Gönderen Konu: Makyajlı Kasa Aurise Trim Sesi Yakışmıyor.  (Okunma sayısı 5791 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 26500
  • Model Yılı: '15
  • 7 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Makyajlı Kasa Aurise Trim Sesi Yakışmıyor.
« : Mayıs 15, 2016, 23:52:22 »
Bende makyajlı kasa 2015 model 1.6 Premium Multidrive S Auris var. Aracım şuan 4000 km de. Araçtan memnunum fakat bozuk yollarda ve soğuk asfaltta aracın ön konsulundan çıtır çıtır sesler geliyor. Belki serviste çözülmüycek birşey değildir fakat bu trim sesleri Toyota'ya yakışmıyor... Bu konuda servisle görüşüp çözüm aramak istiyorum.Benden başka bu durumla karşılaşan varmı ve nasıl bir yol izlediniz?
Her ne olacaksa aslında çoktan oldu bile...

Toyota Club Türkiye

Makyajlı Kasa Aurise Trim Sesi Yakışmıyor.
« : Mayıs 15, 2016, 23:52:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
Ynt: Makyajlı Kasa Aurise Trim Sesi Yakışmıyor.
« Yanıtla #1 : Mayıs 16, 2016, 00:09:29 »
Hayırlı olsun ve geçmiş olsun.
Hiç şaşırtmadı Toyota. O kadar güzel bir tasarıma böyle iç mekan...
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 16, 2016, 00:29:43 »
Hayırlı olsun ve geçmiş olsun.
Hiç şaşırtmadı Toyota. O kadar güzel bir tasarıma böyle iç mekan...
Tesekkür ederim auris cok güzel araba, yol tutuşu, motoru, şanzımanı harika ve bu sepeplerden ötürü son 1 yıllık c heçbek satışlarında golf, leon ve astradan sonra 4. sırada yer alıyor ama bu trim sesleri aracta bır sıkıntı yaratmasada surus esnasında moral bozuyor.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 16, 2016, 00:34:32
Acaba aurisin platform kardeşi corollada da on göğüsten trim sesleri geliyor mudur? Gerçi auris ingiltere üretimi, corolla ise sakaryada üretiliyor. Turk işçiliği daha iyi olabilir bisey demiyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #3 : Mayıs 16, 2016, 01:12:17 »
Maalesef toyota işte. Sırf bu nedenle toyota almadım iyi ki de almamışım. Yurtdışına sattıkları araçlar kadar ülkemize gelen araçlara özenseler.. Ama nerdee
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 16, 2016, 01:49:59 »
Corollada daha fazla.Ic  trim ses leri saydiginiz bütün rakiplerinde var emin olabilirsiniz.Forum sayfalarina bakin ne arizalar ne sesler var.
Bazen bu sesler  cok garip yerlerden geliyor.torpido veua kol dayama emniyet kemeri tokasi gözlük koyma yeri gibi yerler  den çoğunlukla geliyor.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 16, 2016, 07:27:18 »
trim sesi olmayan toyota yok sanırım

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 16, 2016, 07:30:52
Ali bey, bu arada lastiklerinizi continental ile değiştirirseniz ve serviste ön konsola izolasyon yaptırırsanız , o seslerden % 90 kurtulursunuz emin olun.( Ben öyle yaptım) Ama gene de yer yer çıtırtılar, gıcırtılar gelecektir. Zaman geçtikçe insan alışıyor sanırım. Hele araçla zaten 100, 110 km hız ile giderken lastik, asfalt ve rüzgar sesinden o vızırtıları duymuyorsunuz bile. Keşke olmasaydı bu sesler ama maalesef var.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 16, 2016, 20:11:47 »
Hangi arabaya yakışıyor ki ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 17, 2016, 00:48:23 »
trim sesi olmayan toyota yok sanırım

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 16, 2016, 07:30:52
Ali bey, bu arada lastiklerinizi continental ile değiştirirseniz ve serviste ön konsola izolasyon yaptırırsanız , o seslerden % 90 kurtulursunuz emin olun.( Ben öyle yaptım) Ama gene de yer yer çıtırtılar, gıcırtılar gelecektir. Zaman geçtikçe insan alışıyor sanırım. Hele araçla zaten 100, 110 km hız ile giderken lastik, asfalt ve rüzgar sesinden o vızırtıları duymuyorsunuz bile. Keşke olmasaydı bu sesler ama maalesef var.
Anladım hocam demek sizin sakarya üretimi corollada da bu trim sesleri var.. Benim de aklımda serviste izolasyon yaptırmak ve lastık degıstırme var ama daha cok yeni lastiklerim. Suan aracın üstünde bridgestone trunza er300 var sizce bu lastik ses açısından iyi değilmi? Continental daha mı iyi ve hangi modelini önerirsiniz?

