Gönderen Konu: Verso merkezi kilit kapatma [SONUNDA ÇÖZDÜM]  (Okunma sayısı 4677 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür edildi
Verso merkezi kilit kapatma [SONUNDA ÇÖZDÜM]
« : Nisan 29, 2016, 20:38:50 »
Merhaba arkadaşlar. Araç 20km üzerine çıkınca otomatik kilitlenen kapıları devre dışı bırakmak için bu siteye başvurdum ancak bir çözüm bulamadım. Birkaç kişinin serviste bilgisayara bağlantı ile yapılabileceği yazıyordu ama gerek olmadığını biliyordum. Aracın kitapçığında yazılanları yapınca maalesef sonuç alamadım, ben de biraz araştırdım ve sonunda nihayet işe yaradı çözümüm. İnşallah işinize yarar söyleyeceklerim. Bu arada, benim aracım 2011 model Verso Elegant. İşte aşamalar... (isterseniz aynı işlemi tekrarlayarak işlemi geri alabiliyorsunuz)

Dikkat.. Aşağdaki adımları uygularken ekranda birşeyler yazacak sanmayın... Ekranda en ufak bir değişiklik olmayacaktır. Ancak, 7. maddede belirttiğim gibi işlemin ardından kapılar kendiliğinden kilitlenip açılıyorsa başardınız demektir.

1. Aracın dışındayız ve kapılar kapalı. Aracın kapısını normal şekilde açıp sürücü koltuğuna oturuyoruz; ancak kapıyı açık tutuyoruz.
2. Vitesi boşa atıyoruz (kapı haala açık)
3. kontağı takıp ON konumuna getiriyoruz ve beklemeden geri kontağı çıkarıyoruz. (kapı hala açık)
4. Sürücü kapısını kapatıyoruz.
5. Kontağı takıp yine ON konumuna getiriyoruz. (aşağıdaki adımları 10sn içinde uygulayınız)
6. 20km üzerinde otomatik kilitlemeyi devre dışı bırakmak istiyorsak, kapı kolundaki merkezi kilidin KİLİTLEME tuşuna 5sn boyunca basıyoruz; Sürücü kapısı açılınca tüm kapılar açılsın modunu devre dışı bırakmak istiyorsak, kapı kolundaki merkezi kilidin AÇMA tuşuna 5sn boyunca basıyoruz.
7. 5sn basılı tuttuktan sonra elimizi kilit tuşundan çekiyoruz, elimizi çektiğimizde kapılar kilitlenip açılıyorsa işlem tamamdır. Elimizi çektiğimizde kilit açılıp kapanmıyorsa, sizin aracınız başka bir yolla aktif/pasif ediliyordur muhakkak..
8. İşlemi geri almak için aynı aşamaları tekrarlamanız yeterli. Ben denedim defalarca ve oldu...
9. Güle güle ve kazasız belasız sürüyoruz inşallah... Allah hepimizi sevdiklerimize bağışlasın...

Siz de lütfen sonucu burada paylaşın ki işe yarayıp yaramadığını herkes görsün.

Toyota Club Türkiye

Verso merkezi kilit kapatma [SONUNDA ÇÖZDÜM]
« : Nisan 29, 2016, 20:38:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '11
  • 12 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Verso merkezi kilit kapatma [SONUNDA ÇÖZDÜM]
« Yanıtla #1 : Mayıs 07, 2016, 11:26:33 »
Çok teşekkür ediyorum bu şekilde halloldu bende de.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Güzel gören güzel düşünür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 5400
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Verso merkezi kilit kapatma [SONUNDA ÇÖZDÜM]
« Yanıtla #2 : Mayıs 26, 2016, 21:30:15 »
Böyle bak çek 5sn basılı tut 3 defa aç kapa yöntemlerini nerden buluyorsunuz. Bir kaynak var mıdır başka özellikleri de inceleyelim