Gönderen Konu: Vites Üzerin'deki Tuş Hakkında Yardım...  (Okunma sayısı 1125 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Vites Üzerin'deki Tuş Hakkında Yardım...
« : Ocak 22, 2009, 21:22:36 »
2006 Corolla A/T sahibiyim daha yeni aldığımdan dolayı yeni yeni alışıyorum araca...

ne olduğunu bir türlü çözemediğim bir sorunu sizinle paylaşıp bir cevap aramak istedim...

Otomatik vitesin geçme tuşunun hemen alt tarafında üzerinde O/D yazan bir tuş var bastığın zaman kadran konsolunda O/D off ışığı yanıyor yani sürekli açık durumda bende sanırım...

ancak hiç off'ta bırakmadım ne olduğunu bilmediğim için yanlış bişey yapmamak adına...

eğer bu tuşun arabanın hangi fonksiyonunu devreye geçirdiğini veyahut devreden çıkartığını bilen varsa bana yardımcı olursa sevinirim şimdiden sağolun...
Şanslı Değilim , Kazanmayı Biliyorum...

Toyota Club Türkiye

Vites Üzerin'deki Tuş Hakkında Yardım...
« : Ocak 22, 2009, 21:22:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Vites Üzerin'deki Tuş Hakkında Yardım...
« Yanıtla #1 : Ocak 22, 2009, 22:29:56 »
2006 Corolla A/T sahibiyim daha yeni aldığımdan dolayı yeni yeni alışıyorum araca...

ne olduğunu bir türlü çözemediğim bir sorunu sizinle paylaşıp bir cevap aramak istedim...

Otomatik vitesin geçme tuşunun hemen alt tarafında üzerinde O/D yazan bir tuş var bastığın zaman kadran konsolunda O/D off ışığı yanıyor yani sürekli açık durumda bende sanırım...

ancak hiç off'ta bırakmadım ne olduğunu bilmediğim için yanlış bişey yapmamak adına...

eğer bu tuşun arabanın hangi fonksiyonunu devreye geçirdiğini veyahut devreden çıkartığını bilen varsa bana yardımcı olursa sevinirim şimdiden sağolun...
Buğrahan aracın yni.Kullanıcı el kitabın yokmu.Orda yazar.Kitabın yoksa burada belitte arabadan kitabı alıp geleyim.Cevabını yazarım,yazmaya çalışırım...Dediğini görmeden ezbere bir şey demeyelim
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Ocak 22, 2009, 23:27:01 »
over drive tuşudur o. yani vitesi belli bir vitese mesela 3. vitese kilitleme işine yarar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 23, 2009, 08:15:19 »
  Selam.
 Öncelikle seni Tanışma bölümünde tanımamız mümkün mü Buğrahan?
 Evet, o tuş Overdrive tuşudur. Bildiğim kadarı ile uzun yolda vitesi büyütür ve hem yakıt tasarrufu sağlar, hemde sesi azaltır. Çünkü aracın biraz daha düşük devirde yol almasına izin verir. Ancak hızlanma vitesi değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 24, 2009, 13:40:36 »
Merhaba Buğrahan, ben de biraz kendi tecrübemle biraz da kullanım kılavuzundan harmanlayarak açıklamaya çalışayım.

Vitesin üzerindeki tuş "overdrive" ı kapatmaya yarayan tuş. Overdrive varsayılan olarak sürekli açıktır, hatta overdrive'ı kapamışken aracınızın kontağını kapatıp tekrar açtığınızda overdrive'ın açık olduğunu görebilirsiniz.

Overdrive açık iken aracınız motor devrinin fazla yükselmesine izin vermeden 2000-2500 devir civarında dördüncü vitese geçer, bunun getirisi konforlu kullanım ve düşük yakıt tüketimidir.

Vitesin üzerindeki tuş ile overdrive ı kapatırsanız aracınız 3. vitesten dördüncü vitese geçmez. Getirisi de tahmin edebileceğiniz gibi 3. vitesin farklı dişli oranı ve motorun yüksek devri aracınız çok daha rahat hızlanmasını sağlar, götürüsü de yüksek devirdeki motor sesi ve tabi ki beraberindeki yüksek yakıt tüketimidir.
2005 Corolla Sedan Terra A/T