0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hocam 15/20 liralık keçeden hayır gelmez imkan varsa orjinal alın. 90 lirayada takım conta var ben arka krank keçesini 120 liraya aldım. Ön nispeten daha kolaydır keçe takılırken kaliteli ve düzgün olursa sıkıntı çıkmaz. Ben geçen aralıkta arka keçeyi değiştirdim şanzıman indi 1 gün sürdü 200 lira işçilik verdim. Usta arkadaşımdı keşke motoru sökseydik şanzımandan kolaydı dedi.
Abi 250bin km.ye gelmiş ne kadar kaliteli olursa olsun, herşeyin bir ömrü var. Bence biraz daha idare edip arada diğer masrafları da çıkart. Ne bileyim baskı balata vs gibi orada değiştirilebilecek diğer şeyleri de katarsın. Boşuna sonradan işçilik vermezsin.
İlgine teşekkür ederim abi. Parçayı tanıdık olduğum samimi bir arkadaşım orjinalini yolluyor 35 liraymış. Otomobil üreticileri 20-30 liralık parça için bu kadar zor olan bir işlemi daha kaliteli yaparak önüne geçemezler mi acaba merak ediyorum? inşallah çok istemezler
Bir sorunu daha halletmenin(ucuza halloldu) mutluluğunu yaşıyorum. Ön krank keçesini sabah gittim değiştirdi usta. İnşallah içerlerde değildir yoksa canımıza okur dedi. Değişimden kısaca bahsedeyim belki birilerinin işine yarar. Hatta malzemesi olan kendisi bile değiştirebilir.Önce sağ taraftan aracı kaldırdı usta sonra "V" kayışını gerdirerek kasnaktan boşa aldı.Yağ Karterinin üstünde yer alan krankın bulunduğu kasnağı söktü ve keçe direk karşımıza çıktı. Çıkan keçe ömrünü tamamlamış şekli şemali değişmişti bu sebeple bayağı yağ damlatıyormuş. Sonra aracı geri topladı. Parçayı orjinal olarak bir arkadaşım yolladı 35 lira, İşçilik olarak da usta 40 lira aldı. Artık hakkı mıdır değil midir bilemem ama 150-200 lirayı gözden çıkardığım için sesimi çıkarmadım. 1 saat uğraştı yinede. Bu 10bin bakım yağ değişikliği bana bayağı pahalıya mal oldu ama inşallah sorun çözülmüştür zamanla görecez artık. Yardımcı olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Özcan bey Selman hocam ikinizede geçmiş olsun. Benim üst kapak contada terleme yapıyor aldım henüz değiştirme fırsatı bulamadım. Ben siyah silikon conta Würth aldım bide arkadaş Alman ürünü üstünde hiç Türkçe yazı olmayan sıvı conta verdi,kaçırırsa para almam dedi hakikaten çok kaliteliymiş.
Öncelikle iyi Dilek'lerin için teşekkür ederim Yaşar bey kardeşimContayı yaptırdığımda saat 17:30 civarıydı, hanım 18:30'da işten çıkıyor. Usta eskisini atıp yenisini takacak diye kısa ve öz bir zaman hesabı yapmıştım. 10 liralık silikon 20-30 dakikada kuruyorken servisten aldığım silikon 1 saat geçmesine rağmen hala kurumamıştı. Hanım dışarıda kaldığı için riski göze alıp atölyeden ayrıldım. Neyse ki bir sorun çıkmadı. Yaklaşık 10 günden bu yana motoru yıkayıp temiz bir motora sahip olacağım diye hevesleniyorken bu bir türlü gerçekleşmedi. Sağlık olsun