0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle teşekkür ederim. Sınır kapılarındaki giriş cıkışlar hakkında bilgi edindim. Eyüp Bey, geçen sene balkanlar turunda da aynılarını duymuştum. Arnavutluk, Sırbistan Karadağ ile ilgili ama hiç bir sıkıntı çekmedim. Ben turistim gezmeye görmeye gidiyorum. Sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Deneyimleyeceğim. Ermenistan'a Gürcistan'dan giriş yapacağım Barış Bey. 😉Ramiz Bey, fiyatlar Türkiye ile aynı görünüyor. Tekrar teşekkür ederim Ramiz Bey. Takıldığım yer olursa size tekrar sorarım.
Gürcistan Türk plaka için sıkıntılı araçları ile giden birkaç arkadaşım gezi amaçlı gitmişti. Ceza yazmak için bahane arıyorlarmış. LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
gurcıstanı azerbaycanı anlarımda ermenıstana turıst olarak gıtmek bıraz garıp geldı acıkcası gezılecek tarıhın turıstık yerlerı var mı_ ?olsa olsa sozde soykırım ıle ılgılı anıt vs. gıbı yerlerdır zaten bu aralar ıyıce azdılar adamlar her gun yuruyus yapıyorlar turk ve azerı bayrakları yakıyorlar. yınede dıkkatlı olun derım.
Birincisi konu güvenlik, bayrak yakma, genocide vs.. değil, toyota servisi. İkincisi gündemi ve diğer bilgileri yerli-yabancı kaynaklardan ediniyorum. Üçüncüsü M.Ö 6-7 yy da yani 2600 yıllık tarihi olan bir bölgeden bahsediyoruz ve farklı bir ülkeye "orada ne var ki?" gibi bir düşünce tarzıyla yaklaşmakta bana garip geldi açıkçası. 😊Yine de benim güvenliğimi düşündüğünüz için teşekkür ederim. Sorum ile ilgili bilginiz var ise bana daha iyi yardımcı olursunuz.
Erivan'dan her iki Ağrı dağının da ne kadar güzel göründüğünü tahmin edemezsiniz. [emoji4] Ermenilerin neden Türkiye'ye göz diktiğini anlamak çok kolay oluyor böylece.Ayriyeten Ermenistan oldukça fakir bir ülke, katlettikleri Türklerden gelecek dövize asla hayır demezler diye düşünüyorum.
Git arkadaşım git durma koşa koşa git Ermenilerin vatanına 2600 yıllık tarihe koşa koşa git. O kahpe evlatlari senin topragina goz diksin her gun eylem yapip senin kutsal bayragini yaksin bunlari bildigin halde ve suan kardes ulke dedigin azerbaycanla savas halinde oldugu bu donemde sen tarihi ve turistik ziyarete ermenistana git. Sanki türkiyede gezecek tarihi yer kalmadı yada dünyada başka tarihi yer kalmadı. Konu servis konusuysa ne kadar ucuza bakim yaptırıp aksesuar almanın peşindeysen sana şöyle diyim 3 tane ülke gezmeye özel arabayla gidiyorsun 3 kurusun hesabını yapıyorsun. 10 bin bakim türkiyede ortalama 450 tl. Aksesuar desen burdan ucuza buacagini sanmam ama sen yinede burda yazılanlara bakma belki oralarda 3 manat yada 5 lari ucuz olabilir. Hatta sen Ermenistanda bakim yaptır aksesuarı da ordan al para yabancıya gitmesin ermeni kazansın hani 2600 yıllık tarihleri varmışya afedersiniz ama onların tarihinin taaa ....Seni ciddiye alıp yorum yapanda kabahat. Mesaj Birleştirildi: Nisan 27, 2016, 20:43:03yahu bu nasil bi mantalite katlettiği Türklerden gelecek paraya hayir demezlermis lafa bak çay demle.Siz nasıl gençsiniz sorsan vatan bunlara emanet Tarihini bilmeyen gençlik işte. Senin atalarını katletsinler sonra sende bunu bile bile git paranı o katillere yedir öyle mi?
