Gönderen Konu: avensis hakkında bir kaç sorum var  (Okunma sayısı 1534 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '12
  • 5 kere teşekkür etti
avensis hakkında bir kaç sorum var
« : Nisan 25, 2016, 14:17:44 »
merhaba arkadaşlar. 2012 1.6 avensis e.ext aracım var. yaklaşık iki aydır kullanıyorum. aklıma takılan birşeyleri sizlere sormak istedim.
1. aracımın arka cam ve arka yan camları koyu ön yan camları daha açık renk filmle kaplı. film çok iyi işçilikle ve içten yapılmış. bunu fabrika mı gönderiyor bayiler mi yapıyor. siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz.
2. aracımızın ext gizli özellikleri yok. servisler cam ve ayna kapama modülü yapıyor mu. yaparlarsa fiyet bilginiz var mı.
3. aracıma lpg taktırdım ama sanki geç geçiyor gibi geldi bana. hararek göstergem 2 defa yükseliyor sonra lpg ye geçiyor. sizde durumlar nasıl.
4. 215/55/17 lastikler çok pahalı benimde 4 tane yazlık lastik ihtiyacım var. farklı ebatta 225/50/17 yada 225/45/17 gibi lastşk almak istiyorum. uygulayan varsa bilgi verebilir mi?

Toyota Club Türkiye

avensis hakkında bir kaç sorum var
« : Nisan 25, 2016, 14:17:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis hakkında bir kaç sorum var
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2016, 14:22:32 »
Tüm cevaplar forumda ayrıntılı var. Avensis bolumune bakınız
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2016, 14:33:16 »
Talat Serkes bey e teşekkür ederim cevabından dolayı ama kaç sayfa okudum bulamadım. buraya yazdım. bilenler cevap versin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2016, 23:42:56 »
merhaba arkadaşlar. 2012 1.6 avensis e.ext aracım var. yaklaşık iki aydır kullanıyorum. aklıma takılan birşeyleri sizlere sormak istedim.
1. aracımın arka cam ve arka yan camları koyu ön yan camları daha açık renk filmle kaplı. film çok iyi işçilikle ve içten yapılmış. bunu fabrika mı gönderiyor bayiler mi yapıyor. siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz.
2. aracımızın ext gizli özellikleri yok. servisler cam ve ayna kapama modülü yapıyor mu. yaparlarsa fiyet bilginiz var mı.
3. aracıma lpg taktırdım ama sanki geç geçiyor gibi geldi bana. hararek göstergem 2 defa yükseliyor sonra lpg ye geçiyor. sizde durumlar nasıl.
4. 215/55/17 lastikler çok pahalı benimde 4 tane yazlık lastik ihtiyacım var. farklı ebatta 225/50/17 yada 225/45/17 gibi lastşk almak istiyorum. uygulayan varsa bilgi verebilir mi?

talat hocam haklı ama naçizane yardımcı olmaya çalışim ben .. aynı aracın 2011 i var bizde

1-sizin film konusunu bilemicem ama  bizim araçta dikkatimi çeken bi husus var camlar filmli değil ama renkli cam sanırım orjinalinde bu araçlar  bahsettiğiniz belki o olabilir
2-evet en muzdarip olduğumuz kısım o ama gülü seven dikenine katlanır misali servislerin bildiğim kadarıyla böyle bir uygulaması yok ama oto elektirkçilerde aksesuarcılarda bulabilirsiniz bu konuyla ilgili detaylı bi konu vardı forumda
3-bende ilk seviyede geçiyor ama bu durum opsiyonel lpg ayarlarından istenilen ısı derecesine getirilebilir ama geç geçmesi daha iyi zannımca (tabi çok abartılı olmadığı sürece)
4-bi bilgim yok
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2016, 15:40:51 »
2011 ilanlarindaki avensislerin camlarina baktim benimkiyle ayni. İnsallah renkli camdir ama bana film gibi geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 26, 2016, 20:31:40 »
2011 ilanlarindaki avensislerin camlarina baktim benimkiyle ayni. İnsallah renkli camdir ama bana film gibi geliyor.
bildiğim kadarıyla bizim araçta film yok olsa  muaynede en azından sorarlardı orjinal mi falan diye
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 26, 2016, 20:40:00 »
1.Avensiste t25 veya t27 fark etmez karartılmış cam yok. Sizdeki de kaliteli cam filmidir yüksek olasılıkla.
2. Servisler cam.modülü takmiyor, takamiyor diyelim. Forumda kendi imkanlariyla denemiş arkadaşlar var ama nihai sonuç nedir bakmanız lazım. Ama tamamen bireysel denemeler var. Toyota'nın boyle bir aksesuarı malesef yok yetkili serviste. Olsa ben de taktiracağım :(
3. Lpg ile ayarlarınızı kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. Fakir karışım olabilir lpg sisteminizde. Tabi işin ehli birisi bakmalı. Çözülmeyecek bir şey değildir.
4. Lastik konusu şakaya gelmez. Bence orjinal boyutun dışına çıkmayın. Kumho veya Falken bakabilirsiniz uygun fiyatlı. Parasına göre çok iyi lastikler. Kullanan Avensisciler memnun. Ben dahil.

Kolay gelsin.
Avensis elegant extra