Gönderen Konu: TOYOTA Formula 1'den çekilebilir !!!!  (Okunma sayısı 3586 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
TOYOTA Formula 1'den çekilebilir !!!!
« : Ocak 22, 2009, 22:49:48 »
böyle bir muhabbet dönmüştü daha önce de, olmamasını umuyordum ve işallah da olmaz.
Bağlı olduğum İstanbul gözetmenleri mail grubundan öğrendim tam kaynağını bilmiyorum.

Toyota'nın üst düzey yetkilileri, 2009 sezonunda başarısız olunması halinde Formula 1'den çekilecekleri yönündeki iddiaları doğruladı.

honda'nın küresel ekonomik krizi nedeniyle çekilmesinden sonra Formula 1'de kalan tek Japon otomobil üreticisi olan Toyota, 2009 sezonunda başarıya mecbur.

Yeni sezonda istenen sonuçların alınamaması halinde Toyota'nın Formula 1'den ayrılacağı yönündeki medya haberleri, şirketin üst düzey yetkilileri tarafından doğrulandı.

Algarve testinde gazetecilere konuşan Toyota'nın motorsporları başkanı John Howett, "iyi bir sezon geçirmek zorundayız. Tokyo'daki patronların gözü üzerimizde. Başarılı olamazsak F1'de geleceğimiz yok" dedi.

Howett, 2009'da hedeflerinin ilk yarış birinciliği olduğunu belirtti. Takımın İtalyan pilotu Jarno Trulli, TF109'un lansmanından hemen önce yaptığı açıklamada ilk altı grand prix'de mutlaka bu hedefe ulaşmaları gerektiğini söylemişti.

John Howett, "kazanmamız şart mı bilemiyorum. Ama Formula 1'deki geleceğimizi sağlama almak için mutlaka yarış kazanmamız gerekiyor diye hissediyoruz" dedi.

Toyota Formula 1 takımının lehine faktörlerden bir tanesi, motorsporlarına tutkuyla bağlı olduğu bilinen, hatta bazı yarışlara pilot olarak katılan Akio Toyoda'nın Toyota Motor Corporation'ın başına getirilmesi.

Toyota'nın takım şefi Tadashi Yamashina, Toyoda'dan önceki başkan Katsuaki Watanabe'nin, F1'e devam kararı verdiğini ve bu şansı iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, "masrafları kısarak ve aldığımız sonuçlarla, Toyota'nın yatırımının boşa gitmediğini göstermek zorundayız" dedi.

Formula 1'e 2002'de giren Toyota, geçtiğimiz sezonu markalar klasmanında 56 puanla beşinci sırada bitirdi. Japon takımı 2005 yılında 88 puanla dördüncü olarak en başarılı sezonu geçirmişti.

