Gönderen Konu: E180 kasa auris 1.33 life arka hoparlör takabilir miyim?  (Okunma sayısı 2605 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 5400
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar malum arabamızda eksik olan donanımların alt yapıları hazır. Hız sabitleyici, sisfarı gibi. Arka kapılarda hoparlör yeri mevcut büyük ihtimalle kablo tesisat da hazırdır. Sizce döşemeyi söküp kolayca hoparlör takabilir miyim?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Vaveylâ!
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20053
  • 2 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: E180 kasa auris 1.33 life arka hoparlör takabilir miyim?
« Yanıtla #1 : Mayıs 01, 2016, 01:12:51 »
Bu konuda biraz tecrübeniz varsa neden olmasın.

Dikkat etmeniz gereken birkaç husus var.

Arkadaki hoparlörün pandizotları deliksiz. Onları uygun bir şekilde matkapla kesmen lazım veya 16cm' hoparlörün uyacağı iki adet pandizot alman lazım.

Arkadaki kapı menteşelerine kadar tesisat geliyor. Mesele hangi kablonun hoparlöre ait olduğunu bulabilmek. Biraz maharet istiyor.

Montajın yapıldıktan sonra teybin sökülüp arka hoparlör soketinin takılması lazım. Bunu unutmamak lazım.

Aslında yapmışken ön ve arka hoparlörleri komple değiştirin. 400 tl civarına amfisiz, kaliteli ses veren  iki set alabilirsiniz.

Gerisi sizin işçiliğinize, el maharetinize kalmış.

Sis farı da piyasada fazla yok. Ben aracı alalı 6 ayı geçti birkaç satıcı var. Onlarda da fiyat 500tl civarı. Yurtdışında da yok malesef.

Hız sabitleyici en kolay iş. Airbag'i sökmek biraz maharet istiyor. İnternette bu konuda birkaç video var. Olmadı bir airbagçiye veya maharetli bir ustaya gidip hız sabitleyiciyi monte ettirmek.

Kolay gelsin şimdiden...
Muallim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 01, 2016, 01:36:18 »

Bu bilgiler için çok teşekkür ederim bu kadar zahmete gerek yok benim için 2 hoparlör ile idare edebilirim. Belki ilerleyen zamanlarda öndekiler arıza verirse bu işe girişebilirim :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 01, 2016, 02:07:23 »
kapilarda tesisat varsa cok rahat takarsiniz ben gecen gün degistirdim  kolonlari vidaliyorsunuz kabloyu takiyorsunuz

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 01, 2016, 16:20:10 »
Hasan bey pandizot demiş onlar sanırım arka koltuğun arkasına takılan hoparlör için gerekli. Ben arka kapılardaki için dedim. Okan beyin dediği gibi basit olabilir ama teyp e soket takmak gerekiyorsa iş zorlaşır