0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba bagaja önemli bir malzeme, bilgisayar Vs. Koyup aracı kilitleyip gidiyoruz. Aklıma takılan şu oldu. Adam camı kırıp içerden bagaj kapağını açabiliyor. Buda aracın güvenini azaltıyor. Benim bilmediğim bir yol varmı. Bagaj kilidi bu şekildemi işlemek zorunda. Bu bi güvenlik sorunu değilmi?
Eğer alenen bilgisayarınızı arabanın içinden alıp bagaja koyuyorsanız çalınma ihtimali %90. Vw grubunda araç kumandayla kitlendiği vakit kapılar kapı kolunu çekseniz de yada içerden kilit açma tuşuna bassanızda açılmıyor. Hırsız camı kırıp içeri girip arka koltukları indirip bagaja o şekil ulaşacak. Ama diğer çogu firmada kapı kolunu çekince yada kilit açma tuşuna basınca kapılar açılıyor. Toyotada sanırsam bağaj açma tuşu ayrı hr türlü açılıyor kapılar kitli olsada. Belki güvenlik amaçlı aşarm işinizi görür.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba , Kontak anahtarı ile bagajı kilitlerseniz, içeriden açılmaz. Ayrıca bagajda koltuğun arkasında iki tane tırnak şeklinde kilit var. Bunları da kapalı yaparsanız kolltuk yatmaz. Eğer o tırnaklar açıksa, baş dayamanın yanındaki buton ile koltuğu yatırıp, bagaja geçerler.Kısacası güvenli. En azından koltuğu kırıp arkaya geçmek için epey uğraşmaları gerek. Mesaj Birleştirildi: Mayıs 01, 2016, 13:16:07Arka koltukları yatırmayı da önlemek için , Toyota'da bagajın içinden açılıp kapanan, harici bir kilit var. Onları aktif ederseniz, arabanın içinden koltuğu yatıramaz.
Anladım. Anahtarla kilitleyip içerden açmayı denedim ve açıldı. Bi hata var muhtemelen. Tırnakları kapattım ona dikkat etmemişim.
Bagajı kapattıktan sonra, anahtarla doğru bir şekilde kilitlediniz ve içeriden açıldıysa , kilit mekanizması arızalıdır. Kilitlemiyordur.