Gönderen Konu: Corolla hakkında kafam daki sorular :)  (Okunma sayısı 3265 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Corolla hakkında kafam daki sorular :)
« : Nisan 24, 2016, 10:20:58 »
2014 2015 dizel corolla düşünüyoruz. Aslında ilk başta sıfır düşünüyorduk ancak fiyatların maşallahı varmış. Bide  buraya ses problemlerini yazan arkadaşlar biraz gözümüzü korkutmadı değil. O kadar para vermeye gerek olmadığını ve Babam sıkı bir Toyotacı olduğundan 2. El almaya karar verdk. Ancak hala benim aklımda soru işaretleri var.  Acaba bi önceki kasaya mı yönelsek? Ondan da yağ problemi var bazılarında.. 

Yeni kasa da ses problemleri ile uğraşmaya vakit bile olmayabilir. Alırken test süratli bir test sürüşü yaparım ama şans bazen o sesler gelmiyormuş  :) 

Bide göğüste kontrol edebileceğim birşey varmı elimle baskı uygulayabileceğim yerler? Kullanan arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olacağım :)

Toyota Club Türkiye

Corolla hakkında kafam daki sorular :)
« : Nisan 24, 2016, 10:20:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla hakkında kafam daki sorular :)
« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2016, 12:05:49 »
alternatif hangi araçlar var aklınızda
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2016, 12:19:09 »
bir önceki kasanin 2012 sinden sonrasinda sıkıntı yok kasa farki var.yani sesler var ama önceki kasadada var.Ayrica yeni kasanon izalosyonu falan daha iyi deniyor.siz bilirsiniz zevk sizin

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '15
  • 25 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2016, 12:26:02 »
Ben geçen yıl advance donanımlı olarak dizel Corolla satın aldım. Öncelikle yağ yakma sorununun bu kasa ile giderildiği doğru, ben böyle bir sorunla karşılaşmadım.Sesler konusunda Toyota kesinlikle arabanın arkasında duruyor, nereden ses gelirse çözüm bulma konusunda çaba sarfetmekten kaçınmıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2016, 13:21:07 »
alternatif hangi araçlar var aklınızda
Opel astra ya da Ford focus vardı ama Toyota ya karar kıldık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2016, 13:22:14 »
bir önceki kasanin 2012 sinden sonrasinda sıkıntı yok kasa farki var.yani sesler var ama önceki kasadada var.Ayrica yeni kasanon izalosyonu falan daha iyi deniyor.siz bilirsiniz zevk sizin

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yeni kasa almak hem pazar açısından hem yenilik açısından daha doğru seçim. Ki seçimimizde o yönde olacak. Ama yine de sormadan edemiyorum. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 24, 2016, 13:25:36 »
Ben geçen yıl advance donanımlı olarak dizel Corolla satın aldım. Öncelikle yağ yakma sorununun bu kasa ile giderildiği doğru, ben böyle bir sorunla karşılaşmadım.Sesler konusunda Toyota kesinlikle arabanın arkasında duruyor, nereden ses gelirse çözüm bulma konusunda çaba sarfetmekten kaçınmıyorlar.
Muharrem bey bizde advance paketi düşünüyoruz.  Form da disk sesleri kapı içinde ki ses konsoldan ses vb gibi durumlarla karşılaşınca acaba diğer kasanın yağ yakma gibi kronikleşmiş bir sorunun yeni kasada da ses sorununa mı dönüştü sorusu akla geliyor. . İkinci El alacağım için garanti olayı nasıl olur oda muallak ama corolla ya karar verdiğimiz bir gerçek bakalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 24, 2016, 13:30:35 »
Ses sorunları bir şekilde çözülebilir hadi o tamam. Mmt şanzıman bi önceki kasaya göre nasıl.?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 24, 2016, 13:35:41 »
Yeni kasada sorun yaşayanlar oldu. Yağ yakan Aurisler vardı
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 24, 2016, 13:47:49 »
Yeni kasada sorun yaşayanlar oldu. Yağ yakan Aurisler vardı

Corolla ile aynı motoru kullanıyor diye biliyorum 1.4 dizeler yanlışmıyım. Corolla da da aynı şey mümkün mü acaba  :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 24, 2016, 14:36:09 »
Opel astra ya da Ford focus vardı ama Toyota ya karar kıldık..
opel astra ve ford focusun forumlarını takip edip ordaki kullanıcıların şikayetlerine bakıp sonra toyotadaki şikayetleri ele alıp karar vermek gerekir onun için sordum, siz kararınızı vermişsiniz zaten.
 hararet yapma olasılığı yüksek bir araçla diskinden ses gelen bir aracı kıyaslamak ne manada doğru olur o kısmı irdelemek lazım mesela. opeller bildim bileli hararetle dertliler. fordlar çok yakarlar.
 illa dizel olacak diyorsanız focus u biraz daha inceleyin bence.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 24, 2016, 14:45:55 »
Toyota varken Türkiyede başka araba alınmaz. Hatta diğer firmalar kapılarına her an kişit vurabilirler. Çünkü çok sorunlular. Toyota Dünyanın en çok satan markası bir kere. Alacaksanız kesin toyota alın. Bu zamana kadar ne yag yakan motoru vardır nede hararet yapan. Trim sesleri de basit şeyler.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 24, 2016, 14:52:17 »
opel astra ve ford focusun forumlarını takip edip ordaki kullanıcıların şikayetlerine bakıp sonra toyotadaki şikayetleri ele alıp karar vermek gerekir onun için sordum, siz kararınızı vermişsiniz zaten.
 hararet yapma olasılığı yüksek bir araçla diskinden ses gelen bir aracı kıyaslamak ne manada doğru olur o kısmı irdelemek lazım mesela. opeller bildim bileli hararetle dertliler. fordlar çok yakarlar.