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 17, 2016, 00:55:08
Maalesef toyota işte. Sırf bu nedenle toyota almadım iyi ki de almamışım. Yurtdışına sattıkları araçlar kadar ülkemize gelen araçlara özenseler.. Ama nerdee
Sanırım sizde eski kasa mazda3 var. Bende aurisi alırken yeni kasa mazda 3 ile ikisinin arasında baya kararsızlık yaşadım ve sonunda servis ağı ve 2. El baskın geldi Toyotayı seçtim :) Ama mazda 3 cok güzel araba ve bence cok iyi kotarmışlar aracı.. Tasarımı, skyactive motoru, malzeme kalitesi ve üst düzey donanımı ile premium bir hava var yeni mazda 3te.Peki Mazdada hiç trim sesi yokmu??

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 17, 2016, 01:28:05
Hangi arabaya yakışıyor ki ?
Renoya yakışıyor trim sesi :) Almanlar bu konuda cok ustun. Cok tok araba yapıyolar ve hatta seat leonu bile bozuk zeminde test etme fırsatım olmuştu bende o zaman captur vardı ve ona göre baya sessiz gelmişti leon bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 17, 2016, 05:28:40 »
Benim de lastiklerim çok yeniydi. Ben değiştirdiğimde aracım 12.500 km'de idi. Continental premium contact 5 şu anda benimkiler ve çok memnunum
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 17, 2016, 08:15:24 »
CPC5 den daha konforlu ve dusuk ses duzeyli lastikler mevcut.
Her aracin, her modeli ayni degil, genellememek lazim.
Trim sesini yalitim ile kesemrzsiniz. Yalitim ile yol, lastik, ruzgar gibi dis gurultulerinkabine girmesi azalir. Trim sesinden tam neyin kastedildigi de onemli. Onvkonsoldan vs gelen sesler mi, bozuk zeminde kapilardan gelen sesler mi, hb aracta bagajdan gelen sesler mi?
Yalitimin da agirlik getirecegi, belli duzeyde de olsa tuketim ve performansi etkileyecegi unutulmamali.
Bazi GT modellerde yalitimi dusuk tutarak ve ozel hafif ekipmanlar ile performans iyilestirmeleri saglanmakta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 17, 2016, 12:32:22 »
2016 Auris bende de mevcut . Parke taşlı yada bozuk yollarda giderken gelen sesleri duymamak için müzik sesini açıyorum. Yani sonuçta biz 0 km arabaya biniyoruz 90 model arabaya değil. Hiç yakışmıyor. Parke yoldan giderken km saatinin üst tarafı gözle görülür şekilde oynuyor aşağı yukarı. Ayrıca kapı gergileride açıp kapatırken kart kurt ses yapıyor.. Bir bakıma pişman oldum bu sebeplerden dolayı toyotadan

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #11 : Mayıs 17, 2016, 13:09:15 »
Anladım hocam demek sizin sakarya üretimi corollada da bu trim sesleri var.. Benim de aklımda serviste izolasyon yaptırmak ve lastık degıstırme var ama daha cok yeni lastiklerim. Suan aracın üstünde bridgestone trunza er300 var sizce bu lastik ses açısından iyi değilmi? Continental daha mı iyi ve hangi modelini önerirsiniz?

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 17, 2016, 00:55:08
Sanırım sizde eski kasa mazda3 var. Bende aurisi alırken yeni kasa mazda 3 ile ikisinin arasında baya kararsızlık yaşadım ve sonunda servis ağı ve 2. El baskın geldi Toyotayı seçtim :) Ama mazda 3 cok güzel araba ve bence cok iyi kotarmışlar aracı.. Tasarımı, skyactive motoru, malzeme kalitesi ve üst düzey donanımı ile premium bir hava var yeni mazda 3te.Peki Mazdada hiç trim sesi yokmu??

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 17, 2016, 01:28:05
Renoya yakışıyor trim sesi :) Almanlar bu konuda cok ustun. Cok tok araba yapıyolar ve hatta seat leonu bile bozuk zeminde test etme fırsatım olmuştu bende o zaman captur vardı ve ona göre baya sessiz gelmişti leon bana.

