Gönderen Konu: Rolanti Sorunu  (Okunma sayısı 1418 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Rolanti Sorunu
« : Ocak 24, 2009, 11:03:00 »
aracın rolantisinde iki gündür sorun var aracım gazdada benzindede 950 rpm çalışırdı tam ısındıktan sonra, şimdi ise araç benzine geçtiğimde 1000 rpm gaza geçtiğimde ise 900 rpm oluyor, gazda eskiye göre vuruntulu sarsıntılı çalışıyor, benzin önemli değil netice mecbur kalmadıkça binmiyorum zaten ama biyerlerde sorun var, iki günde ne oldu anlamadım. Yalnız bir şey söyleyeyim aracın hava filtresinden sonra bir plastik tıpa koymuşlardı üzerinde üç beş delik bulunan onu hava filtresina basınçlı hava tutarken o delikleri falçata yardımıyla bir iki milim her deliği genişletmiştim sebebi ise eksozdan gaz verirken çok ses çıkması idi ses azaldı ama şimdi bu sorun çıktı yukarıdaki sorunun nedeni olabilirmi?
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Toyota Club Türkiye

Rolanti Sorunu
« : Ocak 24, 2009, 11:03:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Rolanti Sorunu
« Yanıtla #1 : Ocak 24, 2009, 11:24:31 »

ses azaldı ama şimdi bu sorun çıktı yukarıdaki sorunun nedeni olabilirmi?

Bence tam olarak sorun budur...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 24, 2009, 11:30:34 »
teşekkürler pusat  gazcı yolu göründü bize
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 24, 2009, 15:40:32 »
aracın rolantisinde iki gündür sorun var aracım gazdada benzindede 950 rpm çalışırdı tam ısındıktan sonra, şimdi ise araç benzine geçtiğimde 1000 rpm gaza geçtiğimde ise 900 rpm oluyor, gazda eskiye göre vuruntulu sarsıntılı çalışıyor, benzin önemli değil netice mecbur kalmadıkça binmiyorum zaten ama biyerlerde sorun var, iki günde ne oldu anlamadım. Yalnız bir şey söyleyeyim aracın hava filtresinden sonra bir plastik tıpa koymuşlardı üzerinde üç beş delik bulunan onu hava filtresina basınçlı hava tutarken o delikleri falçata yardımıyla bir iki milim her deliği genişletmiştim sebebi ise eksozdan gaz verirken çok ses çıkması idi ses azaldı ama şimdi bu sorun çıktı yukarıdaki sorunun nedeni olabilirmi?

sizin kasadan corollaya sahip bir arkadaşın arabasında gördüm. hava filtresine klape yapmışlar yaylı. normalda kapılı duruyor. hava filtresi içinde aşırı basınçta klape açıyor ve hava filtresinin patlamasını önlüyor.

alaturka tuvaletlere konulan beyaz klapeler varya koku gelmesin diye. o tarz bir klape.
filtreniz delik şekilde açık kalmasın bence.
bu klapeyi LPG montajı yapan usta takmış.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 24, 2009, 16:54:10 »
benim demek istediğim o değil Murat bey, kutudan sonra kutuyla plastik borunun birleştiği noktada
vidanın altına denk geliyo, borunun içinde plastik anladığım kadarı ile hava geçişini daraltmak amacı ile malum sıralı sistem olmadığı  için ecu devre dışı olduğundan ateşlemenin düzgün olması için, nerdeyse hava geçişinin %30 kapatılıyor.  ayrıca bizim araçlarda ateşleme sisteminde problem yoksa akü, büji, büji kablosu v.b gibi patlatmıyor, o arkadaş veya ustasının tercihidir bütün bunları değiştirdikten sonra patlatma yapıyor ise ona tavsiyem ya söktürsün yada sıralıya geçsin derim ben, ama özellikle toyotada bizim modellerde çok az rastlanan bir durum eğer araç bakımlıysa, benim soruna gelince güvendiğim gazcıma gittiğimde olayı anlattığımda tıpada yapmış olduğum milimetrik kesinin bu duruma neden olmayacağını, benzin rölantisinin yüksek olduğunu bunun genişleme ile alakası olmadığını Kelebek boğazı temizliğinden sonra düzeleceğini söyledi ve temizlikten sonra gaz ve tüpte 970 rpm civarında çalışıyor, daha sessiz çalışmaya başladı ayrıca eksozdaki çıkış sesi azaldı, benzin ve tüp geçişlerinde güç kaybı kalmadı, alt devirlerde bir miktar hissedilir derecede ivmelenmede güç artışı oldu, şimdilik sorun yok kullanalım bakalım yakıta faydası olacakmı, belki ivmelenme için gaza çok basıyorsak bir miktar düşeceğini düşünüyorum gazın fiyatı 1.64 tl  normal kullanım şehir içi 18 krş. agresif kullanım 20  kuruş, şehir dışı 14 krş.yakıyordu önceden  bakalım temizlik çalışmaya etkisi olduğu kadar yakıtada etkisi olacakmı? ::)
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 24, 2009, 18:05:37 »
kelebek temizliği önemli bir hususmuş demek ki. başka bir konuda arkadaşın biri yaptırmayın daha kötü oluyor gibi ifadeler kullanmıştı.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)