0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
@Ufuk Sönmez (16363) üstadım, şanzıman yağı için marka tavsiyesinde bulunma durumunuz var mı? Ben de değiştirmeyi düşünüyorum. 2-2,5 litre kadar yağ ile değişim yapacağım. Yüksel Bey Ufuk ustamızın yazdığı gibi "sadece 3. viteste yapıyor" dediğinize göre senkromeç (senkromaj da derler) sıkıntısı var. Kısa zamanda yaptırmanız lehinize olacaktır.
Konuya bende dahil olayım. Benim passatta 2.vitesin senkromenç takımını değiştirmeme rağmen kırtlama devam ediyor.(Önceden geçmiyordu yani garçlayarak geçiyordu.) Bazen çok rahat geçiyor.Genelde kırtlayarak geçiş oluyor. Bazen ise garçlayarak geçiş oluyor. Yağıda yeni. Sorun nerede düşüneyim. 1. vitese ise hareket halinde hiç geçiremiyorum artık. Birde yavaşlarken iyice durduğumda debyraja basılı tutuyorum sürekli kalkana kadar. Yoksa kalkarken 1e taktığımda ya sorunsuz giriyor yada onada kırtlayarak giriş yapıyor.Baskı balata bu şekilde çabuk bitermi? ( Rölantide debyraja basılı durursam)
Passat'da debriyaj pedal ayarı var mı İlke? var ise kontrol edebiliyor musun?Senkormenç değişirken manşon, göbek ve kayıcı kontrol edildi mi?
Durdugu yerde de vitesler gecerken zorlanma oluyor mu Ilke?Debriyaj catali kontrol edilmis miydi?
http://vagpart.com/vw/passat-pa-us-2004-31139-output-shaft-gears-and-shafts-for-5-speed-manual-transmiss/bu figürde 7-8-9 pnc numaralı parçalar değişti mi İlke? yoksa sadece 9 pnc numaralı senkromenci mi değiştirdin?
Motor devri ile de alakali olabiliyor Ilke. Yani bir viteste sorun ortaya cikarken (oradaki dislilerin durumu da onemli) digerlerinde sorun hissedilmeyebilir. Bu sadece ihtimal tabi.3 den 1 e ve 2 den 1 e de de gecmiyor mu? Degisik devirlerde denedin mi?Vites kol ayari var mi onda, gereginden fazla bosluk falan?
Durur haldeyken sorun yok. Motor çalışırken 1e takarken yukarıda anlattığım şekilde sorun yaşıyorum abi. Evet abi kontrol edildi çatal. Birde çatalda sorun olsa tüm viteslerde sorun yaşamazmıyım?
7 8 9 değişti abi. 3 parça olarak.
Estağfurullah, benim şahsi görüşüm Mobil, Castrol, Motul, Eneos gibi bilinen ve kaliteli ürünlerden yana olur, ama şu unutulmamalı asıl önemli olan doğru standartlardaki yağı kullanmak.
VolksWagen kardeşliği... İlke sana müteşekkirim kardeşim, sayende Passat alma ihtimalimi ortadan kaldırdım. Arabamı değişirsem gene Japon veya Kia.Mesaj Birleştirildi: Mayıs 04, 2016, 12:05:09 Ufuk ustam ilginize teşekkür ederim. Eneos veya Mobil ile tercih yapacağım.
Abi sifirdan bende olsa emin ol bu hale gelmezdi araba. Sahsen ben passatla veya es degeri bir aracla devam ederim. LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abi benim aracın kmsi 270bin ve daha önce hiç şanzıman yağı değişmemiş. Değişimden sonra birkaç gün şanzımandan ince bir ses geldi sonrasında kesildi, şuanlık bir sorun yok alışma süresi dedi ustalar. Eneos tamam kaliteli ama ilk defa kullanıyorum. Şahsi fikrim üretim tarihi güncel bir mobil bulursan onu kullanman.