Gönderen Konu: Park halindeyken carpma.  (Okunma sayısı 6773 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kırmızıda geçti, ama artık çok geçti...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 74 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Park halindeyken carpma.
« : Nisan 25, 2016, 23:51:58 »
Aracim park halindeyken muhtemelen yandaki arac cikarken benim arka sag tarafa surtmus hasar vermis [emoji35] sabah gordum canim cok sikildi. Aksigortaya mail attim kaskoyu bozmayalim dediler . Getirin bakalim dediler.

2015 1.6 Corolla Advance
Geç gitmek, hiç gitmemekten iyidir.

Toyota Club Türkiye

Park halindeyken carpma.
« : Nisan 25, 2016, 23:51:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Park halindeyken carpma.
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2016, 02:12:10 »
üsteki çizige yapacak birsey yok.diger tampona rötuş yapılır

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2016, 08:16:22 »
geçmiş olsun. allah daha büyük kazalardan herkesi korusun. nazarlık diyelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 26, 2016, 09:04:03 »
Geçmiş olsun büyük bir şey yok gibi, ama yinede insanın canını sıkıyor işte.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2016, 09:18:32 »
Geçmiş olsun.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 26, 2016, 09:19:41 »
Geçmiş olsun. Sakın böyle küçük şeyler için canını sıkma. Yoksa başına büyüğü gelebilir. Hİç bir şey yapmayacaksın, çizik yere rötuş yapacaksın. İnci beyazı boya kodu 070 ve sanayi de ya da servise gidip rötuş için boya yaptırıp alacaksın. Küçük bir boya fırçası alacaksın kırtasiyeden ve siyah yerlere süreceksin. Ancak, ilk önce ofis de kullanılan beyaz renk tipex süreceksin ve üzerine aldığın rötuş boyasını süreceksin. Ve unutacaksın, oraya bakmayacaksın. Nazarlık olarak kalacak.

Neden canını sıkma dedim? Aralık ayında cuma sabahı ofisin önünde sola dönerken arkada ki öküz geldi arka tampona soldan vurdu. Neyse ki bir şey olmadı. Yerinden çıkma vs. olmadı. Ancak belli belirsiz çizikler oldu tamponda üzüldüm. Bütün gün ne zaman aşağı insem o çiziklere baktım durdum. Ama rötuşluk bir durum asla yok ortada. Akşam eve giderken daha büyüğü geldi başıma. Arkadan gelen hayvan oğlu hayvan Mercedes C180 bana arkadan vurdu ve bende onun etkisiyle önümde duran kamyonete vurdum. Kamyonete bir şey olmadı neyse ki. Benim arka tampon çatladı. Ön kaput çok az yamuldu, farlar ve panjur kırıldı. Mercedes suçlu çıktı %100 ve tüm masrafım onun sigortasından benimkine rücu edilerek yapıldı. Arka tampon değişti, ön kaput, ön farlar ve panjur değişti. Ön tampon mini onarım ile yapıldı ve tramer de 7.300 TL hasar oldu. Çok şükür sorunsuz biniyorum, inci beyazı ve araba yeni olduğundan ton farkı dahi olmuyor.

Bu nedenle sıkma canını. Dediğim gibi rötuş yap bin. Mesela arka sol kapıma bir hıyar geçen yaz park halinde kapısının kenarını değdirmiş. Nokta kadar göçük var belli belirsiz ve takmıyorum bile kafama.  Hafif siyah çizikler bu arada derin değil gibi, onlar cila vs. çıkabilir. Ama diğerine dediğim gibi rötuş yap ve yoluna devam et.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 26, 2016, 12:49:21 »
Can sikintim gitti. Ilk olunca gozum de hep oraya takiliyor ama Allah daha buyuk kaza bela vermesin. Ilgi ve iyi dilekleriniz icin sagolun. Dedigniz gibi rutus yaptiracagim. Gerisi kalsin. Tesekkurler.

