Gönderen Konu: Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan servis bilgisi  (Okunma sayısı 2339 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 27000
  • Model Yılı: '15
  • 6 kere teşekkür edildi
Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan servis bilgisi
« : Nisan 25, 2016, 14:50:19 »
Temmuz ayında bu ülkelerde olacağım.
Buralardaki toyota servislerinden ucuz aksesuar alabilir miyim? yada daha hesaplı 10.000 bakımı yaptırabilir miyim?
10.000 bakımını bu ülkelerin yetkili servislerinde yaptırmam garanti için sakınca yaratır mı?
İnternet sitelerine baktım ama Azerbaycan dışında anlaşılır değil diğerleri. Zaten sadece araç fiyatları var aksesuarlara fiyat yazmamışlar.
Giden, gelen, duyan, eden varsa bu üç ülke ile ilgili toyota servisleri hakkında beni bilgilendirirse sevinirim.
Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan servis bilgisi
« : Nisan 25, 2016, 14:50:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Ynt: Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan servis bilgisi
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2016, 20:58:50 »
ortalık karısık turk plaka ıle ermenıstana gıtmenız ne kadar dogru bılemedım _?
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2016, 21:39:23 »
Ermenistandan Azerbaycana nasıl geçmeyi düşünüyorsunuz?
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 3500
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 26, 2016, 14:39:47 »
Azerbeycanda toyota yetkili servisi baküde ve gencede bulunmaktadır. ermenistandan Azerbeycana geçemezsiniz. Gürcistandan geçe bilirsiniz. Hizmetlerde şu an gence servisi daha ucuz ve servise baş vuran az olduğu için sıra beklemezsiniz. Yalnız baküde önceden telefonla arayıb sıra almak lazım. Baküde rot ayarı 30manat gencede 15 manat. Yağ değişmek 60-70 manat arası. Ön balatalar 110 manat. 1 manat tahmini 2 türk lirası. Aracınızı burada servisde yatırmanız garantiyi bozmaz ancak burada garantiden parça değiştiremezsiniz arac Türkiyeden alındığı için. Eğer sorularınız varsa memnuniyetle karşılaya bilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2016, 20:39:51 »
Öncelikle teşekkür ederim.
Sınır kapılarındaki giriş cıkışlar hakkında bilgi edindim.
Eyüp Bey, geçen sene balkanlar turunda da aynılarını duymuştum. Arnavutluk, Sırbistan Karadağ ile ilgili ama hiç bir sıkıntı çekmedim. Ben turistim gezmeye görmeye gidiyorum.
Sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Deneyimleyeceğim.

Ermenistan'a Gürcistan'dan giriş yapacağım Barış Bey.  😉

Ramiz Bey, fiyatlar Türkiye ile aynı görünüyor.
Tekrar teşekkür ederim Ramiz Bey. Takıldığım yer olursa size tekrar sorarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 26, 2016, 21:11:20 »
Öncelikle teşekkür ederim.
Sınır kapılarındaki giriş cıkışlar hakkında bilgi edindim.
Eyüp Bey, geçen sene balkanlar turunda da aynılarını duymuştum. Arnavutluk, Sırbistan Karadağ ile ilgili ama hiç bir sıkıntı çekmedim. Ben turistim gezmeye görmeye gidiyorum.
Sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Deneyimleyeceğim.

Ermenistan'a Gürcistan'dan giriş yapacağım Barış Bey.  😉

Ramiz Bey, fiyatlar Türkiye ile aynı görünüyor.
Tekrar teşekkür ederim Ramiz Bey. Takıldığım yer olursa size tekrar sorarım.

gurcıstanı azerbaycanı anlarımda ermenıstana turıst olarak gıtmek bıraz garıp geldı acıkcası gezılecek tarıhın turıstık yerlerı var mı_ ?
olsa olsa sozde soykırım ıle ılgılı anıt vs. gıbı  yerlerdır zaten bu aralar ıyıce azdılar adamlar her gun yuruyus yapıyorlar turk ve azerı bayrakları yakıyorlar. yınede dıkkatlı olun derım.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 224000
  • Model Yılı: '05
  • 18 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 26, 2016, 21:54:25 »
Gürcistan Türk plaka için sıkıntılı araçları ile giden birkaç arkadaşım gezi amaçlı gitmişti. Ceza yazmak için bahane arıyorlarmış.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 26, 2016, 22:33:48 »
Birincisi konu güvenlik, bayrak yakma, genocide vs.. değil, toyota servisi.

