Gönderen Konu: motordan gelen ses ve titreşim problemi  (Okunma sayısı 3237 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 87000
  • Model Yılı: '06
  • 2 kere teşekkür etti
motordan gelen ses ve titreşim problemi
« : Nisan 30, 2016, 22:07:58 »
Merhaba değerli TCT üyeleri,

Sıkıntım geçtiğimiz hafta aldığımız 2006 corolla sedan 87binde benzinli aracım ile ilgili. Aynı zamanda 2003 corolla STW 97binde Benzin+LPG'li aracımızı 9 senedir kullanıyoruz.

Sorunum tüm viteslerde yaklaşık 2.800 devirden sonra (5. viteste 90km/sa hız) ile başlıyor. motordan o seviyeden sonra normalden fazla gürültü ve titreşim gelmeye başlıyor. Uzun yolda yoracak seviyede. Aynı motora sahip tüplü bir araçla kıyaslayarak söylüyorum bunu. Bugün de denemek için 90la giderken 5.viteste gazı sonuna kadar açtım acaba belli devir aralığında mı yapıyor diye ama ilk gaza bastığımda ibre kımıldamamak için biraz nazlandı hatta bazen devir hafif çıkıp sonra düştü (yaklaşık 100-150 devir/dk), biraz sabit kalıp tekrar yükselmeye başladı. Sizce sebebi ne olabilir?

Debriyaj aldığımda epey yukarıda kavrıyordu kullanmaya alıştım fakat bir etkisi olabilir mi? Bir çok manuel araba kullandım ve aracı kullananlar da belirttiler kavraması normalden bariz yukarıda. Fakat yarım debriyaj gittiğini düşünmüyorum çünkü diğer araçla aynı devirde aynı hızı yapıyor.
Vites geçişlerinde sıkıntı yok.
Direksiyonda belirgin titreşim yok.

Saygılar.

Toyota Club Türkiye

motordan gelen ses ve titreşim problemi
« : Nisan 30, 2016, 22:07:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: motordan gelen ses ve titreşim problemi
« Yanıtla #1 : Mayıs 01, 2016, 00:26:21 »
Motorun subap mekanizması (VVT-I) ile ilgili olmalı.Araç yüke bindiğinde subap mekanizmasının idrak süresi gecikiyor olabilir.Emme eksantrik mili girişindeki VVT-I kumandası ve hemen yanında bulunan OCV valfi kontrol edilmeli, gerekirse subap ayarı da yapılmalı.

Şahsi fikrim olarak öncelikle motor iç temizleyici sonrası tam sentetik bir yağ (API SN 5W40 olabilir) ile aynı şeyi denemeniz.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 01, 2016, 20:08:54 »
Motorun subap mekanizması (VVT-I) ile ilgili olmalı.Araç yüke bindiğinde subap mekanizmasının idrak süresi gecikiyor olabilir.Emme eksantrik mili girişindeki VVT-I kumandası ve hemen yanında bulunan OCV valfi kontrol edilmeli, gerekirse subap ayarı da yapılmalı.

Şahsi fikrim olarak öncelikle motor iç temizleyici sonrası tam sentetik bir yağ (API SN 5W40 olabilir) ile aynı şeyi denemeniz.

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim Ufuk Bey. Bursa içinde tanıdık tavsiyeli servis arıyorum hafta içi göstereceğim inşallah sizin söylediklerinizi de ileteceğim.  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 06, 2016, 22:37:51 »
3 usta baktı 2si toyota özel servis ustası. 3ü de debriyaj setinin değişmesi gerektiğini söyledi. yeni debriyaj seti aldık (orjinal Aisin) henüz montajı yapılmadı. inşallah debriyajla hallolur sıkıntısı. (?)
Yağ olarak da 5W40 kullanırsam 1.6 benzinli motor yüksek devirde kullanırsan eksiltme yaparsın (?) dediler 10w40 koyduk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 06, 2016, 22:39:15 »
3 usta baktı 2si toyota özel servis ustası. 3ü de debriyaj setinin değişmesi gerektiğini söyledi. yeni debriyaj seti aldık (orjinal Aisin) henüz montajı yapılmadı. inşallah debriyajla hallolur sıkıntısı. (?)
Yağ olarak da 5W40 kullanırsam 1.6 benzinli motor yüksek devirde kullanırsan eksiltme yaparsın (?) dediler 10w40 koyduk.

