Elinize saglik Emre Bey, anlatim cok guzel ve faydali olmus. Ilk 10 bin bakimimi yeni yaptirdim ve hava-polen filtresi degisimi yaptirmadim. Kendim yapmayi dusunuyorum. Bu filtreler ne kadar zaman veya km'de degismeli? Ve marka olarak ne tercih edilmeli? Bir de bu filtreleri kendigimiz degistirdigimizde garantiyle ilgili problemler olur mu?
2015 1.6 Corolla Advance
Toyota Denso 87139-yzz16 diye kabin hava filtresi kullanmış hatta videoda marka çıkmasada ürün kodu belli oluyor ve internette bakarsanız birçok yerde çıkıyor.
Bence her 10 15 bin kilometrede bir degistirmesinde fayda var çünkü pahalı bir üründe değil ama kullanim yerine ve sıklığına gore kirlenme oraninin degistiginide goz onunde bulundurmakta fayda var.
Kendiniz değiştirebilirsiniz garantiyi etkilemez hem servis değiştirildiğini kolay anlayamaz hem bakimdan bakima oraya bakacağı icin.
Mesaj Birleştirildi: Mayıs 02, 2016, 20:47:08
Güzel anlatım olmuş. Bilmeyenlere ışık tutacaktır. Ben hava filtresinin hortumunu çözmeden değiştirmiştim. Bu şekilde daha sağlıklı olur tabi
E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Açıkçası video çekmeden direk filtreyi degistiriyor olsaydim bende hortumu çıkarmadan kapagi biraz aralayip oyle degistirirdim (zaman acisindan), ama oradaki ayrintilari vurgulayabilmek icin böyle bir anlatimi tercih ettim.