İkincisi gündemi ve diğer bilgileri yerli-yabancı kaynaklardan ediniyorum.

Üçüncüsü M.Ö 6-7 yy da yani 2600 yıllık tarihi olan bir bölgeden bahsediyoruz ve farklı bir ülkeye "orada ne var ki?" gibi bir düşünce tarzıyla yaklaşmakta bana garip geldi açıkçası. 😊

Yine de benim güvenliğimi düşündüğünüz için teşekkür ederim.

Sorum ile ilgili bilginiz var ise bana daha iyi yardımcı olursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 3500
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 27, 2016, 13:52:20 »
Kendiniz bilirsiniz ancak ben olsam ermenistana gitmem. Cunki onlar gibi türk düşmanı ikinci bir halk yok. Siz ermenistandan Azerbeycana karabağ sorununa göre giremezsiniz. Karabağ bir Azerbeycan toprağıdır ve bir gün yine bizim olacaktır. Biz her zaman yanımızda olan ve her zaman yanlarında olduğumuz türk kardeşlerimize her zaman yardım etmeğe hazırız. Ne zaman buralara gelirseniz hizmetinizde hazırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 27, 2016, 14:16:21 »
Burda olmayıpta Azerbaycanda Gürcistanda Ermenistanda olmayan ne var? Araçınız ciddi sıkıntıları mı var? Ucuz diye duyum mu aldınız? Iğdırda 4 sene kaldım sanayide dişe dokunur bir tane usta olmamasına rağmen Azerbaycan arabaları Iğdırdaydı. Bir tane azerinin çıkıp Azerbaycan sanayisine gittiğini bilmem. Herkes Erzuruma gelir. Burdaki Ustam Toyota eski formeni Azerbaycandaki Toyota servisi kaç kere çağırdı gel bizde çalış diye  uçuk ücretlerle. Ehil ustaların sizi beklediğini düşünmüyorum. Burdaki servisten çok farkının olacağını sanmıyorum. Koskoca ülkemin Sanayisine , yetkili servisine KIRAN mı girdi de, nüfusu iş istihdamı İstanbul etmeyen ülkelerde aramanız manasız.  Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum bi servis için dünyanın yol parasını vermek +manat 2 lira LARİ 1.80 lira cebinizden daha fazla paranız çıkacağı kesin.Söylenecek bir şey yok, yola çıkarsanız fotoları da bekleriz izlenimleri de...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 27, 2016, 14:44:17 »
Gürcistan Türk plaka için sıkıntılı araçları ile giden birkaç arkadaşım gezi amaçlı gitmişti. Ceza yazmak için bahane arıyorlarmış.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kesinlikle öyle geçen salı günü batumdaydım. Durakladığınız an geliyor polis park diyor 100 lari diyor :)
gözüne kestirmesin yeterki şerit ihlali diyor yine yazıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 27, 2016, 19:51:32 »
Ben yine anlatamadım galiba.
Neyse, konuyu fazla uzatmayayım. 
Teşekkür ederim hepinize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 27, 2016, 20:20:37 »
gurcıstanı azerbaycanı anlarımda ermenıstana turıst olarak gıtmek bıraz garıp geldı acıkcası gezılecek tarıhın turıstık yerlerı var mı_ ?
olsa olsa sozde soykırım ıle ılgılı anıt vs. gıbı  yerlerdır zaten bu aralar ıyıce azdılar adamlar her gun yuruyus yapıyorlar turk ve azerı bayrakları yakıyorlar. yınede dıkkatlı olun derım.

Erivan'dan her iki Ağrı dağının da ne kadar güzel göründüğünü tahmin edemezsiniz. [emoji4] Ermenilerin neden Türkiye'ye göz diktiğini anlamak çok kolay oluyor böylece.

