Gönderen Konu: Corolla Kabin ve Motor Hava Filtresi Nasıl Değiştirilir? (Videolu anlatım)  (Okunma sayısı 4285 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Emre A. Bayar
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '15
  • 330 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar,

E160 kasa Toyota Corolla aracımızın kabin (klima polen) ve motor hava filtresini nasıl değiştirebileceğimizi anlatan video hazırlamıştım ve siz değerli arkadaşlarla paylaşmak istedim. Filtrelerini değiştirme düşüncesinde olan arkadaşlar için inşallah yararlı bir video olmuştur.

Kolay gelsin, saygılarımla.

Hava filtresi; https://www.youtube.com/watch?v=PIQQb1Q6v_w
Kabin (klima polen) filtresi; https://www.youtube.com/watch?v=VOTRjN5JhVY

Dipnot: Aracım 1.6 MultidriveS 'dir.
Emre

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
Elinize sağlık emre bey yanlız videolarda o yerini bulur kelimesi çok hoşuma gitti.  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kazasız mutlu günler
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 5000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Çok sade ve sonuca ulaşan bir video teşekkür ederim benim için gayet verimli bir paylaşım oldu.Elinize sağlık Emre bey.
Hayat bir gündür, oda bu gündür. .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kırmızıda geçti, ama artık çok geçti...
  • 74 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Elinize saglik Emre Bey, anlatim cok guzel ve faydali olmus. Ilk 10 bin bakimimi yeni yaptirdim ve hava-polen filtresi degisimi yaptirmadim. Kendim yapmayi dusunuyorum. Bu filtreler ne kadar zaman veya km'de degismeli? Ve marka olarak ne tercih edilmeli? Bir de bu filtreleri kendigimiz degistirdigimizde garantiyle ilgili problemler olur mu?

2015 1.6 Corolla Advance
Geç gitmek, hiç gitmemekten iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 32000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
Gerçekten çok güzel bir video hazirlamissiniz elinize saglik. Umarım ki çok karmaşık görünen konuları bile böyle basit bir dille anlatiginiz videolarin devamı gelir.

Mika Hakkinen hala en hızlısı

Türk, Tanrı'nın yeryüzündeki kılıcıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 73000
  • Model Yılı: '13
  • 69 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Güzel anlatım olmuş. Bilmeyenlere ışık tutacaktır. Ben hava filtresinin hortumunu çözmeden değiştirmiştim. Bu şekilde daha sağlıklı olur tabi

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1.33 Auris Life 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Emre A. Bayar
  • Kilometre: 41000
  • 330 kere teşekkür edildi
Elinize saglik Emre Bey, anlatim cok guzel ve faydali olmus. Ilk 10 bin bakimimi yeni yaptirdim ve hava-polen filtresi degisimi yaptirmadim. Kendim yapmayi dusunuyorum. Bu filtreler ne kadar zaman veya km'de degismeli? Ve marka olarak ne tercih edilmeli? Bir de bu filtreleri kendigimiz degistirdigimizde garantiyle ilgili problemler olur mu?

2015 1.6 Corolla Advance

Toyota Denso 87139-yzz16 diye kabin hava filtresi kullanmış hatta videoda marka çıkmasada ürün kodu belli oluyor ve internette bakarsanız birçok yerde çıkıyor.
Bence her 10 15 bin kilometrede bir degistirmesinde fayda var çünkü pahalı bir üründe değil ama kullanim yerine ve sıklığına gore kirlenme oraninin degistiginide goz onunde bulundurmakta fayda var.
Kendiniz  değiştirebilirsiniz garantiyi etkilemez hem servis değiştirildiğini kolay anlayamaz hem bakimdan bakima oraya bakacağı icin.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 02, 2016, 20:47:08
Güzel anlatım olmuş. Bilmeyenlere ışık tutacaktır. Ben hava filtresinin hortumunu çözmeden değiştirmiştim. Bu şekilde daha sağlıklı olur tabi

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Açıkçası video çekmeden direk filtreyi degistiriyor olsaydim bende hortumu çıkarmadan kapagi biraz aralayip oyle degistirirdim (zaman acisindan), ama oradaki ayrintilari vurgulayabilmek icin böyle bir anlatimi tercih ettim.
Emre