0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Motorun subap mekanizması (VVT-I) ile ilgili olmalı.Araç yüke bindiğinde subap mekanizmasının idrak süresi gecikiyor olabilir.Emme eksantrik mili girişindeki VVT-I kumandası ve hemen yanında bulunan OCV valfi kontrol edilmeli, gerekirse subap ayarı da yapılmalı.Şahsi fikrim olarak öncelikle motor iç temizleyici sonrası tam sentetik bir yağ (API SN 5W40 olabilir) ile aynı şeyi denemeniz.SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
3 usta baktı 2si toyota özel servis ustası. 3ü de debriyaj setinin değişmesi gerektiğini söyledi. yeni debriyaj seti aldık (orjinal Aisin) henüz montajı yapılmadı. inşallah debriyajla hallolur sıkıntısı. (?) Yağ olarak da 5W40 kullanırsam 1.6 benzinli motor yüksek devirde kullanırsan eksiltme yaparsın (?) dediler 10w40 koyduk.
@Ufuk Sönmez (16363) hocam debriyaj seti değişti az önce teslim aldık aracı. debriyaj pedalı pamuk gibi oldu ve aşağıda normal kavrama seviyesinde kavramaya başladı fakat benim sıkıntım hala çözüme kavuşamadı. tek sıkıntım 2800 d/d 'dan sonra titreşim ve gürültü gelmeye devam ediyor
Konu dağıtmadan sorayım. Abi bu valvematic lerde subap ayarı olayı var mı? Servis Manuel gibi bir sey bulmuştuk nette onda gerek olmadığını yazmışlar ama her 20 binde vteclere subap ayarı yaptıranlar görünce insan inceden düşünmüyor değil [emoji56]