Ayriyeten Ermenistan oldukça fakir bir ülke, katlettikleri Türklerden gelecek dövize asla hayır demezler diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 27, 2016, 20:36:46 »

Üçüncüsü M.Ö 6-7 yy da yani 2600 yıllık tarihi olan bir bölgeden bahsediyoruz ve farklı bir ülkeye "orada ne var ki?" gibi bir düşünce tarzıyla yaklaşmakta bana garip geldi açıkçası. 😊

Git arkadaşım git durma koşa koşa git Ermenilerin vatanına 2600 yıllık tarihe koşa koşa git. O kahpe evlatlari senin topragina goz diksin her gun eylem yapip senin kutsal bayragini yaksin bunlari bildigin halde ve suan kardes ulke dedigin azerbaycanla savas halinde oldugu bu donemde sen tarihi ve turistik ziyarete ermenistana git. Sanki türkiyede gezecek tarihi yer kalmadı yada dünyada başka tarihi yer kalmadı.
Konu servis konusuysa ne kadar ucuza bakim yaptırıp aksesuar almanın peşindeysen sana şöyle diyim 3 tane ülke gezmeye özel  arabayla gidiyorsun 3 kurusun hesabını yapıyorsun.  10 bin bakim türkiyede ortalama 450 tl. Aksesuar desen burdan ucuza buacagini sanmam ama sen yinede burda yazılanlara bakma belki oralarda  3 manat yada 5 lari ucuz olabilir. Hatta sen Ermenistanda bakim yaptır aksesuarı da ordan al para yabancıya gitmesin ermeni kazansın hani 2600 yıllık tarihleri varmışya afedersiniz ama  onların tarihinin taaa ....
Seni ciddiye alıp yorum yapanda kabahat.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 27, 2016, 20:43:03
Erivan'dan her iki Ağrı dağının da ne kadar güzel göründüğünü tahmin edemezsiniz. [emoji4] Ermenilerin neden Türkiye'ye göz diktiğini anlamak çok kolay oluyor böylece.

Ayriyeten Ermenistan oldukça fakir bir ülke, katlettikleri Türklerden gelecek dövize asla hayır demezler diye düşünüyorum.
yahu  bu nasil bi mantalite katlettiği Türklerden gelecek paraya hayir demezlermis lafa bak çay demle.
Siz nasıl gençsiniz sorsan vatan bunlara emanet
Tarihini bilmeyen gençlik işte.  Senin atalarını katletsinler sonra sende bunu bile bile git paranı o katillere yedir öyle mi?
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 27, 2016, 21:35:19 »
Git arkadaşım git durma koşa koşa git Ermenilerin vatanına 2600 yıllık tarihe koşa koşa git. O kahpe evlatlari senin topragina goz diksin her gun eylem yapip senin kutsal bayragini yaksin bunlari bildigin halde ve suan kardes ulke dedigin azerbaycanla savas halinde oldugu bu donemde sen tarihi ve turistik ziyarete ermenistana git. Sanki türkiyede gezecek tarihi yer kalmadı yada dünyada başka tarihi yer kalmadı.
Konu servis konusuysa ne kadar ucuza bakim yaptırıp aksesuar almanın peşindeysen sana şöyle diyim 3 tane ülke gezmeye özel  arabayla gidiyorsun 3 kurusun hesabını yapıyorsun.  10 bin bakim türkiyede ortalama 450 tl. Aksesuar desen burdan ucuza buacagini sanmam ama sen yinede burda yazılanlara bakma belki oralarda  3 manat yada 5 lari ucuz olabilir. Hatta sen Ermenistanda bakim yaptır aksesuarı da ordan al para yabancıya gitmesin ermeni kazansın hani 2600 yıllık tarihleri varmışya afedersiniz ama  onların tarihinin taaa ....
Seni ciddiye alıp yorum yapanda kabahat.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 27, 2016, 20:43:03
yahu  bu nasil bi mantalite katlettiği Türklerden gelecek paraya hayir demezlermis lafa bak çay demle.
Siz nasıl gençsiniz sorsan vatan bunlara emanet
Tarihini bilmeyen gençlik işte.  Senin atalarını katletsinler sonra sende bunu bile bile git paranı o katillere yedir öyle mi?

Niye hayır desinler? Fakirlikten ölüyor adamlar, Rusya da olmasa iyice çökecekler.