Yeni kasayı kullanmadım ama premium markalarla yarışan hem iç hem dış tasarımı var. Bende 2. Nesil bir önceki kasası mevcut. Tüm detayları açtığım konuda paylaştım. Aldığımda tıkses yoktu ama yollar malum safranbolu daki yollar da Arnavut kaldırımı, çukurlu asfalt hep. 100bin km.den sonra çok az gelmeye başladı. Takıntı yapınca bez bant ile yalıttım. Her bir parçaya sünger koyduklarını ama bu süngerlerin sürtünmeden eridiğini gördüm. Arnavut kaldırımında bile sessiz aracım şuan. Yeni kasalarda da trim sesi ile karşılaşan çok az kişi var, o da kapı içinden sanırım. servis hallediyor hemen. Ama kesinlikle çıtırtı, çatırtı yok.
Bunun da sebebi toyota nın parçalar arasına sünger bez bant tarzı bir malzeme koymamaları. Yurtdışındaki toyotalar çok sessiz tam tersine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 19, 2016, 12:13:58 »
Yeni kasayı kullanmadım ama premium markalarla yarışan hem iç hem dış tasarımı var. Bende 2. Nesil bir önceki kasası mevcut. Tüm detayları açtığım konuda paylaştım. Aldığımda tıkses yoktu ama yollar malum safranbolu daki yollar da Arnavut kaldırımı, çukurlu asfalt hep. 100bin km.den sonra çok az gelmeye başladı. Takıntı yapınca bez bant ile yalıttım. Her bir parçaya sünger koyduklarını ama bu süngerlerin sürtünmeden eridiğini gördüm. Arnavut kaldırımında bile sessiz aracım şuan. Yeni kasalarda da trim sesi ile karşılaşan çok az kişi var, o da kapı içinden sanırım. servis hallediyor hemen. Ama kesinlikle çıtırtı, çatırtı yok.
Bunun da sebebi toyota nın parçalar arasına sünger bez bant tarzı bir malzeme koymamaları. Yurtdışındaki toyotalar çok sessiz tam tersine.
Dogrudur mazda da güzel araçlar üretiyor ama su veri can sıkıcı: 2015 te Türkiyede corolla 34000 adet satmış, onun muadili mazda 3 sedan ise 750 civarı!!  Yani bu dengesizliğin sebebi için tez bile yazılır..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #13 : Mayıs 19, 2016, 14:56:55 »
Dogrudur mazda da güzel araçlar üretiyor ama su veri can sıkıcı: 2015 te Türkiyede corolla 34000 adet satmış, onun muadili mazda 3 sedan ise 750 civarı!!  Yani bu dengesizliğin sebebi için tez bile yazılır..

Ben memnunum her yerde pişti olmuyorum, hatta uzun yolda mazdayla bile karşılaşmamak, her yerde aracımın aynısından görmemek çok güzel bir duygu.
Ankara İstanbul, Muğla ya yakın yerlerdekiler için servis sorunu da yok zaten. Parçalar internetten de bulunabiliyor. Tercih meselesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 08, 2016, 22:09:00 »
bende 2011 Auris 1.33 vardı
İstanbul da biraz şişli ye gidip geldim...
son 25 km si bozuk satıhtı araçtan ön konsoldan cikleme sesi geliyor gibiydi...
arkadaşta bu ne ya dedii...
Çok gecmeden aracı sattım kurtuldum...
Volvo s60 kullandım bi ara , harika bi arac ...
Toyotaya fazla anlam yüklemeyin, bu aracı aldım hata yapmış olamam diyede saçma yorumlar yapmayın ...
Gerçekten kalite acısından yerde ... Tamam çok çok kötü değil ancak harika da değil...
Türkiye de bu sacma fiyatlara da satılması , zaten carpık fiyat politikaları..
Avrupadaki fiyatlara ve 2 el fiyatlarına bakınız.. Anlarsınız..
ya da avrupa da bulunan bi yakınınız varsa sorun, toyota dayanıklı imajı avrupada yok...
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20500
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 08, 2016, 23:35:04 »
Toyota zaten iç işçiliğe önem veren marka değil, yürüyen aksam ve motor olarak iyi olarak biliyor. Trim sesi olmayan araba yok denecek kadar az malesef kusursuz yok, s60 a gelince kimi arabalarda 30 binde trim sesi çıkar, kimisinde 60 binde. Örneğin bmw lerde hep var. Toyotanın iç işçiliği zayıf artık değişmesi lazım bu gerçek ama trim sesi mecburen olucak istemesekte

Sent from my iPhone using Tapatalk