0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçmiş olsun. Gaza bastığınızda olmayıp sabit hızla veya gazdan çektiğinizde bu sorun oluşuyorsa, akslarda sorun var demektir. Büyük ihtimal dış aks kafalarınızın değişme zamanı gelmiş. 2 ay önce aynı durumu yaşadım fakat ben geç kalmıştım aks kafası sıkışmıştı araç kullanılamaz hale gelmişti. Fazla geç kalmayın aksları kontrol ettirin.
Hocam gerek olmaz mı, eğer ki bir an gelir de trafikte ani bir kalkış yapmanız gerekir veya aceleniz olur virajın birinde dönerken gaza yüklenirsiniz aks sıkışır gider veya dağılır. Fiyat konusunda yan sanayi 60TL işçilik ise 40 lira yani bir taraf 100 liraya geliyor ikisi değişirse 180-200 lira. Eğer müsait değilseniz en azından bir ustaya gidip aks kafalarını gres yağıyla doldurup körüklerini de değiştirin bu aksların ömrünü biraz da olsa uzatır. Bu işlem de 15-20 lira birşey tutar.
Bu haftasonu sehirdışına çıktım. Balansları yeni yaptırmama rağmen titreme devam ediyor. Titrerkende araba sola çekiyor. Ayağımı gazdan çektiğimde de titreme devam ediyor. Dönüş yolunda da komple araba titriyordu. Sol ön lastikten geliyo gibiydi. Zaten arabayı tam sol yapıp döndüğüm zaman araba atma yapıyor. Sanırım dediğiniz gibi akslarda problem var. İlginiz için çok teşekkür ediyorum. En kısa zamanda bi ustaya göstericem. Daha sonrasinda buraya yazarım.
Şimdi sanayiden geldim. Başka bir ustaya balans ayarı yaptırdım. Baya bozuk çıktı. Yağına filtresine baktırdım. Bugun titreme devam ederse yarin gidip aksları hallettiricem. Ya körükler değişir ya da iç akslar değişir dedi. Debriyajda sıkıntı varmış ama pahalıya patlar dedi. Yaklaşık 500₺ tutarmış. Bugün kullanıp yarın akslar için tekrar gidicem.