Parayı katillere yedirme konusu çok çetrefilli. O zaman yerli olmayan hiçbir şeyi kullanmayalım anası satayım? Türk Telekom dediğimiz kurum bile safkan Türk değil mesela.

Kabul edin, etmeyin ne yaparsanız yapın bir şekilde Ermenistan, İsrail gibi haz etmediğimiz devletlerin kasasına para girecek. Ermenistan'a para kazandırmanız için turist olarak oraya gitmeniz gerekmiyor, onlar zaten bir şekilde paranızı alıyor. Milliyetçiliği elbette ki destekliyorum ama bu toz pembe, Polyannacılık mamulü milliyetçilik hareketleri artık komik oluyor. Çayınızı afiyet ile içmeniz dileklerimle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 27, 2016, 21:44:14 »

Genocide değil derken?  Kusuruma bakmayın ama Soykırım suçlaması bizim için her zaman sorun. Ortada genocide falan yok zaten.Bu konuyu Türkiye Cumhuriyetine kabul ettirmek isteyen bir millet ve diaspora var.

Ayrıca şu anki durumda Ermenistana ister Gürcistan üzerinden isterse Türkiye üzerinden geçiş yapın potansiyel ajan muamelesi görür rahat bir adım bile atamazsınız.Bunun istisnası Türkiye Cumhuriyeti taabiyetine sahip bir ermeni vatandaşı olmanız ,değilseniz tatilinizin büyük kısmını nezarethanede geçirme ihtimaliniz var.Yurt dışı medyayı takip ediyorsanız zaten biliyorsunuzdur. Sarkisyan savaşa girmekten bahsederken Türkiye'den gelen birini nasıl ağırlarlar Allah kerim.

ondan sonra Azerbaycan ayağı var.Pasaportunuzda Ermenistan'a giriş çıkış damgası varken Azarbeycan'da da şüphe ile karşılanacaksınız.Sınırda kendilerini öldürmek isteyen bir milletin ülkesinden gelen biri Azerbaycan için bile makbul değildir ,Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olsa bile.Muhtemelen içeri bile alınmayacaksınız.

İşin aslı mantıklı bir insanın yapacağı davranış değil şu anda yapmak istediğiniz şey. Düşünün biz burada bu adam ne yapıyor diyorken Ermenistan ve Azerbaycan'da sizi nasıl karşılayacaklarını.

Size ne deyip sorduğunuz soruya cevap isterken lütfen şunu da düşünün Karabağ sorunu bizim için Toyota parçalarından daha önemlidir.Böyle bir zamanda Ermenistan gibi bir ülkeye gideceğim deyip  tarihlerinden dem vurup tepki görmemeyi beklemeyin.Yanlış zaman yanlış yer yanlış ülke seçimi yapmışsınız çünkü.

Not: Lütfen Genocide kelimesini siliniz. Olmayan bir şeyi mesele bu değil diye lanse etmek onu varmış gibi kabul etmek demektir.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 27, 2016, 21:49:12
Niye hayır desinler? Fakirlikten ölüyor adamlar, Rusya da olmasa iyice çökecekler.

Parayı katillere yedirme konusu çok çetrefilli. O zaman yerli olmayan hiçbir şeyi kullanmayalım anası satayım? Türk Telekom dediğimiz kurum bile safkan Türk değil mesela.

Kabul edin, etmeyin ne yaparsanız yapın bir şekilde Ermenistan, İsrail gibi haz etmediğimiz devletlerin kasasına para girecek. Ermenistan'a para kazandırmanız için turist olarak oraya gitmeniz gerekmiyor, onlar zaten bir şekilde paranızı alıyor. Milliyetçiliği elbette ki destekliyorum ama bu toz pembe, Polyannacılık mamulü milliyetçilik hareketleri artık komik oluyor. Çayınızı afiyet ile içmeniz dileklerimle.

Ermenistan bizim paramızı istesekte istemesekte bir şekilde nasıl alacak  tam anlamadım?

Yazılanlar polyanacılık değil zaten.H.z İbrahim ile Karıncanın hikayesini bilirmisiniz?

o bir damlacık su taşıyan karıncanın sözü vardır;Bir damla su taşıyan karınca:

– Olsun, hiç olmazsa hangi taraftan olduğum anlaşılır der.Bizlerde hiç değilse karınca kadar olalım.
-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 27, 2016, 22:08:17 »
Genocide değil derken?  Kusuruma bakmayın ama Soykırım suçlaması bizim için her zaman sorun. Ortada genocide falan yok zaten.Bu konuyu Türkiye Cumhuriyetine kabul ettirmek isteyen bir millet ve diaspora var.