Orijinal olduğuna emin misin?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #5 : Mayıs 06, 2016, 23:07:10 »
"Orijinal" ayrı bir şey "Aisin" ayrı bir şey.Ahmet bey "Orijinal Aisin" derken sahte olmayan "Aisin" demek istemiş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 06, 2016, 23:35:19 »
Yetkili servisin kullandığı ürün bu dediler orjinal dememin sebebi bu. başka 2 marka daha vardı Daikin ve yan sanayi bi marka adını hatırlamıyorum.
1-orjinal neye denir? arabanın üzerinde takılı gelen parçalara mı orjinal denir sadece?
2-abimin güvendiği japon araçların yedek parçalarının satıldığı bir yerden aldık şimdi siz sorunca işkillendim sahte olma ihtimali var mı?
3-sahte olma ihtimali varsa nasıl anlayabiliriz? veya anlayamaz mıyız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 11, 2016, 17:02:36 »
@Ufuk Sönmez (16363) hocam debriyaj seti değişti az önce teslim aldık aracı. debriyaj pedalı pamuk gibi oldu ve aşağıda normal kavrama seviyesinde kavramaya başladı fakat benim sıkıntım hala çözüme kavuşamadı. tek sıkıntım 2800 d/d 'dan sonra titreşim ve gürültü gelmeye devam ediyor :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 11, 2016, 17:37:43 »
Ahmet bey sanki öyle bir şey bugünlerde benim aracımda da ara ara olmaya başladı 2800 devre gelince hatta tam 2900 devirde araçta bir çok ince bir titireşim oluyor 300 devirde bu titreşim kesiliyor ama araç sanki daha fazla bağırıyor gibi . Ben eksoz manifolt contamdan şüpheleniyorum 1 ay kadar önce ses yapmıştı ve silikon felan yaptılar sanayi,de geçici çzöüm geri sıktılar ama bu aralar benimde dikkatimi çekiyor yolum sanayiye düşerse göstereceğim ama yüksek ihtimal eksoz sistemi ile alakalı aracımın devir tamamlamasında veya kavramasında bir problem yok gayet seri
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '15
  • 26 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 11, 2016, 19:34:14 »
Motor kulakları kontrol edilmediyse baktırmanızda fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #10 : Mayıs 11, 2016, 20:44:50 »
@Ufuk Sönmez (16363) hocam debriyaj seti değişti az önce teslim aldık aracı. debriyaj pedalı pamuk gibi oldu ve aşağıda normal kavrama seviyesinde kavramaya başladı fakat benim sıkıntım hala çözüme kavuşamadı. tek sıkıntım 2800 d/d 'dan sonra titreşim ve gürültü gelmeye devam ediyor :(
Güle güle kullanın, iki sorun aynı anda baş gösteriyor ancak aynı kısımdan kaynaklanmıyor olabilir, emme manifoldu, egzoz manifold boğazı, motor kulakları (özellikle ön tarafta radyatörün altında kalan ve sağ tarafta yağlı kulak), V kayışı hidrolik gergisi, eksantrik tahrik zinciri gergisi kontrol edilmesi gerekenler arasında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 11, 2016, 23:33:19 »

Konu dağıtmadan sorayım. Abi bu valvematic lerde subap ayarı olayı var mı?  Servis Manuel gibi bir sey bulmuştuk nette   onda gerek olmadığını yazmışlar ama her 20 binde vteclere subap ayarı yaptıranlar görünce insan inceden düşünmüyor değil [emoji56]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 13, 2016, 16:34:50 »
Konu dağıtmadan sorayım. Abi bu valvematic lerde subap ayarı olayı var mı?  Servis Manuel gibi bir sey bulmuştuk nette   onda gerek olmadığını yazmışlar ama her 20 binde vteclere subap ayarı yaptıranlar görünce insan inceden düşünmüyor değil [emoji56]

Var hocam. Ben de ilk duyduğumda acabalar içerisinde kalmıştım. Öyle kolay kolay gerekmiyor fakat kontrol ve gerekirse ayarlama mevcut diye cevap almıştım. VVT-i araçla ilgilenen ustayla, laf lafı açar derler ya hani öyle sohbet esnasında meraktan öğrenmiştim. Aslı vardır yoktur bilemem. Yada ayar nasıl bir ayardır fikrim yok.  Ufuk Usta da var diyor, o zaman vardır. Güvendiğim iki usta var demiş oldu.