Toyota Club Türkiye

TOYOTA Formula 1'den çekilebilir !!!!
« : Ocak 22, 2009, 22:49:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: TOYOTA Formula 1'den çekilebilir !!!!
« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2009, 09:31:47 »
Bu şansı nasıl değerlendireceklerini göreceğiz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2009, 09:46:03 »
bence haklılar girdiklerinden beri  isim söz ettiremediler.
araba yavaş oldugu söyleniyordu espiri konusu bile oldu
toyota başarı bekliyor zaten maliyeti çok büyük bir spor f1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2009, 00:27:10 »
Formuladan çekilirlerse eğer elde edecekleri kârla, şu hız sabitleyici olayını d4d corolla ya da uygulayarak bir sürpriz yaparlarsa pek güzel olur...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2009, 08:35:34 »
  Onların yerine TCT olarak biz gireriz hep beraber. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2009, 08:47:33 »
Şimdilik iyi gidiyor. Bu şekilde devam ederlerse sorun çıkacağını sanmıyorum. Fakat düşen satışlar ve bozulan mali dengeler, sezon sonunda alınan sonuç ne olursa olsun yine de  Toyota'nın F1'den çekilme kararı almasına neden olabilir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2009, 20:07:33 »
Bence bu F1 artık eski çekiciliğini yitirdi. Ben eskiden Ferrari'yi tutardım, şimdi ise ot gibi izliyorum... Sanırım tuttuğum Schumacher imiş... Schumacher gibi pilot lazım Toyota'ya... Doğru dürüst bir araç geliştirmek için bu şart... Trulli ile başarı falan gelmez bence... Toyota da F1'den çekilir böylece... 
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2009, 08:15:53 »
F1 scumacherin ardından yıllardır izlediğimiz sonucu, şampiyonu belli tifosilerin bile zaman zaman rekabet istediği bir koşuldan kurtuldu. O eski zamanlarda dünya şampiyonluğu 5 6 yarış öncesinden bellli olabiliyordu ve Barrichello nun yıllardır gasp edilen 1.likleri vardı. Schumacherin ardından bunların hepsi bitti, 2 yıldır dünya şampiyonluğu son yarışta belli oluyor ve son 2 3 yarışa kadar şampiyon adayı 3 hatta 4 pilot oluyor. Aradan gelen genç yetenekler yarış kazanabiliyor. bunları hiçbirisi yoktu 1.belli 2.kim durumu vardı ve spor kan kaybetmeye başlamıştı. Şu anda f1 gerçekten olması gerektiği gibi, pilotların ve takımların pistte en iyi zamanları yapma, yarım saniyeler için taklalar atma durumları sözkonusu yani f1 heyecanını son 2 3 yıldır geri kazanmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 08, 2009, 11:36:02 »
Doğan rekabet açısından haklısın tabii. Ben spektaküler pilotların azlığından bahsediyorum. Biraz Hamilton hoşuma gidiyor.  Ama Schumacher'in başarısı kendi emeği iledir çünkü Ferrari'nin o araçlarının gelişimindeki en büyük faktördür bence... Şu anda takımlar arasında rekabet var ama heyecan veren pilot sayısı çok az.... Mesela Hakkinen ile Schumacher rekabeti ne de güzeldi...
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 08, 2009, 16:31:48 »
  Daha öncede Senna ile Prost.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 08, 2009, 17:16:31 »
son yarışta yanlış hatırlamıyorsam 3. oldu toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 08, 2009, 19:08:42 »
Ali Rıza abi daha geçtiğimiz yıl son yarışta Brezilya'da 1 puan farkla şampiyon oldu Lewis Hamilton daha önceki yıl da keza öyle ama pist üzerinde 1e 1 araç kapışmaları biraz azaldı evet bunun sebebi bence artık dandik takım diye bir kavram kalmadı eskiden puan almak başarıydı ilk 6 puan alıyordu puanlama değişikliğinden itibaren zaten bu durum ortadan kalktı bir de alt takımların hızlanması eşitliği ortaya çıkardı nispeten yani bugün griddeki 10 takımdan dandik denebilecek tek takım Force İndia olabilir hadi en fazla Red bull diyelim geriye bakınca brawn, ferrari, mclaren, toyota, red bull, williams , toro rosso, sauber bmw ve renault hepsi de bişeyleri başarmış kuvvetli ekipler yani velhasılı takımların kuvvetlenmesi farkı azalttı mevcut tablo ortaya çıktı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 18, 2009, 09:50:40 »
bu konuda bugün yayınlanan güncel gelişme

Toyota Takımı, Patronların Baskısında

Toyota sezonun şu ana kadar geçen zamanında Brawn GP'nin en yakın rakibi olarak görülüyor olmasına ve ilk iki yarışta podyumlarda yerlerini almalarına rağmen Japon patronlarını tam olarak memnun edebilmiş değil.

Bu görüş, takımın güçlü durumuna rağmen Japonya'daki üst düzey üyelerin takımın ilk yarışını kazanana kadar baskıyı azaltmayacağını belirten Toyota takım başkanı John Howett'e ait.

Güçlü performanslarının ardından Toyota patronlarının durumu sorulan Howett: "Çok olumlu olduklarını düşünüyorum ama bizi hâlâ son adım için teşvik ediyorlar. Biz o noktaya ulaşana kadar dinlenmeyecekler. Ama biz de öyle"

Toyota, sadece üç takımın kullandığı iki katmanlı difüzörün faydasını sezonun başlarında gördü. Rakip takımların bu parçaya karşı çıkmasına rağmen Temyiz Mahkemesi'nden onayı aldılar.

Howett: "Kazanmak istiyoruz ama  arkamıza da bakmalıyız. Çünkü diğerlerinden bazılarının bizi yakalayacağından eminim. Brawn araçlarını yakalamak için bir iki ondalık bulmamız gerekiyor, bu yüzden halâ çok gergin bir sezon"

"Red Bull aşırı derecede rekabetçi, onlarla arada o kadar fark yok ve (çift katmanlaı difüzör) kullanmıyorlar. İşte bu yüzden performansı geliştirmek için bir çok alan var ve bazı çok profesyonel takımların olduğunu da biliyorum"

"Bir dakika bi uyuyamayız. Sezon ortasında çok ama çok hızlı araçlarla ortaya çıkacaj bazı diğer takımlarla çok zor bir mücadele olacağını bekliyorum. Ve şu anda memnun veya tatmin olmayan insanların sezonun