Gönderen Konu: far yükseklik ayarı düğmesi arka aydınlatması  (Okunma sayısı 7131 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '06
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
far yükseklik ayarı düğmesi arka aydınlatması
« : Mayıs 15, 2016, 01:48:40 »
Merhabalar. Direksiyonun sol tarafındaki far yükseklik ayarının arka aydınlatması mevcut mudur? Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

« : Mayıs 15, 2016, 01:48:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '13
  • 102 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Mayıs 15, 2016, 01:52:07 »
Yuvarlak tamburun üzerindeki rakamların aydınlatması var.
Eğer sizinkisi bendeki gibi yanmıyor ise internetten 12voltluk ledlerden alıp lehimleyerek yapabilirsiniz.
Bende bu şekilde yapmıştım.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2006 Corolla HB Sol
2013 Civic FB7 Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: far yükseklik ayarı düğmesi arka aydınlatması
« Yanıtla #2 : Mayıs 15, 2016, 13:12:27 »
Selam evet far yükseklik ayar düğmesinin üzerinde faları yaktığınızda içinde yana bir ampul var düğme göğüsten çıkarttıktan sonra birde kendi kutusu içinde çıkarmak gerekiyor  içinde 12 volt  1,5 amper ampul var eskisini çıkarıp yenisini takmanız yeterli olacaktır . Şimdiye kadar benim klima düğmesinin ki birde far ayar düğmesinin ki patladı her iksini de değiştirdim anlayan için  çok basit işlem
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 15, 2016, 14:31:16 »
Cevaplar için çok teşekkürler. Yetkili servis yolcu hava yastigini  kampanyadan ücretsiz degistirirken ısigi bozdu. Sonrasinda da burada boyle bir isik olmadigini iddaa ettiler. O sebeble emin olmak istedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2016, 21:09:40 »
Cevaplar için çok teşekkürler. Yetkili servis yolcu hava yastigini  kampanyadan ücretsiz degistirirken ısigi bozdu. Sonrasinda da burada boyle bir isik olmadigini iddaa ettiler. O sebeble emin olmak istedim

hayır var... benimkinde yanıyor.

ben de hava yastığından gittim. gösterge ve çerçevesi arasında 1 santim aralık vardı. böyle değildi dedim. hayır böyle siz yanlış biliyorsunuz dedim. üstelediler böyle diye.. evin önünde çerçeveyi söktüm yeniden taktım ve düzeldi...
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 15, 2016, 23:53:45 »
size de geçmiş olsun. bende benzer sorunlar oldu. Ayrıca ön konsolda çizikler vb. Ben tüketici mahkemesine gittim ve kazandım. Şimdi hatalarını tek tek düzeltecekler ama hala yok ışık yoktu vb. yollara giriyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 16, 2016, 00:06:33 »
size de geçmiş olsun. bende benzer sorunlar oldu. Ayrıca ön konsolda çizikler vb. Ben tüketici mahkemesine gittim ve kazandım. Şimdi hatalarını tek tek düzeltecekler ama hala yok ışık yoktu vb. yollara giriyorlar.

Allah sabır versin. ben hiç elletmeyecektim ama konu can güvenliği olunca mecbur kaldım. ben gene sadece gösterge hatasıyla ucuz kurtarmışım anlaşılan.....
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 16, 2016, 09:39:38 »
Ben hala yaptırmadım zaen çağırmadılar da ben kıl adamın tekiyim dalarım oradakilere.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 16, 2016, 11:00:42 »
Ben hala yaptırmadım zaen çağırmadılar da ben kıl adamın tekiyim dalarım oradakilere.

Cagiracagiz diyorlar ama cagirmiyorlar. Biz kendimiz gittik...
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 16, 2016, 13:06:03 »
Yeni bir konu açmak istemedim.Far ayarının sağ  tarafı çalışıyor,sol taraf çalışmıyor ustaya gitmeden halledebilir miyim?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 16, 2016, 15:43:37 »
Teknik olarak çok anlamasam da şöyle bir mantık yürütebilirim. Bir taraf çalışıyor ve diğer taraf çalışmıyorsa düğmeden ziyade far da sıkıntı olabilir. Veya düğmeden farlara giden kablolar ayrı ise o sebeble olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • merhaba 1.4 d-4d sedan mm/t
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 239500
  • 254 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 01, 2016, 01:13:25 »
Merhabalar. Direksiyonun sol tarafındaki far yükseklik ayarının arka aydınlatması mevcut mudur? Teşekkürler.
Adem bey merhaba:Ayar düğmesinin numaralı tamburunun içinde aydınlatma mevcut,yok diyenler halt etmiş.Benim aracımdaki ayar düğmesinin de ışığı yanmıyordu,servise sordum;aydınlatma olduğunu ama ampul değişimi yapılmadığını düğmenin komple değiştirildiğini söyledilerse de ben bir ampul buldurup taktırdım,şu anda yanıyor ve hoş görünüyor.Bilgilerinize.İyi günler.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 01, 2016, 01:15:48
Yeni bir konu açmak istemedim.Far ayarının sağ  tarafı çalışıyor,sol taraf çalışmıyor ustaya gitmeden halledebilir miyim?
Mehmet bey ayar düğmesinden sol fara giden kablonun soketini kontrol edin,çıkmış veya yerinden oynamış olabilir,sıkıntı yoksa far ayar motoru bozulmuştur.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 01, 2016, 01:34:19
Yücel bey merhaba:Bence ihmal etmeyin can güvenliğiniz için gerekli.Aracınızı servise vermeden aracınızın ön konsolunun detaylı resimlerini çekin,belge olarak saklayın.inşallah olmazda eğer sıkıntı olursa servistekilerin gözüne sokarsanız.Ben daha önce forumda farklı bir konu içinde(garantiden 4 kapının değişimi)bu konu ile ilgili servisimizin nasıl çalıştığını yazmıştım.Samsun Derindere-Koçak yetkili serviste usta aracı sizden servis için teslim alırken sizin yanınızda aracınızın içinin,konsolunun detaylı fotoğrafını çekiyor,ondan sonra aracı teslim alıyor,olası itiraz ve şikayet için.İyi günler
1993te 87 Renault tx, 1994te 0 Renault Toros binek,1996da 91 skoda formen,1997de 90 renault manacer,(2001-2013 arası maalesef arabasız)nihayet 2013 nisan  Toyota Corolla 2006 1.4 d-4d mmt  182.000 km.
İstemek yetmez
Öyle bakarsın işte 28