Gönderen Konu: mmt şanzıman sorunu  (Okunma sayısı 2320 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '06
mmt şanzıman sorunu
« : Mayıs 08, 2016, 15:16:19 »
merhaba  arkadaşlar aracım 2006 dizel hb yarı otomatik sol modeli bu sabah kahvaltı için poaça almaya giderken kasisten geçerken yavaşladım sonra gaza yüklenince önce araç bogulur gibi yaptı sonra ikaz verdi araç şuan vitese geçince şanzumandan ses geliyo geri kendini boşa alıyor biraz bekleyince vitese geçiyor biraz gidiyor sonra yine aynısını yapıyor vitese atınca ses yapıyor gitmemeye başlıyor... baskı balata mı beyin mi çözemedim... aynı sorunla karşılaşan var mı nasıl bi yol izlediniz

Toyota Club Türkiye

mmt şanzıman sorunu
« : Mayıs 08, 2016, 15:16:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • merhaba 1.4 d-4d sedan mm/t
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 239500
  • 254 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
Ynt: mmt şanzıman sorunu
« Yanıtla #1 : Mayıs 08, 2016, 23:09:05 »
merhaba  arkadaşlar aracım 2006 dizel hb yarı otomatik sol modeli bu sabah kahvaltı için poaça almaya giderken kasisten geçerken yavaşladım sonra gaza yüklenince önce araç bogulur gibi yaptı sonra ikaz verdi araç şuan vitese geçince şanzumandan ses geliyo geri kendini boşa alıyor biraz bekleyince vitese geçiyor biraz gidiyor sonra yine aynısını yapıyor vitese atınca ses yapıyor gitmemeye başlıyor... baskı balata mı beyin mi çözemedim... aynı sorunla karşılaşan var mı nasıl bi yol izlediniz
Ömer bey merhaba:Öncelikle geçmiş olsun,aracınızı fazla zorlamadan en yakın yetkili servise gidin.Benim yaşadığım gibi bir ses ise şanzıman bilyalarında sıkıntı var gibi,zorladıkça masraf artabilir,hemen baktırın ve keyifle kullanmaya devam edin,Ha bu arada hangi il'desiniz bilmiyorum ama sakın aracınızın şanzıman grubunu özel servislerde,sanayide falan yaptırmayın ki şanzıman elinizde kalmasın,baskı-balata da sorun olduğunu zannetmiyorum.Selamlar
1993te 87 Renault tx, 1994te 0 Renault Toros binek,1996da 91 skoda formen,1997de 90 renault manacer,(2001-2013 arası maalesef arabasız)nihayet 2013 nisan  Toyota Corolla 2006 1.4 d-4d mmt  182.000 km.
İstemek yetmez
Öyle bakarsın işte 28

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Mayıs 09, 2016, 00:10:11 »
Ömer bey merhaba:Öncelikle geçmiş olsun,aracınızı fazla zorlamadan en yakın yetkili servise gidin.Benim yaşadığım gibi bir ses ise şanzıman bilyalarında sıkıntı var gibi,zorladıkça masraf artabilir,hemen baktırın ve keyifle kullanmaya devam edin,Ha bu arada hangi il'desiniz bilmiyorum ama sakın aracınızın şanzıman grubunu özel servislerde,sanayide falan yaptırmayın ki şanzıman elinizde kalmasın,baskı-balata da sorun olduğunu zannetmiyorum.Selamlar
teşekkürler Naci bey cevap için zaten servisten bugün randevu aldım... bakalım umarım ciddi bişey değildir... yetkili servis her zaman en iyisidir ama fiyat konusunda söylentiler insanı korkutuyor.. sizde ne kadarlık bir maliyeti olmuştu.. tahmini bir fiyat söyleyebilir msiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • merhaba 1.4 d-4d sedan mm/t
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 239500
  • 254 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2016, 05:35:14 »
teşekkürler Naci bey cevap için zaten servisten bugün randevu aldım... bakalım umarım ciddi bişey değildir... yetkili servis her zaman en iyisidir ama fiyat konusunda söylentiler insanı korkutuyor.. sizde ne kadarlık bir maliyeti olmuştu.. tahmini bir fiyat söyleyebilir msiniz
Ömer bey günaydın ben bu olayı 2013 aralıkta yaşadım şanzıman bilyalarını-keçelerini değiştiler yanlış hatırlamıyorsam 875 tl.gibi bir rakamdı.(Samsun Derindere-Koçak plaza)ama şimdi ne kadardır bilemiyorum.Sonucu yazarsan sevinirim,kolay gelsin iyi günler.
1993te 87 Renault tx, 1994te 0 Renault Toros binek,1996da 91 skoda formen,1997de 90 renault manacer,(2001-2013 arası maalesef arabasız)nihayet 2013 nisan  Toyota Corolla 2006 1.4 d-4d mmt  182.000 km.
İstemek yetmez
Öyle bakarsın işte 28

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2016, 19:32:35 »
bugün ne olur ne olmaz daha büyük arıza açar korkusuyla çekici ile yetkili servise götürdüm avcılar sonkar toyotaya bırakıp geldim biraz önce aradılar debriyaj aktüatörü ile geri vites müşiri değişecek dediler 1900 tl fiyat çıkardılar... buna %25 yedek parça %30 işçilik indirimi dahil fiyat... yarına kadar haber bekleyin dedim onaylamadım :DUR: :DUR: :DUR: biraz piyasayı araştırayım diye...debriyaj aktüatörüne internette 1200 1400 arası fiyat istiyorlar.. bakalım servise yap diyeceğiz galiba :olu: :olu: :olu:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2016, 21:12:07 »
Geçmiş olsun, aktüatörü komple değiştirmelerini gereksiz görüyorum. Sizin aracınızdaki debriyaj aktüatörü,  üzerinde bir motor ve iki sensör bulunduran mekanik bir konstrüksüyon, arızalı olan kısım genellikle motor kısmıdır ve orijinali 518TL'dir, geri vites müşürü konusunda bir şey diyemeyeceğim ancak arızalı olduğunu hiç sanmıyorum.Yani aslında sizin sorununuzun toplam çözüm bedelinin 700-800 lirayı geçecek bir durumu olduğunu sanmıyorum.

1500TL fiyat ile Orjinal Debriyaj Set + Orijinal Aktüatör Motoru + Şanzıman Yağı + işçilik yaptırmanız çok daha mantıklı ve uzun süreli bir çözüm olur."Neden?" diyeceksiniz, çünkü aktüatör motoru arızalandığında aktüatör çoğu zaman yarım debriyaj ile aracı yürütür ve bunu silkelemeden anlarsınız, bu süreçte debriyaj setinin ömrünü çok ama çok kısaltır.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi