Gönderen Konu: AVENSİS T25 YA DA T 27  (Okunma sayısı 4175 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 72500
  • Model Yılı: '11
  • 72 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
AVENSİS T25 YA DA T 27
« : Nisan 21, 2016, 10:16:34 »
Merhaba,
Forumda T25 avensis ile T27 kasayı karşılaştıran bir başlık bulamadım. Belki ne açıdan karşılaştırılacağı düşünülebilir? Ama kendimce buna ihtiyaç var. Özellikle süspansiyon, ataklık ve sorunsuzluk açısından ikisinin durumunu merak ediyorum. Yoksa görsellik, iç mekân ferahlığı ve teknoloji olarak ileride. Özellikle ikisini kullanan arkadaşların fikirleri önemli. İlk yorumu da yapıp mikrofonu devredeyim:

Şu ana 2005 T25 ve 2011 T27 kasayı aynı anda kullanmaktayım. Vites aralıkları daha dar olduğundan ve ağırlık/hacim itibariyle T25 bana daha atak geliyor. İlk kalkış vs daha üstün. Bu da şehir içi kullanımda önemli bir durum. Öte yandan aynı durumdan ötürü 5. viteste tıkanıp bağırmaya başlıyor. Bu yakıt sarfiyatını da halefine göre artıran bir durum. T27 kasa selefine nazaran daha ağır abi modunda ilerliyor. 132 beygiri ben hissedemedim şehir içinde. Belli bir devir sonrası (3500) hissedeceksem toyotanın bu cüsseye rağmen mucizevi yakıt iktisadını çöpe atmalıyım o zaman. Yine de uzun yolda hele 6. vites bulunmaz bir nimet. Düşünün ki T27 birönceki otomatik Mondeo aracımın tam yarısını yakıyor. Neredeysesi bile yok.

İkinci belirtmek istediğim husus T25'in çukur vs. de bir sonraki kuşağına göre sürücüyü daha çok düşündüğü. T27 daha sert görece olarak.

Aracı Genel sorunsuzluk itibariyle değerlendirme olanağım yok şimdilik. Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

AVENSİS T25 YA DA T 27
« : Nisan 21, 2016, 10:16:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: AVENSİS T25 YA DA T 27
« Yanıtla #1 : Nisan 21, 2016, 14:23:19 »
Maden böyle bir isteğiniz var. siz karşılaştırıp detaylı konu açabilirsiniz. Forumda kaç kişi çıkar ki hem t27 hem t27 kullanan
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2016, 16:20:20 »
Merhaba
Eski T25 ve yeni T27 kullanıcısıyım.Siz zaten ana konuları genel olarak yazmışsınız.Teknolojik üstünlükleri yada donanımları saymazsak en belirgin özellik T25 kasanın konfor (süspansiyon)  T27 kasanında yol tutuş üstünlüğü.Yakıt olarak ikisi arasında pek bir fark ben göremiyorum.Benim güzergahımda 7-7.5 lt/100km arası gidip geliyor sürekli.Sorunsuzluk olarakta keza ikiside gayet güzel.
Başka sorular varsa fikirlerimi seve,seve paylaşırım selamlar.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 21, 2016, 16:28:23 »
Ben iki aracıda lpg.li olarak kullandım.T27 avensisi halada kullanıyorum.T25 ilk viteste daha atak fakat T27 yüksek devir çevirirseniz bu farkı amborse ediyor.T25 ile bayılmadan 2. vites çıktığım yokuşları T27 ile çıkamıyorum ve 1. vitese düşüyorum.
Konfor olarak T25 daha yumuşak süspansiyona sahip fakat sert süspansiyon avantajıyla T27 daha iyi yol tutuyor.
Uzun yol keyfi T27 nin 6 ileri olmasından dolayı sessizlik yakıt ekonomisi olarak daha iyi araç sizi yormuyor.
Şehir içi yakıt olarak t27 bana göre daha az yakıyor.Uzun yolda zaten 6 ileri olmasından yakıt çok iyi.
T25 in içi bana daha geniş geliyordu şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2016, 16:43:23 »
Nedense T25 kasa bana daha bir heybetli geliyor keza ilk T27 lerde nispeten öyle.Bendeki makyajlı kasalar daha sportif görünümlü gibi geliyor yani o eski ağır başlılığı yok gibi pek
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 72500
  • 72 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 22, 2016, 17:19:03 »
Ben iki aracıda lpg.li olarak kullandım.T27 avensisi halada kullanıyorum.T25 ilk viteste daha atak fakat T27 yüksek devir çevirirseniz bu farkı amborse ediyor.T25 ile bayılmadan 2. vites çıktığım yokuşları T27 ile çıkamıyorum ve 1. vitese düşüyorum.
Konfor olarak T25 daha yumuşak süspansiyona sahip fakat sert süspansiyon avantajıyla T27 daha iyi yol tutuyor.
Uzun yol keyfi T27 nin 6 ileri olmasından dolayı sessizlik yakıt ekonomisi olarak daha iyi araç sizi yormuyor.
Şehir içi yakıt olarak t27 bana göre daha az yakıyor.Uzun yolda zaten 6 ileri olmasından yakıt çok iyi. T25 in içi bana daha geniş geliyordu şimdilik aklıma gelenler bunlar.

T27 de 2. viteste çok yavaşlamamışsanız her türlü gidiyor. LPG ayarını kendim yaptıktan sonra ataklık daha arttı. 2. viteste ikisi de aynı yeri rahatlıkla çıkıyor. Bunu söyleyebilirim. Yol tutuşunu artıran unsurlara tekerleğin ve aracın genişliğini de eklemek gerekiyor.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 22, 2016, 17:23:19
Merhaba
Eski T25 ve yeni T27 kullanıcısıyım.Siz zaten ana konuları genel olarak yazmışsınız.Teknolojik üstünlükleri yada donanımları saymazsak en belirgin özellik T25 kasanın konfor (süspansiyon)  T27 kasanında yol tutuş üstünlüğü.Yakıt olarak ikisi arasında pek bir fark ben göremiyorum.Benim güzergahımda 7-7.5 lt/100km arası gidip geliyor sürekli.Sorunsuzluk olarakta keza ikiside gayet güzel.
Başka sorular varsa fikirlerimi seve,seve paylaşırım selamlar.

Yakıt olarak net fark görüyorum. Yaklaşık 1 litre fark var. Motor teknolojileri hakkında karşılaştırmalı bilgimiz olsa iyi olurdu. VVTİ ile Valvematik... farkı nedir? Artısı eksisi. Şahsen VVTİ ler bana çok sorunsuz geliyordu. 400 binde bile olsa iyi kullanılmışsa gözüm kapalı alırım. Ama Valvematicler bu anlamda kendini kanıtlamışmıdır? Test verileri vs.. Bilen biri yazsa iyi olur.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 22, 2016, 17:26:01
Maden böyle bir isteğiniz var. siz karşılaştırıp detaylı konu açabilirsiniz. Forumda kaç kişi çıkar ki hem t27 hem t27 kullanan

Talat Bey ikisini de kullanan tanıdıklarım var. Forumda da vardır mutlaka... İkisini detaylı karşılaştırıp bir konu açmak kabiliyetim malsesef yok. Böyle manuel ilerleyip en son birikenleri ilk mesajda toparlayabiliriz sanırım.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 22, 2016, 17:29:29
Nedense T25 kasa bana daha bir heybetli geliyor keza ilk T27 lerde nispeten öyle.Bendeki makyajlı kasalar daha sportif görünümlü gibi geliyor yani o eski ağır başlılığı yok gibi pek

Bana göre T25 kasa daha toparlak ve şirin. Ama heybet olarak T27, D sınıfı gibi duruyor. T25 ise C sınıfı gibi. Ağırbaşlılık konusunda malesef araçların tümü teknolojiyle birlkte bu özelliklerini yitiriyor. Hafif vurunca dağılan nazik kibar şeyler üretiliyor artık.