Focus düşündük aslında ama hem corolla focus dan daha geniş geldi bize.  O yüzden eledik. Otelin bu sorununu bilmiyordum. Teşekkür ederim :)

Mesaj Birleştirildi: Nisan 24, 2016, 14:54:39
Toyota varken Türkiyede başka araba alınmaz. Hatta diğer firmalar kapılarına her an kişit vurabilirler. Çünkü çok sorunlular. Toyota Dünyanın en çok satan markası bir kere. Alacaksanız kesin toyota alın. Bu zamana kadar ne yag yakan motoru vardır nede hararet yapan. Trim sesleri de basit şeyler.

Yağ yakan motoru oldu Mehmet bey.  Bi önce li kasaların dizeleri yağ yakıyordu. Trim sesleri neyse de fren disklerin den gelen sesler? Yorumunuza da katılıyorum. 3 yıldır kullanıyorum bir kere servise problemle gitmedim :)   Ama yeni kasayı pek bilmiyorum. Fikir edinmek şart ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 24, 2016, 15:19:47 »
Toyota sorunsuzdur, Opel hararet yapar, Ford çok yakar... Ne güzelmis yaa... 2004 yılından beri G kasa H kasa J kasa (kendi aracım) Astralara sahip olduk. Hem de lpgliydi hepsi. Son 10 yıldır gerek forumlarda gerek sokakta araçları yakından takip ederim. Ben daha hararet yapan bir Astra'ya rastlamadım. Rakiplerinden ciddi derecede fazla yakan bir Focus görmedim. Ama arkadaşımın 130000deki 98 gli special aracı su kaynattı conta yaktı. Tamirci bile şaşırdı. Ne olacak simdi? Nasıl bir mantıktır bu anlamıyorum...

SM-G710 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 24, 2016, 15:43:24 »
sanayiye yolunuz düşerse kapakçıları bi ziyaret edin. genel olarak hangi araçlar geliyormuş. (GENEL diyorum)
 tamam özür dilerim! ! !  wolksvagen alın en iyisi odur. en güzel dünyada en güzel insanlara en güzel dünyanın arabası wolksvagen yakışır.
 opel firmasındanda özür dilerim arabasını kötülediğim için. ford firmasından da özür dilerim çok yakıyor dediğim için. gerçi ford aslen amerikan malıdır ve yakıt derdini hiç bir zaman düşünmez motordan hep en yüksek performansı almanın peşindedir o yüzden yakıtları fazla tüketmesi bana normal geldi ama demekki size bu söyleyiş garip geldi.
  artık hemen hemen herkesin arabası var ve herkes farklı farklı arabalara biniyor, ve arabaya meraklı insanlarda birbirleri ile araçları hakkında konuşuyor sohbet ediyor, yerine göre arkadaşlarının arabalarını da kullanıyor. bu bilgiler doğrultusunda- kendi etrafımdaki arkadaş çevremdeki akrabalarımdaki araçlar doğrultusunda, fordunun az yaktığını iddia eden kimseyi görmedim-duymadım. siz az yaktırmışsınızdır o da sizin iyi şöför olduğunuzu gösterir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 24, 2016, 16:01:39 »
Hocam dizelde corollaya bakmazdim. Benzinliyide lpg ve otomatik avantajlarindan dolayi aldim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 24, 2016, 16:10:57 »

