu nedenle toyota almadım iyi ki de almamışım. Yurtdışına sattıkları araçlar kadar ülkemize gelen araçlara özenseler.. Ama nerdee
Hangi arabaya yakışıyor ki ?
Anladım hocam demek sizin sakarya üretimi corollada da bu trim sesleri var.. Benim de aklımda serviste izolasyon yaptırmak ve lastık degıstırme var ama daha cok yeni lastiklerim. Suan aracın üstünde bridgestone trunza er300 var sizce bu lastik ses açısından iyi değilmi? Continental daha mı iyi ve hangi modelini önerirsiniz?Mesaj Birleştirildi: Mayıs 17, 2016, 00:55:08Sanırım sizde eski kasa mazda3 var. Bende aurisi alırken yeni kasa mazda 3 ile ikisinin arasında baya kararsızlık yaşadım ve sonunda servis ağı ve 2. El baskın geldi Toyotayı seçtim Ama mazda 3 cok güzel araba ve bence cok iyi kotarmışlar aracı.. Tasarımı, skyactive motoru, malzeme kalitesi ve üst düzey donanımı ile premium bir hava var yeni mazda 3te.Peki Mazdada hiç trim sesi yokmu??Mesaj Birleştirildi: Mayıs 17, 2016, 01:28:05Renoya yakışıyor trim sesi Almanlar bu konuda cok ustun. Cok tok araba yapıyolar ve hatta seat leonu bile bozuk zeminde test etme fırsatım olmuştu bende o zaman captur vardı ve ona göre baya sessiz gelmişti leon bana.
Yeni kasayı kullanmadım ama premium markalarla yarışan hem iç hem dış tasarımı var. Bende 2. Nesil bir önceki kasası mevcut. Tüm detayları açtığım konuda paylaştım. Aldığımda tıkses yoktu ama yollar malum safranbolu daki yollar da Arnavut kaldırımı, çukurlu asfalt hep. 100bin km.den sonra çok az gelmeye başladı. Takıntı yapınca bez bant ile yalıttım. Her bir parçaya sünger koyduklarını ama bu süngerlerin sürtünmeden eridiğini gördüm. Arnavut kaldırımında bile sessiz aracım şuan. Yeni kasalarda da trim sesi ile karşılaşan çok az kişi var, o da kapı içinden sanırım. servis hallediyor hemen. Ama kesinlikle çıtırtı, çatırtı yok.Bunun da sebebi toyota nın parçalar arasına sünger bez bant tarzı bir malzeme koymamaları. Yurtdışındaki toyotalar çok sessiz tam tersine.
Dogrudur mazda da güzel araçlar üretiyor ama su veri can sıkıcı: 2015 te Türkiyede corolla 34000 adet satmış, onun muadili mazda 3 sedan ise 750 civarı!! Yani bu dengesizliğin sebebi için tez bile yazılır..