Gönderen Konu: İÇ TAVAN  (Okunma sayısı 3430 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 185000
  • Model Yılı: '00
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
İÇ TAVAN
« : Nisan 29, 2016, 09:22:42 »
Merhabalar değerli arkadaşlar, 2001 model corollam var, aracımın tavan kısmını içten silmek istiyorum, fakat sarkma yapar diye çekiniyorum..acaba silmek için nasıl bir ürün kullanmamı önerirsiniz, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Toyota Club Türkiye

İÇ TAVAN
« : Nisan 29, 2016, 09:22:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
Ynt: İÇ TAVAN
« Yanıtla #1 : Nisan 29, 2016, 09:30:18 »
Ben silmiş tim problem yaşamadım. Sıvı bir madde var. Aspirin diye geçer  sprey le sürüp sonra bezle ovuyorum. Bezi temiz suda temizleyip tekrar sürdum. Sonra kuru bezle tekrar  üstünden gittim. Sigara dan tavan  sarı olmuştu ilk aldığım da temizledim. Başarılı  bir temizlik olmuştu . koltuklar i da aynı yapmıştım.  Sorun yaşamadım. Sizede kolay gelsin.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

toyota corolla vvti 1.4 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 29, 2016, 09:47:40 »
Bende ilk aracımda kosla halı yıkama ilacıyla sildim bir sıkıntı yaşamamıştım.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 29, 2016, 10:10:26 »
Halı şampuanı da başarılı fakat; Aprin sprey kullanmanız daha rahat ve güzel sonuç verecektir. Yalnız çok sıkıp deterjana bulamayın. Sulandırın ve nemlendirecek kadar sıkın. Bezle biraz ovunca tertemiz olur. Çoğu galeri iç döşemeleri asprinle temizliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 29, 2016, 11:41:35 »
garanti çözüm için direk tavana sıvı sıkmayın. hazırladığınız sıvı karışıma microfiber bezi daldırıp sonrasında güzelce sıkarak silebilirsiniz  :tamam:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 29, 2016, 12:00:07 »
Ben silmiş tim problem yaşamadım. Sıvı bir madde var. Aspirin diye geçer  sprey le sürüp sonra bezle ovuyorum. Bezi temiz suda temizleyip tekrar sürdum. Sonra kuru bezle tekrar  üstünden gittim. Sigara dan tavan  sarı olmuştu ilk aldığım da temizledim. Başarılı  bir temizlik olmuştu . koltuklar i da aynı yapmıştım.  Sorun yaşamadım. Sizede kolay gelsin.

Halil bey,arabanın tavanının sigaradan sarardığını görüp kendince tedbir alıyorsun da,kendi sağlığına tedbir için sigarayı bırakmayı düşünmüyormusun? :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 29, 2016, 12:00:53 »
garanti çözüm için direk tavana sıvı sıkmayın. hazırladığınız sıvı karışıma microfiber bezi daldırıp sonrasında güzelce sıkarak silebilirsiniz  :tamam:

+1
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 30, 2016, 08:42:01 »
Halil bey,arabanın tavanının sigaradan sarardığını görüp kendince tedbir alıyorsun da,kendi sağlığına tedbir için sigarayı bırakmayı düşünmüyormusun? :kötü:
Muhittin bey uyarın için teşekkür ederim. Lakin aracın tavanı ni sigaradan sarar tan ben değilim. Eski sahibi çünkü ben kullanmıyorum ve elinde sigara olanı bindirmiyorum

