Gönderen Konu: Aracın altından gelen ses  (Okunma sayısı 4350 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 105000
  • Model Yılı: '10
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Aracın altından gelen ses
« : Nisan 29, 2016, 15:10:28 »
Selamlar,

Yaklaşık iki hafta önce Auris 2010 1.4 Dizel aldım. Herşeyiyle mükemmel iken ekspertiz'de şanzımanın açıldığınj öğrendik. Sahibine nedenini sorduk geri viteste ses yapması sebebiyle açıldığını söyledi. Samimiyetine inandığım ve ekspertizi yapan ustanın sorun olmaz deyimiyle sorun olmaz diyerek aldım. Herşey iyi güzel giderken üçüncü gününde 5 km'lik yol yaptım. Geldim kontağı kapatmadan hazırlanıyordum ki bi ses duydum hemde çok yüksek. Ancak daha sonra o yükseklikte yakalayıp kaydetme şansım olmadı. İlk olarak triger veya dinamodan geldiğini düşünerek kaputu açıp kontrol ettim ancak motor tarafından gelmiyordu ses. Sürücü kapısının altına eğilip aracın altını dinledim ve tam olarak alttan bi yerlerden geliyo ses. Kaydettiğim video'da motorun sesi baskın çıkmış ancak dikkatli dinleyince arkadan sanki bir düdük ötüyormuş gibi ses geliyor. İlk olarak şanzımanından şüphelendim, ancak debriyaja bastığımda ses devam ediyor ama vitese aldıktan sonra ses kesiliyordu. Yani araç sadece rolantide çalışırken yapıyor bu sesi. Hareket halindeyken kesiyor. Bu sesi bir türlü ustaların yanında yapmadı. Dün bakımlarını yaptırmış dönüyordum evin önüne geldiğimde yine aynı ses. Bugün arkadaşın ustasına gönderdim kaydı, o da egzos manifoldunu kontrol ettirsib demiş. Sizin yorumlarınız da benim için önemli. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Video linki:

Toyota Club Türkiye

Aracın altından gelen ses
« : Nisan 29, 2016, 15:10:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracın altından gelen ses
« Yanıtla #1 : Nisan 29, 2016, 15:33:47 »
2  hafta önce başıma benzeri bir olay gledi 3 yıldır kullandığım e12  2006 Corolla aracımdan park ederken bir ses gelmeye başladı . Ana dedim benden mi geliyor sanayi yüzü görmemiş araba ne oluyor felan derken dinlemeye başladım . araç rölantide iken yani titreşim var iken geliyor ses tam olarak vites kutusunun altından doğru gelir ses .Bendeki ses eksoz manifolt çıkışından yani manifolt contasından geliyor du sanayide söküp kenarlarına silikon sıkıp geri sıktılar şimdi az geliyor bazen hiç gelmiyor . Eğer arıza bu ise şöyle tespit edebilrsiniz elinize uzunca bir sopa alın fırça sapı ideal ben öyle yaptım. Orta susturucuya ses gelirken yandan bastın ses kesiliyor ise sorun eksoz manifoltu contası kesilmiyor ise başka bir şey olabilir benim aracımda kesiliyordu hele hafif rampa aşağı ses daha şiddetli geliyordu
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 29, 2016, 15:37:52 »
Kesinlikle aynı şeyden bahsediyoruz. Hareket halindeyken sizde de gelmiyor değil mi? Rampa aşağı ses acayip yükseliyor. Benden önce ki sahibi arkasına çiftli egsoz kaynattırmış. Sesi tekrar yapsın ilk sizin dediğinizi deneyeceğim Yücel Bey. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 29, 2016, 16:07:56 »
Aynı sorun muhtemelen dediğimi deneyin sorununuz aynı gibi görünüyor .Hareket halinde iken hiçbir ses yok gelmiyor rölantide motor titreşim halinde iken ses geliyor .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 29, 2016, 19:20:26 »
Yücel Bey yardımlarınız için çok teşekkür ederim tam da sizin dediğiniz gibi oldu. En kısa zamanda egzoscuya uğrayacağım. :)