Gönderen Konu: T25 Avensis Turbo Problemi / Video Ekledim / Turbo Usta Tavsiyesi  (Okunma sayısı 3427 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 325000
  • Model Yılı: '07
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Herkese Selam arkadaşlar,

Aracımın turbosundan vites geçişlerinde hafif ıslık sesi geliyordu. Yani yüksek devirde gaz kestiğinizde geliyordu. Vites atarken değil sadece. Şimdi ise turbo devreye girdiği devirden itibaren yoğun bir şekilde ıslık sesi geliyor. Video da sesi rahatlıkla duyabilirsiniz.

Aslında bu ses 1 aydır var. Vakit bulamadığım için servise gidemedim. Dün her zaman ki servisime Ortaköy Toyota'ya gittim. Test sürüşüne çıktık. Turbo yavaş yavaş miladını dolduruyor dedi usta. Turbonun sıfırı için fiyat aldım. 5.650 TL, Forever indirimim ile 4.500 TL ye sıfır turbo takıyor yetkili servis. Fiyat çok fazla geldi. O yüzden sağlam bir revizyon vs yapmayı düşünüyorum. Bunun için sağlam bir hem toyotacı hem de turbocu bir usta tavsiyesine ihtiyacım var. Avensisin turbosu 325.000 e kadar dayanabildi :D

Bu arada, çekişte problem yok. Problem tamamen sesin kendisi :argh:

https://www.youtube.com/watch?v=sQJ6XfBNybU
Toyota Avensis 2.0 D4D Elegant

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Ynt: T25 Avensis Turbo Problemi / Video Ekledim / Turbo Usta Tavsiyesi
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2016, 21:13:21 »
Tarık bey, videoyu izledim. Turboda bir problem olduğunu düşünmüyorum. Çünkü turboda bir problem olsa bunu yalnızca ıslık sesi ile değil; çatır çutur sesler eşliğinde egzozdan çıkan yoğun bir beyaz duman ile görürdünüz. Turbo, yapısı gereği çok yüksek devirde dönen karşılıklı pallerden oluşur. Dediğim gibi, problem böyle yavaş yavaş çıkmaz, çat diye gider.

Bence basınç hortumlarında ya da hava filtresi kabının bağlantısında bir boost kaçağı var. Uzun vadeli bir ses olması, hortum kaçağı ihtimalini yükseltiyor. Hortum giderek yırtılıyordur gibi.

Öte yandan, 5600 lira abartılı bir rakam. O fiyatlara GT35 falan alınır. Hani mutlaka almak durumunda kalırsanız -vaktiniz de varsa- Almanya'ya gidip, 500 euroya orijinal avensis turbosu alıp dönmek bile daha ucuza malolur.

Bir de şunu ekleyeyim, turbolu araç kullanırken asla motoru rölantide bir süre çalıştırmadan kapatmayın. Devirli kullanım sonrası turbo hala dönüyor olduğu için motoru kapatınca yağlama kesilir ve paller ışırı sıcak/yağsızlıktan dolayı kırılır.
2006 Toyota Yaris 1.0 MMT
2004 Subaru Impreza WRX STI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2016, 21:46:41 »
Tarık bey, videoyu izledim. Turboda bir problem olduğunu düşünmüyorum. Çünkü turboda bir problem olsa bunu yalnızca ıslık sesi ile değil; çatır çutur sesler eşliğinde egzozdan çıkan yoğun bir beyaz duman ile görürdünüz. Turbo, yapısı gereği çok yüksek devirde dönen karşılıklı pallerden oluşur. Dediğim gibi, problem böyle yavaş yavaş çıkmaz, çat diye gider.

Bence basınç hortumlarında ya da hava filtresi kabının bağlantısında bir boost kaçağı var. Uzun vadeli bir ses olması, hortum kaçağı ihtimalini yükseltiyor. Hortum giderek yırtılıyordur gibi.

Öte yandan, 5600 lira abartılı bir rakam. O fiyatlara GT35 falan alınır. Hani mutlaka almak durumunda kalırsanız -vaktiniz de varsa- Almanya'ya gidip, 500 euroya orijinal avensis turbosu alıp dönmek bile daha ucuza malolur.