toyota corolla vvti 1.4 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 30, 2016, 08:47:32 »
Ben halı yıkama makinesi ile her yaz temizlerim arabayı koltukları tabanı tavanı (tavan biraz zor oluyor ilk tavandan başlamak lazım aşağı çok su damlatıyor) deterjan olarak da genelde cosla ile birlikde koltuk temizleyici döküyorum. en son da sadece su koyuyorum makineye 3-4 saat ugraşsamda çıkan suyun rengini görünce değiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 30, 2016, 09:54:39 »
hakan bey tavani hali yikama makinesi ile su püskürtüp geri cektirme şeklinde yapiyorsaniz eğer çok sanslisiniz .Tavan dosemesinin sarkmamasi mucize diyebilirim.Koltuklari o sekilde yapın ama tavan ve kapi yanlarına çok riskli sarkma yapmasi cok yüksek.
Tavan icin en iyisi kosla aspirin loc arap sabunu veya baska bi temizleyiciyi ılık suda köpürüp üstündeki köpüğü micofiber bez ile sürüp daha sonra hafif nemli bez ile silmek.Kapi yanlari icinde ayni.
yada tavan doseme temizleyici spreyleri beze sıkıp öyle silmek.
Çok sulu olmayacak sizin gibi su damliyorsa tehlikeli

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 30, 2016, 12:00:27 »
Tavanın yıkanması fikri beni ürpertiyor. Sıkıntı olur bence. Arkadaş, 2006 Golf aracının tavanını yıkatmıştı, sarkmıştı iki üç yerinden.Bence tavana dokunmayın derim.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 30, 2016, 12:09:21 »
hakan bey tavani hali yikama makinesi ile su püskürtüp geri cektirme şeklinde yapiyorsaniz eğer çok sanslisiniz .Tavan dosemesinin sarkmamasi mucize diyebilirim.Koltuklari o sekilde yapın ama tavan ve kapi yanlarına çok riskli sarkma yapmasi cok yüksek.
Tavan icin en iyisi kosla aspirin loc arap sabunu veya baska bi temizleyiciyi ılık suda köpürüp üstündeki köpüğü micofiber bez ile sürüp daha sonra hafif nemli bez ile silmek.Kapi yanlari icinde ayni.
yada tavan doseme temizleyici spreyleri beze sıkıp öyle silmek.
Çok sulu olmayacak sizin gibi su damliyorsa tehlikeli

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tuncay bey ben bir sakıncası olacağını hiç düşünmedim açıkcası, bundan önceki aracıma 2 kez yaptım aynı işlemi ama şimdiki aracımda sigara içmiyorum yapmama gerek yok o yüzden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 30, 2016, 12:57:25 »
Kapı içleri ve tavan döşemeleri bir nevi yapışkanla tutturulduğundan aşırı deterjan kullanımı ve ıslatma sonucu yapışkan kendini salıp döşemeyi bırakıyor. Aman dikkat :foto:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 30, 2016, 13:12:10 »
Tuncay bey ben bir sakıncası olacağını hiç düşünmedim açıkcası, bundan önceki aracıma 2 kez yaptım aynı işlemi ama şimdiki aracımda sigara içmiyorum yapmama gerek yok o yüzden
Hakan bey 2 aracinizdada olmamasi sizin için büyük bir şans.Hali yikama da çok islak olacagi icin birakabilirdi ama birakmamis.Şahsen kesinlikle tekrarlamayin derim.Böyle şanslı olmayabilirsiniz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 30, 2016, 17:39:35 »
Hakan bey 2 aracinizdada olmamasi sizin için büyük bir şans.Hali yikama da çok islak olacagi icin birakabilirdi ama birakmamis.Şahsen kesinlikle tekrarlamayin derim.Böyle şanslı olmayabilirsiniz

Teşekkürler uyarı için dikkate alıcam, sadece koltuk ve taban bundan sonra :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 162000
  • Model Yılı: '98
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 30, 2016, 20:35:26 »
Ben bugun 98 model corolla aracimin tavanini temizledim, dun sizin gibi cekincelerim vardi ama sonuc cok iyi oldu, matikli camasir makinasi deterjani, yarim kova su ve lif kullandim, bunu da esimin tavsiyesi uzerine yaptim, yoksa bende kosla kullanicaktyim, lifin suyunu iyice sıktıktan sonra silmeye basladim ve surekli lifimi temizledim, hic yorucuda olmadi, bu yontemi deneyebilirsiniz, tavsiyem tavandaki tutamaclari, tavan lambasini ve guneslikleri de sokun temizlik daha iyi ve belirgin olacaktir, kolay gelsin...