2015 1.6 Corolla Advance

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 02, 2016, 08:19:13
Geçmiş olsun. Sakın böyle küçük şeyler için canını sıkma. Yoksa başına büyüğü gelebilir. Hİç bir şey yapmayacaksın, çizik yere rötuş yapacaksın. İnci beyazı boya kodu 070 ve sanayi de ya da servise gidip rötuş için boya yaptırıp alacaksın. Küçük bir boya fırçası alacaksın kırtasiyeden ve siyah yerlere süreceksin. Ancak, ilk önce ofis de kullanılan beyaz renk tipex süreceksin ve üzerine aldığın rötuş boyasını süreceksin. Ve unutacaksın, oraya bakmayacaksın. Nazarlık olarak kalacak.

Neden canını sıkma dedim? Aralık ayında cuma sabahı ofisin önünde sola dönerken arkada ki öküz geldi arka tampona soldan vurdu. Neyse ki bir şey olmadı. Yerinden çıkma vs. olmadı. Ancak belli belirsiz çizikler oldu tamponda üzüldüm. Bütün gün ne zaman aşağı insem o çiziklere baktım durdum. Ama rötuşluk bir durum asla yok ortada. Akşam eve giderken daha büyüğü geldi başıma. Arkadan gelen hayvan oğlu hayvan Mercedes C180 bana arkadan vurdu ve bende onun etkisiyle önümde duran kamyonete vurdum. Kamyonete bir şey olmadı neyse ki. Benim arka tampon çatladı. Ön kaput çok az yamuldu, farlar ve panjur kırıldı. Mercedes suçlu çıktı %100 ve tüm masrafım onun sigortasından benimkine rücu edilerek yapıldı. Arka tampon değişti, ön kaput, ön farlar ve panjur değişti. Ön tampon mini onarım ile yapıldı ve tramer de 7.300 TL hasar oldu. Çok şükür sorunsuz biniyorum, inci beyazı ve araba yeni olduğundan ton farkı dahi olmuyor.

Bu nedenle sıkma canını. Dediğim gibi rötuş yap bin. Mesela arka sol kapıma bir hıyar geçen yaz park halinde kapısının kenarını değdirmiş. Nokta kadar göçük var belli belirsiz ve takmıyorum bile kafama.  Hafif siyah çizikler bu arada derin değil gibi, onlar cila vs. çıkabilir. Ama diğerine dediğim gibi rötuş yap ve yoluna devam et.

Sagol Burak hocam. Sana da cok gecmisler olsun. Allah tekrar kaza bela yasatmasin ve daha buyuklerinden korusun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • merhaba 1.4 d-4d sedan mm/t
  • Kilometre: 239500
  • Model Yılı: '06
  • 254 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 26, 2016, 14:31:27 »
Aracim park halindeyken muhtemelen yandaki arac cikarken benim arka sag tarafa surtmus hasar vermis [emoji35] sabah gordum canim cok sikildi. Aksigortaya mail attim kaskoyu bozmayalim dediler . Getirin bakalim dediler.

2015 1.6 Corolla Advance
Mehmet bey büyük geçmiş olsun,Allah beterinden korusun,can sıkılmaması mümkün değil,bence pasta cila yaptırın canınızı sıkan görüntü büyük ölçüde kaybolacaktır,Tekrar geçmiş olsun
1993te 87 Renault tx, 1994te 0 Renault Toros binek,1996da 91 skoda formen,1997de 90 renault manacer,(2001-2013 arası maalesef arabasız)nihayet 2013 nisan  Toyota Corolla 2006 1.4 d-4d mmt  182.000 km.
İstemek yetmez
Öyle bakarsın işte 28