Bir de şunu ekleyeyim, turbolu araç kullanırken asla motoru rölantide bir süre çalıştırmadan kapatmayın. Devirli kullanım sonrası turbo hala dönüyor olduğu için motoru kapatınca yağlama kesilir ve paller ışırı sıcak/yağsızlıktan dolayı kırılır.

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Yetkili serviste ki usta turbodan geliyor bu ses dedi. Yavaş yavaş turbonun gittiğinin habercisi dedi. Önerdiğiniz bir usta var mı? Gidip göstereyim.
İlk çalıştırırken en az 20 saniye bekleyip kalkış yapıyorum, stop ederken de en az 15 saniye en çok 1 dakika bekliyorum, aracı kullanma süreme göre..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 120000
  • 14 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 27, 2016, 00:35:24 »
Sondan başlayayım; rölantide bekleme sürenizi, son 3 dakikada yüksek devirli kullandıysanız 1 dakika, son 3 dakikada orta devirde kullandıysanız 30 saniye civarında olacak şekilde ayarlarsanız daha etkin bir koruma sağlarsınız.

Maalesef İstanbul'da tanıdığım bir yer yok (Ankara olsaydı hiç problem olmazdı) ama en azından başka bir yere/ustaya da gösterip fikir almakta fayda var. Özellikle basınç hortumlarını kontrol ettirin. Intercooler bağlantıları, hava filtresi bağlantıları vs.

Dediğim gibi, turbo sorunu olsa ses farklı çıkardı, videodaki ıslık sesi daha çok bir hava kaçağını düşündürüyor. Son zamanlarda turbo parçalarını söktürdüyseniz ve parça birleşimlerini termal macunla kapatmadılar ise ya da varolan macun eskidiyse de sistemde kaçak olabilir.
2006 Toyota Yaris 1.0 MMT
2004 Subaru Impreza WRX STI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 27, 2016, 01:14:53 »
İstanbulda olduğunuzu görüyorum

@Ufuk Sönmez (16363)  Abi ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 27, 2016, 09:47:25 »
2.0 dizel düşük km lerde araç bakan birisi olarak sizin konuyla yakından ilgilenmek istedim.

Google dan diğer markalardaki sorunlara baktim ve çözümleri var.

1. Turbo hortumunda çatlak var mı, hava kaçırıyor mu iyi kontrol edilmeli.

2. Araçtaki diğer hortum akşamları da kontrol edilmeli. Oradan da ıslık sesi gelebiliyormus turboyla alakasız.

3. Turboya yağ kactiysa mesele olabilirmiş.

4. Turbo pervaneleri yüksek ihtimal gibi geliyor ..miladini doldurmaya başlamışsa. Diğer donanımlarda hasar varsa ..

Ama bu durumlarda araba biraz daha fazla yakar ve duman atar ..daha da kritik ise.

Normalde motordan anlamam sikayetlerden okuduğum sonucu ve ihtimalleri yazıyorum

Genelde taksiciler iyi ustaları daha iyi bilirmis. Belki bu konuda onlar daha iyi yardımcı olabilir ..Umarım sorununuzu en yakın zamanda ve az masrafla çözersiniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 27, 2016, 11:23:10 »
Sondan başlayayım; rölantide bekleme sürenizi, son 3 dakikada yüksek devirli kullandıysanız 1 dakika, son 3 dakikada orta devirde kullandıysanız 30 saniye civarında olacak şekilde ayarlarsanız daha etkin bir koruma sağlarsınız.

Maalesef İstanbul'da tanıdığım bir yer yok (Ankara olsaydı hiç problem olmazdı) ama en azından başka bir yere/ustaya da gösterip fikir almakta fayda var. Özellikle basınç hortumlarını kontrol ettirin. Intercooler bağlantıları, hava filtresi bağlantıları vs.

Dediğim gibi, turbo sorunu olsa ses farklı çıkardı, videodaki ıslık sesi daha çok bir hava kaçağını düşündürüyor. Son zamanlarda turbo parçalarını söktürdüyseniz ve parça birleşimlerini termal macunla kapatmadılar ise ya da varolan macun eskidiyse de sistemde kaçak olabilir.

Turbo hiç sökülmedi,kurcalanmadı.Yarın bir turbocuya göstereceğim bakalım..

