Gönderen Konu: COROLLAMA BRANDA  (Okunma sayısı 2274 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 15500
  • Model Yılı: '15
  • 82 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
COROLLAMA BRANDA
« : Mayıs 05, 2016, 14:59:40 »
arkadaşlar merhaba.
2015 model inci beyazıma otoparkım olmadığından ve çocukların top oynamaya alanları kalmadığından kapılarda ,caddelerde oynadığından önceki aracımda hep topun vermiş olduğu zararlar mevcut idi. aynı sorunu yaşamak istemediğimden malum kapı önüne park ettiğimizden dolayı korumak kendi çapımda önlem almak istiyorum . branda alsam zarar verir mi ? kullanan var mı ? ayrıca geçen hafta seramik kaplama yaptırdım  ona zararı olur mu ?

http://mcdn01.gittigidiyor.net/21735/tn50/217353411_tn50_0.jpg?1462449237 bunun gibi

konu yanlış yerde  ise özür dilerim :)
:);)

Toyota Club Türkiye

COROLLAMA BRANDA
« : Mayıs 05, 2016, 14:59:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 7000
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
Ynt: COROLLAMA BRANDA
« Yanıtla #1 : Mayıs 05, 2016, 16:19:47 »
Brandanın malzemesini iyi seçin, naylon brandalar güneşte boyaya yapışabiliyor. Kumaş bir brandanın bir zararı olacağını düşünmüyorum araç için ama oda yağmurda korumaz tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 82 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 05, 2016, 16:24:47 »
Brandanın malzemesini iyi seçin, naylon brandalar güneşte boyaya yapışabiliyor. Kumaş bir brandanın bir zararı olacağını düşünmüyorum araç için ama oda yağmurda korumaz tabi.

paylaştığım linkteki nasıl olur acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2016, 16:27:07 »
Boşverin; deneyimle söylüyorum boyayı mahvediyor.
2015 COROLLA ADVANCE MDS + BRC SEQUENT 32 LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 82 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 05, 2016, 18:18:22 »
Boşverin; deneyimle söylüyorum boyayı mahvediyor.

teşekkür. çiziklerden nasıl koruycaz ozaman yaaa :(:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 05, 2016, 19:18:30 »
Seramik kaplama zaten çok derin olmadiktan sonra cizigi engelleyebilir...
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 05, 2016, 19:59:56 »
Nispeten kalin, bir tarafi yumusak, acik renk kumas bulup, lastik dikebilirsiniz cevresine. Yagmurda kullanilmaz ama diger durumlarda cok ise yarar. Lastikleri de orterse, gunesten onlari da korur.
Ici elyafli satilan brandalarin bir sure sonra elyafi dokulebiliyor ve ruzgarda kalkmalari daha kolay kumasa gore.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 06, 2016, 11:36:36 »
Ben 2 yıldır uyguladığım şekli anlatayım. Verdiğiniz linkteki ürünü kullanıyorum. Fakat sadece güneşli zamanlarda kullanmak için amerikan bez denilen beyaz bez ile araba örtüsü diktirdim.

Hava koşullarına bağlı ve her zaman araba kaportası temiz olacak toz çamur olmayacak.
1. Sadece yağmur yağacak ise brandayı örtüyorum. Yağmur durduktan sonra güneş açacak gibiyse brandayı silip çıkartıyorum ve balkona asıyorum kuruyor.
2. Sadece güneş varsa, arabanın üstü kuruysa ve yağmur yağmayacak gibiyse bez örtüyü örtüyorum.
3. Eğer arabayı bıraktığım yerde çok toz olacaksa veya güneş var ama yağmur yağma ihtimali varsa. Bezi örtüp üstüne brandayı örtüyorum. Güneş altında sadece brandaya güvenmiyorum.
4. Eğer brandalı şekilde 3 gece kapalı kaldıysa muhakkak 4. gün açıp havalandırıp tekrardan örtüyorum.

Böyle kullanım 2 senedir hiç bir sorunum yok. Tabi aylık cila da atıyorum ki toz ve örtü çizmesini önlemek için.

Boyayı yakıyor diyenler çıkabilir doğrudur. Fakat kullanımı yanlış yaptıklarından dolayı olmaktadır.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 06, 2016, 11:53:04 »
Örtü veya brandayı doğru kullanmak önemli,şöyleki; kullanacağınız örtü istediğiniz kadar kaliteli yumuşak kumaştan mamul olsun,araç tozlu veya kirli ise örtü arabanın boyasına hareler şeklinde zarar verir.Her daim temiz araç üzerine örtü kullanmak gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 06, 2016, 12:07:15 »
Erhan bey,
Öncelikle aracınıza çok özen gösterdiğiniz belli. Hayırlı uğurlu olsun ve güle güle kullanın. Ancak bir süre sonra bu ilginizin azaldığını göreceksiniz. Maalesef siz özen gösterdikçe çevrenizdeki konu komşu, park ettiğiniz yerdeki diğer araç sahipleri, sokaklarımızda gezen magandalar nedeniyle aracınızda istemediğiniz çizik ve göçükler oluşacak. O yüzden bence hiç branda ile falan uğraşmayın. Dikkatli yerlere park edin. Oluşacak çizik ve göçükleri de onartırsınız. Kafanıza takmayın derim.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 06, 2016, 14:12:22 »
Ortunun aracta hare yapmasinin nedeni, sert kumas olmasi, tozlu arac olmasi ve ruzgarda hareket eden ortu olmasidir. Yumusak kumas bu olasiliklari azaltir. En onemlisi, kus pisligi ve gunese karsi arac ic ve disini korur.
Ayni yerde, sicak, gunesli havada, bir gun brandasiz girin, ertesi gun brandayi kaldirip. Arac ic sicakligi bile cok farkediyor.
Seyit Abinin soylediklerine de katiliyorum, keske herkes daha deger bilse, hem kendisi, hem baskasi icin.

Bu arada sehirlerdeki asiri toz da ayri bir konu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 82 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 09, 2016, 14:58:31 »
Erhan bey,
Öncelikle aracınıza çok özen gösterdiğiniz belli. Hayırlı uğurlu olsun ve güle güle kullanın. Ancak bir süre sonra bu ilginizin azaldığını göreceksiniz. Maalesef siz özen gösterdikçe çevrenizdeki konu komşu, park ettiğiniz yerdeki diğer araç sahipleri, sokaklarımızda gezen magandalar nedeniyle aracınızda istemediğiniz çizik ve göçükler oluşacak. O yüzden bence hiç branda ile falan uğraşmayın. Dikkatli yerlere park edin. Oluşacak çizik ve göçükleri de onartırsınız. Kafanıza takmayın derim.

seyit bey,
bu güne kadar aldığım her araca özenle sevgiyle bindim ve de kullandım . araçlarımı her daim temiz ve düzenli tutmak en büyük hobim diyebilirim tabi buna hastalık gözüyle de bakabiliriz :) aşk işte bizimkisi. işte bahsettiğiniz konular olmasın aracıma ilgim azalmasın diye bütün çabam :) naçizane yorumlarınız içinde ayrıca teşekkür ederim.

her daim kazasıs belasız günlerimiz olsun inşallah :)