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 26, 2016, 14:50:32 »
Geçmiş olsun sinek mide bulandırır derler ya buda öyle minicik bi hasar insanın moralini bozuyor.
Kasko  varsa mini onarımdan hallederler.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 26, 2016, 15:09:19 »
Mehmet bey büyük geçmiş olsun,Allah beterinden korusun,can sıkılmaması mümkün değil,bence pasta cila yaptırın canınızı sıkan görüntü büyük ölçüde kaybolacaktır,Tekrar geçmiş olsun

Tesekkur ederim. Arac henuz 4 ayini doldurmadi. Ondan da canim sikildi tabi. Bir de madem boyle bir olay olmus haber verilmemesi de ayri bi can sikintisi. Gerci Surten sahis farketmemis de olabilir bu ihtimal de var . Neyse Allah beterlerinden korusun hepimizi. Iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim. Ufak rutuslar is gorecektir. Cok selamlar.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 02, 2016, 08:18:28
Geçmiş olsun sinek mide bulandırır derler ya buda öyle minicik bi hasar insanın moralini bozuyor.
Kasko  varsa mini onarımdan hallederler.

Evet oyle malesef. Neyse saglik olsun Allah beterlerinden korusun. Kaskom full olmasina ragmen policeyi inceledim ; mini onarim yokmus. Aksigorta toyotalar icin mini onarim yapmiyormus. Ufak rutus yaptirip gerisini de nazarlik saklarim artik :) ilginiz ve dilekleriniz icin tesekkurler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 26, 2016, 17:46:40 »
servıse Bakım ıcın gıttınızde rotus yaptırabılırsınız ucret almıyorlar.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 33 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 26, 2016, 20:51:36 »
Geçmiş olsun. Aksigorta mini onarımda autoking ile anlaşmalı. Bence araç modelinin fark etmemesi lazım. Benim aksigorta kaskoda mini onarım var teminatlarda.  Çamurluğa mini onarımdan boyasız göçük düzeltme yapılır.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 26, 2016, 23:53:03 »
Geçmiş olsun. Aksigorta mini onarımda autoking ile anlaşmalı. Bence araç modelinin fark etmemesi lazım. Benim aksigorta kaskoda mini onarım var teminatlarda.  Çamurluğa mini onarımdan boyasız göçük düzeltme yapılır.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teekkur ederim. Aksigorta temsilcisiyle konustum mini onarim anlasmasi yokmus olmuyormus yani kisaca olmuyor dedi. Sonraki kaskomda boyle eklemelere ve ekstralara daha cok dikkar edecegim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 02, 2016, 00:58:22 »
Bu yüzden Toyota plazalarda kasko yaptırmayı seviyorum.piyasadan 150 200 fazla alıyor ama yılda bir kere farları bile degistirme Şansın var.

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 02, 2016, 11:25:38 »
Öncelikle geçmiş olsun bunda fazla bir şey yok . Geçen hafta sütü bozuk diyeyim biri hiç alakası olmayan bir yerde duran aracınmın arka tamponun sol köşesine alenen sürtmüş Allahtan kaportada bir şey yok sizde çiziklerde 4-5 tane vardı birde baya bir boya lekesi pasta cila ile boyaları temizledim rötuş yaptım  .Yemin ediyorum arabaya sürttüğüne kızmadım hepimiz insanız olur dalgınlık aciliyet bilmem ne aracımın önün da telefon numaran kocaman yazıyor . Ya ara deki arkadaş kusura bakma böyle böyle oldu de veya çağır gel bir bak de insanız halden yoldan anlarız ya tutanak tutarız yada verirsin 50-100 işçilik parası anlaşırız . Özür bile yeterli olurdu . Kaçmak nedir valla böyle yapanlara Hakkımı helal etmiyorum 5 beteri kendilerinden  çıksın .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 03, 2016, 02:23:12 »
Bu yüzden Toyota plazalarda kasko yaptırmayı seviyorum.piyasadan 150 200 fazla alıyor ama yılda bir kere farları bile degistirme Şansın var.

