Selamın aleykum aracim 1998 gli manuel araci calistiriyorum sikinti yok 1. Vitese attigimda vites takili kaliyor debriyajdan ayagimi cekemiyorum araci stop edip debritaja 2. Kez bastigimda anca vites boşa düşüyor.ayni sorun geri viteste de yapiyor.acaba sorun ne olabilir yardimlarinizi beklemekteyim.saygi ve sevgilerle..
1 - Debriyaj üst veya alt merkezinde sorun varsa debriyaja bastığınızda baskı ayırmıyor araç vitesten çıkmıyordur
2 - Baskı Balata ömrünü tamamladı ise baskı tam ayırmadığı için vitesten araç çıkmıyordur.
3 - Araç soğukken bir sorun yok tam tersin araç sıcakken veya 50-100 km mesafeden sonra veya şehir içi dur kalk trafikten sonra yapıyorsa . şanzıman YAGI eksilmiş veya Mobil 75/90 tam sentetik Toyotalar için özel üretilen yağ yerine sıradan şanzıman yağı konulmuş olabilir başımıza geldi oradan biliyorum .
4 - Şanzıman sarıları aşınmış olabilir
5 - Senkromeçler de sorun olabilir
6 - Şanzıman aralarında 6 adet bilye gurubu oluyormuş onların aşınması halinde bu sorun ortaya çıkıyormuş. Arkadaşın 2009 avensis aracı var onu başına geldi araç vitesten biraz sert çıkıyormuş tu o söylemişti .
Bunların dışında bir şey olacağını sanmıyorum hepsi birer olasılık
Alt yada ust merkezin hava yapma ihtimali nedir.
Alt yada ust merkezin hava yapma ihtimali nedir.
Geçmiş olsun. Aklıma sistemde hava olduğu geliyor ilk etapta.
Kaputu açınca distrübütör kapağının alt tarafında şanzımanın üzerinde hala alma tıpası var. Kaputu açtığınızda hemen görürsünüz radyatörün karşısında, fren hidroliği hava alma yöntemiyle havasını alabilirsiniz.
Debriyaj hidroliği, pedal boşluğu, baskı ve balata ne durumda, debriyaj mekezleri, basitten zora giden sıralamada kontrol faydalı olacaktır. Muhtemelen bunlardan biridir.
Ilgilerinize tesekkur ederim