Niye hayır desinler? Fakirlikten ölüyor adamlar, Rusya da olmasa iyice çökecekler.Parayı katillere yedirme konusu çok çetrefilli. O zaman yerli olmayan hiçbir şeyi kullanmayalım anası satayım? Türk Telekom dediğimiz kurum bile safkan Türk değil mesela. Kabul edin, etmeyin ne yaparsanız yapın bir şekilde Ermenistan, İsrail gibi haz etmediğimiz devletlerin kasasına para girecek. Ermenistan'a para kazandırmanız için turist olarak oraya gitmeniz gerekmiyor, onlar zaten bir şekilde paranızı alıyor. Milliyetçiliği elbette ki destekliyorum ama bu toz pembe, Polyannacılık mamulü milliyetçilik hareketleri artık komik oluyor. Çayınızı afiyet ile içmeniz dileklerimle.
Genocide değil derken? Kusuruma bakmayın ama Soykırım suçlaması bizim için her zaman sorun. Ortada genocide falan yok zaten.Bu konuyu Türkiye Cumhuriyetine kabul ettirmek isteyen bir millet ve diaspora var.Ayrıca şu anki durumda Ermenistana ister Gürcistan üzerinden isterse Türkiye üzerinden geçiş yapın potansiyel ajan muamelesi görür rahat bir adım bile atamazsınız.Bunun istisnası Türkiye Cumhuriyeti taabiyetine sahip bir ermeni vatandaşı olmanız ,değilseniz tatilinizin büyük kısmını nezarethanede geçirme ihtimaliniz var.Yurt dışı medyayı takip ediyorsanız zaten biliyorsunuzdur. Sarkisyan savaşa girmekten bahsederken Türkiye'den gelen birini nasıl ağırlarlar Allah kerim.ondan sonra Azerbaycan ayağı var.Pasaportunuzda Ermenistan'a giriş çıkış damgası varken Azarbeycan'da da şüphe ile karşılanacaksınız.Sınırda kendilerini öldürmek isteyen bir milletin ülkesinden gelen biri Azerbaycan için bile makbul değildir ,Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olsa bile.Muhtemelen içeri bile alınmayacaksınız.İşin aslı mantıklı bir insanın yapacağı davranış değil şu anda yapmak istediğiniz şey. Düşünün biz burada bu adam ne yapıyor diyorken Ermenistan ve Azerbaycan'da sizi nasıl karşılayacaklarını.Size ne deyip sorduğunuz soruya cevap isterken lütfen şunu da düşünün Karabağ sorunu bizim için Toyota parçalarından daha önemlidir.Böyle bir zamanda Ermenistan gibi bir ülkeye gideceğim deyip tarihlerinden dem vurup tepki görmemeyi beklemeyin.Yanlış zaman yanlış yer yanlış ülke seçimi yapmışsınız çünkü.Not: Lütfen Genocide kelimesini siliniz. Olmayan bir şeyi mesele bu değil diye lanse etmek onu varmış gibi kabul etmek demektir.Mesaj Birleştirildi: Nisan 27, 2016, 21:49:12Ermenistan bizim paramızı istesekte istemesekte bir şekilde nasıl alacak tam anlamadım? Yazılanlar polyanacılık değil zaten.H.z İbrahim ile Karıncanın hikayesini bilirmisiniz?o bir damlacık su taşıyan karıncanın sözü vardır;Bir damla su taşıyan karınca:– Olsun, hiç olmazsa hangi taraftan olduğum anlaşılır der.Bizlerde hiç değilse karınca kadar olalım.-
Ermenistan bir şekilde bizden bir şeyler koparcak, maalesef ki dünya kamuoyu onların yanında. 1915 olaylarını bilmeyen bir yabancı hemen Türk milletine cani ibaresini yapıştırıyor ne yazık ki. Bir çok kişi böyle düşündüğünden Türkiye'ye gelmek yerine Ermenistan veyahutta Ermenistan ile dost sayılabilecek bir ülkeye turist olarak gidebilir. Bu en basit örnek, olay çok çok daha detaylıdır diye düşünüyorum.Karınca misali ben de safımı belli ederim; ama her türlü bu adamlar bizden para koparıyorlar. Olay Türkiye vs. Ermenistan'dan ziyade Türkiye vs. dünya kamuoyu gibi bir şey olmuş durumda. Rusya Ermenistan'ın en büyük destekçilerinden birisi. Ermenistan'a bir kuruş para vermesek Rusya'nın doğalgazına para veriyoruz, kahrolsun ki Ermeniler bir şekilde bundan kendilerine pay çıkarabiliyor. Olaydan Ermenistan'a turist olarak gidilince "vatan hainliği yapılıyor" anlamı çıkmasını anlamıyorum sadece.