Ayrıca şu anki durumda Ermenistana ister Gürcistan üzerinden isterse Türkiye üzerinden geçiş yapın potansiyel ajan muamelesi görür rahat bir adım bile atamazsınız.Bunun istisnası Türkiye Cumhuriyeti taabiyetine sahip bir ermeni vatandaşı olmanız ,değilseniz tatilinizin büyük kısmını nezarethanede geçirme ihtimaliniz var.Yurt dışı medyayı takip ediyorsanız zaten biliyorsunuzdur. Sarkisyan savaşa girmekten bahsederken Türkiye'den gelen birini nasıl ağırlarlar Allah kerim.

ondan sonra Azerbaycan ayağı var.Pasaportunuzda Ermenistan'a giriş çıkış damgası varken Azarbeycan'da da şüphe ile karşılanacaksınız.Sınırda kendilerini öldürmek isteyen bir milletin ülkesinden gelen biri Azerbaycan için bile makbul değildir ,Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olsa bile.Muhtemelen içeri bile alınmayacaksınız.

İşin aslı mantıklı bir insanın yapacağı davranış değil şu anda yapmak istediğiniz şey. Düşünün biz burada bu adam ne yapıyor diyorken Ermenistan ve Azerbaycan'da sizi nasıl karşılayacaklarını.

Size ne deyip sorduğunuz soruya cevap isterken lütfen şunu da düşünün Karabağ sorunu bizim için Toyota parçalarından daha önemlidir.Böyle bir zamanda Ermenistan gibi bir ülkeye gideceğim deyip  tarihlerinden dem vurup tepki görmemeyi beklemeyin.Yanlış zaman yanlış yer yanlış ülke seçimi yapmışsınız çünkü.

Not: Lütfen Genocide kelimesini siliniz. Olmayan bir şeyi mesele bu değil diye lanse etmek onu varmış gibi kabul etmek demektir.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 27, 2016, 21:49:12
Ermenistan bizim paramızı istesekte istemesekte bir şekilde nasıl alacak  tam anlamadım?

Yazılanlar polyanacılık değil zaten.H.z İbrahim ile Karıncanın hikayesini bilirmisiniz?

o bir damlacık su taşıyan karıncanın sözü vardır;Bir damla su taşıyan karınca:

– Olsun, hiç olmazsa hangi taraftan olduğum anlaşılır der.Bizlerde hiç değilse karınca kadar olalım.
-

Ermenistan bir şekilde bizden bir şeyler koparcak, maalesef ki dünya kamuoyu  onların yanında. 1915 olaylarını bilmeyen bir yabancı hemen Türk milletine cani ibaresini yapıştırıyor ne yazık ki. Bir çok kişi böyle düşündüğünden Türkiye'ye gelmek yerine Ermenistan veyahutta Ermenistan ile dost sayılabilecek bir ülkeye turist olarak gidebilir. Bu en basit örnek, olay çok çok daha detaylıdır diye düşünüyorum.

Karınca misali ben de safımı belli ederim; ama her türlü bu adamlar bizden para koparıyorlar. Olay Türkiye vs. Ermenistan'dan ziyade Türkiye vs. dünya kamuoyu gibi bir şey olmuş durumda. Rusya Ermenistan'ın en büyük destekçilerinden birisi. Ermenistan'a bir kuruş para vermesek Rusya'nın doğalgazına para veriyoruz, kahrolsun ki Ermeniler bir şekilde bundan kendilerine pay çıkarabiliyor.

Olaydan Ermenistan'a turist olarak gidilince "vatan hainliği yapılıyor" anlamı çıkmasını anlamıyorum sadece.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 27, 2016, 22:44:35 »
Ermenistan bir şekilde bizden bir şeyler koparcak, maalesef ki dünya kamuoyu  onların yanında. 1915 olaylarını bilmeyen bir yabancı hemen Türk milletine cani ibaresini yapıştırıyor ne yazık ki. Bir çok kişi böyle düşündüğünden Türkiye'ye gelmek yerine Ermenistan veyahutta Ermenistan ile dost sayılabilecek bir ülkeye turist olarak gidebilir. Bu en basit örnek, olay çok çok daha detaylıdır diye düşünüyorum.