Ben de plazadan yaptirdim. Genisletilmis kasko olanindan. Tabi policeyi incelememistim. Baya biseyi kapsiyordu ayak ustu saymislardi. Neyse bu da tecrube oldu.
Selamlar,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 03, 2016, 02:32:55 »
Öncelikle geçmiş olsun bunda fazla bir şey yok . Geçen hafta sütü bozuk diyeyim biri hiç alakası olmayan bir yerde duran aracınmın arka tamponun sol köşesine alenen sürtmüş Allahtan kaportada bir şey yok sizde çiziklerde 4-5 tane vardı birde baya bir boya lekesi pasta cila ile boyaları temizledim rötuş yaptım  .Yemin ediyorum arabaya sürttüğüne kızmadım hepimiz insanız olur dalgınlık aciliyet bilmem ne aracımın önün da telefon numaran kocaman yazıyor . Ya ara deki arkadaş kusura bakma böyle böyle oldu de veya çağır gel bir bak de insanız halden yoldan anlarız ya tutanak tutarız yada verirsin 50-100 işçilik parası anlaşırız . Özür bile yeterli olurdu . Kaçmak nedir valla böyle yapanlara Hakkımı helal etmiyorum 5 beteri kendilerinden  çıksın .

Size de gecmis olsun Yucel Bey,

Malesef ayni kizginligi ben de yasadim. Insanlik hali surtme , carpma olabilir. Hatta biz de yapabiliriz. Ama iletisim kurup zarari telafi etmeye calismak gerekir. Para yoksa dahi, arkasindan agir kufurler yemeden gelir helallesir insan. Neyse , benim araca surten sahsi biliyoruz aslinda. Ama tahmin ettigim gibi sucunu kabul etmemis . Yemin billah ben yapmadim demis babama. Arabasinin pas lekeleri bile arabamin ustumdeydi. Neyse yine de sucustu yakalayamadik . Belki surterken farkina da varmamis olabilir. Boyle bir ihtimal de var. Surtmeyi bilerek soylemiyorsa zaten cezasini bulur illaki. Araci bakima goturdum ve rutus yaptirdim. Fotograflari yarin eklerim.
Allah kaza bela vermesin. Bu tur surtmeler cizikler can sikici lakin daha buyuklerinden korusun Allah...  Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 03, 2016, 13:37:24 »
Ben de plazadan yaptirdim. Genisletilmis kasko olanindan. Tabi policeyi incelememistim. Baya biseyi kapsiyordu ayak ustu saymislardi. Neyse bu da tecrube oldu.
Selamlar,
Şöyle ki genişletilmiş sadece Toyota marka araçlara yapılan kaskodan bahsediyorum.bu kaskoda hiç bir muafiyet.Hatta adına Toyota Kasko diyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 05, 2016, 00:51:46 »

Hasarli yere rutus yaptirdim sonunda. Yakindan belli ancak uzaktan fena degil. Hafif gocuk olan yere dokundurmadim. Gerisi nazarlik olsun.

2015 1.6 Corolla Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • merhaba 1.4 d-4d sedan mm/t
  • Kilometre: 239500
  • 254 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 07, 2016, 23:03:07 »

Hasarli yere rutus yaptirdim sonunda. Yakindan belli ancak uzaktan fena degil. Hafif gocuk olan yere dokundurmadim. Gerisi nazarlik olsun.

2015 1.6 Corolla Advance
Mehmet bey merhaba:Gerçekten güzel olmuş,kimse fark bile edemez.Siz yerini bildiğiniz için fark ediyorsunuz.iyi günlerde kazasız belasız kullanın inşallah.
1993te 87 Renault tx, 1994te 0 Renault Toros binek,1996da 91 skoda formen,1997de 90 renault manacer,(2001-2013 arası maalesef arabasız)nihayet 2013 nisan  Toyota Corolla 2006 1.4 d-4d mmt  182.000 km.
İstemek yetmez
Öyle bakarsın işte 28