0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar yeni Toyota kullanıcısıyım 2012 model otomatik arac aldım vites yanındaki mmt düğmesi ne işe yarıyor bilmiyorum servisede gidip sormadım daha önce bi konu acılmiş mı bilmiyorum ama bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim Sent from my iPhone using Tapatalk
Teşekkür ederim cevap için ozaman aracın güçünü artıran (aynı zamanda da yakıt tüketimini artıran tuş) Balatanın ömrünü uzatıyorsa o iyi Sent from my iPhone using Tapatalk
Gücünü arttırmaz sadece vites değişimleri daha üst devirlerde olur bundan kaynaklı daha hızlı bir ivmelenme olabilir ama buna güç artışı demek yanlış olur .Balata ömrü sadece sıkışık trafikte ve rampalarda dur kalkta geçerli . Çünkü se moda almaz iseniz araç kalkar kalkmaz 2 ye atar. Buda sıkışık trafikte aracın sık sık 1. ve 2. vites arasında değişim yapmasına sebep olur .Bu hem şanzımanın ısınmasına hem erken balata bitirmesine sebep olur .
Anladım cevap için teşekkürler
Bide benim aracla yokuş aşağı aracı park ederken geri vitese attıgımda arac öne kacıyor el freni ile kalkış yapmaya calişiyorum geri geri dar alanlarda sıkıntı oluyor Ama aracın önü yukarıda olursa el frenine pek gerek duymuyorum Acaba ES moduna alsam geri viteste işe yarar mı Rampalarda geri vitese attıgımda arac hemen boştaymiş gibi öne kacıyor bu bi arızamı hepsinde mi böyle oluyor yoksa benmi beceremedim bilmiyorum Sent from my iPhone using Tapatalk
ya benim araçta yazılım hatalı yada es modu düğmesi hikayeçünkü E modundayken gazı köklersem 4000-4500 lerde vites değiştiriyor,ES de de aynı davranıyorbence sistem gaz pedalına nasıl davranırsanız o şekil işliyor yada dediğim gibi benim yazılım sorunlu yada çalışma ilkesi şu,es de gaz pedalındaki tepkiden bağımsız vites değişimi için illa 4000 devirleri kullanıyor,bunu denemedim bak
Ne yazıkki yokuş kalkış desteği olmadığı çin elfreni kullanmak zorundasınız. herhangi bir sorun yok. Mesaj Birleştirildi: Mayıs 02, 2016, 17:21:54Hocam, ES moduna da alsanız sonuçta gaz pedalına ne kadar basarsanız o devirde vites değiştirir. Ancak ES tuşuna basar ama gaza az basarsanız 3500 devirde değiştirir. Bunun yanı sıra ES tuşuna basmaz ama gazı köklersenniz yani sonuna kadar basarsanız yine 4000 devir gibi vites değiştirir.