mehmet bey uzun süredir forumdayız ve hemen hemen aynı konuları beraberce takip ediyoruz. az çok herkesin ne düşündüğü ve ne için araba aldığı istekleri beklentileri yazılıyor çiziliyor.
 performanslı sürüş stili olan bir insan genelde toyota almaz, yada ben tavsiye etmem. neden
 her aracın bir potansiyeli var:
 fordlar performanslı araçlardır, yol tutuşları bu ölçüde daha iyidir bununla birlikte tüketimleri de yuksek olmalıdır ve bu da normaldir. konfor göreceli bir kavramdır. kimine göre koltukların rahat ve yumuşak olması konfordur, kimine göre otomatik far-yağmur sensörü konfordur, kimine göre de hepsi olmalıdır vs vs.
 hiç sorun çıkarmasın, performansı harika olsun, konfor en üst düzeyde olsun,yol tutuş süper olsun, yakıtı minimum seviyede piyasadaki en az değerde olsun, ucuz olsun == böyle bir araba yok ve olmasıda mümkün değil.
 bizlerde kullanıcılar olarak, arabadan ne bekliyoruzla başlamalıyız. ben performans istiyorum diyen birisi yaris alıyorsa durup düşünmek lazım, fiesta ve i20 varken yaris alınırmı? az yaksın diyen birinin de i 20 alması biraz ilginç olmaz mı yaris varken. honda civic le toyota çok kıyaslanır biri çok yakar performans verir biri az yakar performans sunmaz
 sorulması gereken sorular ve cevaplarından sonra araç tercih etmek gerekir. 3 yıldır bu forumdayım, toyotanın çok konforlu olduğunu ne iddia ettim nede iddia eden oldu,
 ki nitekim, bende bu arkadaşa focus önerdim dizel düşündüğü için. hem focus dizel iyi bir motoru var hemde dsg-powershift şanzımanı var performans ın tavan yaptığı nokta. tek kavrama dizel toyota da seçebilir kendisine kalmış bi şey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 24, 2016, 16:14:35 »
Konu Brc lpg kiti konusu gibi oldu brc daha az yakıyor misali. Arif hocam sizin mantığınıza göre yağ yakan dizel toyotalardan sonra bir daha kimsenin toyota almaması gerek. İlave eğer toyota sıfır sorun olsaydı hem toyota yedek parça hemde tamirini yapan servisler çoktan kapanırdı. Sonuçta kul yapısı makineler bunlar gene yine kullar kullanıyor. Yağının suyunun nerden konulacağını bilmeyenlerde dahil.

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 24, 2016, 16:58:46 »
işte aynı noktadayız.
 arıza yapmayacak diye bir kaide yok. ama kullanıcı olarak bizimde dikkate alacağımız kıstaslar olmalı. citroen ve pejo ikisi kardeşken ve neredeyse aynı araçlar olmasına rağmen, citroen daha konforlu ve tamir masrafları daha yüksek-servis ücretleri, ama pejo daha düşük ve biraz daha az konforlu.
 alfa romeo harika denilecek kadar hoş ve teknolojik bir araba ama arıza yüzdesi tavan yapmış durumda.
 bizler bunları bilerek alış veriş yapmalıyız.
 100 alfadan 40 ı arıza yapıyor,  100 toyotadan 15 i arıza yapıyor. alıp almamak müşteriye kalmış
 alfa romeo ile toyotanın  konfor ve yol tutuşunu ve sunduğu teknolojik destekleri incelediğinizde de toyota geride kalıyor.
 to be or not to be :) :) :)   işte bütün mesele bu.

halü hazırda kullanılan içten yanmalı motorların teknolojileri hala çok eski, 2016 bile olsa sistem ve mantık -ana motor kısmında- hala aynı. 1950 - 1960 da nasıl çalışıyorsa hala aynı şekilde çalışıyor. motor destek üniteleri teknolojik olarak gelişiyor. motorlar yine aynı yani
 1.5 reno dizel motoru kendini ispatlamış ve performans - yakıt optimumunu yakalamış dayanıklı bir motor. sadece motor tercih edilebilse reno 1.5 dci kesinlikle benim 1 numaram olurdu.
  toyota dizel motoru geliştirecek ama geri dönüşleri takipleri test edenleri bizler olacağız. neden sorunsuz atmosferik benzinlisi dururken nispeten sorunlu olan dizelini tercih edeyim ki ?  benim mantığımla: toyota dizeli geliştirmek için çaba sarfetmekten vazgeçip bmw den dizel motor istedi, yani dizeli geliştiremeyecek ve mevcut dizelini de ben alırsam başım ağrıyacak, ben böyle yorumluyorum.
 toyota nın mmt si sorunlu değil ! ! !  mmt- yani robotize şanzumanların genel bir sorunu zaten baskı balata bitirmek bu toyotaya has bi şey değilki! ben illaki mmt alacak olsam yine toyota tercihim olur. opelin citroenin pejonun robotizesinin ne olduğunu da biliyoruz az çok.
 robotize şanzıman olacaksa gene japondan yana olurum. ama ben robotize tavsiye etmem o da ayrı bi konu.
*servisler kapanırdı konusundada esasen güzel bir noktaya değindiniz. örnek = mazda.   adamların arabaları bozulmadığı için kimse servise gitmedi ve servisler para kazanamadığı için ya da başka sebepleri vardır bilemem. :) kilit vurdular.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kaptan...
  • Kilometre: 36640
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 24, 2016, 19:16:19 »
Yeni kasa 2014 advance manuel dizel aracim 48000 km de ses sorunu yok.
Disk sesi de uzun sure parktan ilk çıkışta bir kac kere geliyor sonra kesiliyor.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Avustralya'da bir söz vardır,
Yola gideceksen istediğin araçla gidebilirsin,

Gidip geri dönmek istiyorsan TOYOTA kullanmalısın.