Karınca misali ben de safımı belli ederim; ama her türlü bu adamlar bizden para koparıyorlar. Olay Türkiye vs. Ermenistan'dan ziyade Türkiye vs. dünya kamuoyu gibi bir şey olmuş durumda. Rusya Ermenistan'ın en büyük destekçilerinden birisi. Ermenistan'a bir kuruş para vermesek Rusya'nın doğalgazına para veriyoruz, kahrolsun ki Ermeniler bir şekilde bundan kendilerine pay çıkarabiliyor.

Olaydan Ermenistan'a turist olarak gidilince "vatan hainliği yapılıyor" anlamı çıkmasını anlamıyorum sadece.

Biz vermek istemedikten sonra kimse bir şey koparamaz. Koparabilselerdi şimdiye kadar koparmışlardı zaten.uluslar arası hukuk açısından da yapmak istediklerini yapmaları mümkün değil.Bu konuda Murat Bardakçının yazıları var okursanız detayları orada görürsünüz.

Dolaylı olarak Rsuya üzerinden yada başka ülkeler üzerinden para kazanmaları o iki ülke arasındaki bir şey.benim bahsettiğim bizimle Ermenistan arsındaki mesele.Bizden bir şey koparabildikleri yok.Hatta son olanlara bakılırsa (rusların bizi Azerbaycan'a desteğimizden dolayı dünyaya şikayet etmesi) biz onların kılından bir şeyler koparıyoruz. :)

Vatan hainliği ilan etmek ise beni aşar.kimseye bunu söyleyebilecek bir durumda değilim.Sadece şu günlerde bunu yapmak hoş değil birde üzerine soykırım kelimesini ingilizce yazıp mesele bu değil demek hiç hoş değil.Benim bakış açım budur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 28, 2016, 07:09:16 »

Bak güzel kardeşim yerli olmayan bi şeyi kullanıp kullanmamak başka bi olay turk telekom vs. Gibi ticari seyler cok baska. Hele hele yanına sırtını dayandığı rus komutanı alıp Erivan'dan ağrı dağına göz dikerek bakmak çok daha başka konular. O kahpelerin hangi gözle agri dagina baktığının farkındamisin? Bence değilsin eğer ki farkında olsaydın onların ağzından duyduğun kelimeyi burada söylemezdin katlettikleri Türklerden gelecek paraya hayir demezlermis lafını söylemezdin.
Gelmişsin bana diyorsun ki polyannacilik hareketleri komik oluyormus. Polyannacilik dediğin şeyin kelime anlamını bilseydin benim söylediklerim ile uzaktan yakindan alakasini olmadığını görürdün.
Ermenistan değil kralı gelse bizden bi şey koparacak dubur yok onlarda. İnanki bize dış geçireceğini bilseler 1 dakka durmazlar Erivan'dan ağrı dağına bakmak yerine direk ağrıya çökerlerdi.
Dünya Ermeninin yanında olsa ne olacak kars Ardahan Erzurum Iğdır ağrı buralarda yaşanan katliamları biz unuttuk mu? Köyde yetişkin erkek kalmamış herkes cephede hamile kadınların karnını desip kız mı erkek mi iddaya giriyorlarmis. Çocukları havaya atıp süngüye takmaya çalışıyorlarmış ben bunları çok yaşı bi dededen dinledim. Biz geçmişimizi iyi bilelim gerisi boş kim kii savunur kim kime turist gider gitsin.
Kimsenin kimseyi vatan haini ilan ettiği yok demek istediğimi anlamıyorsun.  Adamlar savas açıklaması yapıyor türk bayrağını azeri bayrağını yakıyor.  Yanına rus komutan alıp bize göz dağı verir gibi Erivan'dan ağrı dağını Gözetliyor bizde bunun üstüne oraya turist diye gidelim öyle mi?
Bu hareketin Garip oldu gereksiz olduğunu söyledim. Mevzu bu umarım anlatabilmisimdir
Kars Atasozu