0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçmiş olsun Yusuf
Geçmiş olsun. Aküyü bulunduğu yere sabitleyen parça duruyormu. İlk defa böyle birşey duydum. Kutup başının kırılması için akünün yerinden oynaması gerekiyor gibi geldi bana.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Geçmiş olsun, Osramın standart ampülleri çeşidine göre 10-20 lira aralığında satılıyor benzincilerin marketlerinde. Nette baktıklarınız performans ampulü olabilir.@Yusuf Arslan (36123)
Sis farı ampülü ile park/Far ampulü biçim olarak aynı mıdır? Karışma ihtimali var mıdır? Yoksa soketleri , yeri , yuva biçimi falan da farklı mıdır?
Kutup başı kopacak kadar sert çukura düştüyseniz bence ön takımada zarar vermiş olabilir. kontrol ettirmekte fayda var. Ayrıca kutup başı kırıldığına göre muhtemelen akü tam olarak sabit değil.
Çoğu zaman farklıdır, aracın kullanım klavuzunda yazar hangi tip ampuller olduğu. Yada şu konudan öğrenebilirsiniz,http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=49384.0
Geçmiş olsun. Orjinaline göre sonradan alınan akü daha alçak galiba,çünkü sabitleme sacın bi tarafı baya havada duruyor. Akü ile sabitleme sacı arasına lastik atılabilir.
Evet biraz küçük bir akü.Akü kendisi sağlam , ebat sorunu nedeniyle de değişmek istemiyorum. Sabitleme yoluna gitmek gerek. Ama teknik olarak nasıl yapacağımı bilmiyorum. Nasıl bir lastik önerirsiniz? Nerede bulunur?
Kaportacıya uğrayın kendi orjinal sabitleme bağlantısını bozmadan benzer bir ürün yapılabilir. Lastik bu şekilde kullansanız fayda etmez. Araç taban paspas tarzı lastik işinizi görür.
Şimdi gözüm fıldır fıldır demir - plastik parça arıyor. Oraya sıkıştıracak ne olsa kabul? Kaportacıya gitmeye korkuyorum, şimdi abuk-subuk bir yere sac vidası falan atar, işi iyice içinden çıkılmaz hale getirir. En azından ben projeyi çizeyim , ustaya öyle gideyim diyorum. Şu şekilde yap, diye tarif ederiz.
Araya uygun ebatlarda kesilmiş bir tahta yerleştirilebilir. O tahtanın üzerinde lastik yapıştırılırsa işi görür.
Herhangi bir demir doğramacıda çizdiğim gibi parça yapılabilir söylerseniz yardımcı olurlar civata geçecek 2 tane delikte açarlar. Orjinali sökülüp takılır,lastik içinde oto lastik tamircilerine uğrayın araba iç lastiği mutlaka vardır