Mesaj Birleştirildi: Nisan 27, 2016, 11:23:54
İstanbulda olduğunuzu görüyorum

@Ufuk Sönmez (16363)  Abi ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim

Teşekkür ederim, özel mesaj atabiliyor muyuz? Forumu pek kullanmadığım için yabancısıyım :-\

Mesaj Birleştirildi: Nisan 27, 2016, 11:25:43
2.0 dizel düşük km lerde araç bakan birisi olarak sizin konuyla yakından ilgilenmek istedim.

Google dan diğer markalardaki sorunlara baktim ve çözümleri var.

1. Turbo hortumunda çatlak var mı, hava kaçırıyor mu iyi kontrol edilmeli.

2. Araçtaki diğer hortum akşamları da kontrol edilmeli. Oradan da ıslık sesi gelebiliyormus turboyla alakasız.

3. Turboya yağ kactiysa mesele olabilirmiş.

4. Turbo pervaneleri yüksek ihtimal gibi geliyor ..miladini doldurmaya başlamışsa. Diğer donanımlarda hasar varsa ..

Ama bu durumlarda araba biraz daha fazla yakar ve duman atar ..daha da kritik ise.

Normalde motordan anlamam sikayetlerden okuduğum sonucu ve ihtimalleri yazıyorum

Genelde taksiciler iyi ustaları daha iyi bilirmis. Belki bu konuda onlar daha iyi yardımcı olabilir ..Umarım sorununuzu en yakın zamanda ve az masrafla çözersiniz..

Servis, turbo pervanelerinden dedi ama sesi dinleyerek bu kanıya vardılar. Yarın bir turbocuya göstereceğim, onlar anlar sanırım.
Düşük km 2.0 Dizel Avensis çok nadir bir-iki tane satılık var. Bence hem düşük km hem de Excutive olanlardan bakın :) Sunroof, elektrikli koltuk, 17" jant vs ekstraları var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2016, 11:39:21 »
Güngören Sanayi Mahallesi çeşme durağında Toyotronic Servisin sahibi Mithat Usta var.Ben 2006 dan bu günü kadar gidip geliyorum. Tel.0212 637 80 80 bir görüş istersen.Dükkanında sırf Toyota arabalara bakıyorlar. Ben bu güne kadar bir sıkıntı yaşamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 27, 2016, 11:47:11 »
Aynı durum Corsa 1.3cdti ile başıma gelmişti, ses zaman içinde kalınlaştı, bir süre sonra da turbo pervanesi dibinden kırıldı.
Yenisi o zaman 1200 liraydı, çıkmacı 600 dedi, aynı parca Fiat'da yeni olarak 500 dedim, o zaman 250 ver dedi   :D iyi durumda bir cikma ile durumu kurtarmıştım.
Bu turbo başka hangi araçlarda kullanılıyor, bunu da araştırırsanız belki faydası olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 27, 2016, 17:01:21 »
Güngören Sanayi Mahallesi çeşme durağında Toyotronic Servisin sahibi Mithat Usta var.Ben 2006 dan bu günü kadar gidip geliyorum. Tel.0212 637 80 80 bir görüş istersen.Dükkanında sırf Toyota arabalara bakıyorlar. Ben bu güne kadar bir sıkıntı yaşamadım.

Teşekkür ederim, az önce aradım ulaşamadım. Yarın bir daha ararım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 27, 2016, 18:37:08 »
Özel mesaj atabilirsiniz
Yada
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 135000
  • 7 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 27, 2016, 22:37:03 »
Turbochargerdaki islik sesi size yakin zamanda bir sorun cikarmaz.iyi bir usta turbochargeri sokup her iki tarafi ,ozellikle agsoz tarafi fan kanatciklarini sabirla iyi bir sekilde temizlesin.turbochargerin mil yataklari rulmansiz yagli yataklardir.bu yataklarin yaglama kanallarinida temizlesin.ses seda kalmaz.eski bir kia cerato 1.6 ex advance kullanicisi olarak bu yazdiklarim tecrube ile sabittir.
mil yataklari burclu yataklardir.bu burclarda asinma var ise tamir kitleride mevcuttur.
Otomobilleri iyi,kötü diye ayırmayın. Herbiri farklı bir amaç için üretilmiştir. Onları iyi ve